pnömokok ve rotavirüs aşıları ateş yapıyormu?

xsxekercim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
157
0
kızlar bugün oğluma rotavirüs ve pnömokok aşıları yapılacak,acaba ateş olurmu, ona göre oğluma ilaç kullanacağımda.sizler bu aşıları yaptırdığınızda herhangibir sorun oldumu?

canım benim bebisime yapmadı isallah seninkine d eyapmaz
yaaprsade surup verirsin ates dusurucu gecermis oyle hemen
gecmis olsunn

[Bmerhaba canım benim minik kuzumada bugün rotavirüs'ün 2. dozu ve karma aşı yapıldı saat 10da ben gitmeden 1saat önce ateş düşürücü verdim her ihtimale karşı şuan uyuyor ara ara bakıyorum ateşi varmı diye kontrol ediyorum yok çok şükür.zaten ilk dozdada yapmamıştı ateş çok geçmiş olsun [/B]

bizde sabah 9 da asilarimizi olduk geldik.simdilik bisi yok.insallah olmaz.bu arada doktorumuz ates cikmadan önlem olarak ates düsürücü fitil yada surup verilmesini kesinlikle tavsiye etmiyor

canım benim kızımdada ateş felan yapmadı sadece biraz huysuz oluyor doğal olarak o gün,gıtmeden once ates dusurucu herhangı bısey verme doktorlar verılmemesı gerektıgını soyluyorlar,evınde bulunsun gerekırse verırsın canım

kızlar bu aşıları özelmi yaptırıyosunuz devlet aşısımı cuma günü bizde verem savaşa sonrada diğer aşıları için doktorumuza gidicez aynı gün yapılıyomuş sanırım devletmi özelmi hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum

Arkadaşlar sağlık ocağındaki hemşireler rotavirüsü önermedi."Bağışıklık sistemini baskılıyo biz kendi çocuklarımıza da yaptırmadık ama pnömokoku yaptırın" dediler. Bence doğru sölüyolar yoksa ne çıkarları olabilirki.İshal aşısıymış.Doktorum getir yapalım dedi ama bende yaptırmayı düşünmüyorum.Biraz mikroba alışsın vücutları.

bizde rotavirüsü yaptırdık ama çok gereksizmiş hemşire hiç gerek yok bunu yaptırmanıza dedi bugün ama yaptırdık işte 2 doz bitti 6. aydan sonra pnömokok başlıcaz

bu arada kızlar 2 ayda verem aşısından sonra vurulan aşılarmı bunlar rotavirüs ve pnömokok dediğiniz aşılar

2.ayda verem ve karma baslandı rotavirüs te vardı ama yaptırmadım 3.ay pnımokok ılk doz uygulandı ates yapmadı 4.ay karmanın tekrarı bıraz ates yaptı fıtıl kullandık dusurmek ıcın bu hafta 5. ayımız bıtıyor pnomokok ıkıncı doz var gergınlıgı sardı cok yakıyo canını pnımokok en cok onda agladı

rotavirüssü konusunda bişi diyemeyecemde pnomokok içinde sanırım 2 yaşından sonra tek doz yeterli diyor bazı doktorlar ama 2 yaşına kadarda yakalanırmı bilinmez hoş bir doktor tanıdığımızda ben yaptırdım yinede yakalandılar hastalığa dedi yani aşıyı yaptırmaklada kurtulunmuyor ki yine dikkat etmek lazım..

güzelim hic farketmiyor.devlet de asıyı ecza deposundan alıyor özelde.boşu boşuna gidip te özele dunya kadar para verme.
aile saglıgı merkezleride ne sorarsan sor cevap veriyor cok guzelde ilgileniyor senle.
aşı aynı aşı.

bizde rotavirüsü yaptırdık ama çok gereksizmiş hemşire hiç gerek yok bunu yaptırmanıza dedi bugün ama yaptırdık işte 2 doz bitti 6. aydan sonra pnömokok başlıcaz

o hemişreye benden slm söyle eger girip internette arastırsaydın rotavirus asının gerksiz olmadıgını gözlerinle görurdunki bu hastalık yüzünden hastane köselerinde serumla yaşamaya calısan cocuklar var.
ne kadar önemli gazetelerin köşe yazarları bile bangır bangır yazdı bu konuyu.
rotavirüsü kanalizasyon şebekesindeki suların icme sularına karısmasıyla ortaya cıkan bir hastalıktır.Bu hastalıgın mikropları cocuk bebek bedenini cok cabuk etkisiz hale getirir
baslıca belirtileri istifra,iştahsızlık,gecmeyen şiddetli ishal,yüksek ateş
sırf bu hastalıga yakalanmasın diye cocuklarını dogal kaynak suları(damacana) yıkayanlar var.
rotavirüsünün gereksiz oldugunu ve yaptırmamayı düşünmeden önce bi okuyun arastırın isterseniz.

yok canım ben söyledim zaten gerekeni hemşireye... doktor bize söylediğinde zaten hiç düşünmeden aldık ve vurdurduk internnetende çok araştırdık benim yakın çevremdende var ishal olup zayıflayan çocuklar,biz önlemimizi alalımda üstümüze düşen ne varsa çocuklarımız için yapıcaz yani....mesela rotavirüs aşısı için çocuk ev ortamında yetişiyor ise dok.gerek görmemiş ama sürekli evdede kalmıcazki yaz olunca dışarda olucak tatile gidilicek............yani önemli bi aşı bence 2 dozdu bitti ....allah yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin canım

evle alakası yokki cnm benim dedigin gibi dısarı cıkıcaksın balkona cıkıcaksın ama ne yazikki ülkemizde icme sularına kanalizasyon suları karısıveriyor nasıl oluyorsa artık:bbo:
cocuklarda bu pis mikroplu sulardan rotavirüsü olabiliyor.aynı mikroplar havada da var ne yazikkibenneyaptımkicocuklarımızı nasıl koruyucaz büyütcez..:1no2:

vallahi doğru söylüyosun eleniacım zaten bide kene var ondan daha çok korkuyorum ben onun hiç aşısıda yok ::uhm::uhm:

yok canım daha 4 aylık kızım piknik yapmaya gitmek istiyoruz temiz hava ama korkumuza gidemiyoruz, anca arabasına koyuyorum dışraya çıkırıyorum temşz hava alsın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…