Plasenta previa

Arkadaslar ben 14. Haftasindayim hamileligimin ve cok siddetli kanama (parca ile birlikte)ile hastaneye yattim su anda da evde yatiyorum, sorun plasentanin rahimagzinda olmasi su anda da yerimden kalktigimda kahverengi kan geliyor korkudan kimildayamaz oldum
Su ana kadar 4-5 ayri doktora muayene oldum herbiri baska sey soyluyor sorunu tespit edrn de kendi doktorum oldu zayen yoksa hastanedeki doktorlar bile sebebini bilemiyoruz demislerdi
Bu arada ben almanyada yasiyorum
Okulda Calisiyorum , neyse ki su anda
Okul tatil tatilden sonra da rapor almayi dusunuyorum , düzelir mi sizce yoksa doguma kadar kimildamadan yatmam mi gerekir?
Cok korkuyorum bebegime bisey olacak diye ama bana bakacak kimsem de yok , herseyi esim yapiyor cok üzülüyorum ona da:((

Arabaya falan bindigim yok zaten agrilardan dolayi hep tirsiyorum...sen hep yatiyormusun.. birden bana tipini soylemedi bureau okuduma gore cesidi var bide bunun...burda okudum 30 haftada bile var yukari cikan ins seninkide cikar Benimkide bu durumu yasayan herkezin cikar ins...sorunsuz dogumlar yapariz bu gunler mazide kalir allahin izniyle...
1 kızım var 7 yaşında okula gidiyor haliyle sürekli yatamıyorum birde çok salak huylarım vardır dağınıklık konusunda akşama kadar düzeltir dururdum şimdide yattığım yerde annemler arada geliyor kalkıp beğenmiyorum kendim yappıyorum:9::9:
Arkadaslar ben 14. Haftasindayim hamileligimin ve cok siddetli kanama (parca ile birlikte)ile hastaneye yattim su anda da evde yatiyorum, sorun plasentanin rahimagzinda olmasi su anda da yerimden kalktigimda kahverengi kan geliyor korkudan kimildayamaz oldum
Su ana kadar 4-5 ayri doktora muayene oldum herbiri baska sey soyluyor sorunu tespit edrn de kendi doktorum oldu zayen yoksa hastanedeki doktorlar bile sebebini bilemiyoruz demislerdi
Okul tatil tatilden sonra da rapor almayi dusunuyorum , düzelir mi sizce yoksa doguma kadar kimildamadan yatmam mi gerekir?
Cok korkuyorum bebegime bisey olacak diye ama bana bakacak kimsem de yok , herseyi esim yapiyor cok üzülüyorum ona da:((

mrb canım doktorun yat diyorsa yat bence allah korusun allah şifalar versin inşallah seninde plasentan çıkar bana çıkmaz seninki dedi bende hep yatmaya çalışıyorum en son gittiğimde kan kaybı olabilir doğumda dedi kanı bile hazırlıcaz dedi bence bu topikteki yaşananları sonuna kadar oku allah hepimzin yardımcısı olsun yat diyorsa yat sakın kalkma allaha emanet ol gönlünü ferah tut benim korkularımıda oku arkadaşlar rahatlattı allah razı olsun eminim sanada iyi gelir:16::16::16:

Geçmiş olsun canım daha hamileliğinin başında sayılırsın senin gibi kanamalar yaşayıp ta sonunda yüzü gülen bir sürù hanım var.merak etme panik yapma olumlu düşünmeye çalış.biliyorum şu an kendini çaresiz hissediyorsun ama geçecek öncelikle bunu düşün.kanama olması çok sinir bozucu bir durum ama kanamalar oluk oluk değilse fazla problem teşkil etmez.hamileliğinin sonuna dek surekli kanaması olan hatta kan takviyesi alanlar var.öncelikle sana teşhisi koyan doktorla iletişimini kesme.diğerleri nasıl dr anlamadım çünkü artık previayı teşhis etmek çok kolay.ultrasonla bakmak yetiyor.alttan muayene olmaman lazım,cinsellik yasak,fiziksel aktiviteni de olabildigince kıs.zaten şu kanamayı durdurmak için sadece wc için kalk.eşine de üzülme bu sizin ortak meyveniz ve acısını zahmetini çeken sensin o da yorulacak bir şekilde,sonucta bu geçici bir durum.asıl sana anlayış göstermeyip yardımcı olmasaydı tuhaf olurdu.

Cok tesekkür ederim azra cevabin icin sen kacinci haftandaydin ? Kusura bakma sitenin app ini indirdim telefonuma ve henüz cok iyi kullanamiyorum sana ait olan yazilari tek tek bulmam gerekiyor ama ugrasiyorum;))

1 kızım var 7 yaşında okula gidiyor haliyle sürekli yatamıyorum birde çok salak huylarım vardır dağınıklık konusunda akşama kadar düzeltir dururdum şimdide yattığım yerde annemler arada geliyor kalkıp beğenmiyorum kendim yappıyorum:9::9:

mrb canım doktorun yat diyorsa yat bence allah korusun allah şifalar versin inşallah seninde plasentan çıkar bana çıkmaz seninki dedi bende hep yatmaya çalışıyorum en son gittiğimde kan kaybı olabilir doğumda dedi kanı bile hazırlıcaz dedi bence bu topikteki yaşananları sonuna kadar oku allah hepimzin yardımcısı olsun yat diyorsa yat sakın kalkma allaha emanet ol gönlünü ferah tut benim korkularımıda oku arkadaşlar rahatlattı allah razı olsun eminim sanada iyi gelir:16::16::16:

Ahh biz kadınlar hep böyleyiz bende öyle ama artık oturuyorum uğraşmıyorum.. bendede 5 yaşında bir oğlan var cokta yaramaz o çok zorluyor beni..allah yardımcımız olsun .

geçmiş olsun canım hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Benim suana kadar oyle kırmızı kanamam birkere leke şeklinde oldu. 14 haftamda çok yoğun kahve kanamam oldu dr onada
Eski kanama dedi 3 veya 4 günlük dedi..suana kadar bisey yok.. magnezyum kalsyum basladi ek olarak ...yürürken çok yavaş yuru dedi ..ağır kaldirma evdeyken sürekli yat dedi..cok dikkat et dedi kendine kanama oldugu an hastaneye yatman lazim dedi.. sende çok dikkat et kendine.. ins plesenta yukarı cikarda rahat ederiz...

Azra dogumun sezeryan mi planlandi neden kan kaybi olabilirmis?

Cevabıni ben veriyim canim.previa olunca normal doğum olamiyor malesef.sezaryen tek yol.kan kaybı olma ihtimalinin sebebi de plasentanın eski sezaryen dikiş yerine yapışması,rahimden kolay ayrılmaması sonucunda kanama olması.olası kanama anneden gelen kan.bu yüzden kan takviyesi hazir bekletilmeli.previanın 3 çeşidi var bir dahaki dr kontrolünde doktoruna plasentanin rahim ağzını ne oranda kapattığını sor.kiminde plasenta az oranda kapatır,kanamalar korkutucu olsa da doğuma kadar plasenta yukarı çekilebilir ve normal doğum mümkün olabilir.genelde doktorlar 30.haftalara kadar plasentanın yukarı çıkmasını beklerler.çıkadabilir çıkmayabilir de.tamamen kader..

Cevabıni ben veriyim canim.previa olunca normal doğum olamiyor malesef.sezaryen tek yol.kan kaybı olma ihtimalinin sebebi de plasentanın eski sezaryen dikiş yerine yapışması,rahimden kolay ayrılmaması sonucunda kanama olması.olası kanama anneden gelen kan.bu yüzden kan takviyesi hazir bekletilmeli.previanın 3 çeşidi var bir dahaki dr kontrolünde doktoruna plasentanin rahim ağzını ne oranda kapattığını sor.kiminde plasenta az oranda kapatır,kanamalar korkutucu olsa da doğuma kadar plasenta yukarı çekilebilir ve normal doğum mümkün olabilir.genelde doktorlar 30.haftalara kadar plasentanın yukarı çıkmasını beklerler.çıkadabilir çıkmayabilir de.tamamen kader..

çok sağol canım cvp için çok güzel anlatıyorsun ben bunun yarısını yazamazdım çok bilgilisin:16::16::16::16:

Tesekkür ederim pepuke, su anda kahverengi kanamam artti, hastaneye gitsem mi diye düsünüyorum ama 20-25 dakika araba yolculugundan da korkuyorum , yarin sabah mecburen cikmak zorundayim evden zaten ordan dönüste doktora mi gitsem kendi doktorum da bu hafta izinli baska doktorlara da guvenmiyorum birakin bana ise gitmeyi yasaklamayi spora bile devam edebilecegimi soyleyen doktorlar oldu daha onceki az siddetli kanamalarimda :((
Bir sonraki randevum da ayin 14 ünde sanirim ama bu kanama boyle sirerken hic muayene olmadan durmak ne kadar dogru?
Ben okulda calisiyorum su anda iki hafta tatil bizde okullar normal sartlarda onumuzdekipazartesi ise baslamam gerekiyor , bu tatili de ev tasimak icin planlamistik tasidikta tabi esim ve arkadaslarimiz ben birsey yapmadan yattim hep cok sukur esim de haftaya pazartesine kadar calismiyor da bana bakiyor evdeki isleri yapip evi yerlestiriyor , o ise baslayinca ne yapacagim onu düsünüyorum? :((
Allah hepimizin yardimcisi olsun

Plasentanin rahim agzina yakin durdugunu soyledi doktorum bana sadece ve tabi yukari cikabilecegini benim de 12 yasinda bir oglum var , sezeryan ile dünyaya geldi , sanirim sebep budur

aramıza yeni arkadaşlar gelmiş.
schmid ve fburak Allah hepimizin yardımcısı olsun.ben kendim yaşadıktan sonra çevremde daha önce bunu yaşayan çok insan olduğunu gördüm.iki doğum yaptım ama plesantanın varlığını bile düşünmemiştim.genelde yatarak biraz erken ya da zamanında doğurmuşlar.ve hep ara ara kanamaları olmuş ama sona varmışlar Allah'ın izniyle.
azraacığım bie yavrun daha varmış,ilk hamileliğin sanmıştım.Allah hepimizi olan ve doğacak yavrulamızzza bağışlasın.
ben moralimi bozsam da bebğimin her şeye rağmen direnişi bana örnek olmalı diye düşünüyorum.tepiniyor,dönüyor,direniyorum her şeye diyor kendi halinde.

Plasentanin rahim agzina yakin durdugunu soyledi doktorum bana sadece ve tabi yukari cikabilecegini benim de 12 yasinda bir oglum var , sezeryan ile dünyaya geldi , sanirim sebep budur

belki herkeste farklı sebeplerden meydana geliyordur ama bundan dolayı olabileceğini sanmıyorum çünkü benim ilk hamileliğim

Back