• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

herkese merhaba...
ben de aranıza yeni katıldım ama problemim yeni değil...hamileliğimin 30+5. haftasındayım ve plesantam rahim ağzını tam kapatıyor.1 ay önceki kontrolümde doktor yapışık olduğunu tahmin ediyorum deyip arkasından neler olabileceğini söyledi.oysaki gittiğim 6. ve en iyi doktor olduğunu düşündüğümden beni rahatlatır diyordum aksine iyice mahvetti.(bulunduğum ildeki en iyi doktor üniversitede profösör) cumartesi kontrolüm var ve ben gitmeye ve duyacaklarımdan sonraki ruh halimden korkuyorum.
ölüm allahın emri ama geride bırakacaklarımı oğlumu annemi eşimi düşünüp kahroluyorum.dualrımı eksik etmiyorum tabiki tek yapabildiğimiz o çünkü....
bu zamana kadar kanama yaşamadım ama o bahsedilen kan gölünden de çok korkuyorum.biraz ayakta kalsam iş yapacak olsam alt tarafımda şiddetli bir baskı eşliğinde ağrılarım oluyor.bu ara akıntım da fazlalaştı...
allah kortuğumuzu başımıza getirmesin inşallah...sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.kendinden çok başkasına edilen dua makbuldür bilirsiniz.bizde birbirimize dua edelim....muhabbetle....
Cok gecmis olsun ne guzel kanamasiz by haftayi gormussunuz.... Yanliz hic is yapmamaniz lazim Allah korusun kotuyu dusinmek hic birimz istemiyoruz ben 20 hafta yattim mesela .. sizde lutfen cok dikkat edin kendinize olurmu... Insallah hic birsey olmadan bebeginize kavusacaksiniz allahin izniyle.

canım benim ki totalist ya.rahme sarınca damarlar Allah korusun mesaneye de sarıyormuş.o yüzden mesanede sıkıntı oluyor tahminim.
senin kinde olmaz öyle bir şey.bugün ben de kan ve idrar tahlili yaptırmayı düşünüyordum ama gece uyuyamadım,eve geldim.
bugün itibariyle evdeyim canım.

inşaALLAH canım benim.
ben de ilk öğrendim aylarca gece her uyanışımda bile o korkuyla yaşadım.eşime vasiyetimi vermiştim ben de.
aslında o ameliyattan çıkana dek endişeli olacağım ister istemez.

doktorlara diyecek söz bulamıyorum,hepsi süper tesbitlerde bulunuyor.
dün benim doplerci,be adam plesanta aşağıdayken kan gitmiyorsa bunu beni görünce mi öğrendin.bebeğin yüzünü görmek istiyorum dedim,o arada paniklemişti kaynadı.
boşver mesaneyi vs.zaten biliyoruz ki totalistiz.riskler belli ameliyatta.sağ salim çıkalım da onlar hallederler inşaALLAH.
şu doktorlar her seferinde kafamı karıştırıyorlar.olumlu düşünüp,keyifle geçirmek istiyorum son zamanlarımızı.

sağol tatlım.
bugün itibariyle evdeyim.ateş hocayı netten araştırmıştım.videosunu da izledim previanın.zeynep kamile gidince ordaki doktor da ne kadar iyi olduğunu anlattı.devlet böyle işinin uzmanlarını kaybederek bizleri madur etti.
bugün çocuklardan kalan az kıyafetler vardı onlara baktım.bir süre idare eder yaramaz kızımı.
kendime güzel bir pijama ve terlik almak istiyorum.hoşuma giden şeyler alıp,keyifli şeylerle meşgul olmak istiyorum.
kızımın alt açması ve nevresimi yok.çok cici şeyler var.ben gidemsem de ablam alır sanırım.

hoşgeldin canım.
bu süreç bitmeden hepimizin yüreği ağzında olacak.doktorlar bir de şöyle rahatlatsalar ne olur yani.hiç mi bu ameliyattan çıkan hasta olmadı,ya da deneyimleri hiç yok mu?
felaket tellallığı yapmak ne kadar hoşlarına gidiyor.
sağlık ocağında bir hemşire arkadaş var.akrabası da aynı bizim gibi.önceden çok kanaması olmuş.38. haftasında şu an.doktor 5 gün sonrasına sezaryen günü vermiş.kadın hastanede sekretermiş.bir çok konuda bilinçli olmasına rağmen gayet relax.hamileliğini de güzel güzel tamamlamış.

mersenneydi canım.
ahh canim hepimiz sanirim verdik vasiyetimizi.. beni bosuna telasa sokmuslar o ayri.. Insallah hic bir sorun yasamadsn bebisine kavusacaksin canim..

