Plasenta previa

Previanın derecesini söylediler mi?totalis mi?marjinal mi?kanama olduğunda hangi hastaneye gittin?biraz bilgi verir misin?

Geçmiş olsun canım,tam olarak previa teşhisi mi kondu?eğer öyleyse hangi evre?aslında previa hiç belirti vermez kanama dışında.ağrı olmaz.ilk kez sende duydum.ben iki kez previa yaşadım,konunun başlarında çokça mesajım var yaşadıklarımla ilgili,burada arkadaşlarla çok zaman geçirdik.oğlumu çok zor da olda 2013 yılında kucağıma aldım.ama hamilelik sürecini takip eden dr çok çok önemli.ve senin de hep yatman gerek.ben de avrupa yakasında oturuyorum ama drum karşıdaydı.prof dr ateş karateke.kesinlikle önerebileceğim tek dr.alelade bir doğumcu işin üstesinden gelemez.
Merhaba
bende gecen sene epey yazdım buaralara
16 hafatda benım gebelıgımı sonlandırdılar 8 hafatdan baslayan ve hıc kesılmeye arada sankı bıdondan dokulurmuscesıne kanamalarım oldu.
benımde her kanama sırasında agrım oldu acıkcası hıssedıyordum kanamanın cok yogun olacagını :S malesef
bahsettıgınız hocayı bende o donem arastırmıstım
ama o doktor benı korkutuyor ustelık hastanede ozel degıldı sanırım
bılmıyorum bende gectıgımız ya tup bebek ve rısklı gebelık uzmanı bır dr ıle gorustum
bana plesanta prıveanın 22 haftadan once teshıs edılemeyecegınıs oyledı.
benım gebelıgımde bırde suyun azalması ve bebegın yasam kosullarını kaybetmesıdnen dolayıda oldu.
tamamen sanssızlık dıyor
bır dahada yasayacagımı dusunmuyor
benım gebelıgım normal yolla vajınadan tahlıye edıldı
hala nılmıyorum ben plesanta prıveamıydım neydım yanı

Merhaba, ben se uzun süredir marjinal previamın düzelmesini bekliyorum. Henüz yukarı çıkmadı. Ama 36. haftaya kadar rahim büyümeye devam ettiğinden hala umudum var. Umarım bekleyen herkesin plasentası yukarı çıkar.

Bu topic'teki okuyabildiğim kadar çok mesajı okudum. 38. haftada bile plasentam yukarı çıktı diyen olmuş. Hepimiz için umut var:)

Ben de 31 haftalık hamileyim. Haftaya kontrolümde perinatolog doktorum belki alttan muayene edecek, kaç cm yakın oldugunu görmek için. Umarım gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Previanın derecesini söylediler mi?totalis mi?marjinal mi?kanama olduğunda hangi hastaneye gittin?biraz bilgi verir misin?

Eşim ilk olarak medipolün ambulansını aradı, kanama olduğu için dokorlu ambulans gerekiyormuş şu an yokmuş dediler, 112 aramadı nereye götüreceği belli olmaz diye.

Normal de Çapa Perinatoloji takibindeyim. Ama plesanta previa dan değil. Orada CVS yapıldı. 1 ay önce.

Ama o gece eşim aceleyle bezmialem vakıf gureba hastanesine zor attık kendimizi. Doktor tam kapatmıyor gibi bir bilgi verdi ama 3 ünite kan bağladılar 2 ünitede yedekte aldılar. 7 ünitede serum verdiler.

Şimdi dinleniyorum. Ama azcık yürüdüğümde yoruluyorum. Eskiden böyle değildi.

Sabahları leke miktarı daha fazla renk kahve rengi gibi.

Eşim artık geceleri neredeyse hiç uyumuyor, 20 Şubatta çapada kontrol var birde prof bakıyorum bu konuda uzman ama Alkan Yıldırım araştırıyorum. Malesef muayenesi 2.katta ve asansör yok. Doğuma katılacak bir uzman bulmak önemli.

Merhaba
16 hafatda benım gebelıgımı sonlandırdılar 8 hafatdan baslayan ve hıc kesılmeye arada sankı bıdondan dokulurmuscesıne kanamalarım oldu.
benımde her kanama sırasında agrım oldu acıkcası hıssedıyordum kanamanın cok yogun olacagını :S malesef
bılmıyorum bende gectıgımız ya tup bebek ve rısklı gebelık uzmanı bır dr ıle gorustum
benım gebelıgımde bırde suyun azalması ve bebegın yasam kosullarını kaybetmesıdnen dolayıda oldu.
tamamen sanssızlık dıyor

Bendede kanamadan 1 gün önce doğum ağrıları gibi ağrılar oldu. Şimdi 200 mg günde 3 defa progestan ve hafta bir iğnesini oluyorum. Sende ilaç kullanımı nasıldı.

Eşim ilk olarak medipolün ambulansını aradı, kanama olduğu için dokorlu ambulans gerekiyormuş şu an yokmuş dediler, 112 aramadı nereye götüreceği belli olmaz diye.

Normal de Çapa Perinatoloji takibindeyim. Ama plesanta previa dan değil. Orada CVS yapıldı. 1 ay önce.

Ama o gece eşim aceleyle bezmialem vakıf gureba hastanesine zor attık kendimizi. Doktor tam kapatmıyor gibi bir bilgi verdi ama 3 ünite kan bağladılar 2 ünitede yedekte aldılar. 7 ünitede serum verdiler.

Eşim artık geceleri neredeyse hiç uyumuyor, 20 Şubatta çapada kontrol var birde prof bakıyorum bu konuda uzman ama Alkan Yıldırım araştırıyorum. Malesef muayenesi 2.katta ve asansör yok. Doğuma katılacak bir uzman bulmak önemli.
bende bu cumaya randevu aldım çapada... ilk defa gidicem çapaya... acaba nasıl ilgileniyorlar orada

zaten 1 kişi var tuğba hanım bakacaktır. Randevu saatinden 2 saat sıra bekleyebilirsiniz. saat tam olarak uymayabilir. Yoğunluğu fazla.
bir numaralı oda gireceğim oda... erkenden gidip kaydımı yapsam erken girebilirmiyim acaba...bazı hastaneler randevu saatine göre değil kayıt önceliğine bakıyorlar

bir numaralı oda gireceğim oda... erkenden gidip kaydımı yapsam erken girebilirmiyim acaba...bazı hastaneler randevu saatine göre değil kayıt önceliğine bakıyorlar

Siz normal kadın doğum bölümüne randevu almışsınız galiba, benim gittiğim bölüm perinatatoji bölümü, 2.düzey ultrasonlarında yapıldığı bölüm.

Siz normal kadın doğum bölümüne randevu almışsınız galiba, benim gittiğim bölüm perinatatoji bölümü, 2.düzey ultrasonlarında yapıldığı bölüm.
evet. normal kadın doğuma randevu aldım ben.perinatolojiye benimde gitmem lazım aslında... riskli gebelik grubundayım ve clexane iğne vurunuyorum... ama oraya direk olarak randevu yok

Merhaba
tamamen sanssızlık dıyor
Geçmiş olsun :( normal doğum yaptırdıklarına göre previa olması imkansız çünkü previa önde gelen demek yani plasentanın rahim ağzını kapatması.dolayısıyla vajinal doğum olamıyor.ve genelde previa kanamalarında ağrı olmaz.20.haftadan önce teşhis koymazlar çünkü rahim genişledikçe plasenta olması gerektiği yere çıkabilir.total previada ki bu durumda plasenta rahim ağzını tam kapatmış demektir,genelde plasenta yukarı çıkmaz ve riskli olan previa çeşidi budur.marjinal previada plasentanın bi kısmı rahim ağzını kapatmıştır.bu durumda gebeliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yukarı çıkma ve vajinal doğum yapma ihtimali artar.senin previa olduğunu düşünmüyorum açıkçası.keşke o dönem daha kapsamlı soruşturup kanamanın sebebini öğrenseydiniz.muhtemelen drunuz biliyor ama tam iletişim kuramadınız.

