• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plt değeri düşük olup biontech aşısı olan var mı

Otururken yüksek derecede olan yatar yatmaz azalan baş ağrısı. Bu kafa içi basıncımın arttığına kanıtmış. Omurgamda kaçak olmuş anestezici hatası yüzünden. Ki yüksek tansiyondan dolayı milli bayramda acil sezaryen oldum. 6 gün kafam kopacak şekilde ağrıdı. 6. Günün sonunda da oldu bi anda her şey. Otururken baş ağrım birden geçti ve kör oldum. Kör kör koştum annemin yanına. 3 dakika içinde de epilepsi nöbeti geçirip bayılmışım. Ambulans gelmiş. Ayılır gibi olmuşum ama ağzım yamulduğu için konuşamamışım. Sonra geri bayılmışım. Üniversite hastanesiydi. Her türlü kendilerini aklarlardı.

Doktor ihmali çünkü ben şikayetleri söyledim. Bana yüksek tansiyonuma rağmen kahve iç, çay iç dedi. Anestezi öyle atılırmış baş ağrımda ondanmış(anesteziden). Tamam tansiyonum olmasa içeyim de tansiyonlu birine 4-5 bardak çay kahve iç demek zaten yanlış, çocuk emziriyorum kafein yine çocuğa zararlı. Kan sulandırıcı başlaması lazımdı bana her ihtimale karşı. Ha bu arada üniversite hastanesinde parayla muayene oluyordum doçent doktora. Kendisi de biliyor ihmalini. Ama hastanenin sevdiği biri. Kollarlardı onu. Biz yıpranıktık zaten. Ölmediğime şükredip yaşıyoruz. Ama panik atak hastasıydım zaten o olaydan sonra çok çok kötü hale geldim. Tek başıma dışarı çıkamıyorum düşünün.
Çok geçmiş olsun

Merhaba. Benim de plt degerim alt sınıra yakın hep. Daha önce covid geçirdim, hatırlatma dozu olarak Sinovac olmak istiyordum ama o da delta varyantına karşı etkili değil diyorlar. Siz sonuç olarak Sinovac olmuşsunuz sanırım nasıl karar verdiniz acaba ?

Ben sinovac oldum çünkü hiç bir yan etkisinin olmadığını biliyordum.Çekimser kaldığım konu ise biontech olup olmamaktı.Ama 3.doz olarak biontech olmaya karar verdim çünkü annem ve kardeşimin de plt değerleri düşük onlar da biontech oldular ve hiç sıkıntı yaşamadılar.

Kızlar konudan bağımsız ama rutin kan tahlilimde plt değerim 53 çıktı daha öncede sınıra yakın düşük çıkıyordu ama delar umursamıyordu. Bu sefer dahiliyeye gitmen gerek bi hastalığın habercisi olanilir dedi internetten baktım kötü şeyler yazıyor korktum açıkçası 😐 plt düşük olup bi sorunu olmayan var mı? Plt 53 pdv ve mpv sınıra yakın yüksek çıkmış

Kızlar konudan bağımsız ama rutin kan tahlilimde plt değerim 53 çıktı daha öncede sınıra yakın düşük çıkıyordu ama delar umursamıyordu. Bu sefer dahiliyeye gitmen gerek bi hastalığın habercisi olanilir dedi internetten baktım kötü şeyler yazıyor korktum açıkçası 😐 plt düşük olup bi sorunu olmayan var mı? Plt 53 pdv ve mpv sınıra yakın yüksek çıkmış
53 evet düşük bir değer ama pek çok şey sebep oluyor olabilir. Yakın zamanda gebelik geçirdiyseniz gebelikte bu değer düşer ama işlevleri iyidir. Bir yeriniz kanadığında kanınız duruyor mu bu önemli. En kısa zamanda bir dahiliyeye gitmenizi öneririm. Bu sürede ufak veya büyük kazalara dikkat edin. Kendinizi korumaya çalışın. Sayının düşük olması dışında işlevleri de önemli. Tetkiklerden sonra bakılır zaten içinizi ferah tutun internete de çok bakmayın

53 evet düşük bir değer ama pek çok şey sebep oluyor olabilir. Yakın zamanda gebelik geçirdiyseniz gebelikte bu değer düşer ama işlevleri iyidir. Bir yeriniz kanadığında kanınız duruyor mu bu önemli. En kısa zamanda bir dahiliyeye gitmenizi öneririm. Bu sürede ufak veya büyük kazalara dikkat edin. Kendinizi korumaya çalışın. Sayının düşük olması dışında işlevleri de önemli. Tetkiklerden sonra bakılır zaten içinizi ferah tutun internete de çok bakmayın
Teşekkür ederim cvbınız için açıkçası hiç öyle kanamalı rahatsızlığım yada vücudumda geçmeyen morluklarım olmadı. Aşırı saç dökülmem oluyordu onun için gitmiştim. Diş etlerimde bile hiç kanama olmaz dr sorunca düşündüm bi rahatsızlığım yok gibi ama yine de korkuttu internete bakmamak lazım gerçekten umarım kötü bişi çıkmaz 🤲🏻

Teşekkür ederim cvbınız için açıkçası hiç öyle kanamalı rahatsızlığım yada vücudumda geçmeyen morluklarım olmadı. Aşırı saç dökülmem oluyordu onun için gitmiştim. Diş etlerimde bile hiç kanama olmaz dr sorunca düşündüm bi rahatsızlığım yok gibi ama yine de korkuttu internete bakmamak lazım gerçekten umarım kötü bişi çıkmaz 🤲🏻
İnşAllah çıkmaz genetikte olabiliyor bazen benim babamın düşüktür benim de düşük ama 100 den aşağı inmedi bir sıkıntı da yok şimdilik

Back