Aramıza yeni katılan arkadaşlar, ne yazık ki hoşgeldiniz :) Kızlar previadan ölen hamile yok, isterseniz doktorlara sorun, varsa bile onlar previa olduğunu bilmeyenler ve ameliyata doğal olarak tedbirsiz girilmesinden dolayı. Aklınıza uç örnekleri getirip kendinize eziyet etmeyin. Buradaki herkes düzenli doktor kontrolüne gidiyor ve durumunun ne olduğunu biliyor. Herkes doktorunun tavsiyesine uyarsa (güvenilir ve uzman bir doktor) bu uç örneklerin gerçekleşmesi uzak bir ihtimal. İçinizi rahat tutun, inşallah hepimiz hayırlısıyla bebeklerimizi sağlıcakla kucaklarımıza alacağız.

Bu beşikler gerçekten şirin ama kullanım süresi çok az yaa, 6 ay kadar, o da bebeğe bağlı, eğer çok hareketli olur ve hızlı büyürse daha erken.

Kizim gibi olursa 6 ay bile gitmez. biz 7 kusur ayda yuruyen bir aileyiz de maalesef. Bana da 4-5 ay idare edecek bisey lazim. sonra oda yapilacak. tasinma dusuncemiz var simdiden oda yapmak istemiyorum. Kizimin odasi ona gidecek,buyuk kizima yeni oda alicam.

Ne bu vasiyetler sedyede kalmalar felan. abuk sabuk moralinizi bozuyosunuz. esimin is yerinde 2 kisinin esi previali fogum yapmis.totslis. Birinin 6 kere kanamasi olmus. asiri kanama. 39.haftada dogum yapti. İngiliz. gecen arafi bana moral vermek icin.amerikanda doktoru. orada dogum 13.000 tl. gitmedim. Digeri de ayni doktordamis. ama onunla konusmadim.
Bu arada hic biseyi yokken dogumda olenler var.napcaz simdi?
cok fazla karamsarsiniz.:47: kendinize gelin.

Kizim gibi olursa 6 ay bile gitmez. biz 7 kusur ayda yuruyen bir aileyiz de maalesef. Bana da 4-5 ay idare edecek bisey lazim. sonra oda yapilacak. tasinma dusuncemiz var simdiden oda yapmak istemiyorum. Kizimin odasi ona gidecek,buyuk kizima yeni oda alicam.

O zaman tam sana göre bir beşik. Bizim de taşınma ihtimalimiz var,kentsel dönüşüm, belki bu sene belki seneye, o yüzden acele edip oda yapmaktan vazgeçtim ben de. Bu beşiğide arkadaşlar vermişti. Durumlar belli olana kadar bununla idare edeceğiz.

Ne bu vasiyetler sedyede kalmalar felan. abuk sabuk moralinizi bozuyosunuz. esimin is yerinde 2 kisinin esi previali fogum yapmis.totslis. Birinin 6 kere kanamasi olmus. asiri kanama. 39.haftada dogum yapti. İngiliz. gecen arafi bana moral vermek icin.amerikanda doktoru. orada dogum 13.000 tl. gitmedim. Digeri de ayni doktordamis. ama onunla konusmadim.
Bu arada hic biseyi yokken dogumda olenler var.napcaz simdi?
cok fazla karamsarsiniz.:47: kendinize gelin.

Ahh canim benim isyanimda buna ya bize vasiyet yazdiran Dr lara sagolsunlar... Ben Dr um disinda ayrintiliya bi dr a gittim 5 dakikada dr beni bi anda olumcul bir hasta yapti. Ben neye ugradigimi sadirdim kaldim... Hic yurume yat sarsilirsan kanaman olur bebegini aliriz durmaz rahmini aliriz seni kan kaybindan kaybederiz dedi neye. Ugradigimi sasirdim... Eve gittim aglaya aglaya cocuguma bakiyorum dusunceler sariyo beynimi bi anda dunyam karardi resmen... Sonra dedim Ben gidiciyim cocugum icin vasiyet verdim esime.. iste bu dr lara benim isyanim dakikada Dr katliyam yapti resmen karnimdaki minicik bebegime kiydi saniyede onla yetinemedu rahmime oda kesmedi ucu bana kadar dokundu gelde vasiyet yazma simdi.. okadar caresiz hissettimki kendimi...

