• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over oldugumu söylediler

btkonya

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
12
0
6
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, cuma günü kadın doğuma bebek istediğim için gittim genel kontrol amaçlı.. utrosanla muayene etti ve polikistik over dedi ve ben o an ne olduğunu bilmiyordum sadece ovulasyon infertilitesi dedi. eve geldiğimde araştırdım ve gebe kalamama , kıllanma, şişmanlama, kalp damar şeker hastalıkları gibi hastalıklara yol açıyormuş. beni adetimin 3. günü tekrar çağırdı ama herhangi bir tedavi başlatmadı klomifen diye bir ilaç kullanılıyormuş sanırım bu tedavide.. benim sorum bu ben bebek istiyorum ve bununla ilgili bilginiz varmı bu hastalıgı olupta anne olanlar var mı.. nasıl bir süreç beni bekliyor

Cnm oncelikle gecmis olsun bende 5 sene boyunca yaptirmadigim test gitmedigim hastane kakmadi pr dr timur gurgana gittim en son asilama oldum onda bile cikmadi bu hastaligim ve en son zekai tahir burak has tekrar gittim polikistik over cikti rahim filmi istedigi icin ve artik pskolojim bunu kaldirmadigi icin resmen kactim hastaneden ne yapicagimi bilmiyorum bende sogan kuru uyguladim ve hala bise yok 2. Ayda deneyecegim eger olmazsa mecbur tekrar hast baslican ve bende adet duzensizligi tuylenme herhangi bise yok senin hormon testi sonucun ne aceba yazabilirsen sevinirim Rabbim yardimcimiz olsun ve isteyen herkeze anneligi yasatsin insallah :(

Mrb geçmiş olsun.Ben de pko lu olduğumu öğrendim bir hafta önce.Adetin 3. günü Hormon tahlili yapıldı.Normal çıktı hormonlarım.Ancak yumurtlama olup olmadığını gösteren progesteron hormonuna adetin 21.günü bakılıyor.Şimdililk doktor hamileliği kolaylaştırıcı olduğunu söylediği bir ilaç verdi inofolic ismi.21.günü bekliyoruz eğer değer düşük çıkarsa yumurta geliştirici ilaç verecek.Süreç bu şekilde ilerliyor doğal yollardan hamile kalamazsam aşılama yapılcak en son çare tüp bebek.Ama doktor umutlu konuştu hamile kalabileceğimi söyledi.

bende pkolu olduğumu öğreneli 1 ay falan oldu
zaten 2 hafta öncede tüpüm tıkalı ve kist var diye ameliyat oldum.
daha pko tedavisine başlamadım.
bakalım doktorum ne diyecek
ama pkoluyken hamile kalınmaz diye bişey yok

Pkolu olupta hamile kaln sanslı kadınlardan biriyim
Klomen kullandım şkür 18 aylık bi kızm var
Cocuk olmasında seni engellemeye calışssada olmıcak diyede bişi yok
Bu hastalıkta ve bu süreçte en önmli sey düşünce stres başka bişi degil.. Doktoruna danış ve tedavini ol
İnş rabbm nasipse şirin bi yawru verir sana

Merhaba arkadasim.. bende bir yil dogum kontrol hapi kullanip kilo alip pko olanlardandim.. 2010 yilina kadar 2006dan pkolu sisman cocugu olmayan biri olarak gezdim. Dr uyguladigi tedaviler klomen gibi verdigi ilaclarin yaptigi arti kilolarida saymiyorum.. cok agladim taaki 2010da canima tak edene kadar. Ilk isim kilo vermek oldu ve 5 ayda 20 kilo verdim az yemek cok sporla.. ilk adetim duzene girdi ardindan sigarayi biraktim kendimi stressten arindirdim ve allahin verecegine inandim ve sabirla bekleyip dua ettim..2011ekadar okadar kafam rahattiki cunki biliyodum allahim bana en guzelini vericek nitekimde oyle oldu.. 2012de ilkbebegim 2013 aralik ikinci bebegimi vwerdi kucagima..oyuzden bu hastaligin tek tedavisi kilo vermek ve stressiz olmak

kızlar konuyu açtım fakat girebilme şansım olmadı yazamadım kusura bakmayın.. 3 dr bana polikistik over dedi adetinin 3. günü gel dedi ama nasıl beklerim o güne kadar dayanamadım.. meltem hastanesinde Necla hanım diye bir dr a randevu aldım.. bana baktı ben dedım bana pko dediler bana dediki sen zayıfsın kıllanman sivilcelenmen hiçbişiyin yok dedi.. adetini düzenli oluomusun dedi.. evet dedim geç muayene ediyim dedi ve etti.. bana yumurtamı gösterdi adetimin 13. günüydü tam.. ve 18 mm olmuş yumurtan bugun yarın catlar eşinle bu ara gün aşırı beraber ol dedi.. folik asit yazdı .. eee dedim pko yokmu kist yokmu cocugum olur mu dedimm... hiç birşeyin yok dedii senin kim kafanı karıştırmış dedii on keere sordum pko değilmiyim diye sağolsun 10 kere cevapladı :) yani 3 dr a inanmayıp bu umutlu haberi verene inanmayı tercih ettim.. daha önceden biz zaten korunuyoduk bu ay ilk denememiz ve yumurtlama gününde beraber olduk son adet tarihim 30.01.2014 tü bu ayın 30 unu heyecanla bekliyrum ... allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın

arkadaşlar polikistik over tanısı nasıl konur. benim adet düzensizliğim var doktora gittim muayene etti ultrasonla baktı bişey yok dedi adetin 3. günü hormon testi yapalım dedi. eğer pko olsaydı muayenede belli olur muydu ?

Back