• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Platinle Emar Çektirebilmek

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.480
448
Sevgili Mune, bu konumu bir süre taşımayın bari lütfen. Bizim için çok önemli, diğer bölümlerde cevap gelmiyor pek.
Arkadaşlar, emara eski tip platinle ve metal eşyayla girilemiyor biliyorsunuzdur. Annemin doktoru, bize danışmadan eski platin koymuştu bacağına. Ve uzun süre geçtiği için platin, kemiğe kaynamış, doktorlar çıkaramıyor. Ancak acil olarak emar çektirmesi lazım.
Bunu yaşayan ya da bilgisi olan var mı?
Eski platinle emar çekebilen bir merkez duydunuz mu? Ya da kemiğe kaynayan platini çıkarabilen bir doktor?
Şu an bizim için önemli olan, bu platinle girebileceği bir emar cihazı ya da merkezi bulmak.
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Ameliyatı kaç senesinde oldu bilmiyorum ama 2008-2009 yilindan önce takılan platinler mr ile uyumlu değil.Uyumlu olanlar titanyum olanlar .Uyumsuz platinle hiç bir mr cihazına giremez çok çok tehlikeli olur .Güçlü bir manyetik alan olduğu için platini yerinden oynatır .

Alternatif olarak tomografi cektirebilir .

Ameliyatı kaç senesinde oldu bilmiyorum ama 2008-2009 yilindan önce takılan platinler mr ile uyumlu değil.Uyumlu olanlar titanyum olanlar .Uyumsuz platinle hiç bir mr cihazına giremez çok çok tehlikeli olur .Güçlü bir manyetik alan olduğu için platini yerinden oynatır .

Alternatif olarak tomografi cektirebilir .
2002 de ameliyat oldu, platini emara uyumlu değil. Ama baş ve boyun bölgesinin emarı lazım, doktor daha ayrıntılı olması için emar istiyor.
Çok tehlikeli maalesef eve. belki yeni bir uygulama bilen vardır diye soruyorum. Sentetik emar varmış ama o da platinle uyumlu değil.
Çok teşekkür ederim

Esasen mr gerekli diyor. Beyin damarlarının daha iyi görünmesi içinmiş galiba
Doppler yapmışlardı diye hatırlıyorum

çekilemiyor dediğinizde ne dedi?
platinin çıkarılmasını düşünecek kadar şart olduğunu mu?

bt ve doppler ile idare edecek. ki doppler işini görür diye düşünüyorum. zaten damar hastalıklarında doppler ile bakılıyor çoğu zaman.

2002 de ameliyat oldu, platini emara uyumlu değil. Ama baş ve boyun bölgesinin emarı lazım, doktor daha ayrıntılı olması için emar istiyor.
Çok tehlikeli maalesef eve. belki yeni bir uygulama bilen vardır diye soruyorum. Sentetik emar varmış ama o da platinle uyumlu değil.
Çok teşekkür ederim

Platine uyumlu bir cihaz yok ne yazik ki ama doktorun da hastanın bu durumunu bilip inatla mr istemesi çok manasız değil mi ? İlla ki alternatif teşhis koyan başka bir yöntem bulunur .

çekilemiyor dediğinizde ne dedi?
platinin çıkarılmasını düşünecek kadar şart olduğunu mu?

bt ve doppler ile idare edecek. ki doppler işini görür diye düşünüyorum. zaten damar hastalıklarında doppler ile bakılıyor çoğu zaman.
Platin çıkmıyor, kemiğe kaynamış. Emar olmadığı için tomografiyle idare ediyor ve ilaç veriyor. Emarla bakılması gerek dedi.
Doppler işini tekrar soralım, çok teşekkür ederim

Sanırım mr anjiyo yapacaklar ondan dolayı ille de mr isteniyor .Anevrizma şüphesi filan mı var ?
Çok şükür öyle bir şey demedi. İnşallah olmaz da. Damarlarda daralma var dedi, ısrarla emar istemiyor, emarla bakılması lazım ama mümkün değilse ilaçla devam edelim dedi

Sanırım mr anjiyo yapacaklar ondan dolayı ille de mr isteniyor .Anevrizma şüphesi filan mı var ?

anevrizma bt de görülür.
ve evet neden beyin anjiografisi düşünülmemiş?
normal x ışını ile bakılıyor.
burada bizim tahmin yürütmemiz biraz değişik :) doktor yönlendirmiş olmalıydı. mr olmazsa olmaz değil damar hastalığı tanısı için

Çok şükür öyle bir şey demedi. İnşallah olmaz da. Damarlarda daralma var dedi, ısrarla emar istemiyor, emarla bakılması lazım ama mümkün değilse ilaçla devam edelim dedi

doktor biraz değişikmiş. eğer hayati bir şey görüyorsa beyin anjiyografisi çeksin. sizi de böyle arada bırakmasın.
böyle bir şeyi hastaya/yakınına yüklemek saçmalık..

anevrizma bt de görülür.
ve evet neden beyin anjiografisi düşünülmemiş?
normal x ışını ile bakılıyor.
burada bizim tahmin yürütmemiz biraz değişik :) doktor yönlendirmiş olmalıydı. mr olmazsa olmaz değil damar hastalığı tanısı için
Bu saydığınız terimler tanıdık geliyor aslında. Hepsini danışacağım doktora. Eğer emarsız da oluyorsa ne güzel. çok teşekkür ediyorum

Mr da çalıştım. 2008 2009 öncesi genelde mr çekim odasına almasakta bazen hastalar 15 20 yıllık platinlerini bize söylemiyor veyahut çekim ortasında söylüyorlardı. Ama şimdiye kadar sorun olduğunu duymadım.

Ameliyatı yapan Dr ile durumu görüştünüz mü? Biz tüm hastaları ameliyat yapan drlara yönlendiriyorduk. Doktorunuz o hastaneden gittiyse o tarihlerde orada çalışan başka bir drda yardımcı olabilir. Hastanenin ameliyat malzemesi önemli.

Protezin nerede olduğu önemli ( kalça, diz, ayak)?? Beyin ve boyun mr çekimlerinde ayaklar tam içeri girmediği için olumlu akm dr ler var..

Back