Mrb aytun hn. Bende malesef pco luyum
1yıllık evliyim 5 aydır bebek istiyoruz
yumurtlatma tedavisine başlamak için adetimi bekliyorum
eşimin sperm testinde morfoloji %5
benim hsg sorunsuz
birde smear (simir)test sonucumu henüz druma göstermedim
smear testimde boyama yöntemi pap
makroskopik bulgular : 1 adet hazır yayma preparat
genel sınıflandırma: ıntraepitelyal lezyon ve malignite negatif
açıklayıcı tanı : ınflamasyona reaktif hücresel değişiklikler
bu sonuçlara göre simir testim nedir acaba?
Bide kafama çok takılan %5 morfolojiyle yumurtlatma tedavisi olurmu?
şimdiden çok tşkler
Op.Dr. Aytun AKTAN Sayın hekimim FSH 4,36 LH 9,74 ÇIKTI Doktorum bende pco olduğunu söyledi Hamile kalmayacakmıyım ? Simur testi istedi Hgs yaptırıcam bana Yardımcı olabilirmisiniz ben henüz 22 yaşındayımÖnümde ne Gibi aşamalar olucak merak ediyorum?
Merhaba polikstik over yumurtalama bozukluğu olduğu için adet düzensizliği ve beraberinde de gebe kalmada zorluklara sebep olabilir. Klomene cevap vermiyor ise yumurta geliştirici diğer ilaçlar denenebilir. Endişelenmeyin ve bir infertilite uzmanıyla görüşün. Sevgiler.
merhaba aytunhanım klomen cvp vrmedı demıstım bugun adtolmadım 10 gunum gectıdıye doktora gıtmıstım aamasukurlr olsun hamıe çıktım gec yumurtlamısımve tutmus allh dualarımı kabuletmıs
merhaba.ben 21 yaşında 15 aylık evliyim.17 yaşındayken vücudumda oluşan tüylenmenin hormon bozukluğundan olduğunu düşünerek doktora gittim bana polikistik over var önemli bişey değil her genç kızda olur zzamanla kendiliğinden geçer istersen doğum kontrol hapı vereyim iç ama gerek yok demişti bende böyle olunca pek umursamadım.evlendikten sonra korunma amaçlı 10 ay ilaç kullandım 5 aydır çocuk düşündüğüm için bıraktım ve hala hamile kalamadım.ilacı içerken kıllanma sorunum gitmişti.neden gebe kalamıyorum diye araştırırken bu pco ne kadar ciddi bişeymiş onu öğrendim.30 35 gün arayla adet olurum.şuan kafam çok karışık ne derece ciddi bişey anlayamadım.doktora gitmeye korkuyorum hiç hamile kamalıcak gibi hissediyorum...beni aydınlatırmısınız
Mrb aytun hn. Bende malesef pco luyum
1yıllık evliyim 5 aydır bebek istiyoruz
yumurtlatma tedavisine 2 gün önce klomene başladım
eşimin sperm testinde morfoloji %5
benim hsg sorunsuz
Bide kafama çok takılan %5 morfolojiyle yumurtlatma tedavisi olurmu?
şimdiden çok tşkler
merhaba muhtemelen yumurtlama düzeninizde bozulmalar oluyordur. doktora gitmenizi öneririm. ilk aşamada tüp bebek yapılma zorunluluğu yok. basit takiplerle de gebelik sağlanabileceğiniz unutmayın. sevgiler.
teşekkür ederim inşallah sadece basit takipler gerekir.doktora başvurmam için en uygun zzzaman nasıl olur bu pco için.adet dönemim veya yumurtlama dönemi mi yada her zzaman uygunmudur?
Gözünüz aydın, çok sevindim. Allah tamamına erdirsin.
dr.hanım merhaba .polikistik over konusunda beni aydınlatırmısınız ? Pzt günü adet düzensizliği için doktora gittim ve hafif polikistik over kist olduğunu söyledi hormon tahlillerim yapıldı .bugün tahliller için görüşmeye gittim hormonlarda bir sorun yok.bebek düşündüğümüzü söyledim ve bana sadece adeti düzenlemek için lutenyl adlı ilacı verdi. Açıkçası tam olarak ilacı nasıl kullanacağımıda anlamadım. Adetin 15.günü başlayıp 10 gün kulllanıcam .zaten 10 tablet peki adet olduktan sonra ilacı içmeyi kesicekmiyim çünkü bunu 3 ay kullanmam gerektiğini söyledi.doğrumu anlamışım ? Ayrıca kistin derecesimi oluyor .kist için bir tedavi uygulamıyoruz şuan neden ? Kendiliğinden nasıl geçicek ?
merhaba adetleriniz düzenli. adet ortası dönemler yumurtlama olduğundan gebelik ihtimalinin en yüksek olduğu günlerdir. 27 günde bir adet görüyo iseniz adetin ilk gününden saymaya başlayarak, 13-14.günü yumurtlamanız oluyordur. eğer düzenli birliktelikle 1 yılı gecerse gebe kalamadığınız sürec o zaman bir doktor kontrolü iyi olacaktır.
benım son aylarda 40 günü buldu tekrar hastalanmam.klomen ve çatlatma iğnesi oldum iğneden sonra progestan kullandım tam gununde hastalandım.benım yumurtlama donemlerım ne zamandır acaba genelde 35 gunde bır falan oluyorum
merhaba..
Ben polistikover sendromlu biriyim.çocuk içn tedavi görüyorum.5 kasım batım doktorum beni adetn 2 .günü bir ialç verdi serephone onun ardın adetimin 15.günü gttim yumurtam oluşmuş ilşki önerdi.ozamnki ağrıların o dönemde normal oldunu biliyorum.adetn 26. Günü çağırdı.rahim kalınlığımın ii oldunu ve yumurtamın çatladını söledi..s.fakat ilk defa adetime 10 gn kala ağrım oluyor.bir sağ tarfta bir öbür tarafta..sebebi ne olabilr..aynı yumurtlama dönemndeki ağrı gibi.öle şiddetli değil ama haifite bir ağrı değil.çoğunlukla sağ tarafta..tekrar kistmi oluştu diye düşündüğüm oluyor.ama öyle olsa dokotrum bunu görmezmiydi 5 gn önce randevumuz vardı.herşeyin çok ii olduğunuz söldi .uzun süredir ilk defa böle olumlu konuştu..sebebi ne olabilri sizce batımada daha var.
merhaba..
ben polistikover sendromlu biriyim.çocuk içn tedavi görüyorum.5 kasım batım doktorum beni adetn 2 .günü bir ialç verdi serephone onun ardın adetimin 15.günü gttim yumurtam oluşmuş ilşki önerdi.ozamnki ağrıların o dönemde normal oldunu biliyorum.adetn 26. günü çağırdı.rahim kalınlığımın ii oldunu ve yumurtamın çatladını söledi..s.fakat ilk defa adetime 10 gn kala ağrım oluyor.bir sağ tarfta bir öbür tarafta..sebebi ne olabilr..aynı yumurtlama dönemndeki ağrı gibi.öle şiddetli değil ama haifite bir ağrı değil.çoğunlukla sağ tarafta..tekrar kistmi oluştu diye düşündüğüm oluyor.ama öyle olsa dokotrum bunu görmezmiydi 5 gn önce randevumuz vardı.herşeyin çok ii olduğunuz söldi .uzun süredir ilk defa böle olumlu konuştu..sebebi ne olabilri sizce batımada daha var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?