- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.841
canım gittinizmi dr'a merakettim valla.. benim tek bildiğim yeşil kaka üşütmeden oluyor .. en iyisini sana dr söyler canım bencede git kakadan tahlil ver..
inşallah bişeyi yoktur olsa emin ol huysuzluk yapar..
Merhabalar, ben bu başlığa previa diye geldim ama ne güzel ki siz bebeklerinizi kucağınıza almışsınız, sütten uykusuzluktan bahsediyorsunuz. Darısı başıma inşallah. Ben 15 haftalık hamileyim. İlk gebeliğim. 2 gün önce aşırı kanamayla hastaneye gittim ve parsiyel previa olduğumu öğrendim. Şuanda tuvalet harici kalkmıyorum. Kalkarsam yine ufak ufak kanama oluyor. Doktorum 6. Ay civarı düzelebilir dedi ama internette okuduklarımdan çok korktum. Anne bebek ölümlerine neden olabilir yazıyor. Bebeğime birşey olursa diye çok korkuyorum. İnşallah bana da sizin gibi kucağıma almak, emzirip gazını çıkarmak nasip olur.
Merhaba canım,mesajın moral verdi valla.ağlayıp zırlayıp duruyorum benle ilgilenen yok.hamileyken eşim çok ilgiliydi şimdi halim nicedir sormuyor bile.daha yaralarım iyileşmedi mutfağı toplamama iş yapıp yorulmama ses çıkarmıyor.canı bebeği sevmek istediğinde alıp seviyor sonra bırakıyor.gece boyunca ben ilgileniyorum yalnızım.gece uykusu diye bişey yok.eymen çok gazlı habire ıkınıyor.ilaç fayda etmiyor napsam bilemedim.ben hala toparlanamadım fiziken.ruhen daha beterim,hamilelikte yaşadıklarım beni çok yıpratmış hep şükrediyorum ama şimdi çıkıyor acısı.daha alışamadım bebekle yaşamaya.çok seviyorum üzerine titriyorum ama alışamadım.kendimi çok yalnız hissediyorum.hep ağlamak istiyorum.inşallah bir an önce atlatırım.herşeye rağmen o kadar tatlıki alıp tekrar içime sokasım geliyor canım oğlum benim.hiç beslenemiyorum da yemek yapamıyorum.kahvaltı bile hazırlamak içimden gelmiyor.annem yanımda değil kızkardeşim de pek yemek yapamaz makarna falan o kadar.yani yapar da aslında, gece ben uyuyamadığım için saat on gibi bebeği alıyor ben süt sağıp veriyorum,uyumaya gidiyorum derken saat öğleyi geçiyor kız da yoruluyor akşamı getirmiş oluyoruz.öyle yani.gecem gündüzüm birbirine girdi.hepimiz aynıyız sanırım....
cnm benım ya sorma bu 2.cocukta evhamlımı oldum ne
dr amcamıza gıttık dr amcamız arasa aras annen anlaşılan senın yeşil kakaya taktı dedı
yeşil kaka asude ve senunde dedıgın gıbı
kusma ateş huysuzluk ve kg almama yoksa cok normalmışkg de 5600 oldugunda oda ortadan kalktı
yanı anne sutu alan bebegınkakası her renk olabılırmış
ama sızı rahatlatak adına kaka tahlılı ıstıcem dedı neyse evde zırt pırt kaka yapan aras tabı orda uzun sure yapmadı sonra eve geldık 1 saat sonra yaptı babamız paketı ucurdu hemen
ama saat gec oldu artık yarın öğrnıcem sonucu bzden haberler böyle yanı bakalım yarın ne cıkıcak
Merhabalar, ben bu başlığa previa diye geldim ama ne güzel ki siz bebeklerinizi kucağınıza almışsınız, sütten uykusuzluktan bahsediyorsunuz. Darısı başıma inşallah. Ben 15 haftalık hamileyim. İlk gebeliğim. 2 gün önce aşırı kanamayla hastaneye gittim ve parsiyel previa olduğumu öğrendim. Şuanda tuvalet harici kalkmıyorum. Kalkarsam yine ufak ufak kanama oluyor. Doktorum 6. Ay civarı düzelebilir dedi ama internette okuduklarımdan çok korktum. Anne bebek ölümlerine neden olabilir yazıyor. Bebeğime birşey olursa diye çok korkuyorum. İnşallah bana da sizin gibi kucağıma almak, emzirip gazını çıkarmak nasip olur.
