Polikistik over, klomen tedavisi

merhaba tek başına hormon testlerinizi yorumlamak doğru olmaz muayene bulgularınızla birlikte konuşulması gerekir.

merhaba dr.hanım..Bende 5 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorum.Hormon testi sonuçlarım ile ilgili bilgi verirmisiniz..

FSH:8,00
PROLAKTİN:36,75
DEMİR:54
TSH:4,356
T3:2,59
T4:1,32
ESTRADIOL:31,99

merhaba erkeklik hormonlarınızın da kontrol edilmesini önerebilirim.

merhaba doktor hanım

acıkcası gorunce cok sasırdım cunku ben bahcecı tup bebek merkezını aradıgımda bayan doktorumuz yok demıslerdı.ben gecmısımı kısaca anlatıyım esım varıkosel amelıyatı oldu suan normal yolla cocuk yapabılır sevıyede fakat ben pıkoluyum klomen falan fılan tedavılerını takıplerını gecıp asılamaya kadar gıttık bunun ıcınde bayan doktoru olan tup bbebek merkezı arastırdım bır tane buldum on gorusmeye gıttık,bıraz kılolu oldugum ıcın basarı sansı artsın dıe kılo ver kendını hazırla oyle gel dedı.fakat nedense ıcımde hep bı bahcecı hastanesı ıstegı var. benım sorum sıze gelırsem hastanenızde muayene transfer olayları gıbı takıplerının hepsını sız mı yapıcaksınız??? benım ıcın hıcbır sorun yok ama esım erkek doktora asla ızın vermıo bende bunun ıcın hastane degıl de doktor arayısına gırdım

merhabalar elbette geldiğinizde bana rahatlıkla ulaşabilirsiniz. bu işin kadını erkeği olmadığını hatırlatmak isterim. ama öyle rahat hissedecekseniz elbette severek takiplerinizi yaparım. takipleriniz ve işlemlerinizin tamamınıda ben olurum. 02123103100 numaralı telefondan haftaiçinde arayıp bana randevu alabilirsiniz. sevgiler. ayrıca polikstik over benim özellikle ilgilendiğim alandır. iyi pazarlar.

bende polikistik over var 4 yıllık evliyim ve çocuğumuz olmamıştı doktora gittim klomen kullandım çatlatma iğnesi vuruldum fayda etmedi 1 ay mola verdiler diğer ay başka tedaviye geçecektik ve o ay çok şükür hamile kaldım kafamda kaygısı olmadığı için rahat oldu belkide 20 haftalık hamileyim Allah isteyen herkese versin...

çok güzel haber tebrikler dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. buradan yazıştığımız tüm dostlarımıza da sizi gibi iyi şeylerden bahsetmek umutsuzluğa kapılmamalrını sağlamak niyetindeyim.

24yasındayım5yıldır evliyim 4yasında oglum var ocak 2011den buyana adetlerimde düzensizlik kanamada asırı olma ve kanamalarda asırı cogalma olduve rahim agrılarım olustu dr gittim agrı kesici verdi (kullanmadım)sona adet düzensizlklerim ve asırı kilo alma ve gögüs bölgemde tüylenme basladı 10ocak .28subat 29mart 10mayıs 18haziran 12temmuz normalde 2gün önceye atardı günlerim şimdi bu halde haziran ayında tekrar dr göründüm yumurtalıkta kist var dedi regl döneminde hormon testi yapılması gerek dedi .ben memlekettimden uzakta yasıyorum bulundugum yerdeki dr gittim öle bişi yok dedi ve yolladı beni ilk basta gittigim gibi agrıkesici verdi zaten dogrudürüst bi muayene eden doktor bulamadım napmam lazım kist kendi kendine kaybolmus olabilirmi?

sayın hocam ben 34 eşim 33 yaşında.7 yıllık evliyiz.3 yıldır korunmuyoruz.bütün tahlillerimiz yapıldı.bende hiçbir sorun çıkmadı kanal filmim dahil.fakat eşimin 13 milyon çıktı sperm tahlili.şimdi bana klomen tedavisi uygulamak istiyorlar.benim sorum bende hiçbir sorun yokken neden benim yerime eşime tedavi uygulamıyorlar.sperm sayısını arttırıcı bir tedavi yok mu?bir de yeni öğrendiğim birşey erkeklerde klomen sitrat ve l-arginin vitamini birlikte kullandıklarında sperm artırdığı doğru mu:?yan etkisi olur mu eşimde?öneriniz için şimdiden teşekürler.

merhaba eşinizin bir ürolog tarafında muayene edilmesi ve gerekli görüle tedavi varsa onların önermesi gerekr. ama şunu unutmayın sorun nereden kaynaklanırsa kaynaklansı tedavilerin büyük çoğunluğu kadınlara uygulanır. sevgiler.aşılama uygun tedavi seçeneği olabilir sizin için 2-3 denemeden sonra hala gebelik olmaz ise artık tüp bebek tedavisi gerekecektir.

