Polikistik over+Klomen+Otriville

Ekea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2024
27
4
1
29
Merhaba daha öncede bir kaç kez konu açmıştım bu konu hakkında artık daha da bilinçli geldim çünkü sonunda özel bir doktora gittim ayın başında. Hemen hemen iki senedir evliyim bı senedir istiyoruz olmuyor polikistigim ve adet duzenim yok. Soğan kürü süt maydonoz herşeyi denedim nafile boşuna uğraşıyorum diyip doğruca doktora gittim daha önce devlete gittim verim alamadim o yüzden özele gittim. Dr klasik çatala yatırdı sonra sedyeye aldı 1 yumurtan var o da çatlamış geç kalmışsın ama yolun başındayız seni adet ettirelim adetin 5. Günü klomene başlayalım dedi tarlusal ile adet oldum 5. Gün klomene başladım 12. Gün muayeneye gittim iki tane sağlıklı yeterince büyük yumurta oluşmuş klomen işe yaradı rahim duvar kalınlığı 11 cm çok iyi hemen iğne vuruyoruz dedi Otriville vurdu iki gün önce.uc gün boyunca ilişki dedi ağrı kesici içme ağır kaldırma dedi şimdi sorum şu iğneden beri sol kasigimda ayakta kaldıkça kopup gitme gibi his var sancı yapiyor tuvalete gittiğimde de oksururken karnımı tutma isteğim var istemsizce aşırı hassaslasti sol kasık üç gündür de ilişkiye giriyoruz eşimle bunu yaşayan var mı ayakta duramıyorum ağrı var orda doktorda çok umut verici konuştu senin çocuğun olcak inşallah bayramdan sonra müjdeli haberi alicaz dedi ama ya alamazsak endişeleniyorum

Ben 11 martta kulandım hala olmadım progestan iğne vurulmak zorunda kaldım yinr olmadım neden olmuyorum 😭

Merhaba tarlusal sonrası ne zaman adet gördünüz?
Valla 11 Mart'ta falan bitti tarlusal 14 Mart'ta adet oldum 5. Gün zaten hemen hemen bitmişti adet klomen sabah akşam dört gün kullandım sonra o da biter bitmez muayene oldum yani adetin 10-12. Günü falan kontrole çağırıyor klomenden sonra. Tarlusala yanıt vermemeniz çok garip küçük ama gerçekten etkili bı hap çünkü daha önce hiç kullandınız mı tarlusal yine sokmemis miydi

Daha önce söktü bu sefer sökmedi progestan iğne vuruldum dün gece bugünde olmadım bugünke tam 62 gün oldu:((
Bence bir hafta daha bekleyin yine olmazsanız Dr değiştirin bende 60-70 gün olmadım çok sıkıntı çok uzun bir süreydi benim için patlicak gibi oluyor insan

Bir önceki adetim 1 ay gecikmeli kendiliğinden oldu bu ay 20. Günde tarlusal aldım. Biteli 5 gün oldu hiçbir belirti gelen giden yok. Yılda Ocak ve Haziran aylarında gecikirdi birer ikişer ay gittiğimde ultrasonda herşey normal dedi Dr. Ama hiç hormon baktirmadim. İlaçla bayram sonuna kadar olmazsa gidicem bende. 37 yaşındayım bu arada

Bir önceki adetim 1 ay gecikmeli kendiliğinden oldu bu ay 20. Günde tarlusal aldım. Biteli 5 gün oldu hiçbir belirti gelen giden yok. Yılda Ocak ve Haziran aylarında gecikirdi birer ikişer ay gittiğimde ultrasonda herşey normal dedi Dr. Ama hiç hormon baktirmadim. İlaçla bayram sonuna kadar olmazsa gidicem bende. 37 yaşındayım bu arada
Bir hafta hatta on gün içinde söktürüyor genelde yapıdan yapıya süre uzayıp kisalabiliyor

Bence bir hafta daha bekleyin yine olmazsanız Dr değiştirin bende 60-70 gün olmadım çok sıkıntı çok uzun bir süreydi benim için patlicak gibi oluyor insan
İnsülin direnciniz olabilir mi ? Ben inositol takviyesi kullanıyorum 3 aydır ve kullandığımdan beri düzenli regl oluyorum. Sizin gibi bende Pcos hastasıyım 15 yıldır. Benim için en etkili şey inositol oldu. Hem sağlıklı yumurta üretmenizi de sağlıyor. Bana en etkili takviye Gynopol oldu . Doktorum ve eczacım da bunu önerdi

Kızlar selam. Yumurtlama sürecimi hiç takip etmediğim için maalesef bilmiyorum, bu konuda desteğinize ihtiyacım var. SAT 25 Şubat, 10 Mart'ta lekelenme ve ağrı başladı. Tam 16 gün sürdü, 25 Mart'ta bitti. Dayanılmayacak gibi değil fakat zaman zaman artan (ağrı kesiciye ihtiyaç duyulan), zaman zaman ise hafifleyen/kaybolan bir ağrı bu süre içinde hep devam etti. Reglden 14 gün sonra başladığı için yumurtlama olduğunu düşünüyorum. Ancak süre çok uzun geldi. Doktora gittim fakat net bir yorum yapamadı. Sizce yumurtlayamama ya da yumurtamın çatlayamaması gibi bir durum olabilir mi? Benzer bir durum yaşayanınız oldu mu?

Kızlar selam. Yumurtlama sürecimi hiç takip etmediğim için maalesef bilmiyorum, bu konuda desteğinize ihtiyacım var. SAT 25 Şubat, 10 Mart'ta lekelenme ve ağrı başladı. Tam 16 gün sürdü, 25 Mart'ta bitti. Dayanılmayacak gibi değil fakat zaman zaman artan (ağrı kesiciye ihtiyaç duyulan), zaman zaman ise hafifleyen/kaybolan bir ağrı bu süre içinde hep devam etti. Reglden 14 gün sonra başladığı için yumurtlama olduğunu düşünüyorum. Ancak süre çok uzun geldi. Doktora gittim fakat net bir yorum yapamadı. Sizce yumurtlayamama ya da yumurtamın çatlayamaması gibi bir durum olabilir mi? Benzer bir durum yaşayanınız oldu mu?
Muayene de belli olur. Yumurtlama olmuşmu diye kanda bir değere bakılıyordu. Birde muayenede yumurta gördü mü görmedimi? Eğer adet olursanız o zaman tekrar dr a gidin
Benimbazen yumurtam büyümeye devam ediyor çatlamıyor, kiste dönüşüyor mesela

Muayene de belli olur. Yumurtlama olmuşmu diye kanda bir değere bakılıyordu. Birde muayenede yumurta gördü mü görmedimi? Eğer adet olursanız o zaman tekrar dr a gidin
Benimbazen yumurtam büyümeye devam ediyor çatlamıyor, kiste dönüşüyor mesela
Yani şöyle yumurtlama mı yoksa dış gebelik mi emin olamadım dedi. Beta-hcg istedi. Sonuç pozitif çıkarsa gelirsin, değilse zaten yumurtlamadır muhtemelen dedi. Sonuç negatif çıktı. O yüzden konu net bir yere bağlanamadı. Ama yumurtlama ise bu kadar uzun sürmesi de hiç normal değil bence

Back
X