bir ablamız var,işte de beraberdik.ev almıştı ona gittik.arkadaşlar dört gözle işe dönmemi bekliyor ama bir 3 ayım daha olsa diye iç geçiriyorum.bugün bir bakıcı adayı görüşmem var.dua edin hayırlı biri kısmet olsun.benim minik ağlıyor.bugün 10 kez kaldırdı beni netten.
inşallah gönlüne göre bir bakıcı bulursun en azından için rahat eder...
canım valla ben nasılım sorusunun cevabını adettendir iyim diyerek cevaplayayım. en erken gece 3 te uyuyan bir yaramazım var nasıl iyi olayım ya her gece her gece .. eşim desen hiç uğraşmıyor iki ağladımı ben susturamıyourm diyor hoş bende susturamıyorum ağlayınca çok cazgıramin canım sen nasılsın?eymen paşa hala çok yoruyor mu annesini?
dün kontrole gittik.dönüşte işimin önünden geçtiğimiz için arkadaşlarıma uğradık.hepsini özlemişim ama evden sonra iş ortamı itici geldi.
gaz,süt olayımızın yerini emzirmeye nasıl gelirim,kim bakar aldı.bir aydır da kilo vermeye çalışıyorum.malum eski kıyafetlerimin içine girmem zor.spor da yapıyordum ama bir haftadır canım da istemiyor,zaman da bulmaya çalışmıyorum.stres oldu bana.
benim ameliyat sonrası en çok endişelendiğim şey eskisi gibi egzersizlerimi yapabilmekdi.hocam yaparsın demişti ama yine de tereddütlüydüm.çok şükür hepsi geçti.Allah ateş hocamla karşılaştırdı bizi.hem doktor olarak hem de insani özellikleri mükemmel bir insan.Allah uzun ömür versin.
Merhaba dağcı ve fburak, sıcak karşılamanız için teşekkür ederim. Bugün kontrole gittim ve kızım olacağını öğrendim. Ben beylikdüzündeyim. Medicana internationala gidiyorum. Çok pozitif bir doktorum vR. Bugün ultrAson esnasında kaslımalarım başladı. Plasentam bi anda şişti ve bebeğim içeride çok küçük bi alanda kıvrılıp kaldı. Kanamalarım azaldı doktorum kasılmayı da durdurursak rahatız diyor. Magnezyum ve kalsiyum verdi. Doğal kas gevşeticiymiş. Ayrıca progestana devam. Perinatolog da muayene etti ve bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Siz de içimi rahatlattınız :) inşallH 20. Haftada herşey düzelecek :) daha umutluyum artık.
Evet canım ya doktorum da bugün bu çocuk yata yata büyüyecek. Hep yat dedi. Eğer 20. Haftada yukarı çıkmazsa premature doğma ihtimali yüksekmiş. 32. Haftaya kadar tutabilirsek iyi olur dedi. Ben inanıyorum. Benim kızım başaracak :) Allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı ve büyütmeyi nasip etsin :)
senin hastanede doğum yapan bir arkadaşımız vardı burda canım.çoğu arkadaşımız yattı,dikkat etti.kasılma ve kanama için ilaçlar aldı.dr.iyi olduğuna göre sorun yok.demek plesanta şişiyormuş.benim kızım da içime sığamamıştı bir türlü.diğer hamileliklerime göre sığmıyor gibi rahatsız ediyordu beni.34. bitince doğdu zaten.Merhaba dağcı ve fburak, sıcak karşılamanız için teşekkür ederim. Bugün kontrole gittim ve kızım olacağını öğrendim. Ben beylikdüzündeyim. Medicana internationala gidiyorum. Çok pozitif bir doktorum vR. Bugün ultrAson esnasında kaslımalarım başladı. Plasentam bi anda şişti ve bebeğim içeride çok küçük bi alanda kıvrılıp kaldı. Kanamalarım azaldı doktorum kasılmayı da durdurursak rahatız diyor. Magnezyum ve kalsiyum verdi. Doğal kas gevşeticiymiş. Ayrıca progestana devam. Perinatolog da muayene etti ve bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Siz de içimi rahatlattınız :) inşallH 20. Haftada herşey düzelecek :) daha umutluyum artık.
anneler hisseder canım.ben de çok kötü bir psikolojiyle gitmeme rağmen hissediyordumEvet canım ya doktorum da bugün bu çocuk yata yata büyüyecek. Hep yat dedi. Eğer 20. Haftada yukarı çıkmazsa premature doğma ihtimali yüksekmiş. 32. Haftaya kadar tutabilirsek iyi olur dedi. Ben inanıyorum. Benim kızım başaracak :) Allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı ve büyütmeyi nasip etsin :)
canım valla ben nasılım sorusunun cevabını adettendir iyim diyerek cevaplayayım. en erken gece 3 te uyuyan bir yaramazım var nasıl iyi olayım ya her gece her gece .. eşim desen hiç uğraşmıyor iki ağladımı ben susturamıyourm diyor hoş bende susturamıyorum ağlayınca çok cazgır
bebeğin kontrolümüydü seninmi canım ?
bende valla kendi dr'umdan öyle memnunum ondan oğluma adını verdim zaten rabbim herkezi iyilerle karşılaştırsın ...
senin işin zor canım işe dönmek çok zor olacak senin için ama şartlar mecburen öyle gerektiriyorsa yapacak bişey yok alışacaksın alin mahkum ...
ben ilk oğlum olduktan sonra işi gücü bıraktım bi tercih yapmam gerekiyordu ya oğlumu ya işi gücü bırakacaktım sanırım oğlan ağır bastı .. ben bırakıp gitme cesaretini gösteremedim galiba.. bende çalışsam hayat standartlarımız yüksek olurdu şimdi kendi yağımızda kavruluyoruz :)) ama mutluyuzda bu şekliyle.. ilerde bakalım kısmet bi büyüsünlerde ozaman bakalım düşünürüm çalışmayı falan :)
rica ederim moral olabildiysek ne mutlu bize.. kızın olcakmış ne güzel inşallah sağ salim sağlıcakla kucaklamak nasip olur...
previa olayında kasılmalar kanamayı başlatıyor o yüzden kasılmaman lazım .. demekki perensesin erken gelmeye niyetleniyor...neyseki kasılmaların ilaçlarla durdurulacak .. mutlaka bol sıvı tüketip istirahat etmen lazım ..
canım valla ben nasılım sorusunun cevabını adettendir iyim diyerek cevaplayayım. en erken gece 3 te uyuyan bir yaramazım var nasıl iyi olayım ya her gece her gece .. eşim desen hiç uğraşmıyor iki ağladımı ben susturamıyourm diyor hoş bende susturamıyorum ağlayınca çok cazgır
bebeğin kontrolümüydü seninmi canım ?
bende valla kendi dr'umdan öyle memnunum ondan oğluma adını verdim zaten rabbim herkezi iyilerle karşılaştırsın ...
senin işin zor canım işe dönmek çok zor olacak senin için ama şartlar mecburen öyle gerektiriyorsa yapacak bişey yok alışacaksın alin mahkum ...
ben ilk oğlum olduktan sonra işi gücü bıraktım bi tercih yapmam gerekiyordu ya oğlumu ya işi gücü bırakacaktım sanırım oğlan ağır bastı .. ben bırakıp gitme cesaretini gösteremedim galiba.. bende çalışsam hayat standartlarımız yüksek olurdu şimdi kendi yağımızda kavruluyoruz :)) ama mutluyuzda bu şekliyle.. ilerde bakalım kısmet bi büyüsünlerde ozaman bakalım düşünürüm çalışmayı falan :)
Merhaba dağcı ve fburak, sıcak karşılamanız için teşekkür ederim. Bugün kontrole gittim ve kızım olacağını öğrendim. Ben beylikdüzündeyim. Medicana internationala gidiyorum. Çok pozitif bir doktorum vR. Bugün ultrAson esnasında kaslımalarım başladı. Plasentam bi anda şişti ve bebeğim içeride çok küçük bi alanda kıvrılıp kaldı. Kanamalarım azaldı doktorum kasılmayı da durdurursak rahatız diyor. Magnezyum ve kalsiyum verdi. Doğal kas gevşeticiymiş. Ayrıca progestana devam. Perinatolog da muayene etti ve bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Siz de içimi rahatlattınız :) inşallH 20. Haftada herşey düzelecek :) daha umutluyum artık.
Benim de Marjinal PP 16 gün hastanede kaldım yeni çıktım..
Sen doğum yapmışsın herhalde.. Doğumda sıkıntı oldu mu? Rahmin yerinde duruyor mu bana alabiliriz dediler.
canım tahlili yaptırdıysan için rahat olsun en azından bişeyi yok normal dersin .. zaten bişeyi olsa okadar gündür bi taraftan sinyal verirdi .. benim de anne sütü alıyor sadece ama hep sap sarı büyüktede öyleydi hiç yeşil kaka görmedim ilk kakası hariç .. o yüzden tabi normalmi değilmi bilemiyorum dr normal demişse normaldir elbette..
zaten bi huzursuzluk bi ateşte yoktu eminim bişeyde yoktur..
sonucu yaz canım bizede merakederiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?