Plasenta previa

Insallah beklemene gerek olmaz. Gelince bi haber verirsin bize de.
Buyuk kizim 4 aylikti reflu basladi. 3 yasina kadar hergun kustu. Bazen gunde 2-3 kere. Dedigin gibi yer gok temizlemekten bikmistim. Ama bunu cok erken basladi. Cok kucuk daha. Ondan tedirginim. Buyugun etkilememisti kiloyu boyu. Bunun etkiledi. Kilo alamiyo ya da az aliyo.bu da tedirgin ediyo biraz. Ilac kullaniyoruz bakalim.

azra senı cok merak edıyoruz bır ara ugra ıstersen ekım bebeklerı buyuyor....umarım kotu bısey yoktur

Canlarım herkese selam olsun,inanırmısınız şu an wcdeyim kendime vakit ayırabildiğim ender yerlerden biri.zombi gibiyim minik tosbağam gece annesini uyutmamaya yeminli.eşimin iş saatleri değişti sabahın köründe gidiyor verdiği sözleri de çabuk unuttu daha 20gün önce ölümden döndüm bütün kıymetim gitti bitti ama benim hormonlar aksini söylüyor.gece uyuyamayınca haliyle gündüz çok asabım bozuk oluyor.arada zırlıyorum.daha alışamadım.kardeşim bende kalıyor ama o da sağolsun rahatına düşkündür çok bişey yapmıyor aman okumasın,yine de varlığı iiyi geliyor.bebek bakmak ne zormuş unutmuşum yaa.çok tatlı acaip bişey tam tosbağa benimki aşığım ona ama uykusuzluk beni benden aldı yaa.mesajlarınızı okuyunca ohh be yalnız değilmişim deyip teselli buluyorum.ne fenayım.
Mersenneciğim Allah senin de yardımcın olsun canım.benim yeğenimin de gözü çapak oluyordu temiz tülbenti kaynamış ılımış suya batırıp gözünü siliyorduk galiba.
Benim tosbik çok çişli altını açmak çok tehlikeli,alışık değilim ya erkek bebeğe,ilk geldiğinde annem altını değiştirecekken üç kere işedi her yere,kafasına kulağının içine bile.kızım da o esnada videoya alıyodu çok komik oldu.gece altını temizlerken bir gözüm de pipde her an şaha kalkıp fıskiye çalışır diye acele ediyorum.bazen üstüne çiş geliyor baştan aşağı değiştiriyorum ay çok yorucu.

Bir de ben geceleri memeyimsağıp veriyorum çünkü emmeye çabalarken doymadan uyuyor ve yerine koyunca mıkırdanmaya başlıyor.ıkınmSı sıkınması hiç bitmiyor zaten ben de sab kullanmaya başladım ama yine aynı gibi.
Daha yazacaklarım bitmedi ama wcden çıkmak zorunda kaldım benimki yine açmış ne zaman tokki inşallah kilo alıyordur.
Daha sık yazmak istiyorum ama giremiyorum.aklım burada..

Fburak kuzum ya bızım yeşil kaka hala gecmedı yarın dr a göturcem sumukumsu seyde var ıcınde kaka kokuyoda puf ınşalla bışey cıkmaz sende tecrube cok varmı bılgın cnm

canım gittinizmi dr'a merakettim valla.. benim tek bildiğim yeşil kaka üşütmeden oluyor .. en iyisini sana dr söyler canım bencede git kakadan tahlil ver..
inşallah bişeyi yoktur olsa emin ol huysuzluk yapar..

