- 7 Şubat 2022
- 2.705
- 1.797
- 27
-
- Konu Sahibi minikkediii
İnşallah olmaz bu gebeliğinde yaPlesenta previa varsa eğer yukarı çıkmazsa mecbur sezeryan oluyorsun canım bnm ilk gebeligim de vardı bu sorun şuan hamileyim insllh bunda olmaz
Hiç tedirgin olma stres hiç ypma dinlenmeye dikkt et canım hiç bisy olmaz Allah'ın izniyle benim kanamam çok çok fazlaydı şükür sknti olmadi 35+3 doğum yptimİnşallah olmaz bu gebeliğinde ya
Çok kötü bi durum lekelenme oldukça insan sürekli tedirgin acaba bebeğimde sıkıntı varmı diye düşünüyor
Burda Kasım anneleri grubundaydik..plesanta previa olan ben dahil 4 arkadaş vardı..bende 13 haftada bir kanama oldu ondan sonra 16 .haftaya kadar hafif lekelenme oldu sonra doğuma kadar hicbirsey olmadı..bir arkadas vardı mesela o 20. Haftalardan itibaren çok sık kanama geciriyordu ..sürekli yazisirdik burda..çok şükür oda sağlıklı doğurdu bende hatta aynı gün sezeryan olduk onunla..Kızlar benim haftada 1-2 kere lekelenmem oluyor bir kaç günde sürüyor geçen cuma oldu birde bugün oldu arada 3-4 gün var sürekli böyle ağlıyorum sürekli 19. haftadayım. Plesenta previa olup bunu yaşayan var mı nolur cevap verin çok mutsuzum
Sizin tam mı kapatıyordu benim rahim ağzına yakın inşallah kanamam olmazBurda Kasım anneleri grubundaydik..plesanta previa olan ben dahil 4 arkadaş vardı..bende 13 haftada bir kanama oldu ondan sonra 16 .haftaya kadar hafif lekelenme oldu sonra doğuma kadar hicbirsey olmadı..bir arkadas vardı mesela o 20. Haftalardan itibaren çok sık kanama geciriyordu ..sürekli yazisirdik burda..çok şükür oda sağlıklı doğurdu bende hatta aynı gün sezeryan olduk onunla..
Bende bel kasım vajinada baskı vs oluyor ama doktoruma sorduğumda hepsinin gebelikle alakası olduğunu söyledi yani rahim büyüdüğü için 20. haftaya girdim bugün 16. haftanın sonundan beri 6-7 kere doktora gitmişimdir duruma alıştım artık kabullendim tabiki kanama olmasından çok korkuyorum lekelenme artık benim için sıradan normal geliyor kanama olmasında benim rahim ağzına yakın en son detaylı ultrasona girdim artık normalde 22. haftada düşünüyordum halbuki doktora girer girmez 22’de bir daha gelicem dedim o da dedi 28. haftaya kadar çıkar diye bakalım bekliyorum üzülmüyorum artık sadece kanama olmasın diye dua ediyorum birde bu durumun düzelmesi içinSende bel ağrısı oluyormu
Tam kapatıyordu evet ama ama dediğim gibi sadece 13.hafta bı kanamam oldu ondan sonra doğuma kadar hiç olmadi ve hatta çok fazla yapışmış rahme oda sezeryan sirasinda belli oldu açtıklarında yaniSizin tam mı kapatıyordu benim rahim ağzına yakın inşallah kanamam olmaz
Bende 20 . Haftaya girdim . Rahmi tsm kapatmıştı benimkiBende bel kasım vajinada baskı vs oluyor ama doktoruma sorduğumda hepsinin gebelikle alakası olduğunu söyledi yani rahim büyüdüğü için 20. haftaya girdim bugün 16. haftanın sonundan beri 6-7 kere doktora gitmişimdir duruma alıştım artık kabullendim tabiki kanama olmasından çok korkuyorum lekelenme artık benim için sıradan normal geliyor kanama olmasında benim rahim ağzına yakın en son detaylı ultrasona girdim artık normalde 22. haftada düşünüyordum halbuki doktora girer girmez 22’de bir daha gelicem dedim o da dedi 28. haftaya kadar çıkar diye bakalım bekliyorum üzülmüyorum artık sadece kanama olmasın diye dua ediyorum birde bu durumun düzelmesi için
Çok şükür sağlıkla atlatmışsınızTam kapatıyordu evet ama ama dediğim gibi sadece 13.hafta bı kanamam oldu ondan sonra doğuma kadar hiç olmadi ve hatta çok fazla yapışmış rahme oda sezeryan sirasinda belli oldu açtıklarında yani
Evet kanama lekelenme üzüyor yoksa duruma artık napiyim diyorum üzülüyorumBende 20 . Haftaya girdim . Rahmi tsm kapatmıştı benimki
Yukarı cıkmıyacaksa bari kanama olup ta beni korkutmasa gercekten büyük korku yaşatıyor.
