• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Bu kucak mevzuuu sikuntili biraz canim.. hic bir isini yapamazsin surekli huysuzlanir durur..
Hele o sallama olayi yokmu odaha vagina...

Benim buyuk 4. Gun dusurdu buda 5 gunde erkenciler masallah...

Banyo yapti uykuya vurdu kendini zorla uyandiriyorum valla...
Benimde canim daraluyor disari cikasim var annem yollamiyor... Neymis lohosaymisim sezeryaliymusim vs...
zaten ayin birinde ikimizinde kontrolleri var .. bide Bebegin isitme testi vs varmis ogun yine cikicaz ozamanda lohosa oluyorum dedim bugun yok cikma dedi azbi 30 dakka ciksaydim parka bahceye cok bunaldim evde..

Biz de cok ciktik.sarilik vs vardi ya. En basta bizimki de uyanmiyodu. Suya sokmak zorunda bile kaldik. Sarilik da uyku yapiyo ya. Simdi de uyutamiyorum. Dun butun gun uyumadi. Arabadadonus yolundabile. Simdi babasinin ustunde yuzustu yatmis vaziyette uyuyolar. Sefil seviyo bizimkiler.
Benim annem pek karismaz bana. Ablama karisir ama ben aksiyim galiba biraz.
Hava usutme icin ideal.Usuttun mu dikisler fena. Ben usutmusum. Anneni dinle bence bi 20 guncuk. Sona sutunden cocuga gecer bak. Ehuehuehu. Hadi bana da kiz :27:

Insallah biter neden oluyor bu reflu bebeklerde peki canim..

Ah bilsem. Evinden ırak olsun sekerim. Gunde 5 kere fiskirtirdi defnem. Hali yikamaciyla ahbap oldum desem yeri. Tutulmuyo da. Cok da uzuluyo insan inan ki. karsindan minnacik ama oyle bi kusuyo ki. Minnacik bi ekmek parcasi, biraz putur yetiyodu. Hic bisey yediremiyodum. Biyere gidince korkuyodum. Tam rahata erdim hamile kaldim. Ne guzel disarda rahat rahat yemeye baslamistik. Artik uzun sure hayal.
Asil mevzu. Bu gobekler erir mi? Agridan korse kullanamadim. 6-7 aylikta takildim kaldim. Veremezsem sonra daha zor. Sut olsun diye de saldiriyorum. E yemek isi de zor oluyo zipam uyumuyo.Makarna cesitleri. Alfredo fettucini, bolonez derken durum kotuye gidiyo arkadasim.

Biz de cok ciktik.sarilik vs vardi ya. En basta bizimki de uyanmiyodu. Suya sokmak zorunda bile kaldik. Sarilik da uyku yapiyo ya. Simdi de uyutamiyorum. Dun butun gun uyumadi. Arabadadonus yolundabile. Simdi babasinin ustunde yuzustu yatmis vaziyette uyuyolar. Sefil seviyo bizimkiler.
Benim annem pek karismaz bana. Ablama karisir ama ben aksiyim galiba biraz.
Hava usutme icin ideal.Usuttun mu dikisler fena. Ben usutmusum. Anneni dinle bence bi 20 guncuk. Sona sutunden cocuga gecer bak. Ehuehuehu. Hadi bana da kiz :27:

Ah canim bilmiyorum oyle sararma falan yok Simdilik de uykuya vurdu bugun iyice... Bizim babaya zorla aldiriyorum kucagina valla..

Canim valla persembe cikicam disari ister istemez...
Ay yaz olsa 5 dakka dinlemez cikardim simdi oturuyorum oyle....
Yok canim niye kizayim sana ..

Ah bilsem. Evinden ırak olsun sekerim. Gunde 5 kere fiskirtirdi defnem. Hali yikamaciyla ahbap oldum desem yeri. Tutulmuyo da. Cok da uzuluyo insan inan ki. karsindan minnacik ama oyle bi kusuyo ki. Minnacik bi ekmek parcasi, biraz putur yetiyodu. Hic bisey yediremiyodum. Biyere gidince korkuyodum. Tam rahata erdim hamile kaldim. Ne guzel disarda rahat rahat yemeye baslamistik. Artik uzun sure hayal.
Asil mevzu. Bu gobekler erir mi? Agridan korse kullanamadim. 6-7 aylikta takildim kaldim. Veremezsem sonra daha zor. Sut olsun diye de saldiriyorum. E yemek isi de zor oluyo zipam uyumuyo.Makarna cesitleri. Alfredo fettucini, bolonez derken durum kotuye gidiyo arkadasim.
Allah yardimcin olsun canim benim.. insan uzulur tabi el kadar sana muhtac bide elinden bisey gelmiyor..
Benim suan annem yapiyor yemekkeri ne bulsam yiyorum...

