Polikistik over lı olup zayıflayabilen var mı ?

Bende 26 yaşında 107 kiloydum 4 ayda 27 kilo verdim. Ve pkoluyum yemediginde ve dikkat ettiğinde veriliyor şuan gebe kaldım ve yaniden alıyorum alırken sevince hiç aklıma gelmedi ınslalah sende verirsin

Zor olabiliyor ama imkansız değil öncelikle kendimize inanmalıyız cidden büyük etkisi oluyor. Benim de pco ve insülin direncim vardı 92 kilodan 79 kiloya düşmüştüm 3 sene önce . Bolca yürüyüş akşamları belli bir saatten sonra meyve dahi yemiyordum Abur cubur ağzıma almıyordum ve 6 ayda güzel kilo vermiştim yavaş veriyordum ama doktor Alman da yavaş olur demişti . Ne yazık ki 3 senede olduğum kiloya donmek üzereyim ama inşallah vereceğim sağlık ve gebelik açısından da kilo vermek lazım pcodasim .

Ne guzel başarmışsn yeniden başarırsın bence canım ben insülin direncini yendim ama pco icin henüz kontrole gitmedim benimde başlangıç 100 kg şu an güncel 79.9 dikkat edince gidiyor cidden iradeye sahip olmak gerek benimde önceliğim sağlığım kendim için ama gebelik istediğim için asıl çabam ondan

Bak bende subat ayında polikistik over olduğumu öğrendim ve 80 kiloydum ve aynı zamanda şekerim de üst sınırdaydı hemen ekmeği bıraktım her türlü şekerli gıda vs.sonra 2.5 ay içinde 15 16 kilo verdim tabi aynı zamanda yürüyüşte yapıyodum şu an da sağlıklıyım aynı şekilde devam ediyorum zaten bi süre sonra şekeri tatlıyı unutuyosun canın istemiyo bile

Bende pco hastasıyım direnç tiroid üçlüsü olanlardan hemde iradene sahip çıkarsan kilo verirsin ve geri almazsın pcos ve dirençte ortadan kaybolur. Ben 77 kilodan 60 kiloya düştüm karatay usulü beslenerek. Vücuttan yağ atarsan ne pcos kalıyor ne direnç korkma kendine güven yürüyüş mutlaka yap çok geçmiş olsun canım rabbim şifanı versin

Kesinlikle öyle alirken nasil bu kadar hızlı ve fazla oldu anlamadim ama şimdi diyetisyenle ugrasiyoruz guzel sonuçlar almak için hayirlisi her şeyin
insAllah guzel sonuçlar alırsın cnm
yagdan yeteri kadar kilo verince pcos düzelebilio mu peki sizin ne durumda biz ikinci çocuk için çabalıyoruz ama olmuyor
kesinlikle yemeye yemeye tadını sevmemeye başlıyor insan polikistiginiz ne durumda peki şu an

Yağdan gitse yeter bende yagdan gidiyor mesela sayıda çok yavaş gidiyor öyle düzeldim ben şimdi herşeyim düzenli. Sivilcelenmem bitti mesela. Ben ovulasyon testi ile takiple kaldım hamile çünkü polikistik hastalarının ne zmaan yumurtlayacağı belli olmuyor. Ben adetim biter bitmez yumurtluyomusum mesela. Eger bende takip edeyim derseniz sizi yönlendireyim yeni teknoloji test firmasına ordan alıp takip edin

Canım bende pkos hastasıyım bana da dr zayıflamN lazım dedi yaklaşık 1,5 ayda 11 kilo verdim üstelik sadece hamur işi ve tatlıyı kestim birazda egzersizle internetteki afaki yazıları okuyup psikolojini bozma sağlıklı yaşam şart bu hastalıkta

Polikistik over ne derece de acaba yaşlarımız hemen hemen aynı kiloda benim regllerim bi ara düzensizdi sonra düzeldi hiç aksamadı evlendim vs aynı düzende devam etti ama ileri derece değildi sanırım benim ki
pko insülin direncini arttırıyo ondan kilo veremiyoruz ve bi anda alıyoruz bende aynı şeyi yaşadım 3 senede 20 kilo aldım ama insülin direncine baktır kilo vermek zorlaşıyo yada kötü hissediyo insan kendini ama zamanla alışıyosunda benim irade 0 veremedim aksine aldım yani bi ilaç var endokrolin bölümüydü sanırım o yazmıştı oda iştahı kesiyo o bölüme gidebilirsin yardımcı olur en azından kilo vermene

bende de insulin direnci yuksek cikti suan 70 kusur kilodayim fakat bana polikistik over tanisi koyulmadi boyle bir durum da olabilir mi acaba

bende de insulin direnci yuksek cikti suan 70 kusur kilodayim fakat bana polikistik over tanisi koyulmadi boyle bir durum da olabilir mi acaba
Cnm hangi hastaneye gittin bilmiorum ama ben devlete defalarca gidip muayene olduğum halde bana polikistik görünüyor diyen hic oadi hormon tahlilerim hep normaldi cunki vajinal ultrasonla baktgnda dedi ozeldeki doktorda bi daha da gitmedim zatem bklm bubay adet olursam gidicem insulin direnci ve pco bağlantılı oldugunu söylüyorlar kilodan ziyade bel çevresindeki yaglar pcoya insulin direncine sebep bence 88 cm yukarisina cikmasi sikinti diolqr bel cevreisnin insülin direncim kac cikti bu qrada ilac kullaniyor musum ben uzun sure kullanmistm