Ahh canim benim isyanimda buna ya bize vasiyet yazdiran Dr lara sagolsunlar... Ben Dr um disinda ayrintiliya bi dr a gittim 5 dakikada dr beni bi anda olumcul bir hasta yapti. Ben neye ugradigimi sadirdim kaldim... Hic yurume yat sarsilirsan kanaman olur bebegini aliriz durmaz rahmini aliriz seni kan kaybindan kaybederiz dedi neye. Ugradigimi sasirdim... Eve gittim aglaya aglaya cocuguma bakiyorum dusunceler sariyo beynimi bi anda dunyam karardi resmen... Sonra dedim Ben gidiciyim cocugum icin vasiyet verdim esime.. iste bu dr lara benim isyanim dakikada Dr katliyam yapti resmen karnimdaki minicik bebegime kiydi saniyede onla yetinemedu rahmime oda kesmedi ucu bana kadar dokundu gelde vasiyet yazma simdi.. okadar caresiz hissettimki kendimi...

O doktorun bilgisi yokmus. seni kacirip kendini kurtarmis. kotu degil iyi dusuncez.iyi orneklerle konusalim. Kotu dinliycez bilcez ama o da onlarin hatasini yenilememek icin.
Bu arada ornegini verdigim kisinin rahmi duruyo. iyi diktora gidicez. İlk buna dikkat edicez.

O doktorun bilgisi yokmus. seni kacirip kendini kurtarmis. kotu degil iyi dusuncez.iyi orneklerle konusalim. Kotu dinliycez bilcez ama o da onlarin hatasini yenilememek icin.
Bu arada ornegini verdigim kisinin rahmi duruyo. iyi diktora gidicez. İlk buna dikkat edicez.

Canim valla amacini bilemicem Dr un.. bide benim Dr gidicek diye Dr ariyordum baya bi tavsiyeyle gittim zaten ona ben bir sira vardi anlatamam 3 saat bekledim ordaki hastalariyla sohbet ettik onlarda cok iyi Dr dedi oyle olmazsa bukadar beklemezdik her geldigimizde boyle kalabalik burasi dediler.. yani iyi bir dra gittim goya ben gidenler cok memnundu.. zaten Ben kendi drumla konusana kadar oyle dusundum canim zaten sonrasinda attim hep kafamdan konu acilinca laf oralara geliyor ister istemez.. hem nerden bilicez gittigimiz dr iyimi degilmi anlayamiyosunki... Kapisinda kuyruklar olusan dr bile boyleyse dusun yani..

Canim valla amacini bilemicem Dr un.. bide benim Dr gidicek diye Dr ariyordum baya bi tavsiyeyle gittim zaten ona ben bir sira vardi anlatamam 3 saat bekledim ordaki hastalariyla sohbet ettik onlarda cok iyi Dr dedi oyle olmazsa bukadar beklemezdik her geldigimizde boyle kalabalik burasi dediler.. yani iyi bir dra gittim goya ben gidenler cok memnundu.. zaten Ben kendi drumla konusana kadar oyle dusundum canim zaten sonrasinda attim hep kafamdan konu acilinca laf oralara geliyor ister istemez.. hem nerden bilicez gittigimiz dr iyimi degilmi anlayamiyosunki... Kapisinda kuyruklar olusan dr bile boyleyse dusun yani..

Maalesef bilemiyoruz. 15 yillik doktoruma guvenim sarsildi iste benim de. 34. Hafta baska doktora gittim. ama bu gittiginde tam okuzmus desem olmaz di mi. bu kadar kotu denir mi. herseyin yolu yordami var. ayrica cok abartmis.

