Plasenta previa

mrb arkadaşlar. 28 haftalık hamileyim ve bu hafta detaylı ultrasyonda plasenta doğum kanalına 1,5cm yakınmış.yani eşi aşağıda.büyük ihtimal sezeryan dedi.kanamam hiç olmadı.eşinin yeri değişirmi ?yoksa böyle mi kalır

merhaba;ben de ilk gebeliğimde plasenta previa totalist idim 29. haftada kanama sebebiyle hastaneye yattım 36. haftama kadar ve sağlıklı bir kız çocuk dünyaya getirdim. Allah çocuklarımıza uzun ömür ve sağlık versin inşallah. şuan 2. hamileliğimi yaşıyorum. salı günü dr gideceğim henüz dr gitmedim sadece kan tahlili yaptırdım bhcg 4807 yaklaşık 6 haftalık. inanılmaz korkular yaşıyorum 2 günde 1 ağlama krizlerine giriyorum. çok stres altındayım bu da plasenta previa ise planlı bir gebelik değildi benim ki ben kızım kendini idare edecek yaşa gelince yaparım diye düşünürken kazaya kurban gittim. ben şimdi ne yapacağım çok korkuyorum. bu durumda olup 2. hamilelik deneyimi olan var mı ? deneyimlerinize çok ihtiyacım var? 2. de olmayan biri yok mu umut ışığı olsa ya...

Buldum gunlerdir arastiriyorum. 1 kisi var demekki olabiliyormus. Arkadas ikinci hamileliginin 40. Haftasinda ve plasenta previa degil bir umut var bizim icin de... Allahim yalvariyorum bize de plasenta previa siz bir hamilelik gecirmeyi nasip et.

kızlar 12 haftalık hamıleyım ara sıra akıntılarım oluyordu,ama dun anıden kanamam basladı doktorum da alanında tanınmıs bırısıydı ama bana bu haftalarda olur boyle seyler demıstı.Bugun baska bı doktora gozuktum ve bebegın esınn adagıda oldugunu bu yuzden kanamalar ola bıleceyını soyledı.Nette hıc ıyı yorumlar okumuyorum burayı buldm zaten 2015 hazıran annelerı topıkındeydım.Suan cok korkuyorum ya eken dogum lursa ya kayb edersem bebegımı kı cok zor hamıle kalmıstım.Allah hepımıze kolaylık versın

Benimde son kontrolünde plasenta previa dedi Dr. Ama zamanla yukari çıkarım dedim Hayır dedi Dr. Zorlayıcı şeylerden kaçının dikkat edin dedi kanama yapabilir um ben çok tedirgin oldum yatak istirahati demedi ne yapmalıyız suan

="jasminka83, post: 38045713, member: 455614"]kızlar 12 haftalık hamıleyım ara sıra akıntılarım oluyordu,ama dun anıden kanamam basladı doktorum da alanında tanınmıs bırısıydı ama bana bu haftalarda olur boyle seyler demıstı.Bugun baska bı doktora gozuktum ve bebegın esınn adagıda oldugunu bu yuzden kanamalar ola bıleceyını soyledı.Nette hıc ıyı yorumlar okumuyorum burayı buldm zaten 2015 hazıran annelerı topıkındeydım.Suan cok korkuyorum ya eken dogum lursa ya kayb edersem bebegımı kı cok zor hamıle kalmıstım.Allah hepımıze kolaylık versın[/QUOTE]
Akinti derken normal akıntısı kanlı akıntısı canım? Ins Rabbim bebeklerinin korusun ve zamanında dunyaya gelsinlr

="jasminka83, post: 38045713, member: 455614"]kızlar 12 haftalık hamıleyım ara sıra akıntılarım oluyordu,ama dun anıden kanamam basladı doktorum da alanında tanınmıs bırısıydı ama bana bu haftalarda olur boyle seyler demıstı.Bugun baska bı doktora gozuktum ve bebegın esınn adagıda oldugunu bu yuzden kanamalar ola bıleceyını soyledı.Nette hıc ıyı yorumlar okumuyorum burayı buldm zaten 2015 hazıran annelerı topıkındeydım.Suan cok korkuyorum ya eken dogum lursa ya kayb edersem bebegımı kı cok zor hamıle kalmıstım.Allah hepımıze kolaylık versın
Akinti derken normal akıntısı kanlı akıntısı canım? Ins Rabbim bebeklerinin korusun ve zamanında dunyaya gelsinlr[/QUOTE]
6 ve 8 haftamda kahve akıntı oldu.11+6 da oglen boyle sı gıbı pembe kanamam basladı acıl doktora gıttım dusuk tehlıkesı deyıp proluton ıgne vurdular.Sonra baska bı doktora gıdınce anlattı olayı,ama bugune kadar kahve akıntım devam edıyor,bı de cok agrım oluyor.Sende durum ne kanama ya da agrı oldumu

Akinti derken normal akıntısı kanlı akıntısı canım? Ins Rabbim bebeklerinin korusun ve zamanında dunyaya gelsinlr
6 ve 8 haftamda kahve akıntı oldu.11+6 da oglen boyle sı gıbı pembe kanamam basladı acıl doktora gıttım dusuk tehlıkesı deyıp proluton ıgne vurdular.Sonra baska bı doktora gıdınce anlattı olayı,ama bugune kadar kahve akıntım devam edıyor,bı de cok agrım oluyor.Sende durum ne kanama ya da agrı oldumu[/QUOTE]
6 ve 8 haftamda kahve akıntı oldu.11+6 da oglen boyle sı gıbı pembe kanamam basladı acıl doktora gıttım dusuk tehlıkesı deyıp proluton ıgne vurdular.Sonra baska bı doktora gıdınce anlattı olayı,ama bugune kadar kahve akıntım devam edıyor,bı de cok agrım oluyor.Sende durum ne kanama ya da agrı oldumu[/QUOTE]
Gecmis olsun canim.benimde surekli lekelenme kanama oldu surekli igne verildi banada inanilmaz agrilarim var ama onemli degil dedi dr. Bu son kontrolde plasenta previa dedi.kanamalar yapabilir dikkatli ol dedi.ama ben cok bisey bilmiyorum hakkinda plasenta asagida ve riskli oldugunu biliyorum cokta tedirginim.

ben de doktorumdan duyduktan sonra burda okudum cok zor surec gecırmıs arkadaslar ama fazla kanamaları olmamıs.Benım hem kanama hem de agrı oluyor ve bu 10 cu haftamdan baslayan agrı.Acaba normal bı sey mı yoksa yok.Eskı arkadaslardan da kımse gırmıyor galıba artık buralara:110:

bende 12.haftamda aynı rahatsızlığı fark ettik.ucu rahimi kapatmış.16.haftamdayım hala yukarı çıkmamış ama benim doktorum beni hiç edişelendirmedi.ilerleyen aylarda yukarı çıkar çıkması uzun zaman alır hemen çıkmaz normal hayatına devam et dedi.ilişkiye girme bile demedi.ben de öyle yapıyorum.kanamam ve lekelenmem olmadı hiç.buralardan okumayayım kendimi strese sokmamayım diyorum ama insan dayanamıyor yine.okuyunca çok vahim bi hal alıyor durum.herkesin durumu farklı boyutta olabilir.yazan kişi ve doktorlarında da abartı olabilir.hepsi bi ihtimal.siz içinizi ferah tutun.bu sebepten düşüren olmuyor nasılsa.normal yerıne sezeryana mecbur kalırsak kalırız bi sürü insan sezeryan yapıyor bişey yok bunda.

bende 12.haftamda aynı rahatsızlığı fark ettik.ucu rahimi kapatmış.16.haftamdayım hala yukarı çıkmamış ama benim doktorum beni hiç edişelendirmedi.ilerleyen aylarda yukarı çıkar çıkması uzun zaman alır hemen çıkmaz normal hayatına devam et dedi.ilişkiye girme bile demedi.ben de öyle yapıyorum.kanamam ve lekelenmem olmadı hiç.buralardan okumayayım kendimi strese sokmamayım diyorum ama insan dayanamıyor yine.okuyunca çok vahim bi hal alıyor durum.herkesin durumu farklı boyutta olabilir.yazan kişi ve doktorlarında da abartı olabilir.hepsi bi ihtimal.siz içinizi ferah tutun.bu sebepten düşüren olmuyor nasılsa.normal yerıne sezeryana mecbur kalırsak kalırız bi sürü insan sezeryan yapıyor bişey yok bunda.
Tabii doktorun rahatlatmasi sart benim d9ktorda o bakumdan iyi ama ben biraz yurusem hemen kanama basliyor ve bu abarti degil olan bi sey.Ama senin her halde kismen kapatmis sorun yasamiyosun insallah yasatmaz ve kalkar irelide

