• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Benim eski fotolar degil de yenilerle başim dertte. Gitmez bu gobek bu kilolar...cok fena. Hamile gibiyim :43:
Bartolin kist canim. Kucucuk basliyo sonu portakal kadar olabiliyomus ve patliyomus. Ben ceviz buyuklugundeyken aldirdigimda agzi bayaga bi kapatmisti. Ele gelecek kadar ucta zaten. Tedavisi de sadece operasyon.
Yataga yatiriyorum agliyo kucaga aliyorum uyuyo. Bu kiz beni hasta edecek ama bakip bakip dua ediyorum bugun. Allah herkese dusmanima bile bunu taddirsin. Kimse ugrasmasin.

neyse bu göbek kabusu benide şimdiden mahvediyo zaten .. giydiğim kıyafetler bile yakışmıyo ya...

hım ne lanet bişeymiş bartolon neyseki atlatmışsın geçmiş tekrarını göstermesin rabbim ...

canım senin kız alıştı kucağa haliyle meme durumundan dolayı sütünün tam gelmemesinden dolayı sürekli memede tabi yatak tan daha rahat geliyo ona şimdi ohh mis gibi anne kokusu gel keyfim gell :16::16:

İnşallah :) en kısa zamanda.
İlk dogumumda benim hemen inmişti. Hastaneden de ayva gobek cikktim walla. Ama şimdi çok fena. Zaten buyuktu. En buyuk : D di mi fburak :)

canım ben şuan o konuya hiç girmiyorum neden diceksin benim 1.5 ay da az kilo aldığı için bebek aynı o koyduğum fotodaki gibi kaldı büyümedi daha .. eğer o hızla devametseydi bebişin kilosu seni kesin geçerdim valla... ama şuan o haftalar önceki koydum fotodan bi farkım yokki :)) orda bebiş 1.800 dü burda 2.500 cük 1.5 ayda sadece 700 gramcık aldı ayyy başka bi hamile olsa sanırım kahrından ölürdü 1.5 ayda 700 grama :)) e haftada 200 alması lazımmış yani ayda 800 gram benimki 1.5 ayda 700 gramcık .. ee bukadar açlığa olacağı bu tabi..
yanlız isyanlardayım artık heralde fena patlıcam bu gidişle bu açlık durumuma ben :(( göbekte büyücene küçülüyo habire :49::49:

neyse bu göbek kabusu benide şimdiden mahvediyo zaten .. giydiğim kıyafetler bile yakışmıyo ya...

hım ne lanet bişeymiş bartolon neyseki atlatmışsın geçmiş tekrarını göstermesin rabbim ...

canım senin kız alıştı kucağa haliyle meme durumundan dolayı sütünün tam gelmemesinden dolayı sürekli memede tabi yatak tan daha rahat geliyo ona şimdi ohh mis gibi anne kokusu gel keyfim gell :16::16:

İlk 3 ay alişmaz diyolar bi de. Yalan
Biraz da usutmus sanirim. Surekli sizlaniyo. Bi de cok kusuyo. Durmadan camasir yikiyorum. Bu kadar normal degildi sanki. Bu hafta sonu gene doktordayiz bakalim. Kilodan cikar.

İlk 3 ay alişmaz diyolar bi de. Yalan
Biraz da usutmus sanirim. Surekli sizlaniyo. Bi de cok kusuyo. Durmadan camasir yikiyorum. Bu kadar normal degildi sanki. Bu hafta sonu gene doktordayiz bakalim. Kilodan cikar.

Herkez baska bisey diyo kime inancaz sasiyotuz valla...

Bebekler fazlasini kusar derler canim Insallah cok geliyodurda onu kusuyordur... Bakalim Dr nedicek durumuna ins sorun yoktur..

ah canııım, amin inşallah darısı başıma olsun.. yerim ben o kızı:16::16::16:
kiloları takma canım. benim 3 ay boyunca aynıydı karnım. dr.lar bile hamile sanıyordu beni. sonra karnım yavaş yavaş inmeye başladı ama kilom aynıydı. seninki de iner, neler atlattın sen. hiiiiç takma kafana canım...

fburakcım, çantan hayırlı olsun canım...

