iyi akşamlar kızlar,
beklenti,ahistanbul bebişlerinin hayırlı olsun;geçmiş olsun.totalistmiydiniz sizler?
azra da sizler de atlattınız çok şükür.
geriye az kaldı hamişimiz.
pepuke 30 a girdin çok şükür.prematüre ve tüm cicileriniz hayırlı olsun.ben hiç alamamıştım,büyük büyük giydi.sıkıcıydı ama şimdi daha iyi geliyorlar.arkadaşım da ikizlerine alamamış ve aynen büyük büyük giydirmiş.onun da riskliydi ama previa olduğunu ameliyatta gördü doktoru.
ikiz hamile bir arkadaş vardı burda,içi ferah olsun o arkadaşım da benim gibi çalıştı.ikiz olduğundan 30.haftafa izne ayrıldı.36+3 de dr.u aldı bebişleri.benim kızımdan bir gün önce doğdular.
mersenne yine yoğun sanırım.
fburak sağlıkla olsun da normal daha iyi tabiki.
kızlar ben pek yorgunum.hem uykusuzluk,hem ev işleri,hem çocuklar.........

sürekli ev topluyorum.geliyorlar bana zaman zaman

evde yalnız olmak da sıkıyor artık.değişiklik olsun diye çaya karşı komşumu çağırıyorum.
hamilelikten o kadar psikolojim bozulmuş ki rüyamda ard arda iki kez hamile kalıyorum.

Allah'tan öyle bir ihtimal yok.
Canım benim, ne hamileliğin ne doğumun kolay geçmedi, şimdi bir de yalnızsın, sıkılman, yorgun hissetmen doğaldır sanırım, inşallah kendini toparlaman kısa sürer. Ara sıra dışarıya çıkabilsen senin için ne iyi olur. Mihrimah kızmızda iyidir inşallah.
sen de çok çektin canım ya.
kanguruyla rahat lur mu daha küçükler ya.
sevi bebenin değişik bir kangurusu var daha rahat görünüyor.ben de onu almak istiyorum.
yanımda bir yakınım olsa belki daha iyi hissedeceğim ama kimse yok.arkadaşımın annesi hep yanındaydı doğumdan önce de ara ara hep geliyordu.arkadaşlar cuma bebek görmeye gitmişler ona.teyzesi de gelmiş.işler için yardımcı da almışlar.o güün içime koca bir yalnızlık oturdu.

insan fiziksel olarak zorluklar yaşasa da manevi olarak desteğe ihtiyacı var.
Ben de slinglerden alacağım canım, onlar bildiğin kumaş parçası, yeni doğan için daha uygun sanırım. Seni en iyi anlayabileceklerden biri benim canım. Şu an 33+3 deyim ve eşimden başka yanımda kimse olmadı ve muhtemelen doğumda da olmayacak. Kayınvalidem ilk başlarda, kızım ben sana her hafta gelirim yardım ederim diyordu, sonra annemin hacıya gideceğini duyunca, ben olsam kızımı bırakıp gitmezdim v.s. diyip durdu sağolsun ve hiç uğramadı, ne zaman oturmaya çağırsam ay işim var v.s. dedi, kötü niyetli olmadığını biliyorum ama insana dokunuyor. Annem yazık 6 senedir hacı çıksın diye bekliyordu, ben ona kıyıp anne gitme diyebilir miyim. Ben de eşime söyledim, en zor yatalak 5 ayımda kimse gelip bir çorba bile kaynatmadı, doğumdan sonra da kimse gelmesin istemiyorum dedim, bunları cadılık yaparak demiyorum tabii, gülerek şakalaşarak :)
Canım keşke kendime dermanım olsa da yannına gelip sana yardım etsem, ikimize de vakit geçerdi :) Ama insan yalnız kovboy olmaya alışıyor sanırım, şimdi kimseyi istemiyorum yanımda, bir de kinciyimdir, biraz da o yüzden kimseyi istemiyom :) Allah'tan eşim çok anlayışlı, o öyle olmasa ne olurdum bilmem.
Canim simdi bende normale kaydim kendimce dr'un bundan haberi bile yok kendi kendime gelin guvey oluyorum iste ... O yuzden dusundum anlarmiyim diye o farkli oluyordur elbet...
Benim kuzen diyoki pek heveslenme sende fitik var belde boyunda normali onermeye bilir diyo...
Sahi varmi oyle bi durum fitik olanlati normal dogurtmuyolarmi...
Ay benim dogurmaya niyetim yok galiba 29 ekime gun almis biri olarak uzattikca uzattim dogumu bende millet bi an once cikartiyim diye bakiyor bende durdukca dursun diye ugrasiyorum...
Annem diyoki bana cektiysen catin dardir ... Nasil anlasiliyor bu cati acep... Halama ceksem keske o pit pit doguruyomus.. ayy ole bole denicem Ben sansimi o crsaretim var ...
Fburakcığım inşallah normal doğuma doktorun onay verir, şekerden dolayı bir sorun olmuyor bildiğim, ama sen de bel fıtığı vardı sanırım, o ppürüz yaratabilir. İnşallah olur der, ikimiz de ıkına ıkına alırız bebeklerimizi kucağımıza