Tabii doktorun rahatlatmasi sart benim d9ktorda o bakumdan iyi ama ben biraz yurusem hemen kanama basliyor ve bu abarti degil olan bi sey.Ama senin her halde kismen kapatmis sorun yasamiyosun insallah yasatmaz ve kalkar irelide
benımde tamamı kapalı.kanamanın abartısı olmaz normal bişey buna abartıyorsunuz demedim ki benim doktorumda kanamaların olabilir endişelenme dedi.sizinkide normale dönecek muhtemeln bu rahatsızlıkta kanama oluyor ve geçiyor genelde.bazı insanlar yaşadıkları durumu yada doktorun söyledıklerıni abartılı anlatıyorlar dedım.millet olarak olumsuz durumlara mübalağa yapmayı seviyoruz. herkesin durumunun farklı olacagını da belirttim keşke dikkatli olsaydınız.yani bazıları için durum ciddi olabilir ama siz kendinizi ciddi olanlarla kıyaslamayın her yazılana ''aa benimkide mi böyle'' demeyin dedim.benzer duygulara ben de kapılmıştım cunku.şimdi sadece doktoruma guvenıyor ve daha stressiz yaşıyorum.bebeğim içinde sağlıklı olan bu.ayrıca her doktor rahatlatmıyor geriye dönük okumadınız sanırım çok ciddi korkutan doktorlar da var.

evt korkutan doktorlar var okudum hepsını burda onların totalıs oldugu ıcın ve gec ogrendıklerı ıcın kalkma sansı yoktu.Ve b de ılk hamılelık olunca etrafında da kımse boyle sey yasamayınca normal bu kadar streslı ve korkuyor olmamız.Ben kımseyle kıyaslamadım burda kendımı ama tedırgınlıgım bı tek ıkı adım atınca kanamam olması.Doktorum her defasında bebek ıyı soylese de ben korkuyorum ,elımde degıl her defa lavobaya gıdınce bu sefer neyle karsılasacagımı dusunuyorum.

Canim korkmakta cok haklisin sen de her yeni, ilk hamile gibi aaa kanmami gebelikte ksnamami oluyormus demis olabilirsin (cevrende gormediysen),o hamile giysilerini giyip salinmayi hayal etmissindir ayni benim gibi yuksek ihtimal ama bazilari icin olmuyor. durumun ciddiyeti tam anlatilmayinca cinsel iliski yasaklanmayinca, 25. Haftanda artik calisma denmeyince, her muayenede aman ha en ufak agrida dogru hastaneye ama kan bankasi olan bir hastaneye, sakin vajinal muayene olma her firsatta previa oldugunu hatirlat denmediyse sakir sakir kanarsin denmediyse ya previa degilsindir ya da doktorun previa yi bilmiyordur. Bu konuda uzman degilim ama basimdan 1 total previa gecti 29. Haftamda hastaneye yattim allahtan agir bif kanama degildi de 36. Haftada kizimla kavusup 60 gun sonra hastaneden ciktim. Abartmak degil uyarmak istiyor insan ciddi bir durum cunku o 2 ayda 2 hasta geldi hastaneye benim gibi sansli degillerdi maalesef. Total degilseniz bu bahsettiklerimi yasama sansiniz az belki ondan ustunde durmuyor doktorlariniz. Askin nur yengi mesela bi okuyun onun dogum hikayesini onun. Dr erdal ulakoglu vefat etti gerci allah rahmet eylesin. Benim de ilk kurtajimj yapmis ve tedavimi saglamisti.

Canim korkmakta cok haklisin sen de her yeni, ilk hamile gibi aaa kanmami gebelikte ksnamami oluyormus demis olabilirsin (cevrende gormediysen),o hamile giysilerini giyip salinmayi hayal etmissindir ayni benim gibi yuksek ihtimal ama bazilari icin olmuyor. durumun ciddiyeti tam anlatilmayinca cinsel iliski yasaklanmayinca, 25. Haftanda artik calisma denmeyince, her muayenede aman ha en ufak agrida dogru hastaneye ama kan bankasi olan bir hastaneye, sakin vajinal muayene olma her firsatta previa oldugunu hatirlat denmediyse sakir sakir kanarsin denmediyse ya previa degilsindir ya da doktorun previa yi bilmiyordur. Bu konuda uzman degilim ama basimdan 1 total previa gecti 29. Haftamda hastaneye yattim allahtan agir bif kanama degildi de 36. Haftada kizimla kavusup 60 gun sonra hastaneden ciktim. Abartmak degil uyarmak istiyor insan ciddi bir durum cunku o 2 ayda 2 hasta geldi hastaneye benim gibi sansli degillerdi maalesef. Total degilseniz bu bahsettiklerimi yasama sansiniz az belki ondan ustunde durmuyor doktorlariniz. Askin nur yengi mesela bi okuyun onun dogum hikayesini onun. Dr erdal ulakoglu vefat etti gerci allah rahmet eylesin. Benim de ilk kurtajimj yapmis ve tedavimi saglamisti.
O dr da baya bilgi vermisti bu dutumls ilgili ozamanlar tabi ben bklmiyordum basima gecince arastirip ogrendim.

