• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

ayy deli olacam doktorum yok kanamam oldugu zmn aradım gelemezmış bende daha gıtmıyorum ona acile gıttım sımdı tekrar oldum off yaa çok korkuyorum ama sımdı akmıyor neden oldu acama zorlanmadan olabılırmı lavobada...

Olabilir onu sana dr soyleyecek neden oldu nerden oldu usg yapmasi lazim.. ama malesef drlar totolarini kaldirip gelmiyorlar .. cok sukur benim dr um o konularda iyi docent olmasina ramen acil durumlarda gelir herzaman...
Dr larin cogu kaprisli malesef..

canım benım 15 gun once oldu kanamam o bayagı çoktu bana hap verdı kullanıyorum ara ara kanaman olabılır dedı de 15 gundur yoktu bugun yıne oldu gıdecem bırazzdan çıkacam ışten bana dua edınde bırsey olmasın

Canim ins bisey olmaz.. benimde 16. Haftama kadar yattigim halde bile oldu ama benim drum hep yatirdi beni kalkmadan ...senin dr nasil izin verdi kanaman olarak calismana...

canım benım 15 gun once oldu kanamam o bayagı çoktu bana hap verdı kullanıyorum ara ara kanaman olabılır dedı de 15 gundur yoktu bugun yıne oldu gıdecem bırazzdan çıkacam ışten bana dua edınde bırsey olmasın

Sen en yakin en donanimli hastaneye git. sonra da iyi bir doktor bul. ama bu iyi bir doktoru nasil bulursun onu bilmiyorum. neye gore kime gore hangi durumu gore vs. cesitleri var. ama ulasabildigin bir doktor olmali tabi.

lutfen yardım edın yıen kanamam oldu ve ısteyım kahverengı geldı lavobadayken çok deıl ama az geldı
ur

panıkleme canım hemen .kahverengı kanama daha once ıcerde olan kanamanın dısarı cıkması aktıf bır kanama yoktur su an . doktorunu bekleme ama hemen baska bır doktora gorun vakıt kaybetmeden cuma zaten bugun ıkı gun yat raporda al bence kalkma en az bır hafta
benımde ılk kahverengı ıle basladı dınlenmedım sonra asırı kırmıza dondu ıhmal etme yanı sakın

umarım şu an iyisindir canım..arkadaşın da dediği gibi kahverengi leke bitmiş bir kanamadır.kırmızı olursa aktif kanama ve daha da riskli olabilir.böyle durumlarda fazla sarsılmadan en yakın hastaneye gitmek gerekir.bence sen etrafındaki sana en yakın hastaneleri araştır.çünkü bu anlarda zaman ve mesafe önemli.bir de yolda zaman kaybetme.panik te yapma öylesine bir lekelenme olabilir.

bir de bişey dicem,tabi bana göre söylemesi kolay ama yine de senden ve bebekten daha önemli bişey yok diye düşünüyorum,maddi olarak mecbur değilsen işten ayrılsan çok iyi olurdu.böyle çalışarak nereye kadar giderki?bazı durumlarda hep yatmak gerekirken bir de çalışmak..inşallah anlayışlı bir işverenin vardır belki sana süresiz izin verir ama bu zamanda öylesini bulmak zor tabi.daha hamileliğinin çok başındasın o yüzden ayrılabilirsen ayrıl dedim.Allah yardımcın olsun canım benim..senin için dua ediyorum.inşallah düzelir bu sevimsiz durum..

kızımın odası ıcın yaptıgım dekor yastıklar acayıp kafamı dagıttı.cunku kurdela yapmayı cozmem aman aldı baya cunku el becerelerı konusunda cok becerıksızımdır

ellerine sağlık canım çok güzel olmuş,böyle şeylerle meşgul olman çok akıllıca.ben de geçen sene battaniye işlemiştim ipek kurdele nakışıyla.resmini çekersem koyarım.geçen senelerde kursuna gidip bayağı birşey yapmıştım.çok masraflı ve el oyalayıcı şimdi yapmıyorum,malzemelerim duruyor.eski sabrım ve hevesim kalmadı..