Hocam, 1 yıldır evliyim. 5 aydır korunmuyoruz. Evlenmeden önce de adet düzensizliğim vardı fakat hormon seviyelerim normal olduğu için gittiğim hiçbir doktor hastalığımın tam teşhisini yapamadı. Kilom normal, hormon değerlerim de normal;

TSH mIU/L 1,89 - = Normal

FSH mıu/ml 5,55 - = Normal

LH mIU/mL 4,08 - = Normal

ESTRADIOL ( E2 ) pg/ml 21,189 -= Normal

PROLAKTİN ng/mL 12,1 - = Normal

Evlendikten sonra adet düzensizliğim için tekrar muayeneye gittim, yukarıdaki değerler 5 ay önce yaptırdığım hormon testinin sonucu. Muayene sonrasında doktorum, yumurtlamamın olmadığını söyledi ve bana pko teşhisi koydu. progestan capsul verdi. akşam yatmadan önce 2 tane içiyordum. 2 hafta önce tekrar gittim ve doktorum "beklemeyelim tedaviye başlayalım çünkü yine yumurtlaman yok" dedi. Yarın, yani adetimin 2. günü muayeneye gidip kolomen ilacına başlayacağım. Strese girdim, anne olamamaktan çok korkuyorum. Eşim de çok hevesli, bebek istiyor. Bu süreçte, tedavinin en iyi sonucu vermesi için benim ne yapmam gerekiyor ve tedavi için izlediğimiz yol doğru mu acaba?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba sonuçlarınız pol,kistik overle uyumlu değil ama klinik bulgularınız uyuyor olabilr. Doktorunuz yumurtlama tedavisi içn ilaçlarınızı başlamış kontrollere devam ediniz. Dilerim bir an önce çocuk sahibi olursunz. Sevgiler.

merhabalar aytun hanım gecen sene eylul ayında düşük yaptım psıkolojık olarak çok yıkıldım 2ay korunduktan sonra cocuk dusunmeye basladık ve adetlerım aksamaya basladı gectıgımız mart ayında doktora gıttım bana sol yumurtalıgımın polıkıstık gorundugunu soyledı ve ben bır senedırde gebe kalamıyorum pco nun belırlı bır sevıyesımı var bu ay klomen ıle yumrta takıbıne basladık hıç yumurtam olmadı her gıttıgımde polıkıstık gorunuyor dedı ve onumzdekı ay bırdaha klomene baslayacagız benım hıç yumurtam gelısemıcekmı pco kısırlıgamı sebeb benı bıraz bılgılendırrmısınız(anne olamamaktan korkuyorum

Doktor hanım, daha önce de yazmıştım. Adetimin 3. günü klomene başladım. Pazar günü bitirdim. Bugün adetimin 9. günü doktora gittim. Sağ tarafta bir yumurta oluştuğunu söyledi. haftaya salı tekrar kontrole gideceğim yumurtamın gelişimi kontrol edilecek.

adetimin 12-14-16 ve 18. günleri ilişki önerdi doktorum. Bundan sonra beni nasıl bir süreç bekliyor acaba? Tek yumurtam oluşmuş, iyi mi kötü mü bilmiyorum. Ne kadar büyümesi gerekiyor yumurtamın?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba yapılması gerekenler olması gereken zamanlarda olmuş. önerilenler doğrudur. Normal koşullarda zaten vucut tek yumurta ureterek doğurganlığı sağlar biz ilaçlarla bunun sayısını arttırırız ama doğal olanı 1 tanedir. Bundan sonrasında adet gecikmenizi bekleyip test yaptıracaksınız. Dilerim herşey gönlünüzce olur. Sevgiler.

Merhaba polikstik over yumurtalama bozukluğu olduğu için adet düzensizliği ve beraberinde de gebe kalmada zorluklara sebep olabilir. Klomene cevap vermiyor ise yumurta geliştirici diğer ilaçlar denenebilir. Endişelenmeyin ve bir infertilite uzmanıyla görüşün. Sevgiler.

merhabalar oncellikle gecmis bayraminiz mubarek olsun..yasim 24 1 senedir evliyim..bastan beri cocuk istiyorz ama hala yok..annemi kaybettim stres iciindeyim adetim bugunle beraber 14 gun gecikti dun kan testi yaptim gebbeliik yok duphaston diye bir ilac verdi..bu ilacla hamile kalabilirmiyim?

Merhaba sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun, başınız sağolsun büyük acı yaşamışsınız. Duphaston gebeliğe engel değildir. Ama adet günü olarak gebelik beklenecek süreci gecirmişsiniz. Allah gönlünüze göre versin. Sevgiler.

cvp verdıgınız ıcın tesekkur edrım bırde benım prolaktın hormonum 27çıktı doktor bu konuda hıçbırbılgı vermedı hıçbır sekıldeılaçta vermedı 3ay klomen kullanacakmısım dozlarını artırarak doktorumpek benı bılgılendırmıyr ben netten okuyup tecrube edınıorum adetın 2 aydır duzenlı gelmeye basladı pekıpolıkıstıgın bır sevıyesı varmı tekrar saolun

Op.Dr. Aytun AKTAN Sayın hekimim FSH 4,36 LH 9,74 ÇIKTI Doktorum bende pco olduğunu söyledi Hamile kalmayacakmıyım ? Simur testi istedi Hgs yaptırıcam bana Yardımcı olabilirmisiniz ben henüz 22 yaşındayım Önümde ne Gibi aşamalar olucak merak ediyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…