Bendede gobek vahim suan. Persembe kontrolumde bakalim vericek korse takarim ama sikilabilirim.
Ben sadece 3. Gun kullandim agri kesici hic birsey kullanmiyorum hafif hafif agriyor bazen gecinip gidiyoruz o sekil... Ben suan 5 kilo asagida gorunuyorum ama almaya baslamam an meselesi...

Allah en hayırlı vakitde nasip etsin canım.mihrimahı sarılık için kontrole gittiğimizde bir hamile vardı,doplere girmeyi bekleyen.37 haftalıktı,plesantasında yaşlanma varmış.erken doğacaktı sanırım.kireçlenme aynı şey mi?

bu arada ben hala sizlerin 37leri gördüğünüze inanamıyorum.daha dün gibi fburakın 6 haftası vardı,pepuke 28.haftadaydı.

senin kız da eminim nazlı olur.hem annesinin babasının ilk göz ağrısı.o daha başka olacak.mihrimah hanım henüz bir tebessüm etmedi.anne karnındayken o kadar ciddi ve stresli büyüdü şimdi de devam ediyor.doğduğunda minicik olmasına rağmen bakışları büyüktü.ben nerelerden geldim diyor.doğmasına ihtimal bile vermiyordu kimse.........
çok şükür geçti.

ben de 11 kasım doğumluyum.:)

büyük çocuk olayı da ayrı efor istiyor.benim oğlan sürekli öpüp yanaklarını ellemek istiyor ve uyandırıyor.kızmadan idare edeyim diyorum ama bir yandan da dağıttıklarını toparlıyorum.tam oturacağım bebek ciyaklıyor.gece de uyuyamadıysam gergin oluyorum.az önce anlatmaya çalıştım;seninle oynamak istiyorum ama kardeşinnle uğraşınca çok yoruluyorum diye.
alışacağız inşaALLAH hepimiz......

cnım sen fburakla aynı haftadaydın sanırım.hayırlı olsun canım.sağlıkla atlatmanız çok güzel.

Evet canım yaşlanma ile kireçlenme aynı şey oluyor. Her gebeliğin sonunda plasenta yaşlanıyor. Ama ne zaman ve nasıl olduğu önemli, netten okuduklarım. Bazen plasenta yaşlanınca bebeği besleyemiyor, o yüzden doktorlar erken alıp dışarıda anne sütüyle beslenmesini tercih ediyorlarmış. Bakalım bu çarşamba yine gideceğim doktora, 36. haftayı bitirdiğim için içim rahat işin aslı, erken alınması sezeryan ihtimalinden dolayı istemiyorum, yoksa bebek asıl gelişimini tamamladı zaten, hayırlısı ne ise o olsun.

Bizim kızın nazlı olma ihtimali var tabii, her kız bebek gibi :52: Bakalım, babasıyla ortak kararımız, ilk bebek olmasına rağmen fazla şımartmayalım, ama ne kadar başarılı oluruz bilemeyiz :) Ciddiyet iyidir canım yaa, Mihrimah kızımız ciddi olmaya kararlı demek. Benim kız yeğenim ilk gördüğü insanlara bile gülücükler, öpücükler atıyor, cilveler yapıyor, çok fena...Ben o zaman ablama, benim çocuğum olursa erkek olsun ciddi olsun diyordum, büyük lokma ye büyük konuşma demişler :52::52::52:Şimdi benim de bir şirinem oluyor, canım kızım okumasın bunları sonra küser bana bir tanem :)

Canim sorma gecen gece sabahi sabah ettik...
Hastanede hic sutum gelmedi mama basladilar haliyle... Eve cikinca banyo yaptim masaj vs derken .. oydu buydu sut artirici cayi icecegi derken gelmeye basladi.. bende inatlastim mama vernemek icin.. sabaha kadar bi o meme bir bu meme ugrastim durdum.. dikis yerlerim agrimaya basladi... Sabah artik pes ettim verdim mamayi yattik uyuduk...
Dun aksama kadar yine saatlerce memeden memeye dolastik... Gece yine mamyi mecbur verdim... Bugun suana kadar mamasiz geldik gibi bakalim nolacak...

Fatih suan sadece eymeni seviyorum sizle isim yok diyor... Zaman be gosterir bilinmez...

Senin sut savasin ne alemde canim?

Yakında ben de süt muhabbetlerinize katılacağım :) Canım, benden iyi biliyorsunuzdur ama geçen gün bir doktorun yazısını okumuştum söylemeden duramayacağım. Lohusa döneminde kadınlara onu ye süt yapar bunu ye süt yapar denen yiyeceklerin ortak noktası hepsinin susatma özelliği olmasıymış. Asıl önemli olan bol bol su içmen imiş, ne yediğinin önemi yokmuş. Asud ve sen bol bol çatlayana kadar su için canım. İnşallah ikinizin de bol bol sütü olacak, sizin gibi azimli annelerden hiç birşey kurtulamaz :1:

fburak Allah artırsın canım.bir kaç güne normale döner süt işi.

pepuke
34.hafta yazısını imzanda görünce o geceki heyecanımı hissettim.:53:
sen 36yı da göreceksin eminim.totalistler de olabiliyor ki herkes de olmadı biliyorsun.

biz de bugün sahile indik.en son temmuz başında gitmiştim.orda bebekleri arabalarında gezdiren anneleri görünce iç geçirmiştim ben de böyle bebeğimi gezdirebilecek miyim,sağlıkla doğacak mı diye.:43:
çok uzak bir şeydi bu benim için.Rabbimin yardımıyla okara günler geçti.özellikle 30ları görmek umut oldu bana.
zor günler geçmek bilmiyor.pepukeyi çok çok iyi anlıyorum.:14:
kızım doğalı 9 hafta bitecek neredeyse.ama nasıl geçti anlamadım.şimdi sadece bebekle ilgili sohbetlerimiz.previayı tarihe gömdüm:27:
bu topik ve özellikle bizim gurupta gördük ki previa bir kabus değil.en ileri seviye bile doğru doktoru bulununca güzel sonuçlanıyor.:46:

dün kardeşim ve eşi geldiler.bir kızları var 6 yaşında.yeni bebek bekliyormuş eşi.çok sevindim.bir ay önce de hamile lafı duymak bile istemiyorum diyordum.insanoğlu ne kadar değişkenmiş bizzat gördüm.:1:

buraya taşınmadan önce oturduğum semtteki arkadaşım aradı.10 yaşında bir kızı vardı.geçen yıl bir kızı daha olmuştu.2 ay sonra da süpriz olarak gelen oğlu doğacakmış.çok şaşırdım ve sevindim.beraberken ikimizin de birer kızı vardı ve ben çalışmıyordum.

Kardeşinin bebeği hayırlı olsun canım, şimdiden Allah analı büyütsün diyeyim. Sen gerçekten çok zorlu bir hamileliği başarıyla atlattın, darısı Pepukenin başına, onun şu an yaşadıklarını en iyi anlayacak kişi kesinlikle sensin. Duygu değişimlerini, tereddütlerini, korkularını.... inşallah yakında O da senin gibi mutluluğu yaşayacak.

amin canim.. bugun iyi gittik ama saatlerdir bogusuyoruz.. yine yenik dustum mama vericez mecburen.. saatlerdir memedeyiz kolum sirtim tutuldu valla...

Bu kucak mevzuuu sikuntili biraz canim.. hic bir isini yapamazsin surekli huysuzlanir durur..
Hele o sallama olayi yokmu odaha vagina...

Benim buyuk 4. Gun dusurdu buda 5 gunde erkenciler masallah...

Banyo yapti uykuya vurdu kendini zorla uyandiriyorum valla...
Benimde canim daraluyor disari cikasim var annem yollamiyor... Neymis lohosaymisim sezeryaliymusim vs...
zaten ayin birinde ikimizinde kontrolleri var .. bide Bebegin isitme testi vs varmis ogun yine cikicaz ozamanda lohosa oluyorum dedim bugun yok cikma dedi azbi 30 dakka ciksaydim parka bahceye cok bunaldim evde..

Sayın Fburak, hatırlatma 1: Lütfen şeker kontrolünüzü unutmayınız :52::52::52:

Bu arada kızlar, doktorum benden 24 saatlik idrarda protein testi istemişti, yaptırdım 122 mg/ gün çıktı, sınır değeri 140 imiş ama hamilelerde çıkmaması gerekiyor sanırım (gebelik zehirlenmesi v.s. preeklampsi). Siz yaptırmış mıydınız? Bakalım 122 ye inşallah çok demez doktorum.

