Pms dönemini nasıl atlatıyorsunuz?

Bir Arkadaşım her adet dönemi mutlaka acile gidip ağrı kesici iğne yaptırırdı. Ayın bir haftası yataktan çıkamazdı. Evlendi doğum kontrol hapına başlayınca bu büyük belirtiler gitti. Çok az ağrisi oluyor şimdi. Benim de adet öncesi aşıri gogus hassasiyeti ve kocaman birkaç sivilcem mutlaka olurdu. Ben de doğum kontrol hapıyla korunmaya başladıktan sonra ne göğüs hassasiyeti ne sivilce hiçbiri kalmadı. İnsanlar bu haplara hep soğuk bakar ama aslında hormonları düzenleyici ve PMS dönemi sorunlarını giderici etkisi var. Doktorunuza bir danışın derim
Doğum kontrol hapını doktorum bile tavsiye etmiyor. Normalde bu ay başlayacaktım,boşuna hormon yükleme dedi,tereddüt ettim başlamadım. Gecikmesi sıkıntı ama hormon almak da sıkıntı. Benim adet sancılarım yok geldiğini de anlamıyorum sadece sivilce göğüs ağrısı ve bel ağrısı oluyor. O da 15 gün öncesinden başkıyor,dolayısıyla bir türlü normal günüm olmuyor.

Benimde 10 gün önceden başlar.Göğüslerim şişer,göbeğim şişer,aşırı duygusallık,aşırı asibiyet,iştahta artış ,halsizlik ara ara baş ağrısı bunların hepsi pms de oluşabilecek belirtiler.Agnugaston kullanmıştım bir dönem iyi geldi ama sonra tekrar aynı moda döndüm ve kullanmayı bıraktım.Sizinkinin 20 gün önceden başlaması biraz uzun geldi bana
15 gün öncesinden başlayanlar da var 20 gün öncesinden de. Hatta adet bittikten 3. Günü göğüslerim ağrımaya başladı. Kesin hamileyim dedim (1 önceki gün ilişki olmuştu korunmalı) doktora gittim hayır yumurtlama dönemindesin bu dönemde ağrıların olması normal dedi. 20 gün ben bu eziyeti çekmek zorunda mıyım diye düşünüyorum.

15 gün öncesinden başlayanlar da var 20 gün öncesinden de. Hatta adet bittikten 3. Günü göğüslerim ağrımaya başladı. Kesin hamileyim dedim (1 önceki gün ilişki olmuştu korunmalı) doktora gittim hayır yumurtlama dönemindesin bu dönemde ağrıların olması normal dedi. 20 gün ben bu eziyeti çekmek zorunda mıyım diye düşünüyorum.

Ben 10 gün zor dayanıyorum 20 günü gerçekten düşünemiyorum tam bir eziyet olmalı insanın bütün yaşam enerjisi tükeniyor resmen.

Bende pms teshislilerdenim...Sari kantaron melisa cayi ile huzur buldum
Fiziksel sikayetlerin yaninda psikolojik beni yoruyordu.Tavsiye ederim..Adetime 1 hafta kala sabah melisa aksam sari kantaron iciyorum.French pressde 1 tatli kasigi kullaniyorum
Sifa bulursunuz umarim..

Civaperçemi erken adet getiriyor diye biliyorum. Öyle birşey varsa hemen içeyim de olayım bari. Bir de nasıl içiyorsun sabah akşam aç karnına değil mi? Benim bir bardakta getiriyor normalde adetimi.

2 gun filan one aliyor benimkini 10-14 gun oncesinden basladigim zaman.
Ben gunde 1 bardak iciyorum.
Hic ac karnina icmedim, genelde ogle saatlerine denk geliyor icmem.
Bu ay tek belirti yasamadan adet oldum cok sukur.