Ben de elimde telefon,kumanda arada klavye oturayim. zaten pek beceremem ama denemeye bile yeltenmiyorum. hipotroid nedeniyle yetetince yorgundum simdi onlem olarak iyice dusuruldu,bi de previa bi de hamileligin verdigi ufff ki ne uff.
Telefonu da birakirim ben yakinda.
Kendimi mamut gibi hissediyorum.filgiller gibi 24 ay surse bu hamileluk yemegimi de annem yedirirdi kesin.
Bide canim sıkılıyor. esime caticam ama daha yeni geldi iftarini yapti. kizim yazik tek basina maket yapiyo. yoneticiye insem,babasini hastaneye kaldirmis.cati sorulup kavga edilmez. cok doluyum cook :-D

mrb kızlar bugün kontrolümüz vardı ve moralim bozuk döndüm benim 15 gün önce çıkan plasentada hiç görünmeyen bir damar ççıktı buda kanamalı doğum riskimi tekrar ortaya çıkardı bebeğim iyi hamd olsun 31+4 1700 gram olmuş doktorum iyi dedi ama 1 kere daha 15 günde bir gidicem sonra 10 günde bir inanın hatırlayamıyorum bile sadece akreata değil şuan olursa söylerim dedi bu şekilde durursa 2 ünite kan yeterli olablir 6 hafta sonra alırız dedi saat 12 den beri ağlıyorum korkudan...:14::14::14::14:

Geçmiş olsun canım. Foruma yeni girebildim ama gördüğüm kadarıyla sakinleşmişsin biraz. Canım sen damarı çok düşünmemeye çalış, bebeğin gelişimini,sağlığını ya da senin sağlığını etkileyen bir faktör değil anladığım kadarıyla. Sezeryan denilen şey bir ameliyat ve her ameliyatta acil durumlarda kan kullanılır, bunda korkulacak bir şey yok. 10 torba kan verseler bile bu seni fazla bağlamıyor. Sen bebeğinin hayalini kurarak narkoz alıp uyuyacaksın, uyandığında ise yanında sağlıcağıyla bebeciğin olacak. Ameliyatta hangi malzemeyi kullandılar, kaç torba kan verdiler düşünmeyeceksin, o yüzden şimdi de düşünme. Senin doğumuna da az kaldı zaten, derdi veren Allah dermanını da verir :)

ne oldu bu plesanta meredine ya.çıkanlar iniyor,damarlar atıyor.

kolayca atlatacaksın üzme kendini canım.
şimdi doktor sana iki ünite demiş o zaman bana kaç ünite lazım.akreata benim ki biliyorsun.:53:
sezaryende kanamalı bir ameliyat .normal doğuma göre daha çok kan kaybediyoruz.kanlarını hazırlarlar,alırlar seni ameliyata.iki ünite çok değil.

normalde ne kadar pozitif ve güçlü olsak da doktora gitmek moralimizi yerle bir ediyor.ben şu an tam normale döndüm.dün de daha iyiydim ama ilk gün ki psikolojim çok kötüydü.doplerden çıktım,arkadaşım sorunca sarılıp ağladım.:43:
dün sabah hem müdürümüzle görüşmek için,hem de özel eşyalarımı almak için gittim işe.
iş arkadaşlarımın bir kısmı yeni duymuşlar durumumu.düşünüyorum da ben 5 aydır bu psikolojiyle çalıştım orda.bir iki kişi dışında kimse bilmiyordu ve ben normal işime devam ettim,tüm risklere rağmen.haftaları saya saya.Allah'a sığınarak tüm endişelerimden.

dün evdeki ilk günümdü ve çok yorucuydu.gece uyumamıştım.geçmiş olsuna gelenler oldu.yeni öğrenen arkadaşlardan duyanlar..........
ablalarımın kızları geldiler.benim çocuklar.........
bu sabah geç kalkmayı planlamıştım ama iş saatine alışmışım uyanıverdim erkenden.

benim zilli de erkenci,tepinip duruyor.annesi 9 doğuruyor,oh hanımın keyfi yerinde.hala bulunduğu yeri futbol sahası sanıyor.:emir_bebek:

İzninin başladığına sevindim canım, doğuma kadar bol bol dinlenip enerji topla, malum ufaklıklar pestilimizi çıkartacak sonra hayırlısıyla :52:

kızımın odası ıcın yaptıgım dekor yastıklar acayıp kafamı dagıttı.cunku kurdela yapmayı cozmem aman aldı baya cunku el becerelerı konusunda cok becerıksızımdır

El becerin kötüyken bunu yapıyorsan, iyiyken neler yaparsın merak ediyorum :52::52:Kızınla beraber güzel günlerde kullanın.

lutfen yardım edın yıen kanamam oldu ve ısteyım kahverengı geldı lavobadayken çok deıl ama az geldı

Çok geçmiş olsun, bu tip durumlarda stresli olmak kanamayı arttırır bunu aklından çıkarmamaya çalış canım. İnşallah doktor bulup gitmişsindir, böyle ihtiyaç duyulduğu anda ulaşamayacağın doktorlardan uzak dur canım, kendine yeni bir doktor bul. Kames ve pepukenin dediği gibi kahverengi kan, daha önce olan ve vücuttan yeni atılan bir kanamayı gösterir. Senin yapacağın en uygun şey, uzanmak ve ayaklarını kalp seviyenin üstünde bir yere uzatarak dinlenmek. Buradaki herkesin kanaması oldu, ama bak hepimizin haftası ilerledi ve inşallah doğumlarımızı yapıp bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alacağız. Umarım şimdi iyisindir.

Kızlar ben de bugün carousel mothercare mağ.gittim. Beşik için yatak kalmamış, uyku seti alacaktım eşimi bekledim beraber beğenelim diye. O gelince birlikte mağazaya gittik bu sefer, meğerse uyku setleri de kalmamış, sivri zekalar, sadece yatak yok demişlerdi, eşimde boşu boşuna oraya geldi. Neyse bahaneyle dışarıda yemek yiyip, lohusa geceliğimi aldık. Daha önce buraya fotoğrafını koymuştum, ebru maternityden. Sonra marmara forumdaki mothercare mağ.gittik. Oradan 38*93 boyutlarında bizim beşiğe göre sünger yatağını aldık. Bir de başka mğazadan bulabilirlerse ayıcıklı bir uyku seti siparişi verdik,bakalım. Yatak 50, uyku seti 65 TL. Bir de kızımıza 6 tane eldiven 5 tane çorap aldık yine mothercareden, kampanya vardı aynı ürünün 2. sine %50 indirim. Pazartesi kendi doktoruma gideceğim 1,5 ay aradan sonra, sabırsızlıkla bekliyorum :)

Mersenne,
gule gule saglikla kullanirsiniz insallah.

Mothercare bana da dun var demisti.

Sen hangi doktordasin,hastaneden memnun musun diye sorcaktim.

Geçmiş olsun canım. Foruma yeni girebildim ama gördüğüm kadarıyla sakinleşmişsin biraz. Canım sen damarı çok düşünmemeye çalış, bebeğin gelişimini,sağlığını ya da senin sağlığını etkileyen bir faktör değil anladığım kadarıyla. Sezeryan denilen şey bir ameliyat ve her ameliyatta acil durumlarda kan kullanılır, bunda korkulacak bir şey yok. 10 torba kan verseler bile bu seni fazla bağlamıyor. Sen bebeğinin hayalini kurarak narkoz alıp uyuyacaksın, uyandığında ise yanında sağlıcağıyla bebeciğin olacak. Ameliyatta hangi malzemeyi kullandılar, kaç torba kan verdiler düşünmeyeceksin, o yüzden şimdi de düşünme. Senin doğumuna da az kaldı zaten, derdi veren Allah dermanını da verir :)

İzninin başladığına sevindim canım, doğuma kadar bol bol dinlenip enerji topla, malum ufaklıklar pestilimizi çıkartacak sonra hayırlısıyla :52:

El becerin kötüyken bunu yapıyorsan, iyiyken neler yaparsın merak ediyorum :52::52:Kızınla beraber güzel günlerde kullanın.