Tek su olunca icin rahat etmiyo canim. Sanki eksik kalmis gibime geliyor.gercekten sutu artiran gidalar var. ama suyunu icmezsen nafile.tatliyi biraktim ben.ama su prof.un dedigi kurleri arada yapiyorum.bulgur yedigi gunler sutu akanlari da gordum. bende pek farketmiyo ama yine de yiyorum.belki de ediyo.
İnsallah bizim bol bol artar senin de boyle sorunun olmaz canim.
Benden test istemediler hic. zaten kireclenme vardi. erken alincagi icin istememis olabilir benfen
O oranin sorun oldugunu sanmiyorum. ust sinira bayaga var.

Tek su olunca icin rahat etmiyo canim. Sanki eksik kalmis gibime geliyor.gercekten sutu artiran gidalar var. ama suyunu icmezsen nafile.tatliyi biraktim ben.ama su prof.un dedigi kurleri arada yapiyorum.bulgur yedigi gunler sutu akanlari da gordum. bende pek farketmiyo ama yine de yiyorum.belki de ediyo.
Benden test istemediler hic. zaten kireclenme vardi. erken alincagi icin istememis olabilir benfen

Ben bu süt işine akıl sır erdiremedim.kızımı doğurduğumda 24 yaşındaydım ve sütü arttırma yöntemlerinden bihaberdim.normalde çok ta azsu içerim.ve sütüm çoktu kızımı iki sene emzirdim.annem de bana şunu ye bunu iç hiç demezdi.ve ben özel olarak hiçbirşey yapmadım.galiba bu tamamen bebeğin süt nasibiyle alakalı.arkadaşım sütiçin neler yapmadı ama yine de olmadı.afrikalı kadınlar aç bilaç dolanıyorlar ama bebekleri nonstop memede.galiba biraz da beyinle alakalı,ay sütüm yeticekmi olucakmı bebeğim doyacak mı diye düşününce ters etki mi yapıyor ne?

Herşeyi denemek lazım tabii, basit yöntemler ve tutarsa sonucu güzel olacak, bol bol süt gelecek. Zor konular gerçekten, doktorlar bile tam olarak bilmiyor sonuçta, bizler de ya tutturursak deyip herşeyi deniyoruz galiba :) Bebekleriimizi besleyecek kadar gelsin bize yeter. Bakalım doktorum proteine ne diyecek canım, ben de kestiremedim. Hastanelerdeki test sonuçlarında yazan limit, sınır değerler hamile olmayanlar için geçerli. Örneğin kan sayımında hemoglobin benim 11,3 sınır değer bunun daha üstünde ama doktorum o sınır değer hamile olmayanlar için, senin ki hamile için iyi, kansızlık yok diyor. O yüzden proteinin hamileler için sınır değerini merak ettim ama bulamadım, bu merak hiç iyi birşey değil :1: Çarşamba günü öğreneceğiz artık.

Ben bu süt işine akıl sır erdiremedim.kızımı doğurduğumda 24 yaşındaydım ve sütü arttırma yöntemlerinden bihaberdim.normalde çok ta azsu içerim.ve sütüm çoktu kızımı iki sene emzirdim.annem de bana şunu ye bunu iç hiç demezdi.ve ben özel olarak hiçbirşey yapmadım.galiba bu tamamen bebeğin süt nasibiyle alakalı.arkadaşım sütiçin neler yapmadı ama yine de olmadı.afrikalı kadınlar aç bilaç dolanıyorlar ama bebekleri nonstop memede.galiba biraz da beyinle alakalı,ay sütüm yeticekmi olucakmı bebeğim doyacak mı diye düşününce ters etki mi yapıyor ne?
Canim cok dogrusun ama konu bebek ve sut olunca mantik tatile gidiyo.ilinde benim daha iyiydi.kafam da daha rahatti. Simdi stres cok yaptim sutum de az. Hayirlisi olsun ne yApalim.
Herşeyi denemek lazım tabii, basit yöntemler ve tutarsa sonucu güzel olacak, bol bol süt gelecek. Zor konular gerçekten, doktorlar bile tam olarak bilmiyor sonuçta, bizler de ya tutturursak deyip herşeyi deniyoruz galiba :) Bebekleriimizi besleyecek kadar gelsin bize yeter. Bakalım doktorum proteine ne diyecek canım, ben de kestiremedim. Hastanelerdeki test sonuçlarında yazan limit, sınır değerler hamile olmayanlar için geçerli. Örneğin kan sayımında hemoglobin benim 11,3 sınır değer bunun daha üstünde ama doktorum o sınır değer hamile olmayanlar için, senin ki hamile için iyi, kansızlık yok diyor. O yüzden proteinin hamileler için sınır değerini merak ettim ama bulamadım, bu merak hiç iyi birşey değil :1: Çarşamba günü öğreneceğiz artık.
Dogru. Benim guatr sonuclarini da farkli degerlendiriyolar. Normaldir canim insallah. Carsambaya kadar ertele. Zaten merakimiz bizi hep strese sokuyo.