Hayatta olduğuna göre başarıyorsunn canım Zeytinyağı fikrinden ben de pek hoşlanmadım ama bebek cildine en az zarar veren oymuş, doktor onu önerdi Damlayı iki kere kullandım bıraktım canım, daha öncesinde dediğin yöntemi denedim ama düzelmedi, o yüzden mecburen damla kullandım. Hastanedeki hemşireler her yeni doğanda biz bu damlayı kullanıyoruz bir kere, eğer eve gittiğinizde çapaklanma kızarıklık olursa 1 ay boyunca kullanma süresi var, siz de kullanırsınız demişti. Ama bu cuma günü doktora kontrole gideceğiz yine, o zaman sorarım. Nutella mı bayılırım, ama bu ara yemiyorum gaz yapmasın diye. Fazla yağlı olan herşey gaz yapıyor, fburak sormuştu galiba.

Alttan çok güzel gaz çıkartıyor bizim kız, ama üstten çıkartamıyordu, dün itibariyle onu da öğrendi kızım. Artık hem alttan hem üstten Üstten halen zorlanıyor ama buna da şükür. Canım senin bu paşalarda tam paşa, hep uğraştırıyorlar seni. Doktorlar bulamadığına göre bir şeyi yoktur herhalde, huysuzluktur diye tahmin ediyorum, inşallah düzelir canım benim. Keşke konuşabilseler ve dertlerini anlatsalar :) Bir az önce huysuzluğu giderde anneyi uyutur Eymen paşamız. Benim kız göbek bağını düşürmeden 1 gün önce inanılmaz huysuzdu, hiç uyumadı gece. Anneme ve eşime dedim, bu kesin göbek bağını düşürecek ondan bööyle, annem göbek bağı düşerken ağlamaz dedi. Ben de muhtemelen kıyafet göbeğine değdikçe rahatsız oluyor, ondan ağlıyor dedim inandıramadım. Ertesi gün doktora gittim, o da o yüzden ağlamaz dedi, eve geldik göbek bağı düştü o gece rahatladı :) Acemi anne olabilirim ama annelik hissi böyle bir şey demek ki

Dediğin gaz çıkartmayı geçen gün ablam gösterdi, pek yapmıyorum canım, çünkü alttan maaşallahı var kzımın, pek susmuyor :) ama üstten çıkartmadıkça rahatlamıyor bizim ki

Benim kız da burnundan bile süt çıkartıyor canım Balık gibi kızım, emiyor emiyor, doyduğunu bilmiyor, sonra yüzündeki tüm deliklerden çıkartıyor Diyorumm ya Allah size sabır ve güç versin, ben bir tane ile zor idarfe ediyorum, sende birinin derdi bitiyor sonra öbürü, sonra öbürü size süper anne diyebilir miyim :)

Kızlar siz şu an bebişleri kaç saat ara ile kaç dakika emziriyorsunuz. Bana hastanede en geç 3 saatte bir her iki memeden 15 dk. denmişti ama o ilk günlerdi, süt azdı. Şimdi kızım her iki memeden 5 er dakika emerse şükrediyor oldum, o da uyumazsa. Çok mu az emiyor diyeceğim ama sonra kusuyor, demek ki fazla emiyor, iyi, sorun yok diyorum ama bilemiyorum ki

ahh ah senin eymeni yazarken bakıyorum sanki benim eymenden bahsediyorsun .. sürekli ıkınıyor uykuda bile ıkır mıkır .. emerken hemen dalıyor sonra başlıyor yine aranmaya .. gece uykusu sıfır huysuz keçi ama bi okadarda tatlı pambukum benim .. eh annelik zor tabi okadar ara verince unuttun sanrım ben bile unutmuşum 5.5 senede ...

Seni burada görmek çok güzel canım. Benim kız da, bir kere babasının üstüne bir kere de benim üstüme biiir güzel mıçtıı. poposunu havaya kaldırınca anında fışkırtıyor :)

Canim sut kanallarin da onemli. Ben en basta 3 saatte bir emzirdim. Sonra her istediginde emzirmeye basladim. Kendi doyana kadar Emiyor zaten. Bazen 5 dak bazen daha uzun suruyor. Gogusunu iyice bosatmadan otekine gecme. Gaz yapar. Sutun iyiyse sureye takilma. Guzel guzel emzir kuzunu.

canım bilemiyorumki uykuda bile ıkınıyor sıkılıyor .. iki doktor gördü gazda yok hatta biri bakarken edepsiz oğlum tırttt ladı gazınıda gayet güzel çıkartıyor damlaya bile gerek yok dedi :) koca herif gibi tırttlayınca dışarda o tırtlıyo millet ben yaptım sanıyo bebekten geldi diyorum hay maşallah diyolar :)
gce çok zor uyuyor uyurken bile sürekli zorlanma var sesi hiç durmuyor inşallah bişeyi yoktur önce böyle yapmıyordu yeni çıktı bu olay ayın 22 sinde başladı aynen devam

canım bebeğin uyur kalkmazsa uyandırım her 3 saate emziriceksin ama uyanıp ağlarsada 1 saatte bile farketmez emziriceksin yani her istediğinde emzirmen lazım :)) bazen bebekler uykularına kıyıp kalkamıyorlar ozaman napıp edip kaldırıcaksınki büyüsün beslensin ..
gaz çıkartma olayı için üsttende çıkartabilir alttanda gazı çıkartırken bunların ikisinden birinden çıkartması kafi canım ..illa üstten gaklayacak diye bir kaide yok ..
bende sab kullanıyorum dr gerek yok desede yinede veriyorum zaten huzursuz bide gazı olupta cazgırlık yapmasın ..
bide emzirmeden sonra 45 derecelik açıda az beklettikten sonra 10 dakka kadar kafi gazını öyle çıkartmayı dene daha az kusar canım ... benimkide çok kusuyordu bide çok fazla kusuyordu bunu dr söyledi öyle yapıyorum genelde öyle kusmuyor..

Benim ikisi de dolu oluyor canım yaa, tam boşaltamıyorum, o yüzden birini 5 dk. emzirip hafif boşaltıp sonra öbürünü de 5 dk. emzirmeye çalışıyorum. ikisi birden damlatmasın diye bu yöntemi yapıyom, hata yapıyorum o zaman. bunun gaz yaptığını bilmiyordum tabiikine :)

kızımı yeni emzirdim senin dediğin yöntemi deniyorum şimdi elimde 45 derece ile duruyo :) o yüzden tek elle yazıyorum çok zormuş:) ben bazen bir saat gaz çıkartıyodum öyle gaaak yapıyordu, ama dünden beri daha iyi şimdi papatyam :) gerçi bizimki sabahtan gece 12 ye kadar ana kucağında yatıyor salonda, o zaten hep 45 derecede duruyor. bütün gün ana kucağı zararlı değildir inş. ben üm soruları yazıp doktora sorayım:) Sab ne canım, gaz çıkartan ilaç mı=? Bu arada 3 saati geçirmiyorum, ama arada geceleri 4-5 saati bulabiliyor, eğer bir öncekinde çok emdiyse ve uykusu derinse.

Son düzenleme:

Ilk emdigi sut su ihtiyacini giderirmis, sulu. Sonrasi yagli ve yarayan, doyuran kismiymis. Bu yuzdem tam bosaltmadan digerine gecme hep sulu icmis olurmusmus. O da gaz yaparmis.
Benimki 45 derece felan yemiyo. Emiyo ve 90 derece dogruluyo. Aksi halde aglayip kusuyo. Inanmazsiniz televizyon gorunce susuyo. Ve bizim doktorun tv de sadece sinema kanallari acikmis, normal kanallar yok. Biz de e-aile olduk. Bi gorse bizi bi daha kabul etmiycek

maasallah bu arada. Hep oyle gider insallah. Sutunle kal canim. Yoklugu cok fena, Allah gostermesin. Fazlasini sag posete koy, at buzluga. Ise doncen gerekir.

Güzel bir bilgi, sağol. Geçen gün eşim internnette birşey okumuş, gece sütü daha yağlı daha besleyici olurmuş, o yüzden bazı bebekler (ağzının tadını bilenler) geceleri uyanık kalır hep emmek istermiş. Ama bu bilgiyi dokktora sormadım, ne kadar doğru bilemem.Selin hanım tv seyretmeye mi başlamış, bizim kız o konuda şanslı mı şanssız mı bilmiyorum ama biz hiç tv. seyretmiyoruz, hafta sonları bilgisayardan film ya da yabancı dizi keyfi yapıyoruz, kızımda benim gibi tv seyretmeyip gündemden kopuk olacak sanırım :)

maasallah bu arada. Hep oyle gider insallah. Sutunle kal canim. Yoklugu cok fena, Allah gostermesin. Fazlasini sag posete koy, at buzluga. Ise doncen gerekir.

Canım ablamın eski bir el pompası vardı, bisiklet kornasına benziyor :) minik cam bir hazne ve ucunda palyaço burnu gibi plastik bir top. Onunla süt sağdım (havaya girdim,sütüm var diye :) :) ama çok az birşey çıktı, halbuki meme doluydu, sertti. Ya pompa çok eski olduğu için iyi sağmıyor, ya da mememin boyutu küçük olduğu için deposu da ufak :) Anlayacağın sağmaya değmiyor. Ama rada sırada yine de deneyeceğim, yarın bir gün hasta olurum birşey olur az da olsun kenarda kalsın diyorum ama gün geçtikçe meme doluluk oranım azalıyor gibi, hayırlısı artık .Tüm annişlerin sütü bol olur inşallah, amiiiiiin :)

O pompayı biliyorum canım benim de vardı.o pompalar memeyi iyi boşaltmaz canını da çok acıtır.ama ben şimdi medelanın elektriklisini kullanıyorum arkadaşımdan aldım.pompa çok gerekli oluyor bazen meme boşalamadığında çok can yakıyor.sütün gittikçe çoğalacak merak etme canım.bol bol emzirmeye bak.
Aslında medelanın manuel olanlarından var ses çıkarmıyor ondan alsanız bebek emmediğinde senin de sütün rahatsız ettiğinde onla sağar içirirsin.anne memesine yakın biberonlar var mesela tommee tippee.yeterki sütün damlası boşa gitmesin.ben hiç kıyamıyorum sütün boşa gitmesine.benim de göğsüm çok küçük normalde 75.sütün miktarı memenin boyutuyla ilintili değil neyseki.

Bana doktor 2 saatte bir emzir dedi.8 aylık doğduğu için daha sık emzirilmeliymiş.ama malesef saate çokmuyulamıyor.saate göre bebek besleyenleri anlayamıyorum.daha demin emzirdim koydum yanıma şimdi yine aranmaya başladı.nasıl bekliyim 2 saat?

Ne zaman isterse veriyorum mecburen.ama gece çok zor yaaaaaa.dün kızımla hayal kurduk keşke bebek bakım robotu olsa.kurunca bebeğin başında dursa altını temizlese emziğini verse gazını çıkarsa biberonla beslese pür dikkat bebeği kontrol etse bişey olursa alarm verse falan..iyice sapıttım hayallerim de tuhaflaştı uykusuzluk insana neler düşündürtüyor.amaaaaaa herşeye rağmen binlerce,sonsuzca şükrediyorum yaşadıklarımı unutmuyorum öyle kolay kolay da unutamam.o sonda çıktı ya daha ne isterim.
Pzt günü hocama son kontrolüme gittim.yaptığım 1000lik puzzlelardan birini güzelce çerçeveleti çam sakızı olarak hediye ettim çok sevindi canım doktorum.bebişi de götürdüm el öpmeye,resim çekildik facedeki sayfanıza koyucam dedim.mütevazi hocam çok mutlu oldu defalarca seni böyle gördüğüme çok mutluyum dedi.ben de sizi çok seviyorum hocam dedim.bir insan olarak bu ne büyük bir tatmindir düşündüm de,hayatlar kurtararak mesleki açıdan tatmin olmak..anca bir cerrahın hissedebileceği bir duygu olsa gerek.

Lafı çok uzattım tabi paşam teyzesinin kollarında oohh pek rahat.gece düşünüyorum ne yapıcam diye kara kara.yatağına bıraktığım anda başlıyor kıpkırmızı oluyor kızarıp bozarıyor ıkınmaktan.sonra da almazsam ağlamaya dönüyor.öyle işte :)

Evet canım, canımı çok yaktı. Benim kız emme saatleri dışında uyanmıyor sayılır,uyansa da emmiyor, istisnaları var tabii, yeter ki o emmek istesin ben dakikada bir emziririm :) :) . Geceleri de tedbir olsun diye saat kuruyorum ama hiç gerek kalmıyor, çünkü kızıma birşey olacak diye gözümü beşiğinden ayırmıyorum bir yada iki gece yarım yamalak uyudum bugüne kadar, en ufak seste beşiğe bakarak. Benim minik papatyam günde 3-4 saat uyanık kalıyor, emme ve alt değiştirmeleri saymıyorum. Ama o 3-4 saatte kök söktürüyor genelde. Dün ilk defa 7 saat uykusuz kaldı, bu 7 saatin son 3 saatinde sürekli ağladı. Altını ablam değiştirmişti (barıştık bu arada), bezin ön kısmını kıvır, göbeği düştü ama yine de rahatsız oluyor, çünkü göbeğin deliğinde biraz siyah yara kaldı, o rahatsız ediyor dedim. Duymamış, kıvırmamış meğerse, emzirdim, gaz çıkarttım, kızım halen ağlıyor, altına yapmamıştı ama bakıyım dedim,bezi gördüm,düzelttim, ağlaması durdu. Benim kız annesi gibi göbeğinden hassas :)

Ahhh ahh keşke dediğin gibi bir robot olsa. Bu arada ben de dün eşime dedim ki, keşke bebeğin üstünde butonlar olsa, gaz çıkartma tuşu, anne acıktım tuşu, altımı değiştir, hastayım gibi İkimiz de sapıttık galiba arkadaşım, gerçekten uykusuzluk ve yorgunluk insana neler düşündürtüyor 4 saat doğum sancısı zamanında hayat çok zor gelmiş, acıdan öleceğimi sanmıştım ama şimdi kızıma baktıkça diyorum ki, 24 saat bile o acıyı çekebilirim, Allah'a şükürler olsun, kızımı sağlıcakla kucağıma verdi. Şu ameliyatların yan etkilerinden kurtulalım hayat daha da güzel olacak.

Bu arada Ateş hocaya bayıldım gerçekten, çok iyi ve sıcak kanlı insanmış. Benim şimdi en büyük sıkıntım kızıma iyi bir pediatri doktoru bulmak.

Hep sis olmasi cok iyi anlamina gelmiyor canim. Bosaltmayinca siser. Sis olmasa da cok sutun olabilir. 10-15 gun sonra depolamaya basla. Elektrikli bi pompa mutlaka al. Arkadasim is yerinde bile sagip depoluyo, sutu kesilmesin diye. Sutu de bol hem eve sut birakabiliyor, hem de emzirme omrunu uzatiyo. El pompasi is gormez. Medelanin elektriklisi var bende. Gayet iyi ama sutum yok o kadar ayri buna sukur tabi. Mama yemiyo,bisekil idare ediyor az uz. DOktora gidince aklakara belli olacak artik.

günaydın anneler,dün akşam okudum yazdıklarınızı eşim sınava girecekti netten kalktım pcden.
yorgun taze annecikler de gelmişler.:)çok şükür previa konuşmuyoruz.

