• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Hamilelik Sürecim

leylunehar

Burak Hakkı&Ali Kerem
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
729
1.229
113
37
Elazığ
Merhaba arkadaşlar. Gebe kalmaya çalıştığım uzun zamanlarda sürekli buradan bilgi almaya çalışıyordum o yüzden sizlerle polikistik over hastalığımla gebelik sürecimi anlatmaya çalışacağım. belki sizlere de fikir olur yazdıklarım. Öncelikle ilk hamileliğimde uzun bir süre doğum kontrol hapı (8 ay kadar) kullandıktan sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamila kaldım. Polikistik overde bu durum çok oluyormuş. Elhamdülillah çocuğum sağlıcakla doğdu ve şuan 6,5 yaşında. Yaklaşık 1,5 senedir tekrar çocuk düşünüyorduk. Başlangıçta klomen kullanmaya başladım bende bir etkisi olmayınca dr iğneye geçti. İğneyle de kist falan oluştu o ayda olmadı. Sonrasında drumu değiştirdim. O da glifor + inofolic combi verdi. Aynı zamanda klomen kullanmaya başladım onları kullanırken. Klomen bende yine işe yaramadı. Drum artık aşılamaya geçelim dedi. Öncesinde rahim filmi çekmemiz gerekiyor dedi ve rahim filmim çekildi. Çok şükür orda da birşey çıkmayınca 2-3 ay bekleyelim sonra aşılamaya geçelimd edi. Rahim filminden sonra gebelik şansın yüksek dedi. Ben bu arada glifor +inofolic combi kullanmaya devam ettim. (6 ay oldu) adetlerim gittikçe düzelmeye başladı en son 31. günde olmuştum. Son ay ie incir kürü yapmaya karar verdim. Boşa beklemeyeyim diye. Rabbimin izniyle incir kürü ve glifor ile o ay hamile kaldım. Şuan daha çok yeni ama inşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Herkese de bu duyguyu nasip etsin. allah yardımcımız olsun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Gebe kalmaya çalıştığım uzun zamanlarda sürekli buradan bilgi almaya çalışıyordum o yüzden sizlerle polikistik over hastalığımla gebelik sürecimi anlatmaya çalışacağım. belki sizlere de fikir olur yazdıklarım. Öncelikle ilk hamileliğimde uzun bir süre doğum kontrol hapı (8 ay kadar) kullandıktan sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamila kaldım. Polikistik overde bu durum çok oluyormuş. Elhamdülillah çocuğum sağlıcakla doğdu ve şuan 6,5 yaşında. Yaklaşık 1,5 senedir tekrar çocuk düşünüyorduk. Başlangıçta klomen kullanmaya başladım bende bir etkisi olmayınca dr iğneye geçti. İğneyle de kist falan oluştu o ayda olmadı. Sonrasında drumu değiştirdim. O da glifor + folidoce verdi. Aynı zamanda klomen kullanmaya başladım onları kullanırken. Klomen bende yine işe yaramadı. Drum artık aşılamaya geçelim dedi. Öncesinde rahim filmi çekmemiz gerekiyor dedi ve rahim filmim çekildi. Çok şükür orda da birşey çıkmayınca 2-3 ay bekleyelim sonra aşılamaya geçelimd edi. Rahim filminden sonra gebelik şansın yüksek dedi. Ben bu arada glifor +folidoceyi kullanmaya devam ettim. (6 ay oldu) adetlerim gittikçe düzelmeye başladı en son 31. günde olmuştum. Son ay ie incir kürü yapmaya karar verdim. Boşa beklemeyeyim diye. Rabbimin izniyle incir kürü ve glifor ile o ay hamile kaldım. Şuan daha çok yeni ama inşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Herkese de bu duyguyu nasip etsin. allah yardımcımız olsun.
Sağlıkla kucağınıza alın, darısı başımıza.. verdiğiniz umut için sağolun :)

Kucağınıza almak nasip olsun. ☺Çok sevindim.

Fazla kilonuz var mıydı acaba?
Aminn. Çok teşekkür ederim. Polikistik overin tüm belirtilerini taşıyorum sivilce adet düzensizliği çok az da tüylenme ama kilom çok yoktu daha doğrusu dikkat ediyordum etmsem hemen alırdım. Ama gliforu bi süre kullanınca biraz daha zayıflıyorsun. Herşeyden ziyade bence glifor iyi bir ilaç kullanıyorsanız kullanmaya devam edin bırakmayın.

