Plasenta previa

Merhaba..çok uzun süredir foruma girmedim.plasenta previa totalis teşhisiyle oğlumu 5 sene evvel doğurdum..previanın en kötüsünü yaşadım,plasentam rahmimle beraber mesaneme de yapışmıştı.ama ben previa konusunda tecrübeli olduğum için(önceki hamileliğimde de previa oldu)çok planlı davrandım.bu konuda deneyimli bir prof buldum.doğum esnasında planlı olarak rahmim alındı.mesanemin de bir kısmı.15 gün sondayla yaşadım.35.haftaya kadar sürekli dinlenerek yattım.kanamayla hastaneye gittim ve ertesi sabah doğum yaptım.çok şükür hikayem güzel bitti.drum ateş karateke.kendisi onkolog jinekolog.istanbulda olup kendisine dr arayan ve özellikle previası totalis olanlara bu drun adını bi yere kaydetmelerini öneririm.ona çok şey borçluyum.önceki bebeğimde de previa oldu ama 7.ayda ani kanamayla doğum oldu ve bebeğim 3gün yaşadı.herşey önce kader kısmet tabi ama doğru dr seçimi de çok önemli bence(önceki de cerrahpaşa profuydu gerçi ama neyse :/ )

Son yıllarda previa daha da yaygınlaştı sanki.çok duyuyorum etrafta.aslında biraz dikkat ve özenle previalı hamilelikler çoğunlukla mutlu sonla sonuçlanır.o yüzden sevgili anneler,lütfen endişeli olmamaya çalışın.bol bol dinlenin.dr ve hastanenizi iyi seçin yeter.gerisi Allaha kalmış..herkese sağlıklı doğumlar dilerim...

Çok geçmiş olsun canım zor günler atlatmışsın. Benimde 16. Haftadan beri aralıklı 3 kere akıntı ile kanamam oldu sonra durdu. Sadece peçeteye gelicek kadar. En son gittiğimde doktorlar bebeğin eşinden şüphelendiklerini ama daha erken oldugunu söyledi. Tabi benim içime kurt düştü artık. Özel bi doktora gittim plesenta prea değil ama evet aşağıda dedi. Bunu demesi için erken mi sonra plesenta daha da iner mi? Kafam çok karıştı sürekli dinlenme halindeyim aenin belirtiler nelerdi

Bana 19 hatalıkken dedi bebeğin eşi aşağı inmiş dedi bayağı şaşkın bir yüz ifadesi var korktum doğrusu şuan 22.haftam bitmek üzere plesanta ne alemde bilmiyorum kızlar salı günü ayrıntılım var ona göre konuşcak doktorum 2 yıl önce sezaryen olmuştum korkuyorum o yüzden yapışak diye daha 22 yaşındayım rahmim alınırsa üzülürüm tabi ama bnm hayatım tehlikelikeye girecekse istemiyorum alsınlar zaten 2 yaşında oğlum var inşallah kızım da olacak onlar bensiz napar

Sağol canım,şu an tam detaylı usg ayındasın..iyi bir perinatologa usgni yaptır.o previa olup olmadığını söyler.çünkü kesin teşhis bu haftalardan itibaren konuluyor..

R
ahmin alınması nadir bir durum,panik yapma.ben en kötü örneklerdenim.benimle aynı zamanda previa olan arkadaşlarım sorunsuz doğurdular.ayrıntılıda herşey netleşir.bu arada yorucu hiçbişey yapma.2 yaşında çocuğun varmış,yapması çok zor ama kucağına almamaya çalış.bu süreçte evde bi yardım eden olursa süper olurdu..

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. doktorunuza güvendiğinizi söylemişsiniz bu zaten en önemli olanı. O halde gerilmenize gerek yok. Hamilelikte insan çok duygusal oluyor anlıyorum ben de aynı süreci yaşadım. Ama geçti çok şükür sizin de öyle olacak o yüzden pozitif olun hep. Bu konuya çok takılmadan kafa dağıtıcı şeyler yapın. Sosyallesin. Bebeğinizi düşünün. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın. Ben epidural oldum; ama doktorum farketmez dedi genel anestezi de bir seçenekti. O yüzden anestezi kısmına da takilmayin. Zaten bebek doğduktan sonra beni uyuttu Dr. ameliyati bitirmek için. Sonuçta yine uyumus oldum son safhada.
İnşallah Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi. Yürekten sevgilerimle.

