• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Benim de plesentam aşağıdaymış en son iki gün once gittiğimde dr yukarı çıkma ihtimali var dedi. Rahim ağzını tam kapatmıyor ama yakinmis. Inşallah vaktinde doğar bebegim. Allah hepimize sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin

İnşallah canım sende hiç kahverengi lekelenme ve kırmızı lekelenme oldumu oeki?? Veya olmadıysa doktor olablr dedi mi
Bende kanama ve lekelenme olmadı ama dr uma sordum olabilir mi diye. Bisey diyemedi görcez dedi. Ama muhtemelen çıkacaktır filan dedi. Yani kanama hakkında net bisey diyemedi

Ahhhh previa ahhh! Ömrümü çürütmüştü hamileliğin son 4 ayı hep az iş bol uzanma ve dinlenmeyle geçti hele bazı kanama dönemlerinde sadece lavabo için kalkıyordum ben benm ki alt yerleşimliyli sennki gibi yani rahim agzına yakındı ama baya kanama oldu bende ve en son 36. Haftada acil sezeryanla doğum oldu allahtan kızım anne karnında zorlukla mücadeleyi ögrenmişti de bi sıkıntı olmadan evimize geldik sana tavsiyem bol bol dinlen kanaman olursa dr a git ilaçlarını düzenli kullan çnk ben her bunu ihmal ettiğimle kanamayla hatırlatılıyordumq:KK43:
Merhaba bende plesenta previalıyım senin dogumun nasıl oldu yazarmısin bizde endişe içindeyiz doğumu nerde yaptın

Kızlar plesantanın tam aşağıda olup yukarı çıkan oldu mu? Hiç karşılaşmadım çok korkuyorum :KK43:

Kızlar plesantanın tam aşağıda olup yukarı çıkan oldu mu? Hiç karşılaşmadım çok korkuyorum :KK43:
Benim öyleydi doktor dedi çıkmazsa sezeryan olucaksın cunku tam rahim agzini kapatmisti bide ikinci hamileligimdi ilki normal dogumdu çok şükür 25haftalikken plesanta yukarı çıktı Allahın izniyle ağır kaldirmayin çok yürümeyin o çıkar yukarı mesela ben hiç ağır kaldirmiyodum çok dikkatli oldum biraz dikkat edin Allahın izniyle cikar

Benim öyleydi doktor dedi çıkmazsa sezeryan olucaksın cunku tam rahim agzini kapatmisti bide ikinci hamileligimdi ilki normal dogumdu çok şükür 25haftalikken plesanta yukarı çıktı Allahın izniyle ağır kaldirmayin çok yürümeyin o çıkar yukarı mesela ben hiç ağır kaldirmiyodum çok dikkatli oldum biraz dikkat edin Allahın izniyle cikar
Ben de hiç ağır kaldırmıyorum ama sürekli geziyorum gezince de kasiklarim agriyir. Bu hafta artık yatmaya karar verdim 21. Haftamdayım 24 e kadar yukarı çıkması lazım dedi dr. Umarım en kısa zamanda cikar. Senin en son kaçıncı haftadaki kontrolünde aşağıda olduğunu söylemişti doktor. Ben artık 3 haftada yukarı çıkar mı diye düşünüyorum
21de hala aşağıda 24te cikar mi ki

Ben de hiç ağır kaldırmıyorum ama sürekli geziyorum gezince de kasiklarim agriyir. Bu hafta artık yatmaya karar verdim 21. Haftamdayım 24 e kadar yukarı çıkması lazım dedi dr. Umarım en kısa zamanda cikar. Senin en son kaçıncı haftadaki kontrolünde aşağıda olduğunu söylemişti doktor. Ben artık 3 haftada yukarı çıkar mı diye düşünüyorum
21de hala aşağıda 24te cikar mi ki
Bana 13.haftada asagida olduğunu söylemişti hatta çok stres yaptım doktor dedi stres daha çok etkiler rahat ol çok yürüme dedi ağır kaldırma dedi çünkü kanama riski çok oluyo demişti 25.haftada çıktı bide etkisine çok inanıyorum 3 yasin okudum bunun için o niyetle çok şükür şimdi 30.haftamin icindeyim

Bana herkes diyodu çıkmaz aşağı yer edinmiş yok ikinci gebelikte hic çıkmaz yukarı vs.vs.çok konuştular ama bak çıktı hersey Rabbimin elinde dua et dinlen inşallah seninde cikicaktir

Canımmm Allah razı olsun yüreğime su serptin , ben tabiri caizse elimi sıcak Sudan soğuk suya sokmuyorum, sadece haftada bir iğneye yürüyerek gidiyorum oda çok yakın mesafe 16 haftadan beri çıkmadı inşallah çıkar hep ıstirahah halindeydim , baika nelere dikkat edelim, sırt üstü mü yatalım dr bana oturmakla ayakta kalmak aynı şey dedi Rahime baskı yapar dedi ama hep yatar vaziyet hem psikolojik hem vücut rahatsızlığı veriyor senin zamanın nasıl geçti rica etsem anlatır mısın ?

Canımmm Allah razı olsun yüreğime su serptin , ben tabiri caizse elimi sıcak Sudan soğuk suya sokmuyorum, sadece haftada bir iğneye yürüyerek gidiyorum oda çok yakın mesafe 16 haftadan beri çıkmadı inşallah çıkar hep ıstirahah halindeydim , baika nelere dikkat edelim, sırt üstü mü yatalım dr bana oturmakla ayakta kalmak aynı şey dedi Rahime baskı yapar dedi ama hep yatar vaziyet hem psikolojik hem vücut rahatsızlığı veriyor senin zamanın nasıl geçti rica etsem anlatır mısın ?
Allah sizden de razi olsun Rabbim hepimize sağ salim sağlıkla doğumlar nasip etsin inşaat, ben genelde uzanıyodum ayaklarımın altına baya yastık koyuyodum çok yukarıda tutuyodum oturuyokende havada yastikla destek koyarak oturuyodum yani 13 haftami hep o şekilde geçirdim inşallah sizinde çıkar stres yapmayın bol bol dua edin

Kızlar biliyorum insan çok stres yapıyor ya kanama gelirse bebeğime bişey olursa diye bende çok yaşadım ama sonradan dedimki Rabbim o canı içimde nasip ettiyse elbet koruyacak dedim sığındım Rabbime dedim tedbir benden takdir senden o yüzden siz tedbirinizi alın dikkat edin inşallah Allah sağlıkla kucaklarimiza almayi nasip etsin bebeklerimizi

Back