Sagol canim Dr bu ara dogurmazsin dedi ama ne olur be olmaz hazirladim ... Sezeryan olayina gore hazirladim duruma gore azaltabilirim icindekileri...

iyi akşamlar kızlar,
beklenti,ahistanbul bebişlerinin hayırlı olsun;geçmiş olsun.totalistmiydiniz sizler?
azra da sizler de atlattınız çok şükür.
geriye az kaldı hamişimiz.

pepuke 30 a girdin çok şükür.prematüre ve tüm cicileriniz hayırlı olsun.ben hiç alamamıştım,büyük büyük giydi.sıkıcıydı ama şimdi daha iyi geliyorlar.arkadaşım da ikizlerine alamamış ve aynen büyük büyük giydirmiş.onun da riskliydi ama previa olduğunu ameliyatta gördü doktoru.
ikiz hamile bir arkadaş vardı burda,içi ferah olsun o arkadaşım da benim gibi çalıştı.ikiz olduğundan 30.haftafa izne ayrıldı.36+3 de dr.u aldı bebişleri.benim kızımdan bir gün önce doğdular.

mersenne yine yoğun sanırım.

fburak sağlıkla olsun da normal daha iyi tabiki.

kızlar ben pek yorgunum.hem uykusuzluk,hem ev işleri,hem çocuklar.........:37:
sürekli ev topluyorum.geliyorlar bana zaman zaman:53:
evde yalnız olmak da sıkıyor artık.değişiklik olsun diye çaya karşı komşumu çağırıyorum.:14:

hamilelikten o kadar psikolojim bozulmuş ki rüyamda ard arda iki kez hamile kalıyorum.:27:Allah'tan öyle bir ihtimal yok.:32:

iyi akşamlar kızlar,
beklenti,ahistanbul bebişlerinin hayırlı olsun;geçmiş olsun.totalistmiydiniz sizler?

pepuke 30 a girdin çok şükür.prematüre ve tüm cicileriniz hayırlı olsun.ben hiç alamamıştım,büyük büyük giydi.sıkıcıydı ama şimdi daha iyi geliyorlar.arkadaşım da ikizlerine alamamış ve aynen büyük büyük giydirmiş.onun da riskliydi ama previa olduğunu ameliyatta gördü doktoru.
ikiz hamile bir arkadaş vardı burda,içi ferah olun o arkadaşım da benim gibi çalıştı.ikiz olduğundan 30.haftafa izne ayrıldı.36+3 de dr.u aldı bebişleri.benim kızımdan bir gün önce doğdular.

evde yalnız olmak da sıkıyor artık.değişiklik olsun diye çaya karşı komşumu çağırıyorum.:14:

hamilelikten o kadar psikolojim bozulmuş ki rüyamda ard arda iki kez hamile kalıyorum.:27:Allah'tan öyle bir ihtimal yok.:32:

Yasadiklarin kolay degildi ki.onlarin psikolojik yorgunlugu da var.ben de bugun sıkıldim biraz disari ciktim.kanguruya oturttum ama pisman oldum. daha pismemisim. dinlenmeye devam.

Yasadiklarin kolay degildi ki.onlarin psikolojik yorgunlugu da var.ben de bugun sıkıldim biraz disari ciktim.kanguruya oturttum ama pisman oldum. daha pismemisim. dinlenmeye devam.

sen de çok çektin canım ya.
kanguruyla rahat lur mu daha küçükler ya.
sevi bebenin değişik bir kangurusu var daha rahat görünüyor.ben de onu almak istiyorum.

yanımda bir yakınım olsa belki daha iyi hissedeceğim ama kimse yok.arkadaşımın annesi hep yanındaydı doğumdan önce de ara ara hep geliyordu.arkadaşlar cuma bebek görmeye gitmişler ona.teyzesi de gelmiş.işler için yardımcı da almışlar.o güün içime koca bir yalnızlık oturdu.:43:
insan fiziksel olarak zorluklar yaşasa da manevi olarak desteğe ihtiyacı var.

iyi akşamlar kızlar,

ikiz hamile bir arkadaş vardı burda,içi ferah olsun o arkadaşım da benim gibi çalıştı.ikiz olduğundan 30.haftafa izne ayrıldı.36+3 de dr.u aldı bebişleri.benim kızımdan bir gün önce doğdular.

canim valla Ben kendi kendime gelin guvey oluyorum bakalim durum neyi gostericek....