mersenne tatlım ben manuel el pompası kullandım.çok da güzel çıkarıyordu yormadan.oğlumdaki felaket bir şeydi.neden değiştirmemişim onu onca eziyet çekmişim diyorum.
ablanla barışmana çok sevindim.bugünlerinde en çok yardımcı olacak insan bence o.kızınla aranda çok güzel bir bağ var,sıkıntısını anlayabiliyorsun şimdiden.hep böyle olun inşaALLAH.kaçıncı çocuk olursa olsun insan tedirgin oluyor yeni doğmş bebekde.ben de sürekli uyurken kontrol ederdim.bir de bizim nefes borumuzu süt kaçma olayımız vardı ya o yüzden hep diken üstünde oldum.şimdi bile öksürse hemen koşuyorum.
emme-acıkma olayında bebekler kendi ihtiyaçlarını çok iyi biliyorlar.sık sık emmek istemesi normal.uyuyordur doymadan,sonra tekrar acıkıyordur.
önceki gece hiç uyuyamayınca mihrimah gözünü açsın istemiyorum artık.bu gece yine öyle emerken uyanmış bir huysuzluk sorma.ayağımda salladım da uyudu.sabah kızımın sesine uyandım zar zor kalktım.yoksa abimiz okula geç kalacaktı.kahvaltısını hazırladım.zorla uyandırıp giydirdim,ablasıyla servise indirdim.sonra ablamıza sıra geldi.o da tekvandoya gidiyor erken.beslenmesi,saçı başı vs. derken onu da gönderdim.yatıp uyuyacaktım güya ama evi toplamaya başladım.çok halsizim bugün,yarın yatırmaz inşaALLAH grip.

pepukeciğim yorgun-mutlu anneler kervanındasın çok şükür.:)bebek bakarken tek sorun ev işlerini tamamen yapacak bir yardımcı olmaması.oğlumda vardı yardımcımız.çok gazlıydı ve gecelerimiz işkenceydi.ama gündüz 11e kadar uyurduk beraber.sonra da sadece oturup ona bakardım.bu kez sefilleri oynadım maalesef.tüm sıkıntıların en güzel yanı geçiyor olması.kendimi bununla avutur oldum.kaç gecedir uyumuyoruz.ne emiyor ne uyuyor hanım.gripde kaptı kapacak beni,direniyorum.

Canım benim doktorum gülperi pınarcık bahçelievler çalışlar caddesinde,yıllardır tanırım çok memnunum.sitesi de var.bak istersen.çok iyi vicdanlıdır,boşuna ilaç tahlil vermez.her yolladığım memnun kalıp daimi doktoru yaptı.

Merhaba canım,mesajın moral verdi valla.ağlayıp zırlayıp duruyorum benle ilgilenen yok.hamileyken eşim çok ilgiliydi şimdi halim nicedir sormuyor bile.daha yaralarım iyileşmedi mutfağı toplamama iş yapıp yorulmama ses çıkarmıyor.canı bebeği sevmek istediğinde alıp seviyor sonra bırakıyor.gece boyunca ben ilgileniyorum yalnızım.gece uykusu diye bişey yok.eymen çok gazlı habire ıkınıyor.ilaç fayda etmiyor napsam bilemedim.ben hala toparlanamadım fiziken.ruhen daha beterim,hamilelikte yaşadıklarım beni çok yıpratmış hep şükrediyorum ama şimdi çıkıyor acısı.daha alışamadım bebekle yaşamaya.çok seviyorum üzerine titriyorum ama alışamadım.kendimi çok yalnız hissediyorum.hep ağlamak istiyorum.inşallah bir an önce atlatırım.herşeye rağmen o kadar tatlıki alıp tekrar içime sokasım geliyor canım oğlum benim.hiç beslenemiyorum da yemek yapamıyorum.kahvaltı bile hazırlamak içimden gelmiyor.annem yanımda değil kızkardeşim de pek yemek yapamaz makarna falan o kadar.yani yapar da aslında, gece ben uyuyamadığım için saat on gibi bebeği alıyor ben süt sağıp veriyorum,uyumaya gidiyorum derken saat öğleyi geçiyor kız da yoruluyor akşamı getirmiş oluyoruz.öyle yani.gecem gündüzüm birbirine girdi.hepimiz aynıyız sanırım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…