- 24 Aralık 2014
- 4.923
- 6.663
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Perinatologum bile bu ne kadar oyuncu bir bebek bizi hop oturup hop kaldiriyor cok yaramaz olacak dedi insallah tesekkür ederimNe kadar nazlı bir bebiş buuu Sağ salim doğsun inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Perinatologum bile bu ne kadar oyuncu bir bebek bizi hop oturup hop kaldiriyor cok yaramaz olacak dedi insallah tesekkür ederimNe kadar nazlı bir bebiş buuu Sağ salim doğsun inşallah
Size de cok gecmis olsun.Kesiikle ben isyerime yakin diye isyerimin oldugu ilde kontrole gidiyordum normalde Sakarya da yasiyorum bu sorunlar cikinca Sakaryaya devam ettim oradaki arastirma hastanesine ve perinatologumun klinigine gidiyorum yeni dogan yogun bakimi olmayan bir hastaneye gidilmemeli gebelik bu her an bir surprizle karsilasabiliyoruz ilk kizimda her seyden bi habermisim saglik ocagindan bozma bir hastanede dogum yapmistim insan basina geldikce anliyor bir seyleriHep diyorum rahat dogum degil guvenli dogum planlanmali buyuk hastahaneler secilmeli varsin oda 2 kisilik olsun
Dogumda da sonrasinda da buyuk sorunlar yasamadi, ama ozel hastahane de devam etse simdi ikisini de kaybetmistik.
Rahim dedigin kapali kutu 1 hafta sonrasini kestiremiyirsun insan her an endise icinde oluyor bazi insanlarin hamileligi maalesef zor geciyor iste yine serklajli surekli yatmak zorunda olmayan bir gebe oldugum icin kendimi sansli sayiyorum en azindan bunlar kisitli degil ama insan tabii ki zorlaniyor hastane kokusu duyunca ögürtü geliyor artikMerhaba benim hamileliğim değil ama kız kardeşimin hamileliği çok zor geçmişti. Tansiyon çıkmıştı ve hatta bir ara tansiyonu o kadar yükselmiştiki gözü görmemişti saatlerce kör oldu sanmıştı 3 gün yoğun bakımda kaldı. Cocugu erken alabiliriz dediler. Sonra ense kalınlıgi ve bagirsaklarda bir parlama var diye down sendrom olabilir dediler mahvolmustuk. Hamileligin sonlarina dogru da gebelik zehirlenmesi protein kacagi. Yani soyle soylim kiz kardesim de hastanelerden hic cikamadi riskli grubundaydi. Gunde 8 hap sadece tansiyon ilaci aliyordu digerlerini hatirlamiyorum bile zor zamanlardı atlattı. Yegenim saglıkli cok şükür down sendrom falan yok. Tansiyonunuz kalir dediler gebelikten sonra gecti kalmadı. 5 yasinda suan yegenim kardesim de gayet saglikli cok sukur. Yani geciyor moralinizi yuksek tututun kendinizi yormayın yıpratmayın üzmeyin zor ama biliyorum bir sey kalmamıs zaten az biraz daha sabır sağlıkla kavuşun birbirinize inşallah
Sizin bebeginize de cok gecmis olsun.Insallah hep dua ediyorum namaza kurana sarildim yoksa dusunceden kendimi yiyip bitiriyorum bir nebze dua etmek ibadet etmek icimi ferahlatiyorBenim hamileliğim değilde doğum sonrası çok zor geçti bende bebeğim için sürekli hastaneydim, Allah’a tevekkül edin ona inanın dua edin bol bol hamilelerin duası kabul olur, sürekli şifa niyetine bakara suresi açın evde İnsallah hepsi geçecek, Rabbim size doğumu ve doğumdan sonrasını kolaylaştırsın, Derin bir nefes alıp Allahım hepsi geldi geçti dersiniz insallah Çok çok geçmiş olsun.
Sizin bebeginize de cok gecmis olsun.Insallah hep dua ediyorum namaza kurana sarildim yoksa dusunceden kendimi yiyip bitiriyorum bir nebze dua etmek ibadet etmek icimi ferahBenim hamileliğim değilde doğum sonrası çok zor geçti bende bebeğim için sürekli hastaneydim, Allah’a tevekkül edin ona inanın dua edin bol bol hamilelerin duası kabul olur, sürekli şifa niyetine bakara suresi açın evde İnsallah hepsi geçecek, Rabbim size doğumu ve doğumdan sonrasını kolaylaştırsın, Derin bir nefes alıp Allahım hepsi geldi geçti dersiniz insallah Çok çok geçmiş olsun.
