- 13 Kasım 2007
- 157
- 0
-
- Konu Sahibi xsxekercim
kızlar bu aşıları özelmi yaptırıyosunuz devlet aşısımı cuma günü bizde verem savaşa sonrada diğer aşıları için doktorumuza gidicez aynı gün yapılıyomuş sanırım devletmi özelmi hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum
bizde rotavirüsü yaptırdık ama çok gereksizmiş hemşire hiç gerek yok bunu yaptırmanıza dedi bugün ama yaptırdık işte 2 doz bitti 6. aydan sonra pnömokok başlıcaz
o hemişreye benden slm söyle eger girip internette arastırsaydın rotavirus asının gerksiz olmadıgını gözlerinle görurdunki bu hastalık yüzünden hastane köselerinde serumla yaşamaya calısan cocuklar var.
ne kadar önemli gazetelerin köşe yazarları bile bangır bangır yazdı bu konuyu.
rotavirüsü kanalizasyon şebekesindeki suların icme sularına karısmasıyla ortaya cıkan bir hastalıktır.Bu hastalıgın mikropları cocuk bebek bedenini cok cabuk etkisiz hale getirir
baslıca belirtileri istifra,iştahsızlık,gecmeyen şiddetli ishal,yüksek ateş
sırf bu hastalıga yakalanmasın diye cocuklarını dogal kaynak suları(damacana) yıkayanlar var.
rotavirüsünün gereksiz oldugunu ve yaptırmamayı düşünmeden önce bi okuyun arastırın isterseniz.
yok canım ben söyledim zaten gerekeni hemşireye... doktor bize söylediğinde zaten hiç düşünmeden aldık ve vurdurduk internnetende çok araştırdık benim yakın çevremdende var ishal olup zayıflayan çocuklar,biz önlemimizi alalımda üstümüze düşen ne varsa çocuklarımız için yapıcaz yani....mesela rotavirüs aşısı için çocuk ev ortamında yetişiyor ise dok.gerek görmemiş ama sürekli evdede kalmıcazki yaz olunca dışarda olucak tatile gidilicek............yani önemli bi aşı bence 2 dozdu bitti ....allah yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin canım
evle alakası yokki cnm benim dedigin gibi dısarı cıkıcaksın balkona cıkıcaksın ama ne yazikki ülkemizde icme sularına kanalizasyon suları karısıveriyor nasıl oluyorsa artık:bbo:
cocuklarda bu pis mikroplu sulardan rotavirüsü olabiliyor.aynı mikroplar havada da var ne yazikkibenneyaptımkicocuklarımızı nasıl koruyucaz büyütcez..:1no2:
vallahi doğru söylüyosun eleniacım zaten bide kene var ondan daha çok korkuyorum ben onun hiç aşısıda yok ::uhm::uhm: