• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plt değeri düşük olup biontech aşısı olan var mı

fee fi fo

Ya hep ya hiç
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
2.545
3.788
333
Plt değeri düşük olup biontech aşısı olan var mı
Ben plt değerim düşük olduğu için cesaret edemiyorum.Ama yaptırıp sorun yaşamayan varsa hemen aşı olmayı düşünüyorum.
Yaptıran birileri yazarsa büyük sevaba girer bana da cesaret olur.

Değeriniz kaç? Benimde genelde düşük. Ne gibi etkileri oluyorki 😳
Trombosit de deniyor
Plt - platelet
Yani kanın pıhtılaşmasıni sağlayan kanın bir yapısı/ajanı artik ne deniyorsa :) Alyuvar/akyuvar gibi bir sey kanin icinde yer alır.
Yüksek olması aslında pıhtılanmaya meyilli olduğunu gösterir mesela benimki üst sınırdaydi ben aşı oldugumda (sinovac oldum). Özel saglik durumumdan dolayi aşı sonrasi birkac gün bebe aspirini kullandım. Normalde aspirin bile olsa kendi ilaclarim harici ilac kullanmamam lazim ama düşük dozda oldugu ve kendi degerlerimi bildiğim için sorun olmadi şükür. Şimdi normal sınırlarda mesela.
Bir doktor ya da uzmana sormadan hareket etmemenizi tavsiye ederim.

Trombosit de deniyor
Plt - platelet
Yani kanın pıhtılaşmasıni sağlayan kanın bir yapısı/ajanı artik ne deniyorsa :) Alyuvar/akyuvar gibi bir sey kanin icinde yer alır.
Yüksek olması aslında pıhtılanmaya meyilli olduğunu gösterir mesela benimki üst sınırdaydi ben aşı oldugumda (sinovac oldum). Özel saglik durumumdan dolayi aşı sonrasi birkac gün bebe aspirini kullandım. Normalde aspirin bile olsa kendi ilaclarim harici ilac kullanmamam lazim ama düşük dozda oldugu ve kendi degerlerimi bildiğim için sorun olmadi şükür. Şimdi normal sınırlarda mesela.
Benim de beynime pıhtı attı yaklaşık 3 ay corasprin kullanarak aşı olacakmışım.

Normal değerler arasında benim de. En son ölçümde 300 üzeri çıkmış değer. Siz konu açınca baktım. E yükseğe yakın benim de ama biontech olmam istiyordum. Kafam karıştı 🙄

Trombosit de deniyor
Plt - platelet
Plt değerinin ne demek olduğunu biliyorumda aşının plt üzerindeki etkisini bilmiyorum yani asi pihtilastiryor ozaman 🙄

Esin hoca pıhtılaşmayla aşının bir alakası olmadığını yazdı birkaç gün önce. Siz yine de kendi doktorunuzla görüşerek karar alın.

Sınırın biraz altındayım.
Değeriniz kaç? Benimde genelde düşük. Ne gibi etkileri oluyorki 😳
Sınırın altında.Bazı duyumlar aldım ama ne kadar bilimsel bilmiyorum.Kimsenin kafasını da karıştırmak istemem.Çünkü bilimsel bi dayanağı yok.Sadece pltsi düşük olup biontech olan varsa içim rahat edecek.
Şu an sinovac yok o yüzden beklemek de istemiyorum.Fakat biontech konusunda da kafam karışık

Benim de beynime pıhtı attı yaklaşık 3 ay corasprin kullanarak aşı olacakmışım.
Gecmis olsun
Doktorunuz öyle dediyse o sekilde kullanın, ben hastalığı olan kisilerin doktoruna danisarak hareket etmesi gerektigini düşünüyorum. Kendim de aşı icin sordum tavsiye ettiler, cok tereddutlerim vardı ama sağlık personeli de cok yardimci oldular, herhangi bir reaksiyon da olmadı. Aspirini de ben önlem amaçlı, kendi değerlerimi bildiğimden birkac gun içtim, bu sayede trombosit degerim de normale döndü :)

Plt değerinin ne demek olduğunu biliyorumda aşının plt üzerindeki etkisini bilmiyorum yani asi pihtilastiryor ozaman 🙄
Şimdi bazi kisilerde pihtilasmayi arttirdigini söylüyorlar ama bence bunu işin uzmanina sormadan hareket etmenin yanlis olduğunu düşünüyorum. Neticede ben hekim değilim, hekimler adina konusmak yanlis olur. Her insanin bünyesi farklı, asiya tepkisi de farkli olabilir. En doğru netice kisinin kan değerlerine bakarak bir doktor tarafından söylenebilir.

Sınırın biraz altındayım.

Sınırın altında.Bazı duyumlar aldım ama ne kadar bilimsel bilmiyorum.Kimsenin kafasını da karıştırmak istemem.Çünkü bilimsel bi dayanağı yok.Sadece pltsi düşük olup biontech olan varsa içim rahat edecek.
Şu an sinovac yok o yüzden beklemek de istemiyorum.Fakat biontech konusunda da kafam karışık
Plt düşük degil yuksekse sorun oluyor diye biliyorum ben. Yanlış mi biliyorum?

Gecmis olsun
Doktorunuz öyle dediyse o sekilde kullanın, ben hastalığı olan kisilerin doktoruna danisarak hareket etmesi gerektigini düşünüyorum. Kendim de aşı icin sordum tavsiye ettiler, cok tereddutlerim vardı ama sağlık personeli de cok yardimci oldular, herhangi bir reaksiyon da olmadı. Aspirini de ben önlem amaçlı, kendi değerlerimi bildiğimden birkac gun içtim, bu sayede trombosit degerim de normale döndü :)

Şimdi bazi kisilerde pihtilasmayi arttirdigini söylüyorlar ama bence bunu işin uzmanina sormadan hareket etmenin yanlis olduğunu düşünüyorum. Neticede ben hekim değilim, hekimler adina konusmak yanlis olur. Her insanin bünyesi farklı, asiya tepkisi de farkli olabilir. En doğru netice kisinin kan değerlerine bakarak bir doktor tarafından söylenebilir.
Aynen aşı çıkınca hemen doktoruma danıştım. Biontech değil sinovac olman daha iyi senin için dedi. Ben de çok korkuyorum. Siz içimi ferahlattınız biraz.

Yani plt pıhtılaşma sağladığı için eğer aşı pıhtılaşma yapıyorsa ( ki ben aşının değil koronanın pıhtılaşma yaptığına inanıyorum) düşüklüğünde değil yüksekliğinde problem olur mantıken. Plt nin düşük olması kanamaya sebep olur pıhtılaşmaya değil yani tam tersi. Benim de alt sınıra yakındı biontech oldum ama böyle bir şey aklıma gelmemişti. Bir etkisi olur mu bilemedim 🤷🏻‍♀️

Back