Maalesef bilemiyoruz. 15 yillik doktoruma guvenim sarsildi iste benim de. 34. Hafta baska doktora gittim. ama bu gittiginde tam okuzmus desem olmaz di mi. bu kadar kotu denir mi. herseyin yolu yordami var. ayrica cok abartmis.

işte canım aynen öyle müzdaribim yani bu olaydan benim dr un zaten gitme durumu gündemde olmasa hiç arayışa girmeyecektimki o çok süper ötesi kapısında kuyruk olan muhteşem zatı muhteremide tatmin etmeyecektim :(( benim kendi druma güvenim var çok şükür ama muayenehane açtı 350 tl ona gidemem diye arayışa girdim :((bugün gitse napacağımı bile bilmiyorum artık dr lardan tırsmaya başladım anlıcan ... abartıki ne abartı benim gibi ucu aşağıda olana böyle diyosa bi totalis gittiğinde ne diyodur acaba onuda çok merakettim inanki ... ve benim dr umun dediği gibi 20 haftayı bulmadı yukarı çıkması ... ben bu dr ların kötü tutumuna karşıyım hastayı bilgilendir değilmi nedne olmadan olacak diye kötü senaryo yazıyorsun ki yat de kalkma aman de gerisini allaha bırak yani ve gerçekten previadan ölende yok düzenli dr kontrolüne gidiyorsa ozaman neden bu muameleyi görüyoruz .. gidip o doktora bi sorasım var aslında alıcam cevap belli yok olası bir küçük ihtimal oda dikkat edilmezse .. sen yine bence 15 yıllık dr una güven ozamn canım ... ben bu previa olayında şunu anladım herşey biraz dikkate bağlı bizim elimizde ... bizde zaten elimizden geleni yapıyoruz değilmi .. ozaman korkacak hiç birşey yok ..

merhabalar
bu gün başka bir doktora gittim kontrole oda totalist filan demedi eşin rahim ağzını tamamen kapatıyor dedi heralde aklı sıra anlayabileceğim şeklde tarif etti
ne bu ki dedim hiç bilgi sahibi değil gibi oda normal doğum yapamazsın sezeryanla alınır dedi e bunda ne varki ozaman dedim oda erken dönemdede kanaman olabilir dedi kanamayın durumuna göre önce bebekleri sonra seni korumaya çalışırız dedi
e ben ne yapacam kanama olmaması için dedim önce moralini yüksek tutacaksın istiraat edeceksin bebeklerin için bol su içeceksin dedi ilişki yasak fazla ayakta kalma dedi
kanama olmadığı sürece sorun yok kanaman olursada hemen hastaneye geleceksin dedi
peki bu plesenta yukarı çıkar mı dedim çıkmaz dergibi bir yüz ifadesiyle 32. haftaya kadar çıkabilir dedi
anlıycanız diğer doktorumdan pekte farklı bişey söylemedi ben zaten doktoruma güveniyordum ama başka birindende bir fikir almadan içim rahat etmeyecekti
şimdi rabbime dua edecem kanama geçirmemek için istiraat edecem kanaman olmadığı sürece korkacak bişey yok diyorlar
hepimiz rabbime emanetiz inşallah sorunsuz rahat bir hamilelik geçirmek nasip olur bu arada 15+3 günlük olmuşlar gelişimleri iyi dedi şükürler olsun

herkese merhaba...
ben de aranıza yeni katıldım ama problemim yeni değil...hamileliğimin 30+5. haftasındayım ve plesantam rahim ağzını tam kapatıyor.1 ay önceki kontrolümde doktor yapışık olduğunu tahmin ediyorum deyip arkasından neler olabileceğini söyledi.oysaki gittiğim 6. ve en iyi doktor olduğunu düşündüğümden beni rahatlatır diyordum aksine iyice mahvetti.(bulunduğum ildeki en iyi doktor üniversitede profösör) cumartesi kontrolüm var ve ben gitmeye ve duyacaklarımdan sonraki ruh halimden korkuyorum.
ölüm allahın emri ama geride bırakacaklarımı oğlumu annemi eşimi düşünüp kahroluyorum.dualrımı eksik etmiyorum tabiki tek yapabildiğimiz o çünkü....
bu zamana kadar kanama yaşamadım ama o bahsedilen kan gölünden de çok korkuyorum.biraz ayakta kalsam iş yapacak olsam alt tarafımda şiddetli bir baskı eşliğinde ağrılarım oluyor.bu ara akıntım da fazlalaştı...
allah kortuğumuzu başımıza getirmesin inşallah...sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım.kendinden çok başkasına edilen dua makbuldür bilirsiniz.bizde birbirimize dua edelim....muhabbetle....