Benim agrilar bi hafta onceden baslar.mide bulantisi bas agrisi dis agrisi kasik agrisi karin agrisi.hic abartmiyorum bunlarin hepsini ayni anda yasiyorum.hele ruh halimi hic sormayin.dokunsan aglarim ama bi o kadar da sinirli oluyorum.işin kotu tarafi ben 20 gunde bir oluyorum bi hafta oncesi bi haftada icindeyken yani ayin 15 gunu bu haldeyim.esim bikmis durumda menopoza girde kurtulalim bu ruh halinden diyor

Mune abla bu benim için çok büyük bir dert. Eğer sakıncası yoksa biraz burda durabilir mi? :)

Merhaba bayanlar size birşey sormak istiyorum.
Benim 4 ay öncesine kadar saat gibi işleyen bir mens düzenim vardı.
İlişkiye girmeye başladıktan sonra ilk ay 20 2. Ay 8 3. Ay ise 13 gün gecikti. Şuanki periyodumun 23. Günündeyim. Ve yaklaşık 14-15 gündür göğüslerim çok ağrıyor,belim felç oldu resmen. 3 büyük sivilcem var 2si patladı,biri dudağımın üstünde henüz çıkmadı bastırınca ağrıyor. 10 gündür yatıp kalkıp çikolata yiyorum başka birşey yediğim yok. Kısacası çok ağır geçiriyorum bu sendromu. Hormonlarıma baktırdım normal seyrediyor. Daha dün vajinal ve idrar kültür aldırdım smear testi yaptırdım. Sonuçları henüz çıkmadı. Acaba başka bir problem olabilir mi? Siz bu problemi nasıl aşıyorsunuz? Bir adet günleri rahat edebiliyorum onun dışında sürekli bir belirti yaşıyorum. Çıldırmak üzereyim. Bu arada hamile değilim prezervatifle korunuyoruz şuan.

:KK70: benim yerime cem yılmaz cevap versin ;

https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=29uq0o0WxIw&ved=2ahUKEwjal_yj0szcAhWS2qQKHa31BkkQuAIwAHoECAoQAg&usg=AOvVaw0pJQHBv85b2o5Y8QXFX0Pg

Adetten bir hafta once huzursuzluk başlar. Devamli ev temizlerim .her taraf Bana pis gibi gelir. Gergin ve asabi olurum. Basim doner midem bulanir. Eşimle delirmis gibi kavga Ederim o da sagolsun hic alttan almaz. Esim 7/24 pms doneminde. Kadin olmak zor arkadas yapacak bisey yok

Paylaşımını anlayamadım. Herkeste olabilir ama benimki daha farklı bir durum. Pms yüzünden normal bir zamanım geçmiyor.

Benim agrilar bi hafta onceden baslar.mide bulantisi bas agrisi dis agrisi kasik agrisi karin agrisi.hic abartmiyorum bunlarin hepsini ayni anda yasiyorum.hele ruh halimi hic sormayin.dokunsan aglarim ama bi o kadar da sinirli oluyorum.işin kotu tarafi ben 20 gunde bir oluyorum bi hafta oncesi bi haftada icindeyken yani ayin 15 gunu bu haldeyim.esim bikmis durumda menopoza girde kurtulalim bu ruh halinden diyor
Diş ağrısı da mı oluyor sende canım? Benimde acıyo diş etlerim ama hayırdır inşallah.

2 gun filan one aliyor benimkini 10-14 gun oncesinden basladigim zaman.
Ben gunde 1 bardak iciyorum.
Hic ac karnina icmedim, genelde ogle saatlerine denk geliyor icmem.
Bu ay tek belirti yasamadan adet oldum cok sukur.
Bende civan perçemi içiyorum 3 gündür ama hala gelen giden yok gerçi normal günüme 2 gün var ama hadi bakalım.

Bende pms teshislilerdenim...Sari kantaron melisa cayi ile huzur buldum
Fiziksel sikayetlerin yaninda psikolojik beni yoruyordu.Tavsiye ederim..Adetime 1 hafta kala sabah melisa aksam sari kantaron iciyorum.French pressde 1 tatli kasigi kullaniyorum
Sifa bulursunuz umarim..
Ben daha çok adaçayı papatya içiyorum canım,adaçayı hafifletiyor biraz. Ama kanamayı da arttırıyor.

Ben 10 gün zor dayanıyorum 20 günü gerçekten düşünemiyorum tam bir eziyet olmalı insanın bütün yaşam enerjisi tükeniyor resmen.
Aynrn öyle neredeyse normal bir günüm olmuyor hayatımda ağrılarla uğraşıyorum regl geliyor regl bitiyor ağrılar başlıyor kısır döngü.

Back