3 cocukla eve kapanmak zor lohosa depresyonuna Gordon sanirim. Bide okadar badire atlatinca normal sanirim bu durumlar...

sevi bebenin değişik bir kangurusu var daha rahat görünüyor.ben de onu almak istiyorum.

yanımda bir yakınım olsa belki daha iyi hissedeceğim ama kimse yok.arkadaşımın annesi hep yanındaydı doğumdan önce de ara ara hep geliyordu.arkadaşlar cuma bebek görmeye gitmişler ona.teyzesi de gelmiş.işler için yardımcı da almışlar.o güün içime koca bir yalnızlık oturdu.:43:

Hic hic rahat degil.kuzimda cok kullanmistim simdi olmadi. sanirim dedigin gibi erken davrandim.cok rahatsizdik.
Annem ugruyo bana da nerdeyse hergun. Cok kalamiyo. kizimi okula gotirup getiriyo cok yoruluyo zaten.bazen iceri bile almiyorum.ama gittigi an yalnizlik cokuyo bana da. hep insan istiyorum. Arkadaslarim hep calisiyo zaten.aksam esim geliyo ilgisizligi zorla is yapmasi cildirtiyo. 4.5 yasindaki cocukla dalasiyo. Belki o vlcdan takilsa gunduzum daha iyi olacak.bak gene sinirlendim.
Takma kafana diycem ama olmuyo biliyorum. insallah kisa zamanda moralin yerine gelir.

Ben bugun Dr'a gittim oglumu asiya goturdum gitmisken kendi Dr'uma gittim...
Okadar yogunduki basini kasiyacak vakti bile yoktu ama aldi beni sagolsun...

Nst ye girdik ondan bi sorun cikmadi...

Kilo alimimiz cok azmis yine 2 haftada 400 gr almasi lazimken 150 gram almis...

Ileri giden 2.hafta 1 gunumuz 1 hafta 3 gune gerilemis ona bi bakimdan cok sevindim siniri gecmisti riskliydi...

Sekerim yuksek ama cok cok degilmis 140 I geciyor ama 165 bi tane o seviyede olsa sorun dedi digerleri 150 civari 145 den basliyor... Bebegin suyu artmadikca sorun yok dedi oda iyiymis zaten...

Bu arada bebek cok iri gidiyordu o sebepten hep sezeryan konustuk Dr la bu gidisle 4 kilolari gecmeyecek hatta 3.500 bile olmaz gibime geliyor... Bidahaki kontrolumde doktora normal dogum sansim varmi onu sorucam bu seker vs den dolayi varmi yokmu bilemiyorum... Ama eger varsa normal dogum sansimi denemek istiyorum allahin izniyle...

cnm benım merhaba cnm genel olarak kontrol ıyı gecmış aslında bak tablodada bebıişin kg sı 2500 gr ıcın ortamalayı gösterıyo bebış fazla kg alsaydı ozaman probelm oluccaktı degılmı cnm benım normal doğuma yönelmışın hadı bakaım ınşalla gönlune göre olur ıcınde hep bı normal doğum ıstegı vardı ztn degılmı
eşimin dayı eşi gebelıgınden öncede şeker hastası ondanda bıldıgım kadarıyla normal doğuma engel degıl

cnm benım merhaba cnm genel olarak kontrol ıyı gecmış aslında bak tablodada bebıişin kg sı 2500 gr ıcın ortamalayı gösterıyo bebış fazla kg alsaydı ozaman probelm oluccaktı degılmı cnm benım normal doğuma yönelmışın hadı bakaım ınşalla gönlune göre olur ıcınde hep bı normal doğum ıstegı vardı ztn degılmı
eşimin dayı eşi gebelıgınden öncede şeker hastası ondanda bıldıgım kadarıyla normal doğuma engel degıl

canım ben zaten kiloya takmıyorum zaten haftasına göre kilosu iyi ...benim kuzen 2.500 doğum yaptı yaşına gelmeden yumuk yumuk bişey oldu .. doğsa zaten alıyo toparlıyo cabucacık bebişler.. ben normal doğumu istiyorum dr la daha konuşmadık tabi kendi kendime karar verdim hatta diyorumki hiç gitme kontrole sancın tutsun öyle git :)) ya benim doğurmaya niyetim yok sanırım durucam ben böyle... normal doğum konusunda ısrarlıyım biraz ben zaten ilktede çok üzüldüm sezeryan olduma bundada gidiş öyleydi .. okadar aç geziyorum bari aç kaldığıma değsin dimi ..
bugün artık açlıktan ağlıyodum verdim veriştirdim dr larada diyetlerinede kör şeytanın biri otur ye tıka basa diyo ... o değilde etrafımdakiler de çok üzülüyor bu durumuma .. isyannnnnnn ediyorum artık mide gurultusuyla yaşamaya :(( yatıım gitim dön dön gurultudan uyuyamadım kaçamak yapıyorum şuan tak dedi canıma valla..