Ne büyük bir mucize Allah nelere kadir Amin insallah ben de hayirlisiyla kucagima alabilirim minik kizimiAz kalmış dayan hamilelik değil ama çok çok yakınım birisi karnında su toplanmasiyla hastaneye gitmişti,15 gün hastanede yattık doktorlar anca 15 gün sonunda karar verdiler ne iyi ne kötü huylu ama yumurtalık kanseri denildi aynı anda birçok işlem yapıldı amrliyatinda yumurtalığın biride alındi,doktor ameliyattan çıkınca belki bir ihtimal olur yeni evli diye yumurtalığın birini bıraktım dedi,sonra kemoterapi süreci başladı kesinlikle çocuğun olmaz dediler bunca işlem ve kemodan sonra ama atladiklari bir şey vardı Rabbim öyle buyukki olmazı olduruverir kemo bitti aradan 4 ay geçti geçmedi hamile kaldı şimdi bıcır bıcır dolaşan sevimli,güzel,tatli bir çocuğu var arada konusuuyoruz neler yaşamışız neler hissetmisiz aglamisiz,geride kaldı hepsi ins, rabbim bütün hastalara şifa versin evlatalrinada sağlık,sağlık huzur ins,bunlarda geçecek ne güzel gunler var önünüzde bir bilsen
Evet bunun pismanligini ben de yasiyirum ilk kizima hamileligimde bedensel olarak benim sorunlarim vardi bebegik saglikliydi ama öncesinde bi kaybim oldugu icin kendime o hamileligi zehir etmistim simdi kendime kiziyorum bak daha zoruyla karsilastin zamaninda tadini cikarmadin Allah daha kotusuyla sinadi diye ama insan o anın sartlarinda dusunemiyir iste bunu.Benim de sabah acliklarim hep yüksek 110 larda geziyor dozumuzu arttirdik insallah ise yarar alternatif tarifler buluyorum hic zorlamiyor oksapar igne kullandigim icin her gün igne olayina zaten aliskindim beni zorlayan tek sek zamanin cok ağır gecmesi insallah gececek bu gunler de yaMerhabalar. Ben de yuksek gebelik sekeriyle hamileligimi gecirmistim. İnsülin ignesi ve diyetle 38. Haftada dogum yaptim. 31. Haftada kasilmalarim baslamisti tansiyon ilaciyle durdurdular. Su an oglum 5 yasinda. Dogum esnasinda ve sonrasinda cok sukur hic sknti yaşamadık. Her gun diyete uymak parmaklarimi delik desik etmek koljma igne vurmak ve hep bisey cikacak korkusu ben de anksiyeteye yol acmisti. Surekli her seyden sorun cikacak saniyordum. Bi zaman sonra sekerle yasamaya alistim. Bir sure internete girmedim cunku her seyi soruyordum. Yalniz kaldikca daha cok kuruyodum kendime. En sonunda diyetime uygun kendi kendime tarifler yapmaya başladım. Her yemekyen sonra 20 dakika evin ici de olsa yurudum. Kafami dagitan kitaplar okuyup filmler izledim. Ozellikle sabahları daha yuksek cikiyodu sekerim. O duruma da alismistim gun icinde normale donuyordu. Ben odaklandikca daha cok cikiyoedu seker daha fazla kasilmalarim oluyordu.
Icinizi ferah tutun. Gecmise döndüğüm de tek dediğim sey keske her seye ragmen daha keyifle gecirseydim o zamanlari. Zor durum biliuorum ama kotu dusunceleri silin aklinizdan. Siz elinizdem geleni yapiyirsunuzdur eminim. Bebisiniz de orada ve artik buyudugu haftalarda. Diyetinize uyun. Onunla bir bedende olmanin keyfini çıkarın.
Annelik tam anlamiyla kalbin disarida atmasi demek cocugum erken dogar diye ağlarken bir yandan evdeki yavrum beni arar hastane süreclerinde ondan nasil ayri kalacagim diye agliyor resmen kalbim ikiye bölünmüs gibi insan her seyi düsünüyor bazi insanlarin hamileligi zor geciyor bana da ilk kizima hamileligim zor gelirdi o neymiş ki hic bir seymis diyorum simdi her durumda bizden daha zor durumda olanlar varmis bunu tecrube etmis oldum38 yaşında hamile olduğumu öğrendim. Bana göre çok geç bir yaştı,aslında çok çocuk isteyen biri de değildim. 14. Haftada 39 derece ateşle acile gittim. O an bebeğime bir şey olacak diye ilk defa çok korkmuştum. Covid pozitif çıktı, doktor birkaç ilaç verdi. Bu ilaçlardan sonra daha da kötü oldu. Protein kaçağı, karaciğer enzimlerinde yükselme ve böbreklerde kum. Hepsini aynı anda yaşadım. Bu arada en büyüğü 10 cm olan 3 miyomum vardı ve bu büyük olan tam rahim ağzındaydı. Sezaryen sonrası hemen miyom ameliyatı oldum, bebeğimi birkaç saniye görebildiğim doğumdan sonra. Doktorum çok fazla miyom olduğunu ve bebeğimin burada büyümesinin mucize olduğunu söyledi. Başından beri benden bu kadar çok miyom olduğunu saklamış çünkü ben ciddi ağlama krizleri yaşıyordum ve çok büyük korkularım vardı. 15 haftadan neredeyse hamileliğimin sonuna kadar doğru düzgün ne yemek yiyebilfmmşde bulantısından ne de vitamin kullanabildim. Bebeğim şu an 1 yaşına geldi. Size tavsiyem kendinizi rahatlatacak şeyler yapın, artık havalar güzel yürüyün, dinlenin, kitap okuyun ne bileyim bi şeyler yapın. O korkular hiç bşr zaman bitmeyecek, sadece zamanla değişecek. Maalesef anne olmak gerçekten delilik, deliliğin en güzel hali.