Merhaba ben de bu rahatsızlıktan muzdaribim.çarşamba sabahı kanamayla uyandım doktora gittik hemen plesentanın aşağıda olmasından dolayı kanama olduğunu söyledi ama tam kapatmıyormuş rahim ağzını bu iyi bişey sanırım.çok korktuk ama kanamayı görünce.1 gece hastanede yattım progesteron dİye bi iğne yağıldı haftaya tekrar yapılacak.yatıyorum şuan evde neler yapmam gerekiyor bilmİyorum.doktorum pek bilgi vermedi.kahverengi akıntım hala devam ediyor daha ne kadar sürecek bilmiyorum bana bi akıl verin bayanlar şimdiden teşekkürler...

Merhaba ben de bu rahatsızlıktan muzdaribim.çarşamba sabahı kanamayla uyandım doktora gittik hemen plesentanın aşağıda olmasından dolayı kanama olduğunu söyledi ama tam kapatmıyormuş rahim ağzını bu iyi bişey sanırım.çok korktuk ama kanamayı görünce.1 gece hastanede yattım progesteron dİye bi iğne yağıldı haftaya tekrar yapılacak.yatıyorum şuan evde neler yapmam gerekiyor bilmİyorum.doktorum pek bilgi vermedi.kahverengi akıntım hala devam ediyor daha ne kadar sürecek bilmiyorum bana bi akıl verin bayanlar şimdiden teşekkürler...
Canim o kahve akintin bir sure daha devam edecek kahve oldugu surece korkmana gerek yok o asil kanamanin iceride kalan kismi ona eski kanama diyorlar doktorlar kahve akinti olarak atilacak yapacak sey kendini fazla yormaman mumkun oldukca uzanman. Sakin ol hep iyi seyler dusun bol dua et ayetel kursi yi sik oku ve ya hafiz ismini cok zikret sana cok iyi gelecektir.

Merhabalar sali günü kanamamayla acile kostuk plesenta asagida dendi yatişım verildi bir gece hastanede kaldim. Kanamam o gece durdu ama hastaneden ciktigimda eve gelir gelmez tekrar basladi ve buyuk bir parca kan pihtisi gordum pedimde. 10 gunluk bi istirahatla evde dinleniyorum . 17 aylik bir kizim ben ben 18haftamdayim. Suan kanamam yok ama anladigim kadariyla tekrarlama sansi cok yuksek. Peki bu durumda size sorum sizce calismaya devam etmelimiyim edebilirmiyim . Doktorum cok iyi bir doktor oldukcada tecrubeli ve cok sakin karsiladi olabilir gayet normal sen dinlen dedi. Iliskiyi bile yasaklamadi. Kafam biraz karisik sizlerden fikir bekliyorum

kızlar gecen sene bebegımı kaybetmıstım plesanta priva 8 haftadan ıtıbaren berbat kanamalarla baslamıs 16 haftada sonlandırılmıstı
bebegın suyu azalmıstı sanırım plesantada ayrılmada vardı
sımdı yenıden gebelık dusunuyorum
2013 ekım ayında sonlandırılmıstı
1 sene doldu
cumartesı doktora gıtmeyıd suunuyorum ama gene korkuyorum yarabbım ya

Kizlar icinizde vasa previa olan var mi.bugune kadar previa totalis vardi ben en ilerisi en kotusu bu diye biliyordum meger beterin beteri varmis.totaliste anne cok kan kaybedermis vasa previada bebek de kan kaybedermis ve kurtarilamayabilirmis.bugun kontrolde doktorum anlatti.o tabi ki butun riskleri anlatmak zorunda ama moralim bozuk.icinizde bunu yasayan varsa guzel seyler duymaya ihtiyacim var...

Back