canım ben zaten kiloya takmıyorum zaten haftasına göre kilosu iyi ...benim kuzen 2.500 doğum yaptı yaşına gelmeden yumuk yumuk bişey oldu .. doğsa zaten alıyo toparlıyo cabucacık bebişler.. ben normal doğumu istiyorum dr la daha konuşmadık tabi kendi kendime karar verdim hatta diyorumki hiç gitme kontrole sancın tutsun öyle git :)) ya benim doğurmaya niyetim yok sanırım durucam ben böyle... normal doğum konusunda ısrarlıyım biraz ben zaten ilktede çok üzüldüm sezeryan olduma bundada gidiş öyleydi .. okadar aç geziyorum bari aç kaldığıma değsin dimi ..
bugün artık açlıktan ağlıyodum verdim veriştirdim dr larada diyetlerinede kör şeytanın biri otur ye tıka basa diyo ... o değilde etrafımdakiler de çok üzülüyor bu durumuma .. isyannnnnnn ediyorum artık mide gurultusuyla yaşamaya :(( yatıım gitim dön dön gurultudan uyuyamadım kaçamak yapıyorum şuan tak dedi canıma valla..

Uff canim yaa. Sabrettin o kadar cok da kacirma. Sabir

iyi akşamlar kızlar,

Canım benim, ne hamileliğin ne doğumun kolay geçmedi, şimdi bir de yalnızsın, sıkılman, yorgun hissetmen doğaldır sanırım, inşallah kendini toparlaman kısa sürer. Ara sıra dışarıya çıkabilsen senin için ne iyi olur. Mihrimah kızmızda iyidir inşallah.

Ben de slinglerden alacağım canım, onlar bildiğin kumaş parçası, yeni doğan için daha uygun sanırım. Seni en iyi anlayabileceklerden biri benim canım. Şu an 33+3 deyim ve eşimden başka yanımda kimse olmadı ve muhtemelen doğumda da olmayacak. Kayınvalidem ilk başlarda, kızım ben sana her hafta gelirim yardım ederim diyordu, sonra annemin hacıya gideceğini duyunca, ben olsam kızımı bırakıp gitmezdim v.s. diyip durdu sağolsun ve hiç uğramadı, ne zaman oturmaya çağırsam ay işim var v.s. dedi, kötü niyetli olmadığını biliyorum ama insana dokunuyor. Annem yazık 6 senedir hacı çıksın diye bekliyordu, ben ona kıyıp anne gitme diyebilir miyim. Ben de eşime söyledim, en zor yatalak 5 ayımda kimse gelip bir çorba bile kaynatmadı, doğumdan sonra da kimse gelmesin istemiyorum dedim, bunları cadılık yaparak demiyorum tabii, gülerek şakalaşarak :)

Canım keşke kendime dermanım olsa da yannına gelip sana yardım etsem, ikimize de vakit geçerdi :) Ama insan yalnız kovboy olmaya alışıyor sanırım, şimdi kimseyi istemiyorum yanımda, bir de kinciyimdir, biraz da o yüzden kimseyi istemiyom :) Allah'tan eşim çok anlayışlı, o öyle olmasa ne olurdum bilmem.

Canim simdi bende normale kaydim kendimce dr'un bundan haberi bile yok kendi kendime gelin guvey oluyorum iste ... O yuzden dusundum anlarmiyim diye o farkli oluyordur elbet...

Benim kuzen diyoki pek heveslenme sende fitik var belde boyunda normali onermeye bilir diyo...
Sahi varmi oyle bi durum fitik olanlati normal dogurtmuyolarmi...
Ay benim dogurmaya niyetim yok galiba 29 ekime gun almis biri olarak uzattikca uzattim dogumu bende millet bi an once cikartiyim diye bakiyor bende durdukca dursun diye ugrasiyorum...

Annem diyoki bana cektiysen catin dardir ... Nasil anlasiliyor bu cati acep... Halama ceksem keske o pit pit doguruyomus.. ayy ole bole denicem Ben sansimi o crsaretim var ...

Fburakcığım inşallah normal doğuma doktorun onay verir, şekerden dolayı bir sorun olmuyor bildiğim, ama sen de bel fıtığı vardı sanırım, o ppürüz yaratabilir. İnşallah olur der, ikimiz de ıkına ıkına alırız bebeklerimizi kucağımıza :52:Benim cumartesi öğlenleyin pelvik muayenem var, bakalım inşallah normal doğum onayı gelir. Çatın dar falan derse 2. bir doktora gidip teyit edeceğim. Gerçi hoş, çatı normal çıksa bile normal doğumun garantisi yok ama olsun.