Ay sizin adiniza cok ama cok mutlu oldum evinize götürdüğünüz günler cok yakinda o zaman insallah evlatlarimiz bizler icin güclü olsunlarHamileliğimin 10. Haftasından sonra lekelenmeler kanamalarım oldu. Tamam geçti bitti rahatım dedim 22. Haftada bebeğimin suyu bitti hastaneye yattım. 6 hafta boyunca her sabah bebeğimin ölebileceğini riskli olduğunu keşke aldırsaydın cümleleriyle güne başladım. Hareket takibi yapmaktan ciğerim soldu gece 2 lerde ağlayarak hareket etmiyor deyip ultrasona gittiğim oldu. 6 hafta sonunda bebeğim 28 haftalık olduğu günün ertesinde bir dekolman yani plasenta ayrılmasıyla acil doğuma alındım. Doğuma gidene kadar bütün yol kan içindeydi. Eşime, eşinizi de bebeği de kaybedebilirdik dendi. Kızım 1 kg doğdu 16 martta. Bugün 29 Mayıstı ve kızımı ilk defa kucağıma alıp emzirdim. Bu benim hayatımın en güzel mucizesi. Çünkü 16 martta doğduğu günden beri sakat olma ihtimalleri, kanama tiskleri, enfeksiyon gibi şeyler nedeniyle tedirgin geceler günler geçiriyoruz. Beni neyin beklediğini bilmiyorum ama şunu biliyorum ki ben artık mucizelere inanıyorum ve kendimi çok güçlü hissediyorum. Bugün kendimi gerçekten anne gibi hissettim. Sizi çok iyi anlıyorum umarım siz de mucizelere inanırsınız :)
Ilk kizimda mide yanmasi kalca agrisi ve genital varisten cok cektim cocuk gibi agridan aglardim kan sulandirici igneler karnimi mosmor ederdi bese olurdu biraz evhamli bi surecti kaybim oldugu icin surekli aglardim cok zor cok zor diye simdi diyorum ki o hamilelik prenseslik gibiymis simdiki durumun yaninda bir hiçmis insan daha beterini yasayinca anliyor ama bunu öncesinde degilİki hamileliğimde de bir sürü sağlık sorunu yasadım. Gerçekten inanılmaz kötü süreçlerdi. Ne ben ne doktorumuz bu çocukları kucağımıza alabileceğimizi pek düşünmüyorduk. Öyle ki eşim bebek odası vs bebek arabası planlamasi yaptığında bile içten ice uzuluyordum kucağımıza alabilecek miyiz ki diye İlk gebeligimdi benim için çok zor süreçlerdi. Benimle aynı zamanlarda hamilelik geçiren arkadaşlarım gebeliğin normal seyrinde getirdigi şeylerden şikayet ettiklerinde bana komik geliyordu bundan mi şikayet ediyor diye. Sonrasında geçti şükür ve normal hamileliğin getirdiği normal zorlu surecler bana çıtır cerez geldi o süreçlerden sonra. Dedim böyle hamileliğe ne var hepsi geçti. İkisinde de benzer süreçler yaşadım. Şimdi ikiside uyuyor teyzesi. Darısı senin ve diğer şifa bekleyen herkese nasip olsun.
Evet bunun pismanligini ben de yasiyirum ilk kizima hamileligimde bedensel olarak benim sorunlarim vardi bebegik saglikliydi ama öncesinde bi kaybim oldugu icin kendime o hamileligi zehir etmistim simdi kendime kiziyorum bak daha zoruyla karsilastin zamaninda tadini cikarmadin Allah daha kotusuyla sinadi diye ama insan o anın sartlarinda dusunemiyir iste bunu.Benim de sabah acliklarim hep yüksek 110 larda geziyor dozumuzu arttirdik insallah ise yarar alternatif tarifler buluyorum hic zorlamiyor oksapar igne kullandigim icin her gün igne olayina zaten aliskindim beni zorlayan tek sek zamanin cok ağır gecmesi insallah gececek bu gunler de ya
Maalesef öyle başka bir arkadaşım da dediginiz gibi hamileligi boyunca yattı riskliydi durumu surekli kanaması vardı. Çok şükür geçti o da sağsalim aldı bebegini kucağina. Dua edin kendinize dikkat edin gececektir insallah. Zaten doğduğunda unutuyorsunuz her şeyi. Insallah sağsalim siz de kavusursunuz bebeginizeRahim dedigin kapali kutu 1 hafta sonrasini kestiremiyirsun insan her an endise icinde oluyor bazi insanlarin hamileligi maalesef zor geciyor iste yine serklajli surekli yatmak zorunda olmayan bir gebe oldugum icin kendimi sansli sayiyorum en azindan bunlar kisitli degil ama insan tabii ki zorlaniyor hastane kokusu duyunca ögürtü geliyor artik