Plasenta previa


canım hasta bezi fikri bana uzak zaten ben ped koyacaktım çantaya başka altarnatifim olmayınca sen yetiştim imdadıma bu benim işimi görür canım baya baya.. ilkte zaten maşallhım vardı kanama konusunda bundada aşağı kalmam gibi geliyor...
canım dr'a gitmedinmi? sanırım kızına mama takviyesi yapman şart oldu bukadar zamnda sanada yazık bebişinede...

evet indi bide ne inme çok zorluyo beni bide tombişlikte var üstüne tabi (
 

Gitmem mi hem kendi doktorumuza hem baska yenidogan doktoruna gittim ustelik. 25-40 arasi almasi gerekiyosa 25 aliyo. Sabir diyip deniyoruz. Az olsun anne sutu olsun diyolar. Min. Altina inerse mama.
5 yasinda asi varmis da soramadim ne asisi diye.
 
Gitmem mi hem kendi doktorumuza hem baska yenidogan doktoruna gittim ustelik. 25-40 arasi almasi gerekiyosa 25 aliyo. Sabir diyip deniyoruz. Az olsun anne sutu olsun diyolar. Min. Altina inerse mama.
5 yasinda asi varmis da soramadim ne asisi diye.

anladım canım sabır ozaman uğraşcan bi şekilde olcak 8

5 yaş çin bana su ç,çeği demişti ama 6 da var dedi :)) illa biz sorcaz zaten kimsenin bişey dediği yok bende saf saf okulda yapılcak diye biliyorum ..
 
arkadaşlarım nasılsnz ?gelen giden çok oluyor yazamadım ,bebeğimiz bugün iyiymiş yarın asıl kontrol ve haberini alıcaz,inşallah daha iyi olduğunu duyarız doktor çarşambaya kadarr toparlarsa anneyi çağırıcaz monitör karşısında bebeği emziricez 2-3 günn o şekilde kalınıyormuş hastanede inşallah rabbim bize bağışlar aminnnnnnnn
 

Insallah hersey yolunda gider carsamba gunu.. bi an once bebisinle evine donersin insallah...
 

Dualarımız sizinle canım içini ferah tut yavrun hafta sonunda inşallah evinde olur...
 
Selam kızlar
İki haftadır işaret parmagımda tanımlanamayan kırmızı bir şişlik vardı artık beni rahatsız etmeye başlayınca bu sabah dermatologa gittik.doktorun kesip kanı akıtacağını düşünürken meğer sıkıldıkça büyüyen kan dolan bişeymiş.kriyoterapi yaptı çok acıdı.geçmezse ki bence geçmez doğumdan sora yakıcakmış elektrikle.onca sezaryen geçirdim neler çektim ama böyle şeylerden çok huylanıyorum.kalçama koluma bir sürü iğne yemeye razıyım ama parmağıma iğne yemeyi düşünemiyorum.sonra da elektrikle yakıcakmış.çok tırsınç bir durum.şu an çok acıyo zonkluyo.daha önce kadın doktorumun yanlış önerisiyle eşim iğneyi kızdırıp azıcık batırdı kan akıttı ama tabi hiç küçülmedi daha büyüdü.o zamandan beri arada kanadı farketmedim oraya buraya kan lekesi yaptım.çok sinir.buna şükür,illa kan akacaksa parmağımdan aksın alttan diil razıyım valla.
 

Canim gecmis olsun. O kriyo dedigin tıple sıkılan gazsa eger tek seferde fayda etmez. Bir kac kere yaptirmak gerek. Donduruyor. Yakma islemine gelince oncesinde uyusturuyorlar igneyle. Ama sonra aciyo. ama katlanilmayacak birsey degil korkma yani. Benim tirnagin basina gelenleri yazmak coook uzun surer. Pismis tavuk haline sukreder. Biran once kurtul o sislikten. Tekrar cryo denemekte fayda olur mu ki?
 
Eveeeet, eşimle 10 günlük beraberdik, bugün yeni işine başladı, ben yine her zamanki gibi tek kaldım. Annem bu arada 26 eylülde hacıya gitti hayırlısıyla 8 Kasımda dönecek, benim beklenen tarihim 18 kasım, bakalım inşallah yetişir :) Bu arada bu hafta pelvik (çatı) muayenesi olacağım kızlar, inşallah çatımız normal doğum için uygun çıkar da sezeryan olmaktan yırtarım, hayırlısı, bebeğim nasıl sağlıklı olacaksa o olsun.


Canım, öncelikle geçmiş olsun, elektrikle yakma olayını hiç düşünme, ben daha önce kolumdaki et beni gibi birşeyi yaktırmıştım, ki büyük bