Gebeliğe Hazırlık polikistik over hakkinda

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elanur4

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
131
61
18
Meraba 1.5 senelik evli olup polikistik over hastasiyim suan gebelik dusunuyorum ve medicana aylin akinci yapiyor takibimi. bu ay klomen verdi kullandim bugun kontrolum.vardi gittim ama biri 11 boyuna ulasmis digerleri daha kucuk bu buyume yeterli mi ? Bide klomenle hamile kalan var mi ? Ayrica aylin hocayi begeniyorum ama olumsuz bi yanini bilen var mi ?

Merabalar canim bnde pcosluyum butun pco konularina yazarim klomen bnde pek ise yaramadi femara ilac daha etkili bnce onu deneyin yada igne kullanin .Pco kisirlik degil yumurta tembelligi biraz sabir gerek merak etme cok hamile kalan var pco konulari var oralara bak canim burda pcolu kayniyo.Sogan kuru cok etkili adacayi aslan pencesi ilac olarak inofolic comfi filan baya etkili oluyo

Canim 19 20 bilemedin 22 mm olunca catliyor yumurtalar. Yani daha bir o kadar daha buyumesi lazim yaklasik. Oda sanirim 2 hafta yada 2 haftaya yakin yine doktor daha iyisini bilir. Ayrica klomen hic kullanmadim cunku gliforla yumurtalarim buyuyup gunu gunune catliyordu. Baska hic bir ilaca ihtiyac duyulmadi.

Merak ettigin baska seyler olursa sorabilirsin. Maalesef pko cok yanlis anlasilan bir durum. Bildiklerimi bilinclendirmek adina paylasmak isterim. Ziraa inan ki bazi doktorlar insana 3 aylik omrun kalmis gibi davraniyorlar ki onlarda bilmiyor maaleaef.

Ben surekli takip ediyorum okumadigim bakmadigim site kalmadi kendime cok takinti yapiyorum bu durumu aslinda. Sanki cok uzun bir zaman ugrasicakmisim veya hic hamis olamicakmisim gibi geliyor. 21 yasinda oldugum icinn doktorum daha gencsin diyor.

Ben surekli takip ediyorum okumadigim bakmadigim site kalmadi kendime cok takinti yapiyorum bu durumu aslinda. Sanki cok uzun bir zaman ugrasicakmisim veya hic hamis olamicakmisim gibi geliyor. 21 yasinda oldugum icinn doktorum daha gencsin diyor.
Canim abartilacak birsey yok inan bana. Cok gencsin valla. Aramizda 10 yas var hatta 12 yas. Yumurtaliklarin seker tutuyor ve fazla besleniyor. Fazla beslenen yumurtalik fazla yumurtluyor ve catlatamiyor catlamayan yumurtalarda ici su dolu kist gorunumunu aliyor polikistik bu baska virsey yok. Ben senin ablanim simdi sen beni dinle canim. Biraz bekle eger yumurtan yeteri kadar buyumezse uzulme. Doktoruna ilk gittiginde seker atan bir ilac kullanabilirmiyim diye bir sor

Eger doktorunda uygun gorurse hemen basla. Ben glifor kullaniyorum ve yumurtalarimda gunu gunune catliyordu. Cunku fazla sekeri atiyordu yumurtalik ve gelisen yumurtalarin catlamaya yeri oluyordu. Ben bir ornegim. Sende doktoruna danis bu veya buna benzer vir hap cozum olabilir. Ve hic ugrasmadan Allah in izniyle belkide hamile kalabilirsin. Yinede doktor bilir.

Bende inofolicin ikinci ayı hamile kaldım diğerleri işe yaramadı
Ya canim folik asit destekleyici diye biliyorum. Hamile kalmak icin ise yariyormu yaa. Bak bu hic aklima gelmemisti. Bende doktoruma sorayim bakim folik asitin nasil bir etkisi var. Gerci tiroidi cozmeden bir sey yapamiyorum ama sormakta da fayda var sanirim.

Bu hamile kalmayı kolaylaştırmak için zaten.Folik asitin yanında pkoyu azaltan bir vitamini daha var.Herkes ilk aylarda hamile kalıyor.Tiroit bende de var hep ilaç kullanıyorum.

Bu hamile kalmayı kolaylaştırmak için zaten.Folik asitin yanında pkoyu azaltan bir vitamini daha var.Herkes ilk aylarda hamile kalıyor.Tiroit bende de var hep ilaç kullanıyorum.
Bak bilmedigim birseyle karsilastim. Nedir o vitamin biraz acarmisin adi falan nedir. Folik asidin yanindami kullaniliyor. Bende hasimatoda var bu arada

Bak bilmedigim birseyle karsilastim. Nedir o vitamin biraz acarmisin adi falan nedir. Folik asidin yanindami kullaniliyor. Bende hasimatoda var bu arada
Ben 2 yıldır 50 mglık tiroit ilacı kullanıyorum ve 75 kilo falandım kilomu verdim insülin direnci vardı.Glifora gerek kalmadan kilo verince direk şeker de düştü.Hemen hamile kaldım.Şimdi 62 kilodayım 1.65 boya.
Folik asite gelecek olursak bende adet düzensizliği vardı.Bu sitede bir abla Dediki inofolic alalım kullanalım eczaneden aldık kullandık o ilk ay hamile kaldı bende 2. Kullanımda 2. Ay kaldım.Şase inofolicten aldım ben yalnız su içine attım öyle kullandım.Ovulasyon testiyle de takip ettim.Günü tutturdum şükür.

Bende 50 mg kullaniyorum. Ve su anda 78 falanim. Yaaa simdi birsey daha ogrendim cok mutlu oldum. Cok saol yaaa. Ama kilo veriyorum yavas yavas diyet yapiyorum su anda. Ama tiroid ilacina yeni basladim 1 ay dolmadi. Ne zaman etki eder acaba ne zaman duzene girerki

Bu arada Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin. Darisi basimiza

Anında düzeliyor ilaç kullanınca.Ve şişlik iniyor kilolar gidiyor.65 kiloya düşünce direk hamile kalıyorsun zaten:) Ben 4 yıllık evlilikte 2.5 yıl kilolu geçirdim sonra 57 kiloya düştüm hemen hamile kaldım ama kürtaj oldum ondan 2 ay sonra yine kaldım kimyasal gebelik oldu sonra inofolic aldım bu da 3. Hamileliğim işte inşallah saglıklı olur bu kez.
Tam buğday ekmeği bol su Hergün bir yeşil elma arada Yeşilçay direk gidiyor bir de şekeri düşürüyor bunlar

Bende kimyasalla bir tanesini izmir korfezine yolladim evlendigim ilk ay. Sonrada sapitti falan bir arastirdilar tiroid iste. Ya canim hamile hamile tuttum seni bu saate kusura bakma. Yarin musait olursan konusuruz. Valla ben cok sey ogrendim bu konularda ama her zaman ogrenebilecegimiz seyler var ben senden ogrendim bir sey daha cok iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…