Ateş karateke neden sizi korkuttu anlamadım.muayeneye gittiniz de olumsuz şeyler mi söyledi?aksine çok babacandır ve hastanın bilmesine gerek olmayan korkutucu ayrıntıları söylemez.çok güven verir.kendisi normal jinekolog değil.onkolog jinekolog.ileri düzeydeki previa ameliyAtlarını hastayı örselemeden yapan türkiyedeki sayılı proflardan biridir.ameliyatımı anadolu yakasında hospitaliumda yapmıştı.hastaneden memnun kalmadım ama drum 1 numara :) benim 2.previalı hamileliğimdi.plasentam rahmime yapışmakla kalmayıp mesanemin bir kısmına da yapışmıştı.drum rahmimi alacağını baştan söylemişti herşeyi bilip kabullenmiştim.zaten 2.bebeğim olacaktı başka istemiyordum.beni asıl korkutan mesaneme yapışmasıydı.meğer yapışmış ama drum korktuğum için bana söylemeyip eşime söylemiş.ama ameliyatımı o kadar güzel yaptı ki rahmimi aldı ama yumurtalıklarım maşallah tıkır tıkır çalışıyor.adet olmuyorum ama menopoza girmedim.normal menopoz yaşımda yumurtalıklarım hormon üretmeyi bıraktığı zaman gireceğim.yumurtalıkların küçük damarlarına özen göstermeden rahmimi alsaydı zamanla hormon üretimim durup bu yaşta menopoz belirtilerini hissederdim.mesanemin de çeyreğini almak zorunda kalmış.15 gün sondayla yaşadım.o süreç biraz yıpratıcıydı.ama mesane kendini çabuk yenileyen bir organ olduğu için çok kısa sürede iyileştim.uzun yazdım biraz ama hikayem o kadar uzun ki..sevgili doktorumu da anlata anlata bitiremem.ne hocalara gittim ne proflar gördüm ne paralar döktüm ama hiçbiri Ateş karateke'nin eline asla su dökemez.ne yaosam hakkını ödeyemem

İlk previa olduğumda mecidiyeköyde muayenehanesi olan cerrahpaşa proflarından tarık altınok'a gidiyordum.isimleri bilerek yazıyorum ki herkes bilsin.yaşadığı olumlu yada olumsuz herhangi bi anekdotu anlatırken ismi lazım değil diyenlerden hiç hoşlanmam.hiçbir şeyden çekinmem çünkü ne yazıyorsam hepsi doğru.bu koskoca profun muayenehanesinde nuh nebiden kalma usg makinesi var.paraya kıyıp ta düzgün bir makine almadığından usg tetkikleri zayıf.bu yargıların hepsine malesef iş işten geçtikten sonra vardım.o zamanlar previa hakkında çok bilgim yoktu çünkü.tarık bey bana durumumun ciddiyetinden çok bahsetmedi.sadece ilişki yasak ve çok iş yapma kendini yorma.ani kanaman olabilir ama 30.haftadan önce pek sanmıyorum dedi.26.haftaya kadar herşey normaldi.bir gün kendimi yormadan süpürge yaptım ardından hafif lekelenme gördüm hemen dru aradım.endişelenme şimdi o kadar uzak mesafe gelme yarın bahçelievler medical parkta düzgün beye git benim yolladığımı söyle bi baksın dedi.dediğini yaptım düzgün bey progestan hap verip yolladı.ertesi sabah şarıl şarıl kanamayla dru aradım çabuk cerrahpaşaya gidin dedi.eşim arabayı deli gibi kullanarak hastaneye gittik.tarık hocanın previalı hastasıyım alttan muayene yasak diye önden bilgi verdim drlara.muayene yapıp yatış verdiler kanamam durmuştu odaya çıktık yerleştim annemler kıyafet getirdiler.sanıyorum ki bir müddet hastanede kalacağım.kimse de ne yapmam gerektiğini söylemiyor.annem dışarıdan yiyecek alıp geldi yedik falan.odanın wcsine gireyim dedim.küçük abdestimi yaptıktan sonra kalkacağım sırada aynı idrar yapar gibi kan boşalmaya başladı basınçla.o an şoka girdim ses çıkaramadım.kanı görünce boyut değiştirip düzgün düşünemedim.klozet mahvoldu temizlemem lazım kimse görmesin rezil olurum diye düşünüyorum saçmalığa bakın.sifon çekiyorum peçeteyle siliyorum derken kardeşim içerden elif iyimisin uzun kaldın deyince şoktan çıktım iyi değilim dememle hemşireyi çağırdılar apar topar doğumhaneye alıp alttan muayene ettiler.kanama durmuyo hasta tehlikede deyip sezaryene alıcaz dediler.bütn bunlar bir anda oldu.bi de yemek yediğim için kızdılar.ulan madem yememem gerekiyodu saatlerce odadaydım kuzu gibi oturuyodum bi allahın kulu da gelip bişey demediki.hemen aileme çabuk kan bulun dediler.durumum kritikti ve hala sevgili drum yoktu.beni hiç bilmediğim bir hastanede hiç tanımadığım drlara bıraktı ve gelmedi.27 haftalık hamileyken sezaryen oldum.drlar rahmimi kurtarmaya çalıştıkları için çok kan kaybettim.ama kurtardılar sağolsunlar.Allah onlardan razı olsun herşeye rağmen.yoğun bakımda kaldım.8 ünite kan vermişler.malesef oğlum 3 gün yaşadı.ameliyatıma giren stajyer mal bi dr sakın bi daha hamile kalma seni zor kurtardık diye beni korkuttu.cerrahpaşa ayrı bi dünya.hayatımda muayeneye bile gitmmeye korktuğum(biraz canım tatlı ve devlette kötü muamele yaparlar geyiği yüzünden) üniversite hastanesinde bunları yaşamak ta varmış kaderimde.3.hamileliğimde müthiş dikkatli ve araştırmacıydım.perinatolog ve aynı zamanda cerrahpaşanın perinatoloji bölümünün başı olan rıza madazlıya gittim.bakırköy acıbademe.bin defa detaylı usg bakmasına rağmen ki kendisi detaylı usg bakar,bana defalarca bu sefer previa yok müjde git hamileliğinin tadını çıkar dediyse de içimdeki sıkıntıyı atamamamın sonucu büyükçekmecedeki kolan hastanesinin detaylı usg doktoru altan cebeciye gittim.isimleri özellikle yazıyorum herkes okusun bilsin.biri rıza madazlı(ki aslında çok babacan,sempatik biriydi diğer snob profların aksine) diğeri de adı sanı çok duyulmamış bi dr belki de.ama altan bey previanın tekrarladığını tespit etti.yanılmamıştım malesef.rıza madazlıya güvenim sarsılmıştı bi daha da gitmedim.sonrası uzun hikaye.finalde de burada tanıdığım dağcı arkadaşımın vesilesiyle ateş hocamı buldum.

