merhaba dr.hanım..Bende 5 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorum.Hormon testi sonuçlarım ile ilgili bilgi verirmisiniz..
FSH:8,00
PROLAKTİN:36,75
DEMİR:54
TSH:4,356
T3:2,59
T4:1,32
ESTRADIOL:31,99
merhaba doktor hanım size hormon değerlerimin sonuçlarını değerlendirmenizi istiyorum size zahmet
FT3:5,67
FT4:14.96
TSH:0.650
LH:6.36
FSH:6.42
PRL:9.99
SONUÇLARIM BUNLAR DOKTOR HANIM BU SONUÇLARA GÖRE DOKTORUMUN YORUMU HİÇ BİR SIKINTINIZ YOK ASLI HANIM DEMİŞTİ BANA HATTA EMİN OLMAK İÇİN RAHİMDEN MUAYENE BİLE YAPTI HATTA MM KİSTLERİN BİLE YK DEMİŞTİ MUAYNEDEN SONRA DOKTOR HANIM..AMA ŞÖYLE BİR DURUMUMDA VAR MADEM SONUÇLARIM GÜZEL NEDEN ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞIYORUM ERGENLİKTEN BERİ 35-38 GÜNLER ARASI ADET GÖRÜYORUM DÜZENE GİREMEDİ BİR TÜRLÜ VE BEN 7 AYDIR KORUNMUYRUM HALA NEDEN BEBEK OLMUYOR SİZCE????ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN
merhaba doktor hanım
acıkcası gorunce cok sasırdım cunku ben bahcecı tup bebek merkezını aradıgımda bayan doktorumuz yok demıslerdı.ben gecmısımı kısaca anlatıyım esım varıkosel amelıyatı oldu suan normal yolla cocuk yapabılır sevıyede fakat ben pıkoluyum klomen falan fılan tedavılerını takıplerını gecıp asılamaya kadar gıttık bunun ıcınde bayan doktoru olan tup bbebek merkezı arastırdım bır tane buldum on gorusmeye gıttık,bıraz kılolu oldugum ıcın basarı sansı artsın dıe kılo ver kendını hazırla oyle gel dedı.fakat nedense ıcımde hep bı bahcecı hastanesı ıstegı var. benım sorum sıze gelırsem hastanenızde muayene transfer olayları gıbı takıplerının hepsını sız mı yapıcaksınız??? benım ıcın hıcbır sorun yok ama esım erkek doktora asla ızın vermıobende bunun ıcın hastane degıl de doktor arayısına gırdım
bende polikistik over var 4 yıllık evliyim ve çocuğumuz olmamıştı doktora gittim klomen kullandım çatlatma iğnesi vuruldum fayda etmedi 1 ay mola verdiler diğer ay başka tedaviye geçecektik ve o ay çok şükür hamile kaldım kafamda kaygısı olmadığı için rahat oldu belkide 20 haftalık hamileyim Allah isteyen herkese versin...
sayın hocam ben 34 eşim 33 yaşında.7 yıllık evliyiz.3 yıldır korunmuyoruz.bütün tahlillerimiz yapıldı.bende hiçbir sorun çıkmadı kanal filmim dahil.fakat eşimin 13 milyon çıktı sperm tahlili.şimdi bana klomen tedavisi uygulamak istiyorlar.benim sorum bende hiçbir sorun yokken neden benim yerime eşime tedavi uygulamıyorlar.sperm sayısını arttırıcı bir tedavi yok mu?bir de yeni öğrendiğim birşey erkeklerde klomen sitrat ve l-arginin vitamini birlikte kullandıklarında sperm artırdığı doğru mu:?yan etkisi olur mu eşimde?öneriniz için şimdiden teşekürler.
hocam, 1 yıldır evliyim. 5 aydır korunmuyoruz. Evlenmeden önce de adet düzensizliğim vardı fakat hormon seviyelerim normal olduğu için gittiğim hiçbir doktor hastalığımın tam teşhisini yapamadı. Kilom normal, hormon değerlerim de normal;
tsh mıu/l 1,89 - = normal
fsh mıu/ml 5,55 - = normal
lh mıu/ml 4,08 - = normal
estradıol ( e2 ) pg/ml 21,189 -= normal
prolaktin ng/ml 12,1 - = normal
evlendikten sonra adet düzensizliğim için tekrar muayeneye gittim, yukarıdaki değerler 5 ay önce yaptırdığım hormon testinin sonucu. Muayene sonrasında doktorum, yumurtlamamın olmadığını söyledi ve bana pko teşhisi koydu. Progestan capsul verdi. Akşam yatmadan önce 2 tane içiyordum. 2 hafta önce tekrar gittim ve doktorum "beklemeyelim tedaviye başlayalım çünkü yine yumurtlaman yok" dedi. Yarın, yani adetimin 2. Günü muayeneye gidip kolomen ilacına başlayacağım. Strese girdim, anne olamamaktan çok korkuyorum. Eşim de çok hevesli, bebek istiyor. Bu süreçte, tedavinin en iyi sonucu vermesi için benim ne yapmam gerekiyor ve tedavi için izlediğimiz yol doğru mu acaba?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
doktor hanım, daha önce de yazmıştım. Adetimin 3. Günü klomene başladım. Pazar günü bitirdim. Bugün adetimin 9. Günü doktora gittim. Sağ tarafta bir yumurta oluştuğunu söyledi. Haftaya salı tekrar kontrole gideceğim yumurtamın gelişimi kontrol edilecek.
Adetimin 12-14-16 ve 18. Günleri ilişki önerdi doktorum. Bundan sonra beni nasıl bir süreç bekliyor acaba? Tek yumurtam oluşmuş, iyi mi kötü mü bilmiyorum. Ne kadar büyümesi gerekiyor yumurtamın?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar aytun hanım gecen sene eylul ayında düşük yaptım psıkolojık olarak çok yıkıldım 2ay korunduktan sonra cocuk dusunmeye basladık ve adetlerım aksamaya basladı gectıgımız mart ayında doktora gıttım bana sol yumurtalıgımın polıkıstık gorundugunu soyledı ve ben bır senedırde gebe kalamıyorum pco nun belırlı bır sevıyesımı var bu ay klomen ıle yumrta takıbıne basladık hıç yumurtam olmadı her gıttıgımde polıkıstık gorunuyor dedı ve onumzdekı ay bırdaha klomene baslayacagız benım hıç yumurtam gelısemıcekmı pco kısırlıgamı sebeb benı bıraz bılgılendırrmısınız(anne olamamaktan korkuyorum
merhabalar oncellikle gecmis bayraminiz mubarek olsun..yasim 24 1 senedir evliyim..bastan beri cocuk istiyorz ama hala yok..annemi kaybettim stres iciindeyim adetim bugunle beraber 14 gun gecikti dun kan testi yaptim gebbeliik yok duphaston diye bir ilac verdi..bu ilacla hamile kalabilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?