Doğuma Hazırlık Plesanta’da dirençli akım-çentik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sizde de mi aynı durum var? ben 35. haftamdayım sezeryan ya da normal doğum demedi.
Merhaba,
Evet bende de plesantada direnç var. İlk gebeligimde yüksek tansiyon da çıkmıştı. Çentik ve tansiyon, bebeğin beslenmesini zorlaştırıyormuş. O yüzden düşük doğum ağırlıklı bebek oldu yani bebeğin boyu ve kilosu haftasından geriden geliyordu. Doktor bu sebeple sezeryan yaptı; içerde pek beslenemiyo, oksijensiz kalabilir dedi.
Siz hangi doktora gidiyorsunuz; bebeğinizin ölçüleri haftasıyla uyumlu mu?

35. haftada gittim 2100 gr dı ve 2 hafta geriden geliyordu. bu hafta gidicez tekrar bakalım ne kadar olmuş görücez. doktor beni bundan önce perinatoloğa gönderdi, 34+0'da 1600 gr çıktı ki bu baya baya düşük bir ağırlık ve haftasında doğsa bile 2 kilo-2,250 falan doğar dedi.
Doktora doğum şeklini belirler mi dedim, takip edicez kalp atışlarında düşüş görürsek alırız dedi.
Peki sezeryan olursa 38. haftada alırlar mı hemen? bana da sanki sezeryan olacak gibi bir his var içimde nedense..

Merhaba mi_nick,
ben de benzer durumdayım. şu an 23 haftalık hamileyim. İlk gebeliğimde de aynı sıkıntı olduğu için sezeryan yapmışlardı.
Sen normal mi doğurdun? sezeryan mı?
Merhaba sevdebahar öncelikle geçmiş olsun, her iki doğumum da normal oldu kan sulandırıcıyı 32.haftada bıraktım doğuma kadar tansiyon problemim olmadı bebeğimin gelişimi iyiydi pozisyonu ve genel şartlar da normal doğumu desteklediği için sezeryan yapılmadı. Eğer tansiyon probleminiz olursa kuvvetle muhtemel sezeryan yapılır yoksa önce normal doğum denenir :)

Bebeğin gelişimi devam ederse 38-39 hafta arası bebek sezeryanla alınır ama bazı durumlarda 35/36 haftalarda da alınabiliyor

Merhaba,
inş bebeğini sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağına alırsın.
evet bizim durumda doktorlar direk sezeryan ihtimali diğerlerine göre daha yüksek diyorlar. bende idrarda protein kaçağı çıkmıştı, 2 artı seviyesinde. Direk o gün sezeryanla aldılar çocuğu, 37+3'te. belki biraz daha zaman geçseydi o sırada normal doğum başlıycaktı, bilmiyorum. Bi de doktor hiç suni sancı falan denemedi. Suni sancıyla da normal doğum deneyebilirdi.
Kısmet

Sen 37. haftadaysan belki kendiliğinden normal doğum başlar. Almalarına gerek kalmaz. Ben şimdiki gebeliğimde onun için dua ediyorum :) Doktor almaya niyetlenmeden kendisi gelsin diye. Küçük müçük ama gene de doğar :) ilk kızım 2700 kg doğmuştu.

Son ayda hurma yemek ve sık sık cinsel beraberlik normal doğumu tetikliyormuş. Zeynep Kamil'deki gebe eğitiminde duymuştum bunu. Bunları deneyebilirsin.

Hangi doktra gidiyorsun? Devlete mi? Özel mi?

merhaba canım, teşekkür ederim amin inşallah ben de hiç şimdiye kadar idrar tahlili yapmadılar, hep burda duydum ama ne özel ne devlet kimse bana böyle bişi söylemedi.
Özele gidiyorum, şuan doğarsa daha 2,5 kilo bile olmadı. Yoğun bakıma girebilir diyor doktorlar, yani bir ihtimal var böyle. O yüzden anne karnında durmalı durabildiği kadar..hurma sürekli yiyorum, ilişki sayımız azaldı tabi ama tamamen de kesmedik.
bakalım kısmet canım, inşallah herşey gönlüne göre olsun senin de

Bebeğin gelişimi devam ederse 38-39 hafta arası bebek sezeryanla alınır ama bazı durumlarda 35/36 haftalarda da alınabiliyor
anladım canım.. valla biz bekleyebildiğimiz kadar bekliycez. Nst'ye giriyorum sürekli bebeğin kalp atışlarını kontrol ediyor, bir düşme olursa sezeryan tabi.. sonrası kısmet bakalım

merhaba minnos,
sende yüksek tansiyon durumu var mı?
hangi özele gidiyorsun? doktorun kim?
idrar tahlilini sen kendin yaptırabilirsin, aile hekiminden ya da bir poliklinikten; yani durumunu görmüş alırsın. idrarda protein kaçağı bebek için sıkıntı çünkü.
İstanbuldaysan, Zeynep kamili de düşünebilirsin, riskli durumları iyi takip edip normal doğum şansı varsa değerlendiriyorlar.
Ultrasonun ölçtüğü 100-200 gram oynuyor, benimkini 2500 ölçmüştü, 2700 doğdu.

merhaba canım
yok tansiyona sürekli bakıyolar ama normal çıkıyor. izmirdeyim ama aydın bize daha yakın oraya gidiyorum. özele gidiyordum ama artık devlete yönlendirdiler. doğum şartları için.. riskli gebelik olarak değerlendirilecek. izmir de özel hastaneler de vardır belki ama bu saatten sonra beni kabul etmeyebilirler.
ultrasonun ölçtüğü oynayabilir tabi ben de tam tersi ölçtüğünden küçük çıkarsa diye korkuyorum o yüzden doktor bana 2,5 üzeri bir rakam söylesin istiyorum

anladım canım.. valla biz bekleyebildiğimiz kadar bekliycez. Nst'ye giriyorum sürekli bebeğin kalp atışlarını kontrol ediyor, bir düşme olursa sezeryan tabi.. sonrası kısmet bakalım
Hayırlısı olsun benim son kontrolde nst biraz sıkıntılı çıkmıştı acilde serum verip yatırdılar daha sonra düzene girdi, bi kaç gün sonra da doğumum kendiliğinden başlamıştı. Özel hastaneler böyle durumlarda hemen sezeryanı tercih ediyorlar ben doğum için devleti tercih etmiştim iyi ki de öyle yapmışım

ben de devlete yönlendirildim. Kadın doğum evinde doğum yapıcam. kendi özel doktorum olmayacağı için biraz endişeliyim açıkçası. Ama bi yandan da devletteki doktor bana sezeryan derse, bilirim ki gerçekten sezeryan olmam lazım. özelde kafamda şüphe kalırdı, ki dediğiniz gibi hiç bir şeyi riske almıyorlar..

Kesinlikle öyle, riskli durumlarda en iyisi devlet hastaneleri hiç birşeyi göz ardı etmiyorlar benim çentikte özelde ki doktorum doçentti ama hiç bişey vermiycem sana takip etcez sadece dediği anda bitti benim için devlette ki doktorum kan sulandırıcı verip bi sürü de bilgilendirme yapmıştı sağolsun. Allahım böyle durumlarda herkesi iyi insanlarla ve iyi doktorlarla karşılaştırsın.

amin canım öncelikle.. bana da hiç bişi demediler, vermediler kan sulandırıcı falan. peki işe yaradı mı sende? bu hafta ilk defa gidicem devlete bakalım o ne diyecek

amin canım öncelikle.. bana da hiç bişi demediler, vermediler kan sulandırıcı falan. peki işe yaradı mı sende? bu hafta ilk defa gidicem devlete bakalım o ne diyecek
Yani bilemiyorum, doktorum verirken kanıtlanmış kesin bir etkisi yok ama zararıda yok biz işimizi sağlama alalım diyerek verdi

canım, bana da bu gebeliğimde kan sulandırıcı verdiler, 2 aydır kullanıyorum. 32. haftada bırakırsın dedi doktor. kanı sulandırarak bebeğin gelişimini artırıyormuş, geriden gelmesin diye. valla bende etkisi oldu, bebeğin gelişimi 10 gün ilerde :))) dün kontrole gittik; 29+0 ken 30+5 görünüyor dedi. kısmet :)

sen doğurdun mu bu arada? az kaldı sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…