Geçmiş olsun :KK43: normal doğum yaptırdıklarına göre previa olması imkansız çünkü previa önde gelen demek yani plasentanın rahim ağzını kapatması.dolayısıyla vajinal doğum olamıyor.ve genelde previa kanamalarında ağrı olmaz.20.haftadan önce teşhis koymazlar çünkü rahim genişledikçe plasenta olması gerektiği yere çıkabilir.total previada ki bu durumda plasenta rahim ağzını tam kapatmış demektir,genelde plasenta yukarı çıkmaz ve riskli olan previa çeşidi budur.marjinal previada plasentanın bi kısmı rahim ağzını kapatmıştır.bu durumda gebeliğin ilerleyen haftalarında plasentanın yukarı çıkma ve vajinal doğum yapma ihtimali artar.senin previa olduğunu düşünmüyorum açıkçası.keşke o dönem daha kapsamlı soruşturup kanamanın sebebini öğrenseydiniz.muhtemelen drunuz biliyor ama tam iletişim kuramadınız.
doktor plesanta asagıda demıstı ama bu kanamlar teknık bır hata dedı once 12 haftaya kadar duusk rıskı sornada plesanta asgaıda bebegın sısıvıda az dedı
sonra gıt gıde azaldı su ve bıttı ve kanama hıc bıtmedı
vajınal dogum ama bebek cıkmadan anestezıyle bayıltımdım bebek dusmek cunku plesanta var korkma dedıler vakumla cektıler ama net bılmıyorum
sımdıkı doktorumda butun gebelıklerde plesanta asagıda baslar o sebeble 20 hafatdan ocne bu teshıs konulamaz dıyor

