Plasenta previa

Mrb arkadaşım bende 15haftadan beri doktorum plesentanın aşağıda ama 24 haftaya kadar normal bi durum plesentanın previa teşhisi için 25 haftaya kadar beklemek gerek Demişti, ama yinede sen kendini yorma dedi. şuan Teşhis kondu banada ama doktor 30 haftaya kadar Çıkma ihtimali var dedi. Beni baya bi rahatlattı bu konuda şimdiye kadar hiç kanama olmadı şükür .bi yerde okudum bende rahim balon gibidir plesenta yerleştiği yerde kalır ama rahim Büyüdükçe plesentanın konumu o Yüzden değişir diye açıklamıştı bir doktor. 30-32 haftaya kadar rahim büyümeye devam ettiğinden plesentanın konumu değişebilir ben umutluyum o Yüzden :KK54: internette çok fazla bilgi var ve genelde kötü senaryolar okuyoruz ve üzülüyor endişeleniyoruz T tubik2 ye o Yüzden Katılıyorum hamileliğin tadını çıkarmaya çalışıyorum çünkü benim ruh halim bebeğime yansıyor moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum:KK45:
Aynen cnm...
Dua edip bekliyoruz...
T tubik2 cok olumlu tatli bir arkadas...
Sagolsun suan hastanede olmasina ragmen moral verip yanimda olmaya calisiyor...
ALLAH ondanda senden de razı olsun. ..
Rabbim tubik ve bize selametle bebislerimize kavusup eve gelmeyi nasip etsin...

Benimde 38.haftada alınacak dendi. Şimdilik çapada takip yapılıyor ama arada sol tarafında kasılmalar hissediyorum. Umarım sıkıntı çıkarmaz.

arkadaslar hepimuz bie zamanlar buralara girip umut aradik buraya yasadigimi olumsuzluklari yazipta kaderdaslarimizi uzmeyelim mumkunse ozelde paylasalim bulmuorum yanlismi dusunuorum ama benim dusuncem bu takdir sizin
Çok haklısın canım benim de ilk öğrendiğim zaman ve hamileliğim boyunca ne kadar korktuğumu üzüldüğümü sen de biliyorsun ve burda da birçok yere yazmıştım. sürekli olumsuz düşündüğüm için hamileliğimin tadına bile varamamıştım:( oysa şimdi çok pişmanım keşke öyle yapmasaydım diyorum :) doğumdan sonra da doğumumun nasıl geçtiğini yazmıştım ama o zamanki stres ve gerginliğimi de içine katmışım keşke onu da yazmasaydım.
Hepinize sağlıklı doğumlar dilerim. Mutlaka keyfinize bakın bol bol dinlenin ve dua edin. Sakın stres yapmayın ve sürekli olumlu düşünün. Kuzularınızı sağlıkla alırsınız kucağınıza inşAllah :))

Arkadaşlarım güzel düşünceleriniz için TSK ederim sizleri çok iyi anlıyorum kendinize yapacağınız en güzel şey olumlu hikâyelerin okuyun olumsuz yaşamları da hala anlamış değilim problem biraz tabiki oluo ama bunlar her doğumda olabilecek şeyler ,35+1 de doğum yaptimbebegim5 gün hastanede yattı oda muhtemelen benden kaynaklandı çok şükür hamdolsun simdi ikimizde evdeyiz Allahım sizlerinde biran önce kuzucuklariniza kavusturur insAllah

Arkadaşlarım güzel düşünceleriniz için TSK ederim sizleri çok iyi anlıyorum kendinize yapacağınız en güzel şey olumlu hikâyelerin okuyun olumsuz yaşamları da hala anlamış değilim problem biraz tabiki oluo ama bunlar her doğumda olabilecek şeyler ,35+1 de doğum yaptimbebegim5 gün hastanede yattı oda muhtemelen benden kaynaklandı çok şükür hamdolsun simdi ikimizde evdeyiz Allahım sizlerinde biran önce kuzucuklariniza kavusturur insAllah
Oy oy masaallah annesi eve geldiniz demek ...
Cok sukur iki gundur cok merak ettim seni ozelden de yazdim...
Hadi tekrar gozunuz aydin anneli babali buyusun bebisin...

Kızlar bana da yardımcı olur musunuz?? Doktor bana da ğlesenta aşağıda dedi ama tam olarak düeilmiş, yarım yani marjinal dediğimiz cinsten. Zamanla yukarı çıkmassa sezeryan olur dendi.
Acaba yukarı çıkması için bi şeyler yapılır mı?? Erken doğuma engel olmak için neler yapılır??

Bir de bu durumda plates yapılabilir mi? Kursta ya da evde yapabilir miyiym sizce ??

