• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

bendede bebeğin eşinin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi 2 kez koyu kahve kanamam oldu doktorlar hep geçer geçer diyor kötü birşey söylemiyorlar ama içim hiç rahat değilll

bendede bebeğin eşinin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi 2 kez koyu kahve kanamam oldu doktorlar hep geçer geçer diyor kötü birşey söylemiyorlar ama içim hiç rahat değilll

Benimki de previa totalis. O nedenle yer degistirmesi cok kucuk bir ihtimal... Doktorum hep olumlu konusuyor dikkat edersem sıkıntı olmaz diye. 37. Hafta bittikten sonra dogum planlaniyor.

Benimki de previa totalis. O nedenle yer degistirmesi cok kucuk bir ihtimal... Doktorum hep olumlu konusuyor dikkat edersem sıkıntı olmaz diye. 37. Hafta bittikten sonra dogum planlaniyor.
Benimde totalistti 28. Haftada marjinal konuma geçti. Bende değişmez sanıyordum.

Benimde totalistti 28. Haftada marjinal konuma geçti. Bende değişmez sanıyordum.

Hadi insallah... doktorum istirahat onermedi. Sadece agir isten yorgunluktan kacinmami soyledi. cok ufak ihtimal marjinale donebilecegini belirtti bakalim. Sana da saglikli hamilelik ve dogum dilerim.

Hadi insallah... doktorum istirahat onermedi. Sadece agir isten yorgunluktan kacinmami soyledi. cok ufak ihtimal marjinale donebilecegini belirtti bakalim. Sana da saglikli hamilelik ve dogum dilerim.
Amin teşekkür ederim. Ben de yatmıyorum dediğin gibi ağır iş yapmadım ama son birkaç haftadır epey yordum kendimi. Doktorum marjinalde riskin olmadığını söyledi.

Iyi aksamlar arkadaslar.sizin yazdiklarinizi okuyunca bazi sıkıntilarimin neden oldugunu daha iyi anladim.mesela mesanem cok az dolsa bile kutle gibi agirlik gerginlik hissediyorum bu yuzden sanirim.dr bana hangi derecede oldugunu soylemedi ayrintili ultrason raporunda sadece plesenta previa yaziyor iki hafta sonra tekrar gel dedi ozaman 23 haftalik olucaz Allah izin verirse.bakalim neler yasicaz.Allah korktuklarimizdan emin kilsin hepimizi.iki tane okula giden cocugum var benim yatmak zorunda olmakdan korkuyorum ne sezeryandan ne baska biseyden.yinede Allah buyuktur bir yola koymustur elbet diyorum..hayirlisi bakalim...

Selam arkadaşlar, bu gebeliğimde sürekli Yen'i Yen'i şeyler çıkıyor karşıma, zaten hamile kalabilmek için çok zor süreçlerden geçtik, genetik tüp bebek benimkisi, 11 de 1 sağlıklı gelen embriyom tutundu bana, ikinci mucizem o benim. Genetik rahatsızlığım olduğu halde sağlıklı bir de 6 yaşında kızım var.

Dün ayrıntılı taramaya girdim 21+0 da, çok şükür bebek iyi ama plasenta rahim ağzını tan kapatmış durumdaymış.

Rahim ağzı uzunluğu iyi olduğu sürece sıkıntı Yok sadece sezeryan ihtimalin kuvvetli dedi. Yukarı çıkmasını bekleyeceğiz belki sonraki kontrolde yükselmiş bile olabilir dedi.

Ama internetten okuduklarım, tecrübeler beni çok korkuttu.

Allah bebeklerimizi korusun,

Ben ilk haftalar farklı sorunlarla kanamalı geçirdim hamileliğimi ama çok şükür 2 aydır gelen bişey Yok. Ben de yavaş yavaş normal hayatıma dönüyordum ama öğrenince korktum.

Doğuma kadar çalışmayı planlarken 32. Hafta işten ayrılmayı kafama koydum.

Anladığım kadarıyla kendimizi yormamak dinlenmek bu işin ilacı oluyor.

Hakkımızda hayırlısı, Allah bebeklerimize sağlıkla sağsalim kavuşmayı nasip etsin.

Merhaba
26 haftam bitti ve hala plasenta previa ve tam kapali. Artik yer degistirme ihtimali de kalmadi... doktorum kanama olmadigi surece hamilelik sureci icin risk olmadigini belirtiyor.