İlk previa olduğumda mecidiyeköyde muayenehanesi olan cerrahpaşa proflarından tarık altınok'a gidiyordum.isimleri bilerek yazıyorum ki herkes bilsin.yaşadığı olumlu yada olumsuz herhangi bi anekdotu anlatırken ismi lazım değil diyenlerden hiç hoşlanmam.hiçbir şeyden çekinmem çünkü ne yazıyorsam hepsi doğru.bu koskoca profun muayenehanesinde nuh nebiden kalma usg makinesi var.paraya kıyıp ta düzgün bir makine almadığından usg tetkikleri zayıf.bu yargıların hepsine malesef iş işten geçtikten sonra vardım.o zamanlar previa hakkında çok bilgim yoktu çünkü.tarık bey bana durumumun ciddiyetinden çok bahsetmedi.sadece ilişki yasak ve çok iş yapma kendini yorma.ani kanaman olabilir ama 30.haftadan önce pek sanmıyorum dedi.26.haftaya kadar herşey normaldi.bir gün kendimi yormadan süpürge yaptım ardından hafif lekelenme gördüm hemen dru aradım.endişelenme şimdi o kadar uzak mesafe gelme yarın bahçelievler medical parkta düzgün beye git benim yolladığımı söyle bi baksın dedi.dediğini yaptım düzgün bey progestan hap verip yolladı.ertesi sabah şarıl şarıl kanamayla dru aradım çabuk cerrahpaşaya gidin dedi.eşim arabayı deli gibi kullanarak hastaneye gittik.tarık hocanın previalı hastasıyım alttan muayene yasak diye önden bilgi verdim drlara.muayene yapıp yatış verdiler kanamam durmuştu odaya çıktık yerleştim annemler kıyafet getirdiler.sanıyorum ki bir müddet hastanede kalacağım.kimse de ne yapmam gerektiğini söylemiyor.annem dışarıdan yiyecek alıp geldi yedik falan.odanın wcsine gireyim dedim.küçük abdestimi yaptıktan sonra kalkacağım sırada aynı idrar yapar gibi kan boşalmaya başladı basınçla.o an şoka girdim ses çıkaramadım.kanı görünce boyut değiştirip düzgün düşünemedim.klozet mahvoldu temizlemem lazım kimse görmesin rezil olurum diye düşünüyorum saçmalığa bakın.sifon çekiyorum peçeteyle siliyorum derken kardeşim içerden elif iyimisin uzun kaldın deyince şoktan çıktım iyi değilim dememle hemşireyi çağırdılar apar topar doğumhaneye alıp alttan muayene ettiler.kanama durmuyo hasta tehlikede deyip sezaryene alıcaz dediler.bütn bunlar bir anda oldu.bi de yemek yediğim için kızdılar.ulan madem yememem gerekiyodu saatlerce odadaydım kuzu gibi oturuyodum bi allahın kulu da gelip bişey demediki.hemen aileme çabuk kan bulun dediler.durumum kritikti ve hala sevgili drum yoktu.beni hiç bilmediğim bir hastanede hiç tanımadığım drlara bıraktı ve gelmedi.27 haftalık hamileyken sezaryen oldum.drlar rahmimi kurtarmaya çalıştıkları için çok kan kaybettim.ama kurtardılar sağolsunlar.Allah onlardan razı olsun herşeye rağmen.yoğun bakımda kaldım.8 ünite kan vermişler.malesef oğlum 3 gün yaşadı.ameliyatıma giren stajyer mal bi dr sakın bi daha hamile kalma seni zor kurtardık diye beni korkuttu.cerrahpaşa ayrı bi dünya.hayatımda muayeneye bile gitmmeye korktuğum(biraz canım tatlı ve devlette kötü muamele yaparlar geyiği yüzünden) üniversite hastanesinde bunları yaşamak ta varmış kaderimde.3.hamileliğimde müthiş dikkatli ve araştırmacıydım.perinatolog ve aynı zamanda cerrahpaşanın perinatoloji bölümünün başı olan rıza madazlıya gittim.bakırköy acıbademe.bin defa detaylı usg bakmasına rağmen ki kendisi detaylı usg bakar,bana defalarca bu sefer previa yok müjde git hamileliğinin tadını çıkar dediyse de içimdeki sıkıntıyı atamamamın sonucu büyükçekmecedeki kolan hastanesinin detaylı usg doktoru altan cebeciye gittim.isimleri özellikle yazıyorum herkes okusun bilsin.biri rıza madazlı(ki aslında çok babacan,sempatik biriydi diğer snob profların aksine) diğeri de adı sanı çok duyulmamış bi dr belki de.ama altan bey previanın tekrarladığını tespit etti.yanılmamıştım malesef.rıza madazlıya güvenim sarsılmıştı bi daha da gitmedim.sonrası uzun hikaye.finalde de burada tanıdığım dağcı arkadaşımın vesilesiyle ateş hocamı buldum.
peki ilk bebegın yasıyormu? yanı plesantadan dolayı 1 bebek kaybettın dımı
korkunc bu anlattıkların ınsan nasıl korkmaz sureklı erteleyesım gelıyor sureklı :S
ben 10 gun sonra kontrole gıttıgmde hangı cesıdıydı plesantanın totalmıydı dedım hayır dedı soylemedı tekrarlamayacak gıbı dusun dedı daha sonra 1 ay oncesıne kadar baska dr gıtmedım bu gıttıgım dr rahım fılmı cart curt yaptı gebe kalabılırsın doguracaksın dedı ılk bebegımde tup bebek ama korkuyorum
sanırım erteleyecegım
16 haftalık kaybımın uzerınden tam 15 ay gectı