Memorialla amerikan ondan satiyo walla zorla :D iki sezeryanimda da cok kanamam oldu. Biz mi tuhafız eczaci mi? Hasta bezi cok buyuk yaa camasirin icine sığmaz. Yurumeye kalkican ya kocaman gorunur. Alt acma bezi olarak kullandim ben genis genis. Bi de yanimda hastaneye goturdum. İyiki mecbur kalmadim. Ama baska bir hasta bezi oluyosa onu da bilmiyorum canim.
Benim kiz bugun 06:30 dan beri uyumuyo dogrudurust. Yataga koyuyorum kalkiyo. Surekli memede. Cildiricam artik.
Artik inmesi normal. En agir gunler hosgeldi. Saglikla atlat insallah canim.

Geçen gün eczaneye gittim canım, mesane bezi almaya, eczacı kız lohusa pedi var isterseniz dedi, tamam dedim, ondan getirtecekler. Lohusa pedi mesane bezinden daha mı ince biliyor musun?

Canim ben demedim. Normal dogumda nasil cok bilmiyorum. Biri sezeryanda az oluyo demis ama benim iki sezeryanimda da kanamam cok oldu. Surekli kontrol ediyolardi degistiriyolardi.
O denilen kasilmadan korkma canim. Ben de oyle olurdu ki ,dogumsancisi da cektigimden cok korkmustum. Kramp gibi. Biliyosun ama yine de korkuyosun işte. Ayak popo ne denk gelirse :) bi de toplandilardi bi bolumde o zaman canin aciyo iste. Acinin zevk verdigi tek an sanirim.
İnsallah canim cok saol. Oyle ataga hevesim yok doysun yeter :). Aman kilosu aman boyu vs. Birincide cok hirsliydim. Simdi sende de olcak : P ikincide anliyosun ki boyunu aliyo zaten kilo muhim degil. Tabiki minimumda olmasi stres yapiyo. O da sut derdinden. 3 ayda pek uzunmus yahu.
pes etmek hicbirimiz icin yok. Karni agridigi icin dun mahvolmus kizim :) ipince usuttu biraz. Bugun giydirdim ama kurdesen dokmese bari.
Benim sirami aldilar. Siz vermeyin. Herkes sirasi bilsin canim. Ayip :)

Amaan dediğin gibi canım, kilosu, boyu önde olsun olmasın farketmez canım, onları çok kafaya takacağımı sanmam. Besinini yeteri kadar alsın da gerisi boş, çünkü hem boy hem kilo genetik, ekstrem durumlar dışında ne yaparsan yap onları değiştiremezsin zaten. Kız çocukları için standarttır, anneden bira uzun babadan kısa olurlar. Bebekken ne olursa olsun son durumu böyle olacak :) Selin'imizin sağlığı yerinde olsun, kızımız güzel güzel emsin gerisi önemli değil. Bir de sen çabucak kendiini toparla, daha ne isteriz :)

Mersennecim hos geldin canim...
Cok gezdin bu ara azcik otur yoksa bu gidisle sen benim sirami alicaksin....

Esin yeni ise baslamis hayirli olsun...

Umarim cati muayenen iyi gecerde normal doguma engel bi durum cikmaz...

Pepukecim cok gecmis olsun... Onasil biseymis ilk duydum bende...

Aman diyi canım, sıranı istemiyorum :1: Yaa son bir aydır inanılmaz yoğunum, ne oldu anlamadım. Biz kızımızın odasına 5-6 ay sonra mobilya alacaktık, eşimin kuzeni bebek odasını değiştiriyormuş, elindeki yeniymiş, ister misiniz dedi, dedik alalım, en kötü beğenmezsek zaten kendimiz alacağız dedik, eşyalar bu akşam gelecek bakalım. Ben de dün kızımın odasında 1-2 ıvır zıvır vardı, onları toparladım.Önümüzdeki hafta da kızımın kıyafetlerini yıkayıp, ütüleyip, hastane çantamı hazırlayacağım. 36. haftamda da eve temizlik için birisini alayım diyorum ama erken mi, 38 lere mi bıraksam bilemiyorum.

Ben bugun Dr'a gittim oglumu asiya goturdum gitmisken kendi Dr'uma gittim...
Okadar yogunduki basini kasiyacak vakti bile yoktu ama aldi beni sagolsun...

Nst ye girdik ondan bi sorun cikmadi...

Kilo alimimiz cok azmis yine 2 haftada 400 gr almasi lazimken 150 gram almis...