Çok geçmiş olsun, bu tip durumlarda stresli olmak kanamayı arttırır bunu aklından çıkarmamaya çalış canım. İnşallah doktor bulup gitmişsindir, böyle ihtiyaç duyulduğu anda ulaşamayacağın doktorlardan uzak dur canım, kendine yeni bir doktor bul. Kames ve pepukenin dediği gibi kahverengi kan, daha önce olan ve vücuttan yeni atılan bir kanamayı gösterir. Senin yapacağın en uygun şey, uzanmak ve ayaklarını kalp seviyenin üstünde bir yere uzatarak dinlenmek. Buradaki herkesin kanaması oldu, ama bak hepimizin haftası ilerledi ve inşallah doğumlarımızı yapıp bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alacağız. Umarım şimdi iyisindir.

Kızlar ben de bugün carousel mothercare mağ.gittim. Beşik için yatak kalmamış, uyku seti alacaktım eşimi bekledim beraber beğenelim diye. O gelince birlikte mağazaya gittik bu sefer, meğerse uyku setleri de kalmamış, sivri zekalar, sadece yatak yok demişlerdi, eşimde boşu boşuna oraya geldi. Neyse bahaneyle dışarıda yemek yiyip, lohusa geceliğimi aldık. Daha önce buraya fotoğrafını koymuştum, ebru maternityden. Sonra marmara forumdaki mothercare mağ.gittik. Oradan 38*93 boyutlarında bizim beşiğe göre sünger yatağını aldık. Bir de başka mğazadan bulabilirlerse ayıcıklı bir uyku seti siparişi verdik,bakalım. Yatak 50, uyku seti 65 TL. Bir de kızımıza 6 tane eldiven 5 tane çorap aldık yine mothercareden, kampanya vardı aynı ürünün 2. sine %50 indirim. Pazartesi kendi doktoruma gideceğim 1,5 ay aradan sonra, sabırsızlıkla bekliyorum :)

Ohh ciciler alinmaya baslanmis ne guzel.. lohosa geceligini nekadara aldim canim...
Bende cikicam alis verise bi kac bisey almak icin ama sag kalcama agri giriyor 3 gundur ayaktayken bi turlu gezinemedim biyerlere.....

Mersenne,
gule gule saglikla kullanirsiniz insallah.

Mothercare bana da dun var demisti.

Sen hangi doktordasin,hastaneden memnun musun diye sorcaktim.

Teşekkür ederim, carouseldeki personel çok ilgisiz ve bilgisiz, marmara forumdakiler çok iyi ama. Benim doktor Remzi bey Memorial hastanesinde, bir terslik olmazsa doğumumu orada yapacağım. Previa varken, erken doğum riskide olduğundan, zor durumlar için daha ekonomik bir hastane elimizin altında olsun deyip, başka bir doktor daha bulmuştum ve ona 2 kere gitmiştim. Ama hamileliğimin 3. haftasından beri Remzi beye gidiyorum ve doktor olarak memnunum. Bundan sonra yine ona devam edeceğim. Her seferinde bebeğini detaylıca inceler ve seni bilgilendirir, iyi bir doktor ben çok memnunum. Bir ara 2. düzey ultrason yaptıracakken bir tavsiyede bulunmuştu o yüzden biraz uzaklaşmıştım ama önemsiz birşeydi zaten ,tıbbi bilgisine saygım sonsuz bir doktor, insan olarakta iyi.

Ohh ciciler alinmaya baslanmis ne guzel.. lohosa geceligini nekadara aldim canim...
Bende cikicam alis verise bi kac bisey almak icin ama sag kalcama agri giriyor 3 gundur ayaktayken bi turlu gezinemedim biyerlere.....

Lohusa geceliğini 99 TL. ye aldım canım. Ama bu gecelik sadece cuma günleri 99 TL. (o da her zaman değil), diğer günler 159 TL. Aslında böyle süslü püslü şeyleri hiç sevmem ama hamileyken huyum değişti galiba, ben kiiii geçen sene evlenirken gelinlik giymek istemeyen biri, elbise tarzı, sade gelinlik istiyordum ama çevremdeki herkes hayııııır deyince vazgeçmiştim. Bu geceliğe bakınca şimdi, gelinlik aklıma geliyor, ama aldım :) delimiyim neyim :52:Bir tane spor pembiş bir takım istiyorum ama onu ekonomik alacağım, bu tuzlu oldu sanırım.

