- 20 Eylül 2014
- 2.545
- 3.788
- 333
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Trombosit de deniyorDeğeriniz kaç? Benimde genelde düşük. Ne gibi etkileri oluyorki
Benim de beynime pıhtı attı yaklaşık 3 ay corasprin kullanarak aşı olacakmışım.Trombosit de deniyor
Plt - platelet
Yani kanın pıhtılaşmasıni sağlayan kanın bir yapısı/ajanı artik ne deniyorsa :) Alyuvar/akyuvar gibi bir sey kanin icinde yer alır.
Yüksek olması aslında pıhtılanmaya meyilli olduğunu gösterir mesela benimki üst sınırdaydi ben aşı oldugumda (sinovac oldum). Özel saglik durumumdan dolayi aşı sonrasi birkac gün bebe aspirini kullandım. Normalde aspirin bile olsa kendi ilaclarim harici ilac kullanmamam lazim ama düşük dozda oldugu ve kendi degerlerimi bildiğim için sorun olmadi şükür. Şimdi normal sınırlarda mesela.
Bir doktor ya da uzmana sormadan hareket etmemenizi tavsiye ederim.
Plt değerinin ne demek olduğunu biliyorumda aşının plt üzerindeki etkisini bilmiyorum yani asi pihtilastiryor ozamanTrombosit de deniyor
Plt - platelet
Yani kanın pıhtılaşmasıni sağlayan kanın bir yapısı/ajanı artik ne deniyorsa :) Alyuvar/akyuvar gibi bir sey kanin icinde yer alır.
Yüksek olması aslında pıhtılanmaya meyilli olduğunu gösterir mesela benimki üst sınırdaydi ben aşı oldugumda (sinovac oldum). Özel saglik durumumdan dolayi aşı sonrasi birkac gün bebe aspirini kullandım. Normalde aspirin bile olsa kendi ilaclarim harici ilac kullanmamam lazim ama düşük dozda oldugu ve kendi degerlerimi bildiğim için sorun olmadi şükür. Şimdi normal sınırlarda mesela.
Bir doktor ya da uzmana sormadan hareket etmemenizi tavsiye ederim.
Sınırın altında.Bazı duyumlar aldım ama ne kadar bilimsel bilmiyorum.Kimsenin kafasını da karıştırmak istemem.Çünkü bilimsel bi dayanağı yok.Sadece pltsi düşük olup biontech olan varsa içim rahat edecek.Değeriniz kaç? Benimde genelde düşük. Ne gibi etkileri oluyorki
Geçmiş olsunBenim de beynime pıhtı attı yaklaşık 3 ay corasprin kullanarak aşı olacakmışım.
Teşekkür ederim okuyayım o yazıyıEsin hoca pıhtılaşmayla aşının bir alakası olmadığını yazdı birkaç gün önce. Siz yine de kendi doktorunuzla görüşerek karar alın.
Kuzenlerim oldu benim herhangi bir sıkıntı yaşamadılar.Bende astımı olup biontech olan varmi onu merak ediyorum
Teşekkur ederimKuzenlerim oldu benim herhangi bir sıkıntı yaşamadılar.
Gecmis olsunBenim de beynime pıhtı attı yaklaşık 3 ay corasprin kullanarak aşı olacakmışım.
Şimdi bazi kisilerde pihtilasmayi arttirdigini söylüyorlar ama bence bunu işin uzmanina sormadan hareket etmenin yanlis olduğunu düşünüyorum. Neticede ben hekim değilim, hekimler adina konusmak yanlis olur. Her insanin bünyesi farklı, asiya tepkisi de farkli olabilir. En doğru netice kisinin kan değerlerine bakarak bir doktor tarafından söylenebilir.Plt değerinin ne demek olduğunu biliyorumda aşının plt üzerindeki etkisini bilmiyorum yani asi pihtilastiryor ozaman
Plt düşük degil yuksekse sorun oluyor diye biliyorum ben. Yanlış mi biliyorum?Sınırın biraz altındayım.
Sınırın altında.Bazı duyumlar aldım ama ne kadar bilimsel bilmiyorum.Kimsenin kafasını da karıştırmak istemem.Çünkü bilimsel bi dayanağı yok.Sadece pltsi düşük olup biontech olan varsa içim rahat edecek.
Şu an sinovac yok o yüzden beklemek de istemiyorum.Fakat biontech konusunda da kafam karışık
Aynen aşı çıkınca hemen doktoruma danıştım. Biontech değil sinovac olman daha iyi senin için dedi. Ben de çok korkuyorum. Siz içimi ferahlattınız biraz.Gecmis olsun
Doktorunuz öyle dediyse o sekilde kullanın, ben hastalığı olan kisilerin doktoruna danisarak hareket etmesi gerektigini düşünüyorum. Kendim de aşı icin sordum tavsiye ettiler, cok tereddutlerim vardı ama sağlık personeli de cok yardimci oldular, herhangi bir reaksiyon da olmadı. Aspirini de ben önlem amaçlı, kendi değerlerimi bildiğimden birkac gun içtim, bu sayede trombosit degerim de normale döndü :)
Şimdi bazi kisilerde pihtilasmayi arttirdigini söylüyorlar ama bence bunu işin uzmanina sormadan hareket etmenin yanlis olduğunu düşünüyorum. Neticede ben hekim değilim, hekimler adina konusmak yanlis olur. Her insanin bünyesi farklı, asiya tepkisi de farkli olabilir. En doğru netice kisinin kan değerlerine bakarak bir doktor tarafından söylenebilir.
Aynen astımım var benim de. Soruya kaynak yapayım. Astımı olup biontec olan var mı?Bende astımı olup biontech olan varmi onu merak ediyorum
Bir arkadasin kuzenleri olmus sorun olmamis.Aynen astımım var benim de. Soruya kaynak yapayım. Astımı olup biontec olan var mı?