Merhaba arkadaşlar. Gebe kalmaya çalıştığım uzun zamanlarda sürekli buradan bilgi almaya çalışıyordum o yüzden sizlerle polikistik over hastalığımla gebelik sürecimi anlatmaya çalışacağım. belki sizlere de fikir olur yazdıklarım. Öncelikle ilk hamileliğimde uzun bir süre doğum kontrol hapı (8 ay kadar) kullandıktan sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamila kaldım. Polikistik overde bu durum çok oluyormuş. Elhamdülillah çocuğum sağlıcakla doğdu ve şuan 6,5 yaşında. Yaklaşık 1,5 senedir tekrar çocuk düşünüyorduk. Başlangıçta klomen kullanmaya başladım bende bir etkisi olmayınca dr iğneye geçti. İğneyle de kist falan oluştu o ayda olmadı. Sonrasında drumu değiştirdim. O da glifor + folidoce verdi. Aynı zamanda klomen kullanmaya başladım onları kullanırken. Klomen bende yine işe yaramadı. Drum artık aşılamaya geçelim dedi. Öncesinde rahim filmi çekmemiz gerekiyor dedi ve rahim filmim çekildi. Çok şükür orda da birşey çıkmayınca 2-3 ay bekleyelim sonra aşılamaya geçelimd edi. Rahim filminden sonra gebelik şansın yüksek dedi. Ben bu arada glifor +folidoceyi kullanmaya devam ettim. (6 ay oldu) adetlerim gittikçe düzelmeye başladı en son 31. günde olmuştum. Son ay ie incir kürü yapmaya karar verdim. Boşa beklemeyeyim diye. Rabbimin izniyle incir kürü ve glifor ile o ay hamile kaldım. Şuan daha çok yeni ama inşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Herkese de bu duyguyu nasip etsin. allah yardımcımız olsun.