Ileri giden 2.hafta 1 gunumuz 1 hafta 3 gune gerilemis ona bi bakimdan cok sevindim siniri gecmisti riskliydi...

Sekerim yuksek ama cok cok degilmis 140 I geciyor ama 165 bi tane o seviyede olsa sorun dedi digerleri 150 civari 145 den basliyor... Bebegin suyu artmadikca sorun yok dedi oda iyiymis zaten...

Bu arada bebek cok iri gidiyordu o sebepten hep sezeryan konustuk Dr la bu gidisle 4 kilolari gecmeyecek hatta 3.500 bile olmaz gibime geliyor... Bidahaki kontrolumde doktora normal dogum sansim varmi onu sorucam bu seker vs den dolayi varmi yokmu bilemiyorum... Ama eger varsa normal dogum sansimi denemek istiyorum allahin izniyle...

Doğumdan önce hastaneye yatman gerekmiyor ya şeker yüzünden buna da şükür canım. Biliyorum sıkacak dişin kalmadı ama az kaldı dayan. Doğumdan sonra ziyafetler seni bekliyor :1: Oğluşunun sağlığı da iyi. Son 3 haftanız, inşallah normal doğum onayı gelir de son 5 haftanız diyebiliriz :)

Ben bi çeşit lohusa pedi gormustum. İnce uzun. Sayet oysa benim işimi görmezdi. Kenarlardan sizdirirdi benimkini.

Bu arada sutu arttırmak için tavsiye. Bir hafta yapilabiliyormus. Sonra ara verilmeli. Saracoglu nun siresinde var. Kuru incir kuru. Tesaduf degilse biraz arttirdi. Unutmadan yazayim dedim. Birakinca azalirsa dogru demektir. Pazartesi unjtmam insallah yazaörim.
Sen nasilsin mersenne? Keyifler iyi mi

Uff canim yaa. Sabrettin o kadar cok da kacirma. Sabir

Dun gece oturdum yedim canim napiyim... Oyle borek corek tatli vs degil yediklerim...

Dun nasil uzulduyse annecigim bana sabah gelmis basima devotion oksuyor bebek gibi... Nasilsin diyor vs nasil dert olduysam kadincigaza cok uzulmus demekki...
Bende napiyim nezamandir yansitmiyorum kimseye bisey de dun patladim sonunda dayanamiyorum artik...
Resmen milletin zayiflamak icin yaptigi diyeti yapiyorum 2 bardak sut var ekstradan gerisi azala azala zayiflama diyetine dondu....

Cok bunaliyorum hamile bir insana bukadar yuklenilmezki...
Ayin 15'de dr'a gidicem diyet diyet diyosunuzda diyetisyenin verdigi listelerden haberiniz varmi acaba diyip listeyi vericem eline bunun neresini kisayim siz soyleyin dicem...
valla onlarin listesine uymucam artik sabah sabah 5 dilim ekmek yedim 2 ince dilim yemem lazim saka gibi...

Dun gece oturdum yedim canim napiyim... Oyle borek corek tatli vs degil yediklerim...

Dun nasil uzulduyse annecigim bana sabah gelmis basima devotion oksuyor bebek gibi... Nasilsin diyor vs nasil dert olduysam kadincigaza cok uzulmus demekki...
Bende napiyim nezamandir yansitmiyorum kimseye bisey de dun patladim sonunda dayanamiyorum artik...
Resmen milletin zayiflamak icin yaptigi diyeti yapiyorum 2 bardak sut var ekstradan gerisi azala azala zayiflama diyetine dondu....

Cok bunaliyorum hamile bir insana bukadar yuklenilmezki...
Ayin 15'de dr'a gidicem diyet diyet diyosunuzda diyetisyenin verdigi listelerden haberiniz varmi acaba diyip listeyi vericem eline bunun neresini kisayim siz soyleyin dicem...
valla onlarin listesine uymucam artik sabah sabah 5 dilim ekmek yedim 2 ince dilim yemem lazim saka gibi...

Bisey denmiyo ki canim sşmdi. Afiyet olsun desem olmaz, niye yedin desem olmaz :(

Mersennecim gidicem bakalim 15.de ayin ozaman dicem bakalim olur dicekmi...
Daha once sordugumda bana 2 sene en az gecmesi lazim demisti normal dogum icin... Suanki durumumda bir risk varmi yokmu vs diye...

