• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta yaşlanması ve kolestaz

EOzbek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2022
13
1
1
28
Merhaba canim anneler. Sizlere bir konu hakkinda danışmak istiyorum yaşayaniniz varsa deneyimlerini benimle paylasabilir mi. Gebeligimin başından beri bebegimin kilosunun sınırda gittiğini biliyordum ufak bir bebek demişlerdi. Şuan 35 haftalığım. Ve geçen haftalarda hastaneye gittiğimde plasenta yaşlanması ve kolezstazım olduğunu öğrendim ve bebeğimin zayıf olduğunu söylediler. 1650 kilo civarındaymış. Haftasina gore 2.3 hafta geriden geliyormuş. Bunun risk olduğunu ve surekli nst takibi yapmak için hastaneye yatirmak istediler bir kaç hafta hastanede takip edecekler ama tedavisi yok sadece gozetim altında tutmak için ve bende bunu istemedim eve geldim. Ama bebegimin zayıf olması ve plasentanın onu beslememe ihtimali beni cok korkutuyor bir yandan. Şimdi sürekli aklımı kurcalıyor bu konu ozellikle de geceleri. Sürekli kendimi forum sitelerinde ayni durumu yaşayanlar var mi diye okurken buluyorum. Ben bebegimin haraketlerini cok güzel hissediyorum ve kendimi de cok iyi hissediyorum sorun da bu. Benle aynı yada benzer durumu yasayan var mı ?

Canım hiç başıma gelmedi. Üstteki yorumları okuyunca tekrar muyaneye git yatış yapacakları yapsinlar

Bebeğin beyni etkilenebilir ya nasıl bir cesaret kolestaz ile yatış istendiğinde çıkmak annenin hayatını da tehlikeye atacak bir durum vallahi içime oturdu sabah sabah gördüm.
Kardeşim 1 ay hastahanede kaldı belli seviyeye gelince çıkardılar ve her gün kan vermeye gitti üstüne de erken zorunlu sezeryana aldılar cesarete bak vallahi helal olsun

Merhaba canim anneler. Sizlere bir konu hakkinda danışmak istiyorum yaşayaniniz varsa deneyimlerini benimle paylasabilir mi. Gebeligimin başından beri bebegimin kilosunun sınırda gittiğini biliyordum ufak bir bebek demişlerdi. Şuan 35 haftalığım. Ve geçen haftalarda hastaneye gittiğimde plasenta yaşlanması ve kolezstazım olduğunu öğrendim ve bebeğimin zayıf olduğunu söylediler. 1650 kilo civarındaymış. Haftasina gore 2.3 hafta geriden geliyormuş. Bunun risk olduğunu ve surekli nst takibi yapmak için hastaneye yatirmak istediler bir kaç hafta hastanede takip edecekler ama tedavisi yok sadece gozetim altında tutmak için ve bende bunu istemedim eve geldim. Ama bebegimin zayıf olması ve plasentanın onu beslememe ihtimali beni cok korkutuyor bir yandan. Şimdi sürekli aklımı kurcalıyor bu konu ozellikle de geceleri. Sürekli kendimi forum sitelerinde ayni durumu yaşayanlar var mi diye okurken buluyorum. Ben bebegimin haraketlerini cok güzel hissediyorum ve kendimi de cok iyi hissediyorum sorun da bu. Benle aynı yada benzer durumu yasayan var mı ?
Bende aynı durumu yaşıyorum 33 haftalığım 1700 gr bebek 2 hafta geriden geliyor beni de yatırmak istediler ama evde kızım var yatamadım bırakacak kimsem yok kalp atışı kontrol edeceğiz olmadı sezeryan ile alacağız dedi doktorum özele gittim bugun sadece dinlen dedi 1 hafta sonra tekrar bakacağız diyor bende çok araştırdım ama bişey bulamadım

Çok riskli bisey benimde öyleydi kalp atışı mutlaka takip edilmeli
Hastanede yatış olmalı benim öyle sürekli takip edildi nst ile

Back