Aminn. Çok teşekkür ederim. Polikistik overin tüm belirtilerini taşıyorum sivilce adet düzensizliği çok az da tüylenme ama kilom çok yoktu daha doğrusu dikkat ediyordum etmsem hemen alırdım. Ama gliforu bi süre kullanınca biraz daha zayıflıyorsun. Herşeyden ziyade bence glifor iyi bir ilaç kullanıyorsanız kullanmaya devam edin bırakmayın.
Masallah Rabbim sag salim kucaginiza almayi da naaip etsin. Oteki evladinizi da size bagislasin insallah :emir_bebek::KK200::nazar: darisi bize olsun :)

Mide bulantisi yapmadi mi peki glifor? Bende kullaniyorum asiri midemi bulandiriyor :kusmuk:

Merhaba, günaydın. ☺☺
Benim de kilom var ve adetim düzenli değil. Tüylenmem ve sivilcelenmem yok.
Glifor kullanıyorum ve gerçekten kilo vermeme çok yardım etti. ☺

Masallah Rabbim sag salim kucaginiza almayi da naaip etsin. Oteki evladinizi da size bagislasin insallah :emir_bebek::KK200::nazar: darisi bize olsun :)

Mide bulantisi yapmadi mi peki glifor? Bende kullaniyorum asiri midemi bulandiriyor :kusmuk:
Amin Allah razı olsun :KK200: Rabbim tez zamanda hayırlı kolaylıkla sağlıkla sizlere de nasip inşallah. Tvde bir doktor şöyle demişti. İnfertilite içinde sebebi bilinen infertiliteler daha şansı ve bu sebebi bilinenlerin içinde de en şanslısı pcolular. Hiç sıkmayın canınızı olur inşallah. Benim 1,5 yıl sürdü sürecim

Bu arada evet başta bulantı yaptı ama şimdi alıştım hatta hala kullanıyorum 12. haftaya kadar kullanmak gerekiyormuş. 8-9 aydır kullanıyorum nerdeyse

Canım malesef bebeğimi kaybetim ben. 11. haftada kistik higroma tanısıyla bebeğimin kalbi durdu. Şimdi bir ay oldu. Bir kaç ay dha bekleyip tekrar deneyeceğiz. Rabbim kolaylık verdin ne diyeyim üzüldüm ama elden gelen birşey yok

Hım çok geçmiş olsun canım bende pkoyum bikere bebeğimin kalbi durdu kutan oldum sonra da bi kere kimyasal geçirdim.şimdide hafta kalp atışı için gidicem çok korkuyorum yine kalp atışını duyamam diye

Hım çok geçmiş olsun canım bende pkoyum bikere bebeğimin kalbi durdu kutan oldum sonra da bi kere kimyasal geçirdim.şimdide hafta kalp atışı için gidicem çok korkuyorum yine kalp atışını duyamam diye
Canım hiç korkma. Bende öyleydim. İyi düşün iyi olsun. Kötü düşününce başına geliyo. Doktora gideceksin kalp atışlarını duyacaksın. Bebeğinde gayet sağlıklı Allahın izniyle. Pko olduğu için geç döllenme olmuş olabilir dolayısıyla kalp atışlarını geç duyabilirsin. Allah yardımcın olsun..

Canım hiç korkma. Bende öyleydim. İyi düşün iyi olsun. Kötü düşününce başına geliyo. Doktora gideceksin kalp atışlarını duyacaksın. Bebeğinde gayet sağlıklı Allahın izniyle. Pko olduğu için geç döllenme olmuş olabilir dolayısıyla kalp atışlarını geç duyabilirsin. Allah yardımcın olsun..
Allah razı olsun canım . Dediğin gibi geç döllenme şuan kalp atışını duyamam diye gitmek bile istemiyorum doktora :( hayırlısı olsun artk elimizden bisey gelmez sonuçta

Bir sey sorucam bende de pko var bu ay hamileyim diye dusunuyorum testler pozitiv ama deger 6 cikti hamile degilsin dediler ama 6 gebelik ola bilirmis.acaba hamileyimde pko yuzundenmi cok az degerim diyede dusunuyorum lutfen yardim edermisiniz?belkide sacma dusuncem ama kafam allak bullak

Bir sey sorucam bende de pko var bu ay hamileyim diye dusunuyorum testler pozitiv ama deger 6 cikti hamile degilsin dediler ama 6 gebelik ola bilirmis.acaba hamileyimde pko yuzundenmi cok az degerim diyede dusunuyorum lutfen yardim edermisiniz?belkide sacma dusuncem ama kafam allak bullak
Canım kimyasal gebelik olabilir. Kan testimi tekrar yaptırabilirsen ortaya çıkar. Artış varsa hamilesindir inşalah

Back