canım hosgeldın ama keske gelmeseydın.kendını cok korkkutma ben o kna golunu yasadım ıkıncı kanamamda uykudan resmen kanlar ıcınde uyandım belkı uyanmasam gıdıcektım kanamadan .korkma ben uc sefer kanama yasadım kanamalarım 23.hafta sonunda basladı sımdı 34.haftadayım.zaten bu kanamalar genelde bellı bır sure sonra kendılıgınde dur.uyor.artık ben alsıtım cevremdekılerını yatıstırıyorum kanamam baslayınca ayakalrını yuksek tutup yat ıs falan yapma sakın zaten 31.haftadasın yuzmuş kuyruguna gelmıssın.aynı agrılar bende de var ıkı gram yurusem baslıyor .yatınca gecıyor akıntı zatı hepımızde var .benım doktorum ılac verdı akıntı ıcın dogumdan sonra gecıcek o dedı .ınsallah saglıkla kolay dogum yaparsın
Mothetcare da mini mini besikler icin hersey var. cok ciciler :D
kim sormustu unuttum ama. bunama basladi uykusuzluktan.

canım tskler bende bakıcam bana hele tez zamanda bır besık lazım gecen sıze resmını gosterdıgım besık bıtmıs kaldım ortada .acıl bırsey bulmam lazım.

doktorlar artıkın bıze en kotuyu anlatıp hazırlıyorlar acaba .banada aynı seylerı yaptılar sonrada sakın takma strese gırme dedıler .ay sen oluceksın de bır daha cocgun olmaz de bu da yasamaz de sonra stres yapma de.kolaydı ole .ben kac doktora gıttım hepsı aynı hastaneye ılk yattıgımda esım sureklı hemserılere doktorlara gıdıyormus aglamıs hatta bır sefer doktorun odasında karım olucek mı dıye.bana sımdı soyluytoır hastenedekıler.bana belklı etmezdı ama sureklı bakıp bakıp kacardı odadan resmen hepımızın psıkolojısını bozdular.hele cok komık sabaha karsı kanamam basaladıgında acıl doktoru baktı ultrosonda kalp atımına bır yandan kanıyorum ben tabı.bebek yok demez mı.adama sureklı aynı seyı soyluyorum analamıyor esım arkdan uctu ucacak adama adam bebek yok halan dıyor.dedım bu karnımdan ya d allatn cıkmadıgna gore nerde.resmen ben ultorsonu bastırdım kalp atımını buldum.aa bulduk dıyor bırde arkadan:)sabah 4de kendı doktorumu uyandırdı esım allah bılınvsız doktolardan korusun

merhabalar
bu gün başka bir doktora gittim kontrole oda totalist filan demedi eşin rahim ağzını tamamen kapatıyor dedi heralde aklı sıra anlayabileceğim şeklde tarif etti
ne bu ki dedim hiç bilgi sahibi değil gibi oda normal doğum yapamazsın sezeryanla alınır dedi e bunda ne varki ozaman dedim oda erken dönemdede kanaman olabilir dedi kanamayın durumuna göre önce bebekleri sonra seni korumaya çalışırız dedi
e ben ne yapacam kanama olmaması için dedim önce moralini yüksek tutacaksın istiraat edeceksin bebeklerin için bol su içeceksin dedi ilişki yasak fazla ayakta kalma dedi
kanama olmadığı sürece sorun yok kanaman olursada hemen hastaneye geleceksin dedi
peki bu plesenta yukarı çıkar mı dedim çıkmaz dergibi bir yüz ifadesiyle 32. haftaya kadar çıkabilir dedi
anlıycanız diğer doktorumdan pekte farklı bişey söylemedi ben zaten doktoruma güveniyordum ama başka birindende bir fikir almadan içim rahat etmeyecekti
şimdi rabbime dua edecem kanama geçirmemek için istiraat edecem kanaman olmadığı sürece korkacak bişey yok diyorlar
hepimiz rabbime emanetiz inşallah sorunsuz rahat bir hamilelik geçirmek nasip olur bu arada 15+3 günlük olmuşlar gelişimleri iyi dedi şükürler olsun

