Gebeliğe Hazırlık polikistik over hakkinda

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlarrrrr ben adet oldum cuma gunu ama kanamam normalden az bugun 4. Gunu figer gunler az geldigu gibi bugun sanki hic yokmus gibi ya aslinda varda baya az hic boyle olmazdi sizce nedeni ne olabilir yada boyle olan arkadaslar varmi yaaa. Offfff

Kizlarrrrr ben adet oldum cuma gunu ama kanamam normalden az bugun 4. Gunu figer gunler az geldigu gibi bugun sanki hic yokmus gibi ya aslinda varda baya az hic boyle olmazdi sizce nedeni ne olabilir yada boyle olan arkadaslar varmi yaaa. Offfff
Canim bu ay ilac kullandinmi tedavin neydi ? Ben klomen kullaniyodum arti catlatma ignesi benimde cok az olmustu hatta hrp kahverengi oldu suphe ettim doktorum tedavi goruyosun oyle seylere takilma dedi gercekten de diger ay yine normal adetimi oldum yani eger tedavi goruyosan normal gulum hormon ilac etkiliyor vucudu haliyle

Meraba 1.5 senelik evli olup polikistik over hastasiyim suan gebelik dusunuyorum ve medicana aylin akinci yapiyor takibimi. bu ay klomen verdi kullandim bugun kontrolum.vardi gittim ama biri 11 boyuna ulasmis digerleri daha kucuk bu buyume yeterli mi ? Bide klomenle hamile kalan var mi ? Ayrica aylin hocayi begeniyorum ama olumsuz bi yanini bilen var mi ?[/QUOTE
merhaba arkadaşlar bende de polikistiik over var bebek düşünüyoruz 7 aydır olmuyor doktorum tedaviye ve ilaçlara gerek duymadı zamana bırakalım dedi ama ben çok istiyorum 3 aydır adetim düzenliydi bu ay uykumu düzenledim bol bol su içmeye başladım ama hala adet olmadım adet olacakmışım gibi ağrılarım var yani kendimi iyileştirim derken adetimde geçikti çok ağrım var benzer durumda olanlar yardımcı olabilirler mi acaba sürekli doktora gidip aynı şeyleri duymaktan sıkıldım ilaçta vermiyor yardımlarınızı bekliyorum[/QUOTE]

Meraba 1.5 senelik evli olup polikistik over hastasiyim suan gebelik dusunuyorum ve medicana aylin akinci yapiyor takibimi. bu ay klomen verdi kullandim bugun kontrolum.vardi gittim ama biri 11 boyuna ulasmis digerleri daha kucuk bu buyume yeterli mi ? Bide klomenle hamile kalan var mi ? Ayrica aylin hocayi begeniyorum ama olumsuz bi yanini bilen var mi ?[/QUOTE
merhaba arkadaşlar bende de polikistiik over var bebek düşünüyoruz 7 aydır olmuyor doktorum tedaviye ve ilaçlara gerek duymadı zamana bırakalım dedi ama ben çok istiyorum 3 aydır adetim düzenliydi bu ay uykumu düzenledim bol bol su içmeye başladım ama hala adet olmadım adet olacakmışım gibi ağrılarım var yani kendimi iyileştirim derken adetimde geçikti çok ağrım var benzer durumda olanlar yardımcı olabilirler mi acaba sürekli doktora gidip aynı şeyleri duymaktan sıkıldım ilaçta vermiyor yardımlarınızı bekliyorum
[/QUOTE]

Valla canim oncelikle insalah tez zamanda olur . Polikistik over zaten yunurta tembelligidir. Ben 20 aylik evliyim hic korunmasiz kalamadim bendede pko var . Ve bana doktorum aynen sunu soyledi bi kadinin senede 12 yumurtasi olgunlasir catlar vesayre ama pkolu hastalarda bu yumurtlama belki 3 ayda bir olur belki ayda olur belkide hic olmaz dedi kendinde kalabilirsin ama denk getirmek lazim oda cok dusuk bir ihtimal dedi pko hastasiyim diyosun bence baska bi doktora git canim. Esimin kuzeninin eside ayni pkolu ve 3 sene ugrasti en soninda tak etti ve tup bebek yapti . Rabbim aratmasin insallah yardimci olabilmisimdir.

Canim bu ay ilac kullandinmi tedavin neydi ? Ben klomen kullaniyodum arti catlatma ignesi benimde cok az olmustu hatta hrp kahverengi oldu suphe ettim doktorum tedavi goruyosun oyle seylere takilma dedi gercekten de diger ay yine normal adetimi oldum yani eger tedavi goruyosan normal gulum hormon ilac etkiliyor vucudu haliyle
Canim tiroid ilaci iciyorum daha 1 ay olmadi tedaviyr baslayali ondan olabilirmi acaba birde folik asite baaladim 3 gun oldu.

Canim tiroid ilaci iciyorum daha 1 ay olmadi tedaviyr baslayali ondan olabilirmi acaba birde folik asite baaladim 3 gun oldu.
Folik asitin hic bir yan etkisi yok canim farketmiyosun bile ictigini. Ayip olacak ama kacinci gunundesin ve kac ped kullandin cokmu az kahvemi geliyo

Canim tiroid ilaci iciyorum daha 1 ay olmadi tedaviyr baslayali
Folik asitin hic bir yan etkisi yok canim farketmiyosun bile ictigini. Ayip olacak ama kacinci gunundesin ve kac ped kullandin cokmu az kahvemi geliyo
Canim cuma gunu ogleden sonra geldi simsiyah baya geldi. C teside ayni sekilde daha siyah pazar gunu kipkirmizi iyi fena degil bugun yine kirmizi daha az. Normalde 4 gun full gelmesi gerekiyor. Sonra azaliyor bu sefer neden boyle oldu anlamadim. Tiroid ilacindan mi yeni yenimi duzene gkrecek acaba.

Canim tiroid ilaci iciyorum daha 1 ay olmadi tedaviyr baslayali

Canim cuma gunu ogleden sonra geldi simsiyah baya geldi. C teside ayni sekilde daha siyah pazar gunu kipkirmizi iyi fena degil bugun yine kirmizi daha az. Normalde 4 gun full gelmesi gerekiyor. Sonra azaliyor bu sefer neden boyle oldu anlamadim. Tiroid ilacindan mi yeni yenimi duzene gkrecek acaba.
Ya bazen insan vucudu oluyor oyle degisiklikler canim. Bebek istedigimden beri benimde azaldi acaba diyorum vucut kendinimi hazirliyo dedigim gibi doktorum takilma onlara diyo bana genede suphen varsa bi test yap gulum ama bence sorun degildir ya. Ozele gidiyosam doktoruna bi sor arayip

Merhaba kizlar bende pko var inofolic kullanip ovulasyon testi yaptim bu ay ilk kullaniminda hamileyim cok sukur tavsiye ediyorum dr a danismadan aldim disardan
Benimde ilk ayim ayy yarinda adet gunum ama bakalim. Bu ay rahim filmi cekildim adet bitiminde bana umut oluyor ya bunlar cok sevindim senin adina bendede pko var canim cok sukur tupler temiz cikti doktorum 3 ay yuksek sans verdi. Insallah banada fayda eder bekliyorum gulum :)

Ya bazen insan vucudu oluyor oyle degisiklikler canim. Bebek istedigimden beri benimde azaldi acaba diyorum vucut kendinimi hazirliyo dedigim gibi doktorum takilma onlara diyo bana genede suphen varsa bi test yap gulum ama bence sorun degildir ya. Ozele gidiyosam doktoruna bi sor arayip
Hilalim test yapildi 3 gun once kanda yok gebelk sadece ben bu azalmanin nedenini merak ettim ama sen aydinlattin canim yaaa saol valla

Merhaba kizlar bende pko var inofolic kullanip ovulasyon testi yaptim bu ay ilk kullaniminda hamileyim cok sukur tavsiye ediyorum dr a danismadan aldim disardan
Cok sevindim kuzum Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin. Ben dktorumda bana 3 ay sonra gebe geliceksin dedi cok emindi Llah bilir yinede ama cok sevindim darisi basimiza :emir_bebek:

Hilalim test yapildi 3 gun once kanda yok gebelk sadece ben bu azalmanin nedenini merak ettim ama sen aydinlattin canim yaaa saol valla
Ne dmeek canim rica ederim ama genede adet bitiminde bi test yap kendin bence aklinda suphe kalmasin istersen

Railcim doktora gittinmi
Canım evet. Baktı rahmın tam istedıgım gıbı olmus bır 5 kılo daha versen yetıcek pko ıcın dedı. Sımdı artık folık asıt verıcem 3 ay hamıle kalıncaya kadar ıcıcen dedı. Artık 3 ay sonra hamıle gelıcen dedı :anneadayı::halay:nur valla cok secındım ınanamadım tekrar aordum evet aynen oyle dedı. Sımdı adet oldum ama cok az geldı bakalım ne olucak. Allah bılır tabıkı.

Canım evet. Baktı rahmın tam istedıgım gıbı olmus bır 5 kılo daha versen yetıcek pko ıcın dedı. Sımdı artık folık asıt verıcem 3 ay hamıle kalıncaya kadar ıcıcen dedı. Artık 3 ay sonra hamıle gelıcen dedı :anneadayı::halay:nur valla cok secındım ınanamadım tekrar aordum evet aynen oyle dedı. Sımdı adet oldum ama cok az geldı bakalım ne olucak. Allah bılır tabıkı.
Ayy cok sevindim ya valla hade herseyin hayirlisi olsun .Kistler ne durumda onuda sorsaydin canim .Az olsun farketmez canim olmasi onemli az veya cok olmasi degil Rabbim daha guzel sonuclar gostersin insAllah .Bi pkolu sevinince bnde seviniyorum valla ...:KK9::KK5::KK71:

Ayy cok sevindim ya valla hade herseyin hayirlisi olsun .Kistler ne durumda onuda sorsaydin canim .Az olsun farketmez canim olmasi onemli az veya cok olmasi degil Rabbim daha guzel sonuclar gostersin insAllah .Bi pkolu sevinince bnde seviniyorum valla ...:KK9::KK5::KK71:
Aaaaa ayipsin canim pko formunda oylece duruyorlar onlardab kurtulus yok maaleaef ki. Ama benim pkoyla cok sukur skntim olmadigi icin tiroidden oluyordu ne oluyorsa. Rahmimde et vardi mantar vardi enfeksiyon vardi onlar icin dedi. Birde adetim kendi gunune yaklasti arasi 35 38 gun gibi dustu onun icin dedi birde. Canim hamdolsun pko olsada venim yumurtalarim gununde olusuyor catliyor hamdolsun. Adetim cok gunu gununeydi iste ah tiroid :rolleyes: nur uzulme hepimizin olucak bebegi pko mko viz gelir Allah a guclukmu var. Kulunun emegini bosa cikarmaz er yada gec olucak insaallah. Pko ne ki Rabbim dermansiz dert vermesin.

Back