Merhaba kızlar bugun ayrıntılı ulturasona girdim doktor plasentada damar genişlemesi bulgusu var 1 2 tane önemli bişey değil Bebeğini etkilemez dedi kendi doktorumda bunda yapıcak bişey yok tedavisi yok dedi ben önemli bieşeymi diyince ?önemli değil dedi neden oldu Yada nasıl geçer hıc bişey demedi içimi rahatlatmadı aynı durumu yaşıyanınız varmı ilk kez duydum tedirgin oldum

Merhaba bayanlar yaklaşık 3 aylik hamileyim gecen doktora kontrol vardi biraz agrimda var ama siddetli degil doktor plasenta onde ama doğum kanalini kapamiyo hatta eliyle gösterdi onemli olmadigini sadece agir isler yapma dedi iliskiye girmeyin dedi korktum iki defa sordum onemli degil fazla dedi nette okudum allah korusun kotu şeyler okuudm korktum aslında duzelme ihtimali yuksekmis ins düzelir bana plasenta previa falan demedi umarım saglikli bi be şekilde hayirlisiyla bebislerimizi kucaklariz allahin izniyle

Merhaba arkadaşlar ben de plasenta previa hastasiydim .7 ay oldu dogum Yapalı.size burada yardımcı olmak için varım.

Ben hamileliğin boyunca burada pepuke ve dagciyi takip ettim hep.çünkü en kotu şekilde yaşadım herşeyi
sizleri korkutmak gibi olmasın .herkes benim yaşadıklarımı yasiycak diye bizi yok beterin beteri var.çok şükür bu gününe .ben de ölümlerden döndüm .rahmim alindi.mesanem zarar gördü .50 gün sondayla kaldım 20 gün hastanede yattım .8 ünite kan .

Hamileligim korkularla geçti.yatarak geçti.çok sıkıntılı bi süreçti.3.ayında öğrendim ben de .düzelir dediler hic duzelmedi.tam tersi hertarafimi sarmış plasenta.yapistikca yapışmış. Size tek onerim bu rahatsızlığı duyduğunuz an isi gücü bırakıp yatın yatın yatın. Yoksa hem hayatinizdan olabilirsiniz hem de bebeginizden .amacım sizi korkutmak değil.gerçeği bilin ona gore hareket edin .herkes ben gibi olacak diye bisi de yok.ama ben bu kadar ciddi olduğunu bilseydim öğrendiğim an en azından on gün kimildamadan yatardim
?

Ciddi olduğunu öğrendiğim an is isten geçmişti benim.

bana da marjinal plesanta dediler; plesanta privera değil. Yani yukarı çıkmassa sezaryan eğer çıkarsa normal doğum olabilir dediler.Çok şükür ir kanama falan da geçirmedim. Ama durumu ciddi olanlar da varmış. Allah onlara kolaylık versin. Hepimize kolay doğumlar olur işallah...

Doktor size ilk solediginde tamamen rahim agzi kapalimiydi ve erken dogum yaptinizmi yani plasenta previami dedi bana plasenta previa marjinal vs demedi plasenta onde dedi ama dogum kanalini kapamiyo dedi

Hamileligim korkularla geçti.yatarak geçti.çok sıkıntılı bi süreçti.3.ayında öğrendim ben de .düzelir dediler hic duzelmedi.tam tersi hertarafimi sarmış plasenta.yapistikca yapışmış. Size tek onerim bu rahatsızlığı duyduğunuz an isi gücü bırakıp yatın yatın yatın. Yoksa hem hayatinizdan olabilirsiniz hem de bebeginizden .amacım sizi korkutmak değil.gerçeği bilin ona gore hareket edin .herkes ben gibi olacak diye bisi de yok.ama ben bu kadar ciddi olduğunu bilseydim öğrendiğim an en azından on gün kimildamadan yatardim
?
Öncelikle çok geçmiş olsun bana Ayrıntılı ulturason da plesantada 2 damarda Genişleme var denildi plasenta previa Ya da marjinal demediler önemli bişey değil dedi doktorum tedavisi yok her ay Bakıyoruz zâten dedi ama tedirgin oldum daha kötü olmasından korkuyorum bu aniden ortaya çıkan bi rahatsızlık mı şimdiye kadar Teşhis konurmuydu previa Yada marjinal olsaydı

bende 14.haftaligim doktorum plasenta previa marjinal demedi plasenta önde dogum kanalini kkapamio dedi onemli degil dedi önemli olsa solerdi heralde banasa önemli degil dedi ins problemsiz bi dogum olur hepimiz icin sağlıcakla bebislerimizi aliriz allah yardımcımız olsun

bende 14.haftaligim doktorum plasenta previa marjinal demedi plasenta önde dogum kanalini kkapamio dedi onemli degil dedi önemli olsa solerdi heralde banasa önemli degil dedi ins problemsiz bi dogum olur hepimiz icin sağlıcakla bebislerimizi aliriz allah yardımcımız olsun
Öncelikle çok geçmiş olsun bana Ayrıntılı ulturason da plesantada 2 damarda Genişleme var denildi plasenta previa Ya da marjinal demediler önemli bişey değil dedi doktorum tedavisi yok her ay Bakıyoruz zâten dedi ama tedirgin oldum daha kötü olmasından korkuyorum bu aniden ortaya çıkan bi rahatsızlık mı şimdiye kadar Teşhis konurmuydu previa Yada marjinal olsaydı
Canım bu aniden ortaya çıkan bi hastalık. Benim ilkinde olmamıştı.bu üçüncü adımda ortaya çıktı.buradaki doktorum önce tamamen kapalı değildi.bilmem kaç milim rahim ağzına yakin dedi.

Back