Benim cumartesi öğlenleyin pelvik muayenem var, bakalım inşallah normal doğum onayı gelir. Çatın dar falan derse 2. bir doktora gidip teyit edeceğim. Gerçi hoş, çatı normal çıksa bile normal doğumun garantisi yok ama olsun.
Memorialla amerikan ondan satiyo walla zorla

iki sezeryanimda da cok kanamam oldu. Biz mi tuhafız eczaci mi? Hasta bezi cok buyuk yaa camasirin icine sığmaz. Yurumeye kalkican ya kocaman gorunur. Alt acma bezi olarak kullandim ben genis genis. Bi de yanimda hastaneye goturdum. İyiki mecbur kalmadim. Ama baska bir hasta bezi oluyosa onu da bilmiyorum canim.
Benim kiz bugun 06:30 dan beri uyumuyo dogrudurust. Yataga koyuyorum kalkiyo. Surekli memede. Cildiricam artik.
Artik inmesi normal. En agir gunler hosgeldi. Saglikla atlat insallah canim.
Geçen gün eczaneye gittim canım, mesane bezi almaya, eczacı kız lohusa pedi var isterseniz dedi, tamam dedim, ondan getirtecekler. Lohusa pedi mesane bezinden daha mı ince biliyor musun?
Canim ben demedim. Normal dogumda nasil cok bilmiyorum. Biri sezeryanda az oluyo demis ama benim iki sezeryanimda da kanamam cok oldu. Surekli kontrol ediyolardi degistiriyolardi.
O denilen kasilmadan korkma canim. Ben de oyle olurdu ki ,dogumsancisi da cektigimden cok korkmustum. Kramp gibi. Biliyosun ama yine de korkuyosun işte. Ayak popo ne denk gelirse :) bi de toplandilardi bi bolumde o zaman canin aciyo iste. Acinin zevk verdigi tek an sanirim.
İnsallah canim cok saol. Oyle ataga hevesim yok doysun yeter :). Aman kilosu aman boyu vs. Birincide cok hirsliydim. Simdi sende de olcak : P ikincide anliyosun ki boyunu aliyo zaten kilo muhim degil. Tabiki minimumda olmasi stres yapiyo. O da sut derdinden. 3 ayda pek uzunmus yahu.
pes etmek hicbirimiz icin yok. Karni agridigi icin dun mahvolmus kizim :) ipince usuttu biraz. Bugun giydirdim ama kurdesen dokmese bari.
Benim sirami aldilar. Siz vermeyin. Herkes sirasi bilsin canim. Ayip :)
Amaan dediğin gibi canım, kilosu, boyu önde olsun olmasın farketmez canım, onları çok kafaya takacağımı sanmam. Besinini yeteri kadar alsın da gerisi boş, çünkü hem boy hem kilo genetik, ekstrem durumlar dışında ne yaparsan yap onları değiştiremezsin zaten. Kız çocukları için standarttır, anneden bira uzun babadan kısa olurlar. Bebekken ne olursa olsun son durumu böyle olacak :) Selin'imizin sağlığı yerinde olsun, kızımız güzel güzel emsin gerisi önemli değil. Bir de sen çabucak kendiini toparla, daha ne isteriz :)
Mersennecim hos geldin canim...
Cok gezdin bu ara azcik otur yoksa bu gidisle sen benim sirami alicaksin....
Esin yeni ise baslamis hayirli olsun...
Umarim cati muayenen iyi gecerde normal doguma engel bi durum cikmaz...
Pepukecim cok gecmis olsun... Onasil biseymis ilk duydum bende...
Aman diyi canım, sıranı istemiyorum

Yaa son bir aydır inanılmaz yoğunum, ne oldu anlamadım. Biz kızımızın odasına 5-6 ay sonra mobilya alacaktık, eşimin kuzeni bebek odasını değiştiriyormuş, elindeki yeniymiş, ister misiniz dedi, dedik alalım, en kötü beğenmezsek zaten kendimiz alacağız dedik, eşyalar bu akşam gelecek bakalım. Ben de dün kızımın odasında 1-2 ıvır zıvır vardı, onları toparladım.Önümüzdeki hafta da kızımın kıyafetlerini yıkayıp, ütüleyip, hastane çantamı hazırlayacağım. 36. haftamda da eve temizlik için birisini alayım diyorum ama erken mi, 38 lere mi bıraksam bilemiyorum.
Ben bugun Dr'a gittim oglumu asiya goturdum gitmisken kendi Dr'uma gittim...
Okadar yogunduki basini kasiyacak vakti bile yoktu ama aldi beni sagolsun...
Nst ye girdik ondan bi sorun cikmadi...
Kilo alimimiz cok azmis yine 2 haftada 400 gr almasi lazimken 150 gram almis...
Ileri giden 2.hafta 1 gunumuz 1 hafta 3 gune gerilemis ona bi bakimdan cok sevindim siniri gecmisti riskliydi...
Sekerim yuksek ama cok cok degilmis 140 I geciyor ama 165 bi tane o seviyede olsa sorun dedi digerleri 150 civari 145 den basliyor... Bebegin suyu artmadikca sorun yok dedi oda iyiymis zaten...
Bu arada bebek cok iri gidiyordu o sebepten hep sezeryan konustuk Dr la bu gidisle 4 kilolari gecmeyecek hatta 3.500 bile olmaz gibime geliyor... Bidahaki kontrolumde doktora normal dogum sansim varmi onu sorucam bu seker vs den dolayi varmi yokmu bilemiyorum... Ama eger varsa normal dogum sansimi denemek istiyorum allahin izniyle...
Doğumdan önce hastaneye yatman gerekmiyor ya şeker yüzünden buna da şükür canım. Biliyorum sıkacak dişin kalmadı ama az kaldı dayan. Doğumdan sonra ziyafetler seni bekliyor

Oğluşunun sağlığı da iyi. Son 3 haftanız, inşallah normal doğum onayı gelir de son 5 haftanız diyebiliriz :)