Genelde benimde yagdan gidiyor şükür 20 veridm bi 10 kg kaldi fazlam inno.. Başlayan testler mi bu ay adet olursam ben artk doktor kontrolunde ilerlemek niyetim artk bi seneyi gecti hemde polikistik ne durumda onu ogrenmek istiyorum masAllah bende bi kac ay denedim ama ovu testi ama snrm ya testler dogru göstermedi ya da olasi yok hayrlisi bklm hangi marka oldugunu onerirsenz sevinirim yine de

İnstagramdan bir gebenin günlüğü sayfasını takibe alın ordan yönlendirirler sizi. Ben ordakilerle kaldım hamile. Bana doktorlar imakansız dediler tedavisiz 2 kez ovülasyon takip ederek hamile kaldım ama dış gebelik oldu. O benden kaynaklı. Benim 3.sene bitiyor. Bence deneyin

Bendd takip ediyorum o sayfayı almayi düşünüyorum insAllah hayrlisi bklm ya Rabbim isteyen herkesle beraber bana da nasip etsin insAllah teşekkürler

Kadın doğum da iki devlet hastanesi doktoruna iki tane farklı özelde gittim sanırım değerim 5.2 açlık insülin diye bir değer var oda 41.15 bilmiyorum sanırım dediğiniz gibi ben iyi bir doktora denk gelemedim

41 olan insulin mi degildir herhalde dimi 5.2yse yürüyüş yap cnm duser illaki bana sağlık ocagindaki doktorumu cok yardmci olmuştu ilac falan surekli kontrol etmistik

Canım bunu söyleyen doktor sana glifor un ne olduğunu da anlatmıştır diye düşünüyorum.
Bende pko yok ama var mı yok mu tartışması hayatımda 15 senedir var. Arada adet olmuyorum 2-3 ay ve o sırada alıyorum kilo. Bi ara 78 e kadar çıkmıştım.
incecik olan pkolular da var.
Öncelikle sakin ol,
Yapman gereken bence 3 şey var
1- Öncelik adetini düzenlemelisin, adet ortslama 28-35 arasında olursa çok aşerme dengesizliği yaşamaz ani yeme krizlerini azaltırsın, 32 yaşımdayım daha hayıt otu hapını yeni öğrendim. Doğum kontrol hapı gibi kimyasal da deil. 3 ay bunu kullanırsan adet düzene giriyor diyolar, belki 2-3 senede bi 3 ay kullanırsın.
2- glifor, bana doktorum 25 den beri öneriyor ki benim pkom kanıtlanmadı, ben kullanmadan 78 den 58 e indim bi senede, ama babam kanser annem fıtık oldu zor bi seneydi nası verdin diye sorma, kimseye yaşatmasın.. ama gliforu düzenli kullanıp aynı anda düzgün bi diyet yaparsan eğer, yani hayıt otu hspı ile adetini, glifor ile de şekerini düzenlersen her ay 4-6 kilo arası verirsin zorlanmadan vve 80 kiloyum yazmışsın, 60 olsan yeter. Yarım sene dolmadan yepyeni bi insan olursun.

Ama direk sdce diyete girişirsen maalesef 2-3 gün içinde yine bi kan şekeri sorunu yaşar başa dönersin, ya da çok hırsla yapsan bile ayda 2-3 kilo gider çok yıpranırsın..
Ben doktor değilim, bilirkişi değilim

Ama senin yaşadıklarını yıllarca yaşamış kişiyim, ben de 20 yaşındaydım beni böyle korkuttuklarında, 68 kiloya çıkmış ve yeni evlenmiştim. Doktor belki çocugun bile olmaz demişti. Neyse ki sonradan başka hiçbi doktor pkolusun demedi. Ve kimse bana hayıt otu hapından bahaetmedi!! Belki bilsem hersey farklı olurdu..

Sıkma tatlı canını
Rehavete kapılıp da götürme tatlıları ama

Kendi açtığım konuya kendim yorum yapıcam için çok mutluyum....

Adetim başladığı gibi yasmim e başladım geçen ay şu an ilk 1 kutu nun son hapını bikaç saat sonra içicem...

İlaç o kadar işime yaradı ki ruh halimi bile dengeledi inşallah yarın adet olucam gerçekten işe yaradıyda...

Ve en önemlisi de nerdeyse hayatımda hiç değiklik yapmadan 4 kilo verdim bu konuyu açtığımda 80 kiloydum daha tam 1 ay bile olmadan şu an 76 kiloyum...

Cok sevindim cnm tebrikler devami da gelsin insAllah sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…