Plt değeri düşük olup biontech aşısı olan var mı

Plt düşük degil yuksekse sorun oluyor diye biliyorum ben. Yanlış mi biliyorum?
Mantıken öyle olmalı fakat aşıdan sonra iç kanaması olan birini duydum fakat gerçekten aşının yan etkisi mi, pltsi düşük müydü, başka bir hastalığı var mıydı hiç bilgim yok
O yüzden belki plt ile alakası bile olmayabilir.Ama bu kafama takılıyor işte

Anladım pıhtılaşma yaptığıyla ilgili söylentiler vardı onu söylüyorsunuz sandım. Yani bu konuyla ilgili herhangi bir haber görmedim. Plt belli bir değerin altındaysa aynı kansızlık gibi dizenli takviye ve takip gerektirir. Gözden kaçtıysa ve çok düşükse zaten malesef böyle sorunlar kaçınılmaz. Değeriniz yakın zamandaysa doktorunuza danışın içiniz rahatlasın

Ay bu plt bende de düşük cıktı yeni cıktı doktor kronik itp yazmış ilaç falanda vermedi 6 ayda bi gel dedi .

Aynen aşı çıkınca hemen doktoruma danıştım. Biontech değil sinovac olman daha iyi senin için dedi. Ben de çok korkuyorum. Siz içimi ferahlattınız biraz.
Şu an sinovac kalmadi ben 2.dozu olurken sinovac bitti haberleri dönüyordu hatta hastaneye gittigimde 1 oda sinovac 2.soz olanlar icin, 4 oda da biontech olmak isteyenler icin ayrılmıştı. Benden sonra yasca büyük amca teyzeler geldi sordular birinciyi olduk ama zarar verir mi diye ben de kronik hastaligim var bir sey olmadi korkmayın insallah bir sey olmaz demistim :) bana doktorum ilk aşı ciktiginda siran gelince ol demişti. Bir sey olmaz inşallah, kalbinizi ferah tutun.

Esim asi olmadan once baya arastirmistim o ara bazi haberlere denk gelmistim.. BIontech Asisindan sonra immun trombositopeni yasayanlar varmis.. Sizin zaten dusukmus. Yani belki hicbir sey olmaz ama ne bileyim risk almak gibi bir sey insan urkuyor ister istemez.

Sinovac yok piyasada biontech var onu da olasım yok.Olup sorun yaşamayan birilerini görsem bana da cesaret olacaktı

Aynen işte benim duyduğum da bu

Sizde pıhtı atmasının nedeni trombosit yüksekliği mi? Doktorlar neye bağladı pıhtı atmasını?
Genetik testim temizdi. Spinal anestezi(Sezaryen doğum) hatası yüzünden atmış ve doktor ihmali söz konusu. Şikayetlerime rağmen beni taburcu etti. Şikayetim bitmeyince hastaneye gittim hala dalga geçip eve yolladılar beni. 1 saat sonra da pıhtı attı. Acil müdahale ile kurtulmuşum. Yoksa ölecekmişim.

Dava açsam yüzde 1000 haklıyım. Ama ben kimim ki onların karşısında. Bozulan psikolojim, ilaçların yan etkileri ve buna maruz kalan bi bebeğim ve pıhtı sonrası tek göz kapağımda kalıcı düşüklük bana kalan.

Çok geçmiş olsun, gerçekten sıkıntılı bir süreç geçirmişsiniz. Sezaryen nasıl sebep olmuş ki buna, şikayetiniz neydi ameliyattan sonra?
Doktor ihmali olduğunu düşünüyorsanız dava açsaydınız keşke, zor şeyler yaşamışsınız

Otururken yüksek derecede olan yatar yatmaz azalan baş ağrısı. Bu kafa içi basıncımın arttığına kanıtmış. Omurgamda kaçak olmuş anestezici hatası yüzünden. Ki yüksek tansiyondan dolayı milli bayramda acil sezaryen oldum. 6 gün kafam kopacak şekilde ağrıdı. 6. Günün sonunda da oldu bi anda her şey. Otururken baş ağrım birden geçti ve kör oldum. Kör kör koştum annemin yanına. 3 dakika içinde de epilepsi nöbeti geçirip bayılmışım. Ambulans gelmiş. Ayılır gibi olmuşum ama ağzım yamulduğu için konuşamamışım. Sonra geri bayılmışım. Üniversite hastanesiydi. Her türlü kendilerini aklarlardı.

Doktor ihmali çünkü ben şikayetleri söyledim. Bana yüksek tansiyonuma rağmen kahve iç, çay iç dedi. Anestezi öyle atılırmış baş ağrımda ondanmış(anesteziden). Tamam tansiyonum olmasa içeyim de tansiyonlu birine 4-5 bardak çay kahve iç demek zaten yanlış, çocuk emziriyorum kafein yine çocuğa zararlı. Kan sulandırıcı başlaması lazımdı bana her ihtimale karşı. Ha bu arada üniversite hastanesinde parayla muayene oluyordum doçent doktora. Kendisi de biliyor ihmalini. Ama hastanenin sevdiği biri. Kollarlardı onu. Biz yıpranıktık zaten. Ölmediğime şükredip yaşıyoruz. Ama panik atak hastasıydım zaten o olaydan sonra çok çok kötü hale geldim. Tek başıma dışarı çıkamıyorum düşünün.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…