Evet canım yaşlanma ile kireçlenme aynı şey oluyor. Her gebeliğin sonunda plasenta yaşlanıyor. Ama ne zaman ve nasıl olduğu önemli, netten okuduklarım. Bazen plasenta yaşlanınca bebeği besleyemiyor, o yüzden doktorlar erken alıp dışarıda anne sütüyle beslenmesini tercih ediyorlarmış. Bakalım bu çarşamba yine gideceğim doktora, 36. haftayı bitirdiğim için içim rahat işin aslı, erken alınması sezeryan ihtimalinden dolayı istemiyorum, yoksa bebek asıl gelişimini tamamladı zaten, hayırlısı ne ise o olsun.

Bizim kızın nazlı olma ihtimali var tabii, her kız bebek gibi :52: Bakalım, babasıyla ortak kararımız, ilk bebek olmasına rağmen fazla şımartmayalım, ama ne kadar başarılı oluruz bilemeyiz :) Ciddiyet iyidir canım yaa, Mihrimah kızımız ciddi olmaya kararlı demek. Benim kız yeğenim ilk gördüğü insanlara bile gülücükler, öpücükler atıyor, cilveler yapıyor, çok fena...Ben o zaman ablama, benim çocuğum olursa erkek olsun ciddi olsun diyordum, büyük lokma ye büyük konuşma demişler :52::52::52:Şimdi benim de bir şirinem oluyor, canım kızım okumasın bunları sonra küser bana bir tanem :)

Yakında ben de süt muhabbetlerinize katılacağım :) Canım, benden iyi biliyorsunuzdur ama geçen gün bir doktorun yazısını okumuştum söylemeden duramayacağım. Lohusa döneminde kadınlara onu ye süt yapar bunu ye süt yapar denen yiyeceklerin ortak noktası hepsinin susatma özelliği olmasıymış. Asıl önemli olan bol bol su içmen imiş, ne yediğinin önemi yokmuş. Asud ve sen bol bol çatlayana kadar su için canım. İnşallah ikinizin de bol bol sütü olacak, sizin gibi azimli annelerden hiç birşey kurtulamaz :1:

Kardeşinin bebeği hayırlı olsun canım, şimdiden Allah analı canim büyütsün diyeyim. Sen gerçekten çok zorlu bir hamileliği başarıyla atlattın, darısı Pepukenin başına, onun şu an yaşadıklarını en iyi anlayacak kişi kesinlikle sensin. Duygu değişimlerini, tereddütlerini, korkularını.... inşallah yakında O da senin gibi mutluluğu yaşayacak.

Sayın Fburak, hatırlatma 1: Lütfen şeker kontrolünüzü unutmayınız :52::52::52:

Bu arada kızlar, doktorum benden 24 saatlik idrarda protein testi istemişti, yaptırdım 122 mg/ gün çıktı, sınır değeri 140 imiş ama hamilelerde çıkmaması gerekiyor sanırım (gebelik zehirlenmesi v.s. preeklampsi). Siz yaptırmış mıydınız? Bakalım 122 ye inşallah çok demez doktorum.
canim insallah sut sorunu yasamazsin

inanki zor oluyor ugrasmak..
Burdan sonra artik Dr alirsada bebisini haftan gayet iyi canim... Egerki Bebegin icin bir risk varsa sezeryan ol canim riske atma bebegini sakin.. zaten atmazsinda biliyirum... Insallah bir sorun olmaz bu Plesenta seni cok uzdu valla.. previayi atlattin somdide yaslanma sorunu cikti.. hakkinda hayirlisini diliyorum... Bi an once kavus kuzunada rahatla artik kurtul Su Plesenta dan...