peki ilk bebegın yasıyormu? yanı plesantadan dolayı 1 bebek kaybettın dımı
korkunc bu anlattıkların ınsan nasıl korkmaz sureklı erteleyesım gelıyor sureklı :S
ben 10 gun sonra kontrole gıttıgmde hangı cesıdıydı plesantanın totalmıydı dedım hayır dedı soylemedı tekrarlamayacak gıbı dusun dedı daha sonra 1 ay oncesıne kadar baska dr gıtmedım bu gıttıgım dr rahım fılmı cart curt yaptı gebe kalabılırsın doguracaksın dedı ılk bebegımde tup bebek ama korkuyorum
sanırım erteleyecegım
16 haftalık kaybımın uzerınden tam 15 ay gectı
İlk doğumum 15 sene evveldi hiçbir problem yaşamadım.14 yaşında bir kızım var.2.hamileliğimde total previa yaşadım.9 ay sora tekrar hamile kaldım.

Previanın tekrarlama olasılığı yarı yarıya.kısmet.hamile kalmayı ertelemek çözüm değil.onun yerine planlı bi şekilde hamile kalmak,iyi bir dr ve hastane bulmak,tedbiri elden bırakmayıp tevekkül etmek gerek.rahim filmi çektirdin sanırım.problem yoksa,smear testi de yaptır.rahimde herhangi bir iltihap vs var mı diye önceden tedavi olmak için.iltihap ta düşüğe yol açabilir.folik asidine de başla ve hayırlısı için dua et olumlu düşün.

arkadaslar hepimuz bie zamanlar buralara girip umut aradik buraya yasadigimi olumsuzluklari yazipta kaderdaslarimizi uzmeyelim mumkunse ozelde paylasalim bulmuorum yanlismi dusunuorum ama benim dusuncem bu takdir sizin

Selam arkadaşlar. ..
Rabbim hepimize saglikli hayirli gebelik ve dogum nasip etsin insaallah...
Bana da 20+1 de plesanta previa totalis teshisi yapildi...
35. Haftada sezeryanla alcaz bebegi dedi peritanolog
ALLAHA şükürler olsun daha hic kanamam olmadi olmasında insaallah...
Rahim agzi uzunlugum 45.13 mm
Riskli gebelik takibine alindim araştırma hastanesinde...
Ozeldeki drum ne kadar yukari cikar plesantan risk yok diye benle tartissa da 32. Haftamda mrla kesinlik kazanicaginda idda etti...
Simdilik bekliyoruz bakalim...
Hepimize Rabbim evlatlarimizla hayırlısı ile kurtulus versin insaallah...

Selam arkadaşlar. ..
Rabbim hepimize saglikli hayirli gebelik ve dogum nasip etsin insaallah...
Bana da 20+1 de plesanta previa totalis teshisi yapildi...
35. Haftada sezeryanla alcaz bebegi dedi peritanolog
ALLAHA şükürler olsun daha hic kanamam olmadi olmasında insaallah...
Rahim agzi uzunlugum 45.13 mm
Riskli gebelik takibine alindim araştırma hastanesinde...
Ozeldeki drum ne kadar yukari cikar plesantan risk yok diye benle tartissa da 32. Haftamda mrla kesinlik kazanicaginda idda etti...
Simdilik bekliyoruz bakalim...
Hepimize Rabbim evlatlarimizla hayırlısı ile kurtulus versin insaallah...
Mrb arkadaşım bende 15haftadan beri doktorum plesentanın aşağıda ama 24 haftaya kadar normal bi durum plesentanın previa teşhisi için 25 haftaya kadar beklemek gerek Demişti, ama yinede sen kendini yorma dedi. şuan Teşhis kondu banada ama doktor 30 haftaya kadar Çıkma ihtimali var dedi. Beni baya bi rahatlattı bu konuda şimdiye kadar hiç kanama olmadı şükür .bi yerde okudum bende rahim balon gibidir plesenta yerleştiği yerde kalır ama rahim Büyüdükçe plesentanın konumu o Yüzden değişir diye açıklamıştı bir doktor. 30-32 haftaya kadar rahim büyümeye devam ettiğinden plesentanın konumu değişebilir ben umutluyum o Yüzden :KK54: internette çok fazla bilgi var ve genelde kötü senaryolar okuyoruz ve üzülüyor endişeleniyoruz T tubik2 ye o Yüzden Katılıyorum hamileliğin tadını çıkarmaya çalışıyorum çünkü benim ruh halim bebeğime yansıyor moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum:KK45:

Back