Canim hic belli olmaz kimin kimden once doguracagi.. dr bana dediki bayrama korkma gelmez bu dedi sanirim keyfi yerinde... Gecen beni Ben bayramda yokum diye panikletmisti ya Ben bisey demedim kendi dediki burdayim panik yapma beni kandirmis hos cok coddi bir adamdir normalde benim pipirikli panik oldumuda biliyor ogun bana saka yapmis Adam ciddi olunca sakasida anlasilmiyor... 22 sinde izne cikicam 29 'a kadar dedi bisey olursa ararsin dedi...

Benle sen siradayken pepuke bizden once dogurrcak bak demedi deme...

Canim dr bu gittigimde haftam az kaldi diye idare edicez dedi anlicani baslamamak icin bana eziyet ediyolar simdi... Hos ogunde okadar yogunduki kafasi bulanmisti... Ben hep ilk randevuyu aliyorum normalde yoksa adam cigrindan cikiyor.. kisa saat geliyor talep cok yetisemiyor...

Oda takimini al canim simdilik idare et bence cunku senin yapcan odayi sonra kizin begenmicek en azindan biraz buyuyunce onun zevkine gore alirsiniz odasini...

Canim temizlik olayini 38 den sonra ozellikle bebis dogum kanalina giriyor vs o zaman yaptir istersen ama bazi bebekler 42. Haftayi bulabiliyorlar zaten Dr sana soyler son zamaninda her an gelebilir diye...

Bu arada benim anneme cektiysem catim dardir Muhtemelen halama cekmis olmayi umud ediyorum onun genismis ne varki cocuk dogurmakta pirt diyo cikiyo der hep... Oysa canim cok azdir spiral taktirmis aglaya aglaya dogumdan zor diyo spirali dusun o derece...
Annem bizi zor dogurmus cati darligindan bana hep normal dogum zor diyip durur...bide ben koca kafali tombis dogmusum hemde evde dogmusum babanemin inadindan oluyormusum nerdeyse tramva gecirmisim mos mor dogmusum vs anacim diyoki catin darsa aman sakin normal dogurma... Bende dedimki tirsitma beni Ben kararliyim dogurcam diyorum ... Sonra kesin beni diye bagirmada diyor....
Bakalim zaman ne gostericek gorecegiz...
Insallah ikimizde normal dogum yapariz pirt diye... Insikak suresi dogumu kolaylastitiyormus simdiden baslamak lazim bide dogum aninda surekli okumak lazim...

Bisey denmiyo ki canim sşmdi. Afiyet olsun desem olmaz, niye yedin desem olmaz :(

Icinden nasil geliyorsa oyle soyle sekerim yedim ictim gecmisler olsun...

Ac ac gezmediysen hamileliginde beni anlaman inan cok zor.. rabbim kimseyi aclikla imtahan etmesin cok zor ... Bende dayanamiyorum napiyim canim sen soyle...

Ben bi çeşit lohusa pedi gormustum. İnce uzun. Sayet oysa benim işimi görmezdi. Kenarlardan sizdirirdi benimkini.

Bu arada sutu arttırmak için tavsiye. Bir hafta yapilabiliyormus. Sonra ara verilmeli. Saracoglu nun siresinde var. Kuru incir kuru. Tesaduf degilse biraz arttirdi. Unutmadan yazayim dedim. Birakinca azalirsa dogru demektir. Pazartesi unjtmam insallah yazaörim.
Sen nasilsin mersenne? Keyifler iyi mi

O zaman lohusa pedi bana hiç yetmez canım, benim reglime yeter o ancak :52::52:İyi oldu söylediğin, çünkü eczaneye daha gidip bakmadım, söyliyim mesane bezi getirsinler o zaman, inşallah o yeter :) Benim keyifler iyi canım, tek olunca zaman geçmiyor, ben de geçsin diye iş yaratıyorum kendime, geçen gün mutfak ve banyodaki silikonları yeniledim, ufak tefek alçı işlerini yaptım,bizim evin inşaat işleri benden sorulur :52::52: Ben bir de bulgur pilavını duydum, süt arttırmak için, ama ne kadar doğru bilmiyorum canım, biraz da bulgur yiyip dene bakalım, nasıl olsa zararı yok. Annelik ne kadar zor yaa, hamileliği ayrı bir şey, hamilelikten sonra beslemek, insan hep tedirgin oluyor. Bebeklerimiz sağlıklı olsun da her türlü zorluğa rağzıyız :)

Mersennecim gidicem bakalim 15.de ayin ozaman dicem bakalim olur dicekmi...
Daha once sordugumda bana 2 sene en az gecmesi lazim demisti normal dogum icin... Suanki durumumda bir risk varmi yokmu vs diye...