Biz 20.haftada yapılan ayrıntılı usg de Atıl Yüksel hocaya gitmiştik.Plesenta Previa teşhisini Atıl hoca koymuştu.Tavsiye ederim.Gerçi aldığı ücret fazla ama biz Atıl hocayı tercih ettik.Muayene ücreti 800 tl.

Teşekkürler ilginiz için az kaldı benimde 35 teyit. 37 de alırım dedi.inşallah iyi düşünelim iyi olsun

Ben de yazayım bu arada arkadaşlar geçen gün ayrıntılımı yaptırdık plesanta hala aşağıdaymış tam kapatmıyormuş ama kenarındaymış rahim ağzının 1 ay sonra tekrar bakalım dedi ayrıntıyı yapan profta hiç açıklama yapmadı dinlen bile demedi kendi doktorum olabilecekleri söyleyip istirahat etmemi istemişti pek aydınlandığım ve rahatladığım söylenemez daha çok şey duymak ve kesin konuşulmasını bekliyordum haftaya kendi doktoruma sonuçları götürcem bakalım

En azından sende kanam yok diye hatırlıyorum canım. Bende aynı durumdayım ama 16. Haftadan beri her hafta kanama yaşıyorum 2 gündür de kanama var ve hastanede yatıyorum

En azından sende kanam yok diye hatırlıyorum canım. Bende aynı durumdayım ama 16. Haftadan beri her hafta kanama yaşıyorum 2 gündür de kanama var ve hastanede yatıyorum
Çok geçmiş olsun canım evet henüz hiç kanamam olmadı ama her wc de korkudan kontrol ediyorum kan var mı diye, inşallah biter kanamaların senin de canım :/

İyi günler öncelikle geçmiş olsun.benimki tam kapatandan malesef çıkmadı. 35 haftadayim büyük ihtimal haftaya alicak.hem korkuyorum hem heycanliyim.dr umuz çok iyi önce Allah sonra onlar tabiki.benim drumda çok yatirmadi beni işini gücünü yap çok yorulmadın sürece dedi.senin çıkma ihtimali var yandaymis içini ferah tut.benimki yapismis durumda.Rabbim bir seste kurtarsın inşallah hepimizi

Daha tam tanı koymak için erken 24. Haftada bişeyler diyebiliriz dedi. İnşallah çıkar canım hala var kanamam korkuyorum açıkcası çncekilerde bi seferlik gelip duruyodu 3 gündür geçmedi

kizlar bir bakin hele
34 hafta 3 gunluk hamileyim.20 haftada plasenta previa teshisi kondu ayrintili ultrasonda.en son 2 hafta once yani 33 haftada 3cu ayrintili ultasona girdim.hic bir sey degismemisti.yani tam plasenta previa dedi doktor.
ben yurtdisindayim.bugun dogum yapacagim hastaneye gitdik.burada 35 haftadan once anlasma imzalayamiyoruz.neyse biz bugun gittikki sezeryan gununu filan ayarlayalim.dogum doktorum kendisi ultrasonda bakmak istedi.
sonuc plasenta marginale donmus 2 haftada.biz sok tabii.olabilirmiki diye suphe ettik.bu gittigim hastane devlet hastanesi.onceki ultrasonlarim hep ozelde oldu.kafam karisti once.ama hakkaten plasenta marjinal olmus.ha birde burda gerek olmadigi surece sezeryan yapmiyorlar.
eger dogum sirasinda her hangi bir komplikasyon olusmassa normal dogum yapacagim.
arkadaslar sevineyimmi uzuleyyimmi bilemedim.aslinda normal dogum yapmayi cok istiyordum.Ama hep Allahtan hayirlisini istedim.okuyan arkadaslar nolur dua edin benim icin.cok zor hamile kaldim.28 haftalik ilk bebegimi kaybettim.cok korkuyorum.6 yildir evliyiz.hep tedavi gordum
bana destek olursaniz cok sevinirim

Canım ne güzel çok sevindim senin adına. Benimde her hafta kanamam oluyo. İlk bebeğini neden kaybetmiştin ? Allah şimdikine hayırlı ömürler versin inşallaj

Merhaba Dr unuz kimdi acaba yardımcı olabilir misiniz

Günaydın canlar bakın kızıma
28,5 cm 560 gr olmuş kızım :) Plasenta azcık yana kaymış biraz daha kayarsa kurtaracak ama şuan hala bebeği alacağımız yerde kanama riski var dinlenmene devam et tamam mı dedi. Böyle bizde ki gelişmeler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…