Arkadaşlar merhaba. Ben de hamileligimde plasenta previa totalis yaşadım. Burada şu an bu konuyu okuyorsaniz ve bu durumu yaşıyorsaniz yazacaklarim umarım sizi rahatlatır ve daha pozitif ve umutlu olursunuz.
Dr'um bana plasentan aşağıda deyince hiç takilmamis netten bakmamistim. Rahattim. 24. haftaya geldiğimde Dr. artik çok dikkatli olmam, yürüyüş bile yapmamam gerektiği dışında pek bilgi vermedi. Sanırım beni panikletmek istemedi. Ben de önemsemedim hatta o hafta yolculuk yapıp kaç yüz merdiven çıkıp tarihi mağara fln gezdim rahattim. Durumun ciddiyetini bilmiyordum. O ara aklıma takıldı neymiş bu plasenta previa diye araştırmamla okuduklarım beni çökertti resmen, cok ağladım. Sonra riskli gebelikler konusunda iyi bir Dr arastirmaliyim dedim ve bir arkadaş tavsiyesi ile kendimi Dr Tolga Ecemiş Hocanın yanında buldum. Gittiğimde bitiktim moralim sıfırdı. Sağ olsun Allah razı olsun kendisinden. Plasentanın ne kadar aşağıda olduğunu bilmiyordum. Dr'la konuştuk detaylı muayene etti ve plasenta previa totalissin dedi. Totalis olmama rağmen O kadar rahatlatıcı konuştu ki kuş gibi hafiflemiştim. Benim hiç kanamam olmadı. İnanın doğuma kadar iyi bir dr'a gitmeme rağmen hep tedirgindim ve en kotu olasılıkları dusundum. Yolculuk yasak dedi en son dr'um bana son bir buçuk ayda. ona rağmen ankaradan İzmire geçtiğimiz kurbanda gitmişligim vardır. Hem tedirgin hem de bir tık rahattim hamilelik işte garip bir psikoloji. Ama siz yasaksa çıkmayın yola. Demem o ki son ay artık Dr bana yat dedi. Oturma bile dedi en sonlara doğru. Ben de uymaya çalıştim tavsiyelerine. Kanamasiz 38. haftaya geldim ve 1 kasım 2016 ameliyat günü gerginlikte zirve yapmıştm. Epidural sezaryen oldum, bebeğimin ilk anlarına şahit oldum. Bebekten yarım saat sonra odama giderken Dr'uma plasentam yapışık mıydı diye sordum kafam hala plasentadaydi. Az yapışıktı dedi. Ameliyat iyi geçti dedi. Daha ne olsundu.
Allahima şükürler olsun Tolga Hocadan Allah razı olsun. Bu durumu atlattım. İnşallah bu durumu yaşayanlarda sağlıkla kucaklarina alsın bebeklerini.