Canim hic belli olmaz kimin kimden once doguracagi.. dr bana dediki bayrama korkma gelmez bu dedi sanirim keyfi yerinde... Gecen beni Ben bayramda yokum diye panikletmisti ya Ben bisey demedim kendi dediki burdayim panik yapma beni kandirmis hos cok coddi bir adamdir normalde benim pipirikli panik oldumuda biliyor ogun bana saka yapmis Adam ciddi olunca sakasida anlasilmiyor... 22 sinde izne cikicam 29 'a kadar dedi bisey olursa ararsin dedi...

Benle sen siradayken pepuke bizden once dogurrcak bak demedi deme...

Canim dr bu gittigimde haftam az kaldi diye idare edicez dedi anlicani baslamamak icin bana eziyet ediyolar simdi... Hos ogunde okadar yogunduki kafasi bulanmisti... Ben hep ilk randevuyu aliyorum normalde yoksa adam cigrindan cikiyor.. kisa saat geliyor talep cok yetisemiyor...

Oda takimini al canim simdilik idare et bence cunku senin yapcan odayi sonra kizin begenmicek en azindan biraz buyuyunce onun zevkine gore alirsiniz odasini...

Canim temizlik olayini 38 den sonra ozellikle bebis dogum kanalina giriyor vs o zaman yaptir istersen ama bazi bebekler 42. Haftayi bulabiliyorlar zaten Dr sana soyler son zamaninda her an gelebilir diye...

Bu arada benim anneme cektiysem catim dardir Muhtemelen halama cekmis olmayi umud ediyorum onun genismis ne varki cocuk dogurmakta pirt diyo cikiyo der hep... Oysa canim cok azdir spiral taktirmis aglaya aglaya dogumdan zor diyo spirali dusun o derece...
Annem bizi zor dogurmus cati darligindan bana hep normal dogum zor diyip durur...bide ben koca kafali tombis dogmusum hemde evde dogmusum babanemin inadindan oluyormusum nerdeyse tramva gecirmisim mos mor dogmusum vs anacim diyoki catin darsa aman sakin normal dogurma... Bende dedimki tirsitma beni Ben kararliyim dogurcam diyorum ... Sonra kesin beni diye bagirmada diyor....
Bakalim zaman ne gostericek gorecegiz...
Insallah ikimizde normal dogum yapariz pirt diye... Insikak suresi dogumu kolaylastitiyormus simdiden baslamak lazim bide dogum aninda surekli okumak lazim...

Pepukeye sıramı vermeyeceğim, senle benim zaten yakın, o yüzden pekde belli olmaz, ama pepuke beklesin :) :) Senin doktorda pek şakacıymış şekerim, böyle şaka mı olur:47:Neyse en azından şimdi için rahattır tabii ki. İnşallah halana çekmişsindir canım, hayırlısı diyelim. Çatımız darsa zaten doktora üstelememek lazım. Benim doktor, son gittiğimde bana bir kaç şey söyledi, üstelememem gerektiğini anladım. Çatısı darken normal doğumda ısrar eden bir hamilenin bebeğini doğururken mecburen boynundaki mi, kolundaki mi (hatırlamıyorum) bir kaç kemiği kırmak zorunda kalmış. Bebekler hemen toparlıyor, kemikleri çabuk kaynıyor ama gereksiz dedi tabiiki.

Temizlik dediğin gibi 38. haftalarda daha mantıklı galiba, bekleyeyim biraz daha. Bu arada yatak odası konusunda aynı fikirdeyim, zaten odasını kullanmayacak, beşiği bizim odada. Yorganını, nevresimini yıkadım, kızımızı bekliyor yatağı :) Bu arada dün sigortamı yeniledik. Koç allianz doğum paketine 450 TL. lik bebek paketide eklemiş. En azından doğduğu zaman ki topuk testleri v.s. direkt sigortadan karşılanacak, az bir fark veririz, bu da kızımızın şansı. Çünkü 2 senedir koç allianzda yaptırıyorum, bu paket yoktu, bu sene yeni koydular, bize yarayacak :) Hasarsızlık indirimimle beraber doğum paketi+ yatarak tedaviler 1400 TL. ye geldi. Geçen sene 1200 TL vermişim, ondan önceki sene 900 TL. vermişim. Memorialdaki doğum parasının yarısı kadarını 3 senede sigortaya vermiş oldum:.

Azraaadan haber yok, bugün bebeğine kavuşur inşallah.

Back
X