Sekere sira gelicek ins..

bu hamilelik takvimi nasıl kalkıyordu ya .. ay beceriksizliğim tuttu valla bulamadım :))

Kullanici kontrol panelinden profil duzenlede
Cizelge olmasi lazim.
ordan cizelge yaptım demin bebişime ama onu bulamadım ya dur bidaha bakim şekerim :))
sen nasılsın? süt verme maceran nasıl gidiyor? ben bugünde cebelleşiyorum valla dün 2 kere mama verdim sadece oda çok zorladım artık dayanamadım mecburen .. bugün hala vermedim :))

ordan cizelge yaptım demin bebişime ama onu bulamadım ya dur bidaha bakim şekerim :))
sen nasılsın? süt verme maceran nasıl gidiyor? ben bugünde cebelleşiyorum valla dün 2 kere mama verdim sadece oda çok zorladım artık dayanamadım mecburen .. bugün hala vermedim :))

O sayfada bi yerden siliniyodu ama :) bilemedim.
aynen devam canimya. Bugun hic uyumadi. Misafirim de vardi. Sok gecirdiler resmen. Butun gun meme istedi. Mama da yemiyo. Ne bel kaldi ne kol. Sinirlerim de cabasi. 1,5 aylik cocuk hic uyumadan gun bitirebilir mi? Benimkiler oyle iste. Cok yoruldum. Soyle doyasiya emebilse uyuyacak belki.

O sayfada bi yerden siliniyodu ama :) bilemedim.
aynen devam canimya. Bugun hic uyumadi. Misafirim de vardi. Sok gecirdiler resmen. Butun gun meme istedi. Mama da yemiyo. Ne bel kaldi n e kol. Sinirlerim de cabasi. 1,5 aylik cocuk hic uyumadan gun bitirebilir mi? Benimkiler oyle iste. Cok yoruldum. Soyle doyasiya emebilse uyuyacak belki.
Amann dursun urasmicam daha...

Canim bastan mama baslansaydi belki alirdi... Benim bebek geldi sutum varmi bakildi yok mama verdiler sekeri duser sarilik olur hic sutun yok dediler... Once mama verdiler sonra Ben emzirdim gram gelmedi... Ertesi gun eve cikip banyo yaptim Kazakhstan falan basladi gelmeye... inan bende senin gibiyim 4 saat bile durdugu oluyor memede yorulup uyuyor hemen geri uyaniyor... Direniyorum mama vermiyim diye inan benimde belim melim agriyor canim gece gunduz ayni valla... Bugun ilkdefa demin verdim mama perte ciktim inanki dayanamadim verdim... Uyuyor simdi dinleneyim biraz..

Canim bastan mama baslansaydi belki alirdi... Benim bebek geldi sutum varmi bakildi yok mama verdiler sekeri duser sarilik olur hic sutun yok dediler... Once mama verdiler sonra Ben emzirdim gram gelmedi... Ertesi gun eve cikip banyo yaptim Kazakhstan falan basladi gelmeye... inan bende senin gibiyim 4 saat bile durdugu oluyor memede yorulup uyuyor hemen geri uyaniyor... Direniyorum mama vermiyim diye inan benimde belim melim agriyor canim gece gunduz ayni valla... Bugun ilkdefa demin verdim mama perte ciktim inanki dayanamadim verdim... Uyuyor simdi dinleneyim biraz..

Dinlen tabi canim. Dunbenimki de rekor kirdi uyumama konusunda. Emmeye cabaladi gece 2 ye kadar. Sonra bi fiskirtti. Yerine koyamiyacagim icin mama hazirladim. Ugrasa ugrasa 30 icirebildim. 3 te uyudu. Sonrada uyanmadi. Zorla sabah emzirdim bes dakka. Sonra tekrar uyudu. Yani bayildi. Butun gun bes dakika uyumadi. Sok oldu herkes. Gorunce inandilar butun gun uyumadigina. Defnemde uyumazdi zaten. 8 aya kadar gunde yarim saat gunduz uykusu vardi. Onu da birakti. Gece de saat basi kalkardi.
Defnem gece isemeleri arttirdi. Cok dikkat et canim.
Sutunle kal canim. Bol bol

Bebeginizin tahmini dogum tarihi varya onu silip denesene canim. Gene ayni yerde. Profili duzenlede.

Back