Canım, bayat yemek yememek dışında, 2. ortak noktamız kalça ağrısı. Benim de son 3-4 gündür popocuğumun sağ tarafı acıyor ama otururken :52::52:6 ay yatınca böyle oluyor herhalde :)

http://www.ebrumaternity.com/index.php?page=categories&id=46
$1299164469884357_x.webp

Bir de bu site var
http://www.pijamadunyasi.com.tr/main/products.asp?cat_ID=29&
sub_cat_ID=31

http://www.abchamile.com/asp/listgroup.asp?group=006

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, carouseldeki personel çok ilgisiz ve bilgisiz, marmara forumdakiler çok iyi ama. Benim doktor Remzi bey Memorial hastanesinde, bir terslik olmazsa doğumumu orada yapacağım. Previa varken, erken doğum riskide olduğundan, zor durumlar için daha ekonomik bir hastane elimizin altında olsun deyip, başka bir doktor daha bulmuştum ve ona 2 kere gitmiştim. Ama hamileliğimin 3. haftasından beri Remzi beye gidiyorum ve doktor olarak memnunum. Bundan sonra yine ona devam edeceğim. Her seferinde bebeğini detaylıca inceler ve seni bilgilendirir, iyi bir doktor ben çok memnunum. Bir ara 2. düzey ultrason yaptıracakken bir tavsiyede bulunmuştu o yüzden biraz uzaklaşmıştım ama önemsiz birşeydi zaten ,tıbbi bilgisine saygım sonsuz bir doktor, insan olarakta iyi.

Lohusa geceliğini 99 TL. ye aldım canım. Ama bu gecelik sadece cuma günleri 99 TL. (o da her zaman değil), diğer günler 159 TL. Aslında böyle süslü püslü şeyleri hiç sevmem ama hamileyken huyum değişti galiba, ben kiiii geçen sene evlenirken gelinlik giymek istemeyen biri, elbise tarzı, sade gelinlik istiyordum ama çevremdeki herkes hayııııır deyince vazgeçmiştim. Bu geceliğe bakınca şimdi, gelinlik aklıma geliyor, ama aldım :) delimiyim neyim :52:Bir tane spor pembiş bir takım istiyorum ama onu ekonomik alacağım, bu tuzlu oldu sanırım.

Canım, bayat yemek yememek dışında, 2. ortak noktamız kalça ağrısı. Benim de son 3-4 gündür popocuğumun sağ tarafı acıyor ama otururken :52::52:6 ay yatınca böyle oluyor herhalde :)

ÇILGIN CUMA | Modern Hamile ve Gebe Giyim Ürünleri |
Eki Görüntüle 486116

Bir de bu site var
Pijama Dnyas
sub_cat_ID=31

Gecelik & Pijama Hamile Online Alveri Dnyasna Ho Geldiniz : ) ... //www.abchamile.com
cıcılerınız hayırlı olsuın bende ıstıyorum alısverıs yapmak netten yapmaktan sıkıldım ben arnettanın gecelıgını aldım bugun aldım ekru ıstıyordum ama sadece pembe ve mavı vardı.kuması flanda cok guzel tavsıye ederım .netten 35 tlye aldım bu arada.

bu arada yatagın fıyatı 50 tl mı?