Tamamen kapatanin cikma ihtimalini bilemiyorum ama Insallah cikar.. dr in dedigi gibi bol Su ic yat genelde is guc yapma.. kanamalari olan arkadaslarda var burda cok sukur suan iyi gidiyorlar suan bebeklerine kavusacaklar yakinda Insallah... Umarim sende sorunsuz bir sekilde atlatirsin bu donemi...

canım hosgeldın ama keske gelmeseydın.kendını cok korkkutma ben o kna golunu yasadım ıkıncı kanamamda uykudan resmen kanlar ıcınde uyandım belkı uyanmasam gıdıcektım kanamadan .korkma ben uc sefer kanama yasadım kanamalarım 23.hafta sonunda basladı sımdı 34.haftadayım.zaten bu kanamalar genelde bellı bır sure sonra kendılıgınde dur.uyor.artık ben alsıtım cevremdekılerını yatıstırıyorum kanamam baslayınca ayakalrını yuksek tutup yat ıs falan yapma sakın zaten 31.haftadasın yuzmuş kuyruguna gelmıssın.aynı agrılar bende de var ıkı gram yurusem baslıyor .yatınca gecıyor akıntı zatı hepımızde var .benım doktorum ılac verdı akıntı ıcın dogumdan sonra gecıcek o dedı .ınsallah saglıkla kolay dogum yaparsın

canım tskler bende bakıcam bana hele tez zamanda bır besık lazım gecen sıze resmını gosterdıgım besık bıtmıs kaldım ortada .acıl bırsey bulmam lazım.

doktorlar artıkın bıze en kotuyu anlatıp hazırlıyorlar acaba .banada aynı seylerı yaptılar sonrada sakın takma strese gırme dedıler .ay sen oluceksın de bır daha cocgun olmaz de bu da yasamaz de sonra stres yapma de.kolaydı ole .ben kac doktora gıttım hepsı aynı hastaneye ılk yattıgımda esım sureklı hemserılere doktorlara gıdıyormus aglamıs hatta bır sefer doktorun odasında karım olucek mı dıye.bana sımdı soyluytoır hastenedekıler.bana belklı etmezdı ama sureklı bakıp bakıp kacardı odadan resmen hepımızın psıkolojısını bozdular.hele cok komık sabaha karsı kanamam basaladıgında acıl doktoru baktı ultrosonda kalp atımına bır yandan kanıyorum ben tabı.bebek yok demez mı.adama sureklı aynı seyı soyluyorum analamıyor esım arkdan uctu ucacak adama adam bebek yok halan dıyor.dedım bu karnımdan ya d allatn cıkmadıgna gore nerde.resmen ben ultorsonu bastırdım kalp atımını buldum.aa bulduk dıyor bırde arkadan:)sabah 4de kendı doktorumu uyandırdı esım allah bılınvsız doktolardan korusun

Insallah gorup gorecegin kanama o olsun.. tarihli zamanli hazirlikli bi sekilde dogumunu yapip bebegini saglikla kucagina alirsin.. hepimizde bi dr macerasi var Malesef keske olmasaydi.. bizim soktuklari psikolojiden cok sukurki siyrildik.. benim esim sirket dr una anlatmis oda esimi rahatlatmis iyi bakin ona demis bisey yaptirmayin yorulmasin bisey olmaz demis... Tabi ben simdi masallah hop zip durmuyorum cok sukur ne o eski agrilarim var nede kanamalarim yatmam gerekseydi yine yatardim cok bunalsamda ... Artik esime sariyodum yattim yerde duzeldimde adam benden kurtuldu ...

merhabalar

ufak tefek kanama geçiren çok burda canım.son aylarda büyük kanama geçiren arkadaşlarda var.hemen doktora gidince ilaçlarla geçiriyorlar.daha başlardasın ve ikiz hamileleiğin.haftalar ilerledikçe cesaretin artacak ve rahatlayacaksın.
benim doktorum da daha 15.haftada totalist deyip,bebeğin büyümez demişti.sonra bir profu aradım.sağolsun çok aydınlattı.kasıklarımda baskı çoktu o zamanlar.prof en çok bu haftalarda olur dedi.bebeğin gelişimini sordum,hiç bir sıkıntı olmaz demişti.ve hiç felaket tellallığı yapmadan beni rahatlatmıştı.
arada başka doktorlara da gittim.erkek doktorlardan biriydi;baktı sakın kafana bir şey takma,çıkabilir de çıkmayabilir de demişti.bir kısmı da üçüncü sezaryene nasıl cesaret etmişim onu sorguladı.çok faydası varmış gibi bana.zaman zaman moralimiz kötü olsa da Allah'a güveniyoruz canım.

