• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Hamilelik Sürecim

Merhaba arkadaşlar. Gebe kalmaya çalıştığım uzun zamanlarda sürekli buradan bilgi almaya çalışıyordum o yüzden sizlerle polikistik over hastalığımla gebelik sürecimi anlatmaya çalışacağım. belki sizlere de fikir olur yazdıklarım. Öncelikle ilk hamileliğimde uzun bir süre doğum kontrol hapı (8 ay kadar) kullandıktan sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamila kaldım. Polikistik overde bu durum çok oluyormuş. Elhamdülillah çocuğum sağlıcakla doğdu ve şuan 6,5 yaşında. Yaklaşık 1,5 senedir tekrar çocuk düşünüyorduk. Başlangıçta klomen kullanmaya başladım bende bir etkisi olmayınca dr iğneye geçti. İğneyle de kist falan oluştu o ayda olmadı. Sonrasında drumu değiştirdim. O da glifor + folidoce verdi. Aynı zamanda klomen kullanmaya başladım onları kullanırken. Klomen bende yine işe yaramadı. Drum artık aşılamaya geçelim dedi. Öncesinde rahim filmi çekmemiz gerekiyor dedi ve rahim filmim çekildi. Çok şükür orda da birşey çıkmayınca 2-3 ay bekleyelim sonra aşılamaya geçelimd edi. Rahim filminden sonra gebelik şansın yüksek dedi. Ben bu arada glifor +folidoceyi kullanmaya devam ettim. (6 ay oldu) adetlerim gittikçe düzelmeye başladı en son 31. günde olmuştum. Son ay ie incir kürü yapmaya karar verdim. Boşa beklemeyeyim diye. Rabbimin izniyle incir kürü ve glifor ile o ay hamile kaldım. Şuan daha çok yeni ama inşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Herkese de bu duyguyu nasip etsin. allah yardımcımız olsun.
Bende 2 yıldır uğraşıp kalamayanlardanim glifor ne işe yarıyor peki klomen bendede ise yamammisti

Bende 2 yıldır uğraşıp kalamayanlardanim glifor ne işe yarıyor peki klomen bendede ise yamammisti
Glifor vucutta varolan insülin direncini kırıyor insülini düzenliyor. Şeker ilacı diyebiliriz. Pkos hastalarına veriyor genelde drlar. İnsülin düzeldikçe kendiliğinden yumurtalama olabiliyor. Sanırım kilon da var. Bunlar çoğunlukla pkosun sonucu işte. Bi dotora gidip glifor tarzı ilaçlara başlamanı tavsiye ederim.

Hım çok geçmiş olsun canım bende pkoyum bikere bebeğimin kalbi durdu kutan oldum sonra da bi kere kimyasal geçirdim.şimdide hafta kalp atışı için gidicem çok korkuyorum yine kalp atışını duyamam diye
Canım ne yaptın? İnşallah duymuşsundur bebeğinin kalp atışlarını.

Rahat ol. Kötüyü çağırma demiştim sana. Ayrıca erken de olabilir duyulmazsa korkma ve üzülme. Pkosta geç döllenme oluyor ya. Hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah

Rahat ol. Kötüyü çağırma demiştim sana. Ayrıca erken de olabilir duyulmazsa korkma ve üzülme. Pkosta geç döllenme oluyor ya. Hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah
Inslalah canım ya Allah razı olsun .şuan geç döllenme benim ki zaten adetime göre 6+5 olmasi lazımdi şimdi 5+5 .bakalim artik hayirlisi olsun

Merhaba bende pko hastasıyım adetlerim 9 aydır düzensiz tüylenme kilo artışı var.
Tiroidimde de 10 mmlik nodül çıktı endokrin bölümü diaformin adında bir hap verdi.
Rahim filmi,hormon testi vs hepsi sağlam çıktı. bu süreçte 3 kilo kadar ancak zayıflayabilidim.
Bu ay ovülasyon takibi yaptırdım ve 20. günde yumurtam çatladı doktor mucize gibi dedi çünkü çatlatma iğnesi yapmayı düşünüyordu. gün aşırı ilişki önerdi
İnşallah hayırlısı ile gebelik olur

Merhaba, günaydın. ☺☺
Benim de kilom var ve adetim düzenli değil. Tüylenmem ve sivilcelenmem yok.
Glifor kullanıyorum ve gerçekten kilo vermeme çok yardım etti. ☺
mrb bende polikistik overdan şüpheleniyorum doktor için randevu aldım haftaya gidicem.kilom var ve çok zor veriyorum çok çabuk alıyorum.çocuğumda olmadı 1.5 yıldır umarım hepimiz sağlıklı bebekler getiririz dünyaya.sizin kilonuz çok muydu? ilaç ne kadar kilo verdirdi?

Benim kilom çok değildi çoğu zaman da 60 geçen biri olmadım. Bende adet düzensizliği sivilce ve ultrason görünümü vardı pkos olarak. Adetiniz de düzensizse olabilir. Doktora gitmeniz yerinde olur. Allah yardımcımız olsun @sabirlidervisgamze

Back