Bebeğin hareketlerini hissediyormuusn sen
O lekelenmeler kanama biliyorum elinde değil insanı mahvediyor ilk başta rahim agzina yakındı benimkide çıkabilir şimdiden previa diyemem demişti.25. Haftada tam kapatmış olduğu ve previa olduğu söylenmişti.. .cikacakmi cikmayacakmi acaba kanama olacakmi olmayacakmi diye dusune düşüne düşüne kendimi çok helal etmistim..şuan sizi çok iyi anlayabiliyorum..inşallah sizinki yukarı çıkar çünkü çıkanlar çok ama ciksada cikmasada hiç kendinizi üzmeyin hepsi gelip geciyo inanın ve sonunda keşke bu kadar stres yapmasaymisim diyorsunuz..sağlıkla gelsin bebisiniz onsÇok şükür sağlıkla atlatmışsınızdarısı bize inşallah
Bu arada riskli gebelik takibi yapan doktorun takibinde olmanızı öneririm o konu önemli çünkü işin ehli tecrübeli bir doktor yapsın dogumuO lekelenmeler kanama biliyorum elinde değil insanı mahvediyor ilk başta rahim agzina yakındı benimkide çıkabilir şimdiden previa diyemem demişti.25. Haftada tam kapatmış olduğu ve previa olduğu söylenmişti.. .cikacakmi cikmayacakmi acaba kanama olacakmi olmayacakmi diye dusune düşüne düşüne kendimi çok helal etmistim..şuan sizi çok iyi anlayabiliyorum..inşallah sizinki yukarı çıkar çünkü çıkanlar çok ama ciksada cikmasada hiç kendinizi üzmeyin hepsi gelip geciyo inanın ve sonunda keşke bu kadar stres yapmasaymisim diyorsunuz..sağlıkla gelsin bebisiniz ons
Riskli gebelik uzmanına gittim sırf bunun için gerekli görmedi kendi doktorumun kim olduğunu sordu. Gerçekten doktorum bayağı iyi biri bende düşündüm onu. İnşallah sağlıkla hayırla atlatırız bu durumu psikolojisi çok zorBu arada riskli gebelik takibi yapan doktorun takibinde olmanızı öneririm o konu önemli çünkü işin ehli tecrübeli bir doktor yapsın dogumu
Ben anlayamıyorum bebekmi bagırsak hareketimiEvet kanama lekelenme üzüyor yoksa duruma artık napiyim diyorum üzülüyorumevet hissediyorum benim arka duvarda Plesentam
Benim plesentada kanama yok canm . Yatak isriatı yap mutlaka lavaboya kalk sadece ben 1ğ gündür yatıyorum . Previa plesentanın rahmi kapatmasına deniyor. Her halde benim doktorum öyle söylediMerhaba benimde dörtgündür kahve rengi lekelenmem var doktor plesanta da kanama var dedi takip etmemiz gerekiyor bebek eşinden ayrılabilirmiş kötüye giderse progestan verdi onu kullanıyorum şimdi cumaya kontrolüm var yani 1 hafta sonra kontrole cagırmış oldu plesanta previa dediğiniz durum bumu acaba rahatsızlıgımın tıbbi adı nedir bilmiyorum
Plasental Abrupsiyon nasıl anlaşılır?Merhaba benimde dörtgündür kahve rengi lekelenmem var doktor plesanta da kanama var dedi takip etmemiz gerekiyor bebek eşinden ayrılabilirmiş kötüye giderse progestan verdi onu kullanıyorum şimdi cumaya kontrolüm var yani 1 hafta sonra kontrole cagırmış oldu plesanta previa dediğiniz durum bumu acaba rahatsızlıgımın tıbbi adı nedir bilmiyorum
Değil sanırsam bizim ki rahim ağzına yakın veya kapatıyor oluyor hiç bir şey yapma sadece yat tuvalete git bir tek yüksek riskli gebelik doktoruna görün inşallah bir an önce iyi olursunMerhaba benimde dörtgündür kahve rengi lekelenmem var doktor plesanta da kanama var dedi takip etmemiz gerekiyor bebek eşinden ayrılabilirmiş kötüye giderse progestan verdi onu kullanıyorum şimdi cumaya kontrolüm var yani 1 hafta sonra kontrole cagırmış oldu plesanta previa dediğiniz durum bumu acaba rahatsızlıgımın tıbbi adı nedir bilmiyorum
Seninkisi rahim ağzını kapatıyordu sanırsam benimkisi sağ arka duvarda rahim ağzına yakın konumdaymış inşallah ikimizinkide zamanla yukarı çıkar benimkisi bebek hareketleri bağırsak hareketlerine benzemiyor pek bildiğin vuruyor bazen ama 3-4 günde bir hissettiriyor kendiniBen anlayamıyorum bebekmi bagırsak hareketimi
Arada bi atış oluyor gıdıklanma gibi ama emin değilim doktor 22 den sonra hissedersen dedi plesenta önce geç hissedersen dedi
Ne durumdasın canm kesildimi lekelenmelerinSeninkisi rahim ağzını kapatıyordu sanırsam benimkisi sağ arka duvarda rahim ağzına yakın konumdaymış inşallah ikimizinkide zamanla yukarı çıkar benimkisi bebek hareketleri bağırsak hareketlerine benzemiyor pek bildiğin vuruyor bazen ama 3-4 günde bir hissettiriyor kendini