hayırlı sabahlar kızlar.akşam ateş hocaya gittim.çıkışta ablamdaydık.geç olunca yazamadım size.
alıntıyla yazacaktım site sorun çıkardı.
ateş hocaya epey stresle gittim.durumumu söyledim.akreata olduğumu vs....
hem alttan,hem üstten bakmam lazım dedi.alttan diyince ben çok panik oldum.olmaması gerekiyor,kanam olur diye.sekreteri endişelenme hoca işini biliyor.böyle çok hasta geliyor vs.dedi.rahim yolunu görmem lazım dedi.neyse korktuğum gibi olmadı ve kısacık sürdü.
sonra plesantaya ve mesaneye baktı.plesanta sola doğru yapışmış.sağda bir damar var sadece onu bağlarız dedi.mesaneyi de ortadan geçmiş.ameliyatta rahim ve mesanenin yarısı alınacak dedi.ameliyattan sonra 20 gün sondayla kalacağımı da söyledi.ameliyattan çok korktuğumu söyledim.hiç korkma,çok güzel geçecek,seni yoğun bakıma sokmadan çıkaracağız inşaALLAH dedi.sekreteri de sürekli aynı şekilde rahatlattı.aslında oldukça zor bir ameliyatta hoca panik yapmıyor.
özel bir hastane söyledi,orda yapacak.bana yakın hastaneleri istemedi,hastaya sürekli gidip gelmem için yakın hastane olsun dedi.maaliyeti 8-10 milyar arası olacakmış.
bebeğim arkası dönüktü yüzünü göremedim yine.hocaaya genelde kanser hastaları geliyor.onkolojide baya başarısı var.yaşlı bir teyze de gelmişti.düşündüm o yaşta başıma dert olacaksa rahim gitsin.)) sanki başka seçeneğim var gibi?:37:

kan seviyemi sordu.eğer düşükse iğne vereyim,bir ay içinde toplayalım dedi.
en önemli kısma geleyim.bebeğimi 35.haftada 3 eylülde almak istiyor.15 gün sonra kontrol var.eğer öncesinde Allah korusun bir sıkıntı olmazsa tekrar sezaryen günün konuşuruz dedi.ciğer geliştirici yazdı.bugün 2 yarın 2 tane yaptır dedi.ikisini dün yaptırdım.eğer bir kanama olursa durudurmaya çalışırız ama ameliyata alırız mecburen dedi.bebek ciğer geliştirici olusa % 50 yaşama şansı artar,beyin kanaması geçirmez,küvözde daha kısa süre kalır dedi.
kanama olursa medical parka gel,oranın hocasıyım dedi.evinin,cebini ve sekreteri kendi telefonunu verdi.inşaALLAH kanamasız gelirsin.yoksa bir litre kan kaybedersin yolda.bir de ameliyatta yoğun bakıma gireceğimi söyledi.

pepuke yeni yaşın hayırlı olsun.sağlık,sıhhatle,oğlun, kızın ve eşinle bir ömür yaşa canım.
mersenne aldığın her şeyi mutlulukla kullanın sen ve bebişin.

ÇILGIN CUMA | Modern Hamile ve Gebe Giyim Ürünleri |
Eki Görüntüle 486116

Bir de bu site var
Pijama Dnyas
sub_cat_ID=31

Gecelik & Pijama Hamile Online Alveri Dnyasna Ho Geldiniz : ) ... //www.abchamile.com
canım benim biraz tuzlu ama zaten fiyatlar fahiş heryerde güle güle giy inşallah çok güzelmiş bunun pijama olanıda varmı canım ? ben gecelik olayında biraz zorlanıyorumda :)) bende çok severim aslında süsü püsü çafcaflı renkleri :)) oğlumda yaz bebeği olmasa onda yazlık var lohosa pijamalarım cicili bicili :)) şimdi ekim sonuna onlar olsa yine giyer hiç masrafa girmezdim ama incecik onlar tiril tiril kısa kollu :))
bu ağrılar tek kalçadamı sendede.. bebek büyüdükçe vücut genişleyip yer açar o genişlemeden kaynaklı son aylar malesef bu ağrılarla geçer yani sebebi o yoksa benim şuan bazen katlanılmaz duruma geliyor daha çok ayaktayken ... ee bebişte maşaşlahı var önden önden gidiyo büyüdüğü içinde vücüt ona yer açma ihtiyacı duyuyor.. dün arkadaşım geldi maşallah ondada ne göz varmış hemen farketti senin arka taraf genişlemiş baya dedi ... acaba bu ağrıyı geçiren bi yöntem bişey varmı gezmeye bile gidemiyorum kaç gündür evde hapis hayatı :((

Back
X