mrb kızlar bugün kontrolümüz vardı ve moralim bozuk döndüm benim 15 gün önce çıkan plasentada hiç görünmeyen bir damar ççıktı buda kanamalı doğum riskimi tekrar ortaya çıkardı bebeğim iyi hamd olsun 31+4 1700 gram olmuş doktorum iyi dedi ama 1 kere daha 15 günde bir gidicem sonra 10 günde bir inanın hatırlayamıyorum bile sadece akreata değil şuan olursa söylerim dedi bu şekilde durursa 2 ünite kan yeterli olablir 6 hafta sonra alırız dedi saat 12 den beri ağlıyorum korkudan...:14::14::14::14:

mrb kızlar bugün kontrolümüz vardı ve moralim bozuk döndüm benim 15 gün önce çıkan plasentada hiç görünmeyen bir damar ççıktı buda kanamalı doğum riskimi tekrar ortaya çıkardı bebeğim iyi hamd olsun 31+4 1700 gram olmuş doktorum iyi dedi ama 1 kere daha 15 günde bir gidicem sonra 10 günde bir inanın hatırlayamıyorum bile sadece akreata değil şuan olursa söylerim dedi bu şekilde durursa 2 ünite kan yeterli olablir 6 hafta sonra alırız dedi saat 12 den beri ağlıyorum korkudan...:14::14::14::14:

canım allah korusun ne olur üzülme bu konuda çok bir bilgim olmadığı için nasıl teselli vereceğimide bilemiyorum
korkma demekki beben 6 hafta daha dayana bilir durumda 2 ünite kanda neki bulnur bişey bebeğinide üzme şimdiden benim ağladığım zamanlar tepki veriyorlar kasıklarımda acayip sancı başlıyor bebeğin için güçlü ol

2 unite kan yeterli olabilir demis. cozumunun olnasi ne kadar guzel di mi. iyiki ultrasonun,imkanlarin olmafigi bi yerde degilsin.
Kilosu felan cok iyi. benim de 1650 idi tam o hafta.

Beni de doktor haftada 1 cagirdi.

ne oldu bu plesanta meredine ya.çıkanlar iniyor,damarlar atıyor.

kolayca atlatacaksın üzme kendini canım.
şimdi doktor sana iki ünite demiş o zaman bana kaç ünite lazım.akreata benim ki biliyorsun.:53:
sezaryende kanamalı bir ameliyat .normal doğuma göre daha çok kan kaybediyoruz.kanlarını hazırlarlar,alırlar seni ameliyata.iki ünite çok değil.

normalde ne kadar pozitif ve güçlü olsak da doktora gitmek moralimizi yerle bir ediyor.ben şu an tam normale döndüm.dün de daha iyiydim ama ilk gün ki psikolojim çok kötüydü.doplerden çıktım,arkadaşım sorunca sarılıp ağladım.:43:
dün sabah hem müdürümüzle görüşmek için,hem de özel eşyalarımı almak için gittim işe.
iş arkadaşlarımın bir kısmı yeni duymuşlar durumumu.düşünüyorum da ben 5 aydır bu psikolojiyle çalıştım orda.bir iki kişi dışında kimse bilmiyordu ve ben normal işime devam ettim,tüm risklere rağmen.haftaları saya saya.Allah'a sığınarak tüm endişelerimden.

dün evdeki ilk günümdü ve çok yorucuydu.gece uyumamıştım.geçmiş olsuna gelenler oldu.yeni öğrenen arkadaşlardan duyanlar..........
ablalarımın kızları geldiler.benim çocuklar.........
bu sabah geç kalkmayı planlamıştım ama iş saatine alışmışım uyanıverdim erkenden.

benim zilli de erkenci,tepinip duruyor.annesi 9 doğuruyor,oh hanımın keyfi yerinde.hala bulunduğu yeri futbol sahası sanıyor.:emir_bebek:

Back
X