Plasenta previa olup yakin zamanda dogum yapan var mi? Benim dun ilk kanama oldu ve rapor aldim. Progestan igne ve hap verdi doktor. Ilerleyen haftalardan endise etmeye basladim.

Bu formu takip edenlere UMUT olsun diye yazıyorum... Gebeliğimin 16. haftasından sonra previa teşhisiyle çok tedirgin bir hamilelik geçirdim. Şu anda sizin de yaptığınız gibi tüm interneti alt üst ettim nedir, napılır, geçermi, en son kaçıncı haftaya kadar bebek kalır, kanamam olacak mı, ne yapmalı nasıl korumalıyım bebeğimi diye ve hep kötü senaryolar gördüm.İyi bir hikaye okuyup biraz olsa umut olabilmek için yazıyorum..
Totalisti benimde. İstanbulun bu konuda uzman doktorlarından birinde detaylı ultrasona gittim ve yukarıya çıkmış olduğunu söylemesini bekledim ama olmadı hala tam kapalıydı. 32. haftaya kadar çıkar diye umutlandırdı doktorum tedirginlik ve korkuyla bekledik. Maalesef 32. haftada çıkmamış ama marjinale dönmüştü ve buna bile sevindim. İlk gebeliğim olması sebebiyle sanırım gebeliğimi takip eden doktorum sınırlamadı beni. Sadece kendimi çok yormamamı söyledi. Bende hayatı daha sakin yaşamaya başladım. Gerçi çok yoğun kanamam olmadı. iki kez hafif kanamam oldu.İkincide korkudan soluğu dr da aldım 1 hafta raporla kıpırdamadan yattım(Ki gerek yoktu). Bunun dışında hiç yatmama gerek olmadı ve kanamam olmadı. 32. haftadan sonra doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve perinatolog olan uzman doktorla devam etti kontrollerim. 36. haftayı görebilirmiyim derken doktorum 39+1 de doğumu gerçekleştirdi :) Normal sezeryanlardan hiçbir farkı yoktu ve çok rahat oldu sezeryanım.
Umarım biraz su serpebilmişimdir içinize. Ben korkularla geçirdim hamileliğimi. Aynı korkuları düşünmeyin boş verin diyemiyorum insan daha hassas bu dönemde, daha korumacı oluyor. Tabi becerebiliyorsanız boşverin herşey olacağına varıyor. Keyfini çıkarın hayatı yavaşlatın gerisi kolay olur Allahın izniyle. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.

Bu formu takip edenlere UMUT olsun diye yazıyorum... Gebeliğimin 16. haftasından sonra previa teşhisiyle çok tedirgin bir hamilelik geçirdim. Şu anda sizin de yaptığınız gibi tüm interneti alt üst ettim nedir, napılır, geçermi, en son kaçıncı haftaya kadar bebek kalır, kanamam olacak mı, ne yapmalı nasıl korumalıyım bebeğimi diye ve hep kötü senaryolar gördüm.İyi bir hikaye okuyup biraz olsa umut olabilmek için yazıyorum..
Totalisti benimde. İstanbulun bu konuda uzman doktorlarından birinde detaylı ultrasona gittim ve yukarıya çıkmış olduğunu söylemesini bekledim ama olmadı hala tam kapalıydı. 32. haftaya kadar çıkar diye umutlandırdı doktorum tedirginlik ve korkuyla bekledik. Maalesef 32. haftada çıkmamış ama marjinale dönmüştü ve buna bile sevindim. İlk gebeliğim olması sebebiyle sanırım gebeliğimi takip eden doktorum sınırlamadı beni. Sadece kendimi çok yormamamı söyledi. Bende hayatı daha sakin yaşamaya başladım. Gerçi çok yoğun kanamam olmadı. iki kez hafif kanamam oldu.İkincide korkudan soluğu dr da aldım 1 hafta raporla kıpırdamadan yattım(Ki gerek yoktu). Bunun dışında hiç yatmama gerek olmadı ve kanamam olmadı. 32. haftadan sonra doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve perinatolog olan uzman doktorla devam etti kontrollerim. 36. haftayı görebilirmiyim derken doktorum 39+1 de doğumu gerçekleştirdi :) Normal sezeryanlardan hiçbir farkı yoktu ve çok rahat oldu sezeryanım.
Umarım biraz su serpebilmişimdir içinize. Ben korkularla geçirdim hamileliğimi. Aynı korkuları düşünmeyin boş verin diyemiyorum insan daha hassas bu dönemde, daha korumacı oluyor. Tabi becerebiliyorsanız boşverin herşey olacağına varıyor. Keyfini çıkarın hayatı yavaşlatın gerisi kolay olur Allahın izniyle. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.

Merhaba gözünaydin diyelim. Marjinale donmesi avantaj olmus. Totalis olarak kaldiginda maksimum 37. Hafta görülebiliyor... Kanama nedeni ile genelde daha sonrası gorulemiyor.

Arkadaşlar merhaba. Ben de hamileligimde plasenta previa totalis yaşadım. Burada şu an bu konuyu okuyorsaniz ve bu durumu yaşıyorsaniz yazacaklarim umarım sizi rahatlatır ve daha pozitif ve umutlu olursunuz.
Dr'um bana plasentan aşağıda deyince hiç takilmamis netten bakmamistim. Rahattim. 24. haftaya geldiğimde Dr. artik çok dikkatli olmam, yürüyüş bile yapmamam gerektiği dışında pek bilgi vermedi. Sanırım beni panikletmek istemedi. Ben de önemsemedim hatta o hafta yolculuk yapıp kaç yüz merdiven çıkıp tarihi mağara fln gezdim rahattim. Durumun ciddiyetini bilmiyordum. O ara aklıma takıldı neymiş bu plasenta previa diye araştırmamla okuduklarım beni çökertti resmen, cok ağladım. Sonra riskli gebelikler konusunda iyi bir Dr arastirmaliyim dedim ve bir arkadaş tavsiyesi ile kendimi Dr Tolga Ecemiş Hocanın yanında buldum. Gittiğimde bitiktim moralim sıfırdı. Sağ olsun Allah razı olsun kendisinden. Plasentanın ne kadar aşağıda olduğunu bilmiyordum. Dr'la konuştuk detaylı muayene etti ve plasenta previa totalissin dedi. Totalis olmama rağmen O kadar rahatlatıcı konuştu ki kuş gibi hafiflemiştim. Benim hiç kanamam olmadı. İnanın doğuma kadar iyi bir dr'a gitmeme rağmen hep tedirgindim ve en kotu olasılıkları dusundum. Yolculuk yasak dedi en son dr'um bana son bir buçuk ayda. ona rağmen ankaradan İzmire geçtiğimiz kurbanda gitmişligim vardır. Hem tedirgin hem de bir tık rahattim hamilelik işte garip bir psikoloji. Ama siz yasaksa çıkmayın yola. Demem o ki son ay artık Dr bana yat dedi. Oturma bile dedi en sonlara doğru. Ben de uymaya çalıştim tavsiyelerine. Kanamasiz 38. haftaya geldim ve 1 kasım 2016 ameliyat günü gerginlikte zirve yapmıştm. Epidural sezaryen oldum, bebeğimin ilk anlarına şahit oldum. Bebekten yarım saat sonra odama giderken Dr'uma plasentam yapışık mıydı diye sordum kafam hala plasentadaydi. Az yapışıktı dedi. Ameliyat iyi geçti dedi. Daha ne olsundu.
Allahima şükürler olsun Tolga Hocadan Allah razı olsun. Bu durumu atlattım. İnşallah bu durumu yaşayanlarda sağlıkla kucaklarina alsın bebeklerini.

Plasenta previali arkadaslar kendinize dinlenmenize cok dikkat edin. Iyiyim zannedip kendinizi yormayin. Istirahate ragmen son haftalarim cok kanamalı gecti, kanamanin siddetinden suyum da geldi ve 30 haftalik acil dogum yaptim. Bebek yogun bakimda kuvozde. Kotu bir örnek oldum ama dikkat edin kendinize, herkes ayni sansta olmayabiliyor.

Plasenta previali arkadaslar kendinize dinlenmenize cok dikkat edin. Iyiyim zannedip kendinizi yormayin. Istirahate ragmen son haftalarim cok kanamalı gecti, kanamanin siddetinden suyum da geldi ve 30 haftalik acil dogum yaptim. Bebek yogun bakimda kuvozde. Kotu bir örnek oldum ama dikkat edin kendinize, herkes ayni sansta olmayabiliyor.
:KK43: Gerçekten mi sen son haftalar derken kaçıncı haftadan sonra devamlı gelmeye başladı ne zaman tanı aldın bebeğin nasıl 30 haftada yine kötü deil umarım Allah bebeğinle hayırlı bi ömür geçirmeni nasip eder çok sordum ama birde senin total miydi

:KK43: Gerçekten mi sen son haftalar derken kaçıncı haftadan sonra devamlı gelmeye başladı ne zaman tanı aldın bebeğin nasıl 30 haftada yine kötü deil umarım Allah bebeğinle hayırlı bi ömür geçirmeni nasip eder çok sordum ama birde senin total miydi

27. Haftadan itibaren kanamali gecti. Dogumdan once son 1 hafta hastanede yattim ancak erken dogum onlenemedi. Tam kapatiyordu.

27. Haftadan itibaren kanamali gecti. Dogumdan once son 1 hafta hastanede yattim ancak erken dogum onlenemedi. Tam kapatiyordu.
Çok geçmiş olsun cnm valla çok üzüldümmm Benimde 4 defa kanamam oldu yatıyorum sürekli ama bebeğinle beraber hastaneden çıkacaksınız tatlım hissediyorum ilk Doğumun mu

Kızlar bende 11. Haftamda Rahime yapışık olduğunu öğrendim 16. Haftamda hala oradaydı . Ayrıntılı usg de yukarı çıktığını gördük çok şükür. 17 18 19 haftalarımda santim santim yükselmeye başlamıştı darısı başınıza inşlh :)

Kızlar merhaba . Maalesef aranıza katılmak durumunda kaldım . Ben şuan 22+5 günlük hamileyim ve hamileliğimi kanamadan dolayı adet oldum zannedip geç öğrendim . Kanamalarım 16. Haftaya kadar devam etti ve ben de çalışmaya devam ettim . İşim gereği yatmam imkansızdı. İlk gebeliğim bebeğin kalp atışının durmasıyla sonlanmıştı ve bu gebelikte genetik test yaptırdım sonuç kan pıhtılaşma problemi çıktı . Kan sulandırıcı kullanmaya başladım ecopirin ve Oksapar diye bir ilaç . Gelelim bu gruba girme hikayeme . 21. Haftada detaylı ultrason yapıldı ve doktor plesentanın aşağıda olduğunu söyledi . Bu aşamadan sonra dikkatli olmam gerektiğini ve istirahatin şart olduğunu söyledi ki dediğim gibi işim gereği bu imkansız . Şuan çok korkuyorum haftaya doktor kontrolüm var yukarı çıktı mı çıkmadı mı çok endişeliyim . Bugün De sağlık ocağında tansiyonum yüksek çıktı gerçekten tüm olumsuzluklar bir aradayken iyi düşünmek mümkün mü bilemedim

Kızlar merhaba . Maalesef aranıza katılmak durumunda kaldım . Ben şuan 22+5 günlük hamileyim ve hamileliğimi kanamadan dolayı adet oldum zannedip geç öğrendim . Kanamalarım 16. Haftaya kadar devam etti ve ben de çalışmaya devam ettim . İşim gereği yatmam imkansızdı. İlk gebeliğim bebeğin kalp atışının durmasıyla sonlanmıştı ve bu gebelikte genetik test yaptırdım sonuç kan pıhtılaşma problemi çıktı . Kan sulandırıcı kullanmaya başladım ecopirin ve Oksapar diye bir ilaç . Gelelim bu gruba girme hikayeme . 21. Haftada detaylı ultrason yapıldı ve doktor plesentanın aşağıda olduğunu söyledi . Bu aşamadan sonra dikkatli olmam gerektiğini ve istirahatin şart olduğunu söyledi ki dediğim gibi işim gereği bu imkansız . Şuan çok korkuyorum haftaya doktor kontrolüm var yukarı çıktı mı çıkmadı mı çok endişeliyim . Bugün De sağlık ocağında tansiyonum yüksek çıktı gerçekten tüm olumsuzluklar bir aradayken iyi düşünmek mümkün mü bilemedim
Canım bende plasenta previa totalistim ama 28. Haftada marjinal konuma geçti bende kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama hiçbir şey olmadı. Marjinal olduğunu öğrendikten sonra tüm günlük aktivitelerime geri döndüm günde 1 saat yürüyüş dahil. İçini Ferah tut illaki kötü birşey olacak diye bir şey yok. İnşallah sağlıkla hayırla kucağına alırsın evladını.

Canım bende plasenta previa totalistim ama 28. Haftada marjinal konuma geçti bende kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama hiçbir şey olmadı. Marjinal olduğunu öğrendikten sonra tüm günlük aktivitelerime geri döndüm günde 1 saat yürüyüş dahil. İçini Ferah tut illaki kötü birşey olacak diye bir şey yok. İnşallah sağlıkla hayırla kucağına alırsın evladını.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız .

Back