• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Platinle Emar Çektirebilmek

doktor biraz değişikmiş. eğer hayati bir şey görüyorsa beyin anjiyografisi çeksin. sizi de böyle arada bırakmasın.
böyle bir şeyi hastaya/yakınına yüklemek saçmalık..
Yani ben doktorun konuşmasını şöyle anlıyorum. Emar olması lazım ama olmazsa eldekilerle idare edeceğiz. Yani doktoru suçlayamam aslında. Sadece ne yapacağımızı bilmediğimiz için daraldık. Damar daralması kolda uyuşma yapıyormuş. Annemin kolu uyuşuyor. Damardan mı, boyun fıtığından mi bilmiyoruz. Damardaki daralmanın risklerini internetten okuyunca da stres bastı

Bu arada unuttum. Mr a giremiyorsa hastanız BT beyin anjiyografisi var? Belki doktor hastanede olmadığı için teklif etmemiştir.

Mr da çalıştım. 2008 2009 öncesi genelde mr çekim odasına almasakta bazen hastalar 15 20 yıllık platinlerini bize söylemiyor veyahut çekim ortasında söylüyorlardı. Ama şimdiye kadar sorun olduğunu duymadım.

Ameliyatı yapan Dr ile durumu görüştünüz mü? Biz tüm hastaları ameliyat yapan drlara yönlendiriyorduk. Doktorunuz o hastaneden gittiyse o tarihlerde orada çalışan başka bir drda yardımcı olabilir. Hastanenin ameliyat malzemesi önemli.

Protezin nerede olduğu önemli ( kalça, diz, ayak)?? Beyin ve boyun mr çekimlerinde ayaklar tam içeri girmediği için olumlu akm dr ler var..
Platin alt bacak ve dizde. Doktorla görüştük, eski platin kullanmış. Platin kemiğe kaynadığı için mr sırasında kemiği parçalar diye risk almıyorlar

anevrizma bt de görülür.
ve evet neden beyin anjiografisi düşünülmemiş?
normal x ışını ile bakılıyor.
burada bizim tahmin yürütmemiz biraz değişik :) doktor yönlendirmiş olmalıydı. mr olmazsa olmaz değil damar hastalığı tanısı için

Yani bizim aklımıza gelen doktorun aklına nasıl gelemedi anlamadım .İki alternatif var ,ikisi de ilaçlı ,tamam mr ile tomografi bir noktada ayrılıyor ama iki görüntüleme yönteminde de ,damarsal problem varsa belli oluyor .

Yani ben doktorun konuşmasını şöyle anlıyorum. Emar olması lazım ama olmazsa eldekilerle idare edeceğiz. Yani doktoru suçlayamam aslında. Sadece ne yapacağımızı bilmediğimiz için daraldık. Damar daralması kolda uyuşma yapıyormuş. Annemin kolu uyuşuyor. Damardan mı, boyun fıtığından mi bilmiyoruz. Damardaki daralmanın risklerini internetten okuyunca da stres bastı

boyun fıtığı tanısı için mr şart değil. ama doktorlar muayene yapmaktansa görüntüleme tercih ediyor.
eğer sorunun boyun fıtığı olduğunu düşünüyorsanız, işin ehli bir fizik tedavi uzmanına veya yaşadığınız ilde varsa osteopata gidebilirsiniz.
diğerleri için beyin cerrahı ile tekrar görüşüp alternatif görüntüleme yöntemlerini konusun içinizin rahat etmesi için.
ama anjiografi bu iş için var :) sadece kasıktan girileceği için hasta için rahatsız edici olacak, çok şart değilse yapılmaz.

Yani bizim aklımıza gelen doktorun aklına nasıl gelemedi anlamadım .İki alternatif var ,ikisi de ilaçlı ,tamam mr ile tomografi bir noktada ayrılıyor ama iki görüntüleme yönteminde de ,damarsal problem varsa belli oluyor .

biraz türk hekimlerinin alışkanlığı aslında konu sahibini paniğe sürükleyen.
kapıdan giren hastaya mr diyorlar.
çekilemiyor diyince, e geri adım atmak da olmaz,
keşke çekilseydi, çekilse iyi olurdu diyor bu sefer.
ama haklılar. hasta da bunu bekliyor. doktora gittim bir mr bile çekmedi diye şikayetleniyor sonra :)
yada muayene bulgularına göre mr şart olmasa bile farklı bir şey olduğunda doktor sorumlu oluyor.

askitotomsu askitotomsu sizin için degil söylediklerim :) genel hasta profiline doktorun geliştirdiği davranış mr isteme :)
anneciginize acil şifalar :)

ama haklılar. hasta da bunu bekliyor. doktora gittim bir mr bile çekmedi diye şikayetleniyor sonra :)
yada muayene bulgularına göre mr şart olmasa bile farklı bir şey olduğunda doktor sorumlu oluyor.

askitotomsu askitotomsu sizin için degil söylediklerim :) genel hasta profiline doktorun geliştirdiği davranış mr isteme :)

Sarı seroncular var bir de :olamaz::KK70:

Çok teşekkür ederim tekrar sağolun

boyun fıtığı tanısı için mr şart değil. ama doktorlar muayene yapmaktansa görüntüleme tercih ediyor.
eğer sorunun boyun fıtığı olduğunu düşünüyorsanız, işin ehli bir fizik tedavi uzmanına veya yaşadığınız ilde varsa osteopata gidebilirsiniz.
diğerleri için beyin cerrahı ile tekrar görüşüp alternatif görüntüleme yöntemlerini konusun içinizin rahat etmesi için.
ama anjiografi bu iş için var :) sadece kasıktan girileceği için hasta için rahatsız edici olacak, çok şart değilse yapılmaz.
Peki bir şey daha soracağım.
Boyun fıtığıyla ilgili olarak da şöyle bir şey söylemişti doktor: "Fıtıkların, sinirlerin neresine bası yaptığını anlamak ve tedavi etmek için de mr gerekli." Bu konuda ne yapabiliriz?

Geçmiş olsun. Bunu esasen sizin değil; doktorunuzun düşünmesi lazım. :( niye doğru düzgün hastayı yönlendirmezler ki..
İlla ki alternatif bir çözümü vardır. Sonuçta bu şekilde olan anneniz değil. Birçok arkadaşta yazmış zaten alternatif çekimleri.

Gecmiş olsun.
Malesef mr a girebilmesi mümkün görunmüyor.
Benim yanimda giren saglikci bir arkadaşın önlük cebindeki toplu igne yüzunden önlüğü bile cekmisti. Allah muhafaza platini yerinden sökebilir.
Alternatif olarak tomografi cekilebilir belki

Boyun fıtığıyla ilgili olarak da şöyle bir şey söylemişti doktor: "Fıtıkların, sinirlerin neresine bası yaptığını anlamak ve tedavi etmek için de mr gerekli." Bu konuda ne yapabiliriz?

ben fizyoterapistim.
eğer büyükşehirlerden birinde iseniz osteopat araştırmanızı öneririm
annemin boyun fıtığını aynı zamanda osteopat olan bir meslektaşım tedavi ediyor.
herhangi bir görüntülemeye ihtiyacı yok basının neresi olduğu için,
normal fizik muayene yeterli. maddi olarak biraz zora sokabilir, seans ücretleri yüksek olur.

Geçmiş olsun. Bunu esasen sizin değil; doktorunuzun düşünmesi lazım. :KK43: niye doğru düzgün hastayı yönlendirmezler ki..
İlla ki alternatif bir çözümü vardır. Sonuçta bu şekilde olan anneniz değil. Birçok arkadaşta yazmış zaten alternatif çekimleri.

Gecmiş olsun.
Malesef mr a girebilmesi mümkün görunmüyor.
Benim yanimda giren saglikci bir arkadaşın önlük cebindeki toplu igne yüzunden önlüğü bile cekmisti. Allah muhafaza platini yerinden sökebilir.
Alternatif olarak tomografi cekilebilir belki

ben fizyoterapistim.
eğer büyükşehirlerden birinde iseniz osteopat araştırmanızı öneririm
annemin boyun fıtığını aynı zamanda osteopat olan bir meslektaşım tedavi ediyor.
herhangi bir görüntülemeye ihtiyacı yok basının neresi olduğu için,
normal fizik muayene yeterli. maddi olarak biraz zora sokabilir, seans ücretleri yüksek olur.
İyi dilekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz içim daha rahat.
Bu konuyla uyumsuz yorum yazmışım, site kurallarını ihlal etmişim :KK12: iki gün ceza aldım. O yüzden mesajlarınızı geç cevapladım, affedersiniz. Tekrar teşekkürler:KK200:

Konu eski ama yine de yazacağım.
Açık emar var.sanırım onlarda metal olsada çekim yapılıyor.eğer ki hala ihtiyaç varsa açık emar ı araştırın

Konu eski ama yine de yazacağım.
Açık emar var.sanırım onlarda metal olsada çekim yapılıyor.eğer ki hala ihtiyaç varsa açık emar ı araştırın
Teşekkür ederim cevabınız için. Yanlış hatırlamıyorsam hiçbir mr çeşidi uygun değildi, platinın türü sıkıntı yapıyor aslında. Yine de tekrar sorayım, sagolun

Back