Polikistik over lı olup zayıflayabilen var mı ?

ilkbahar_papatyasi

Mevsimlerden ilkbahar, çiçeklerden papatya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
37
93
8
İstanbul
Tanı daha bikaç gün önce kondu ve doktor zayıflamak zorundasın diyince psikolojik sıkıntılarım artmaya başladı zayıflamam şart oldu takıntı yaptım...

Var mı polikistik over olup zayıflayan?

Kansere kadar yolu varmış çok korkuyorum...

Yöntem bilen varsa yardım edebilir mi? 1.60 boyum 80 kiloyum... Daha 22 yaşındayım.

Allah korusun yok öyle bir şey ben 61 boyunda 71 kilo idim..şeker,paket gıda,pirinç,ekmek,patates tamamen kestim..bol bol su içtim suyuma çubuk tarçın atarak..tarçın kan şekerini dengeliyor..her sabah evde kendi çapımda spor yaptım her akşam yarım saat yürüdüm..bilhassa akşam 5 ten sonra hiçbir şey yemedim..kuruyemiş yoğurt vs sağlıklı beslendim ve 2 ay bile olmadan 8 kilo verdim..dahada verirdim ama hamile kaldım..ben ağır pko luyum

Çok teşekkürler bilgi için içim rahatladı... Çok Sağ olun...

Kansere ilerlemesi ile hiç bir alakası yok. Ben kilolu değilim. Göze batan bir kilom hiç yok ama balık etli grubuna giriyorum. 6 ay önce bende, bende polikistik over olduğunu öğrendim. Doktor kadın doğum hapı verdi, 6 ay kullanmamı söyledi, 6 ay oldu bu ara kontrole gitmem gerekiyor tekrar, hatta kadın doğum hapı kullanma tüylenme yapıyor diyenlerde oldu, kulaktan dolma bilgilerle konuşanlar oldu. Fakat doktoruma birebir sordum eski kadın doğum haplarının öyle olduğunu, yeni nesil haplarının aksine tüylenmeyi durdurduğunu söyledi, çünkü polikistik over ekstra ufak tefek tüylenme yapabiliyor. Hiç bir olumsuz yan etkisini görmedim. Aksine 6 ay içinde 8 kilo verdim. Bu arada polikistk overe bağlı insülin direnci rahatsızlığımda oluşmuş bunuda aynı doktor söyledi, genelde polikistk over olanda insülin direncide otomatikmen oluyormuş, birde onun için ilaç kullanıyorum. İki ilacı kullanmaya başladgmdan beri 8 kilo verdm 6 ayda. Zaten rahatsızlıktan dolayı hızlı kilo artışım olmuş doktor oyle söyledi. Tedavi gördüğünde hastalık iyileştikçe kilo vermeye başlıyorsun. Biraz uzun oldu sanırım

Bilgiler için çok teşekkürler... Sağ olun... İçim rahatladı...

Canım bana da polikistik görünümü var dediler paketli gıda şeker hamur işi bırakrsan zayiflarsn elbette ben de 1.59 boyum 80.5 kiloyum şu an zayiflamaya devam ediyorum moralini bozma lütfen bazı doktorlar da felaket tellalı gibi

Canım insülin direncin ne durumda bende de polikistik görünümü var demişti doktor insülin direncim de vardı kırıldı şükür ama kadın doğuma gitmedim yeniden

Canım insülin direncin ne durumda bende de polikistik görünümü var demişti doktor insülin direncim de vardı kırıldı şükür ama kadın doğuma gitmedim yeniden
İnsülin direnci için ilaç kullanmaya başladıktan 3 ay sonra kontrole gitmiştim bir tık düştüğünü söylemişti doktor, ama bu aralar tekrar kontrole gitmem gerekiyor. Sonucu burdan yazarım. İlaç müthiş iyi geldi bana, ne yönden derseniz '' eskisi gibi beynim yemek ye acıktın demiyor sürekli" iştahımı törpüleyebiliyorum artık. Zaten boyum 1.70,kilomda 70,o yüzden kilolu durmuyorum boy kurtarıyor, balık etli duruyorum, ilaç iştah kesmek konusunda çok iyi iştahını azalma sebebide insülin dengelendiği için artık çok yemek ihtycı duymuyosun

Çok çok çok teşekkürler.... Moral oldu...

Çok çok çok teşekkürler.... Moral oldu...
rica ederim cnm bol yürüyüş yap cnm tempoluu Allah in izniyle verirsin yavas olsun varsin kalici olsun hizli veriyim diye sagliksz diyetler yapma
insülin direnci için ilqc bende yaklasik 1 sene falan kullandm ama insulin direncinin en büyük ilacı bence yürüyüş ne zmn duzenli yürüyüş yaomaya basladim o zmn kırıldı bnm ilac tabiki yardmci su an cok sukur 1.7lerde falan çıkıyor direncim hesaplayinca yok artik bnm kilo problemim var insulin direnci varken cok daha zordu bnm icin kilo vermek vermedikce de direnc kırılmıyor cok kotu bi döngü olmuştu bi sure

Benim ilk öğrendiğimde insülin direncim 4.7 falandı sanırım. Baya kırılmış senin direncin çok şükür.

Benim ilk öğrendiğimde insülin direncim 4.7 falandı sanırım. Baya kırılmış senin direncin çok şükür.
Aynen cnm saolasin 5.7i gördüm ben ust sınır şeker hastalığı kapıda olabiliyor malum önlenmezse cok şükür ki düştü artk ama hala her kan verdgmde icim bi kotu oluyor hadi yüksek çıkarsa die

Merhabalaar.
Bende de vardi. Ve henuz 16 yasindaydim. 160 boyunda 70 kiloydum ben de. Doktor aynisini soyledi.
17 yasindayken kalori hesabiyle 15 kilo verdim.Tabi o zamanki ve hala hayatimda olan erkek arkadasimin da etkisi az degil, sagolsun hep yanimda oldu.
Tedaviye sonuc alamadik yine de.
Ameliyat oldum ardindan 5 kilo daha verdim.
O sirada kullandigim ilaclar ben de cok fazla istah acici etki gosteriyordu.
Yemenize icmenize cok dikkat ederseniz vetebileceginizi umuyorum. Cok gecmis olsun.

Evet canım bende pcosum ve ne yazıki diyabet tanısı kondu size tavsiyem kendinize çok dikat ermeniz yediklerinizde ve içtiklerinizde sinir stresten uzak duurun ve hayatın tadını çıkartın
Pcos ve insülin direnci bağlantılı zaten insülin direnciniz var mıydı malesef zaten insülin direnci dihabet hastasi olma riskini yukseltiyor gecmis olsun Rabbim dermansız dert vermesn

ben hep çom zayıf biriydim ama gecen yil eylulden sonra cook fazla kilo aldım hizli bir şekilde. Temmuz basinda doktora gittigimde saglikli bir sekilde zayifla mumkunse diyetisyen esliginde diye uyarida bulundu , dinliyoruz bakalim sozunu pko oldugu icin diger arkadaslar gibi cok hizli kilo veremiyor bir cogumuz, zamana yaymak en dogrusu

Aynen yavas olsun kalıcı olsun cnm yeter ki zayıflaylim zor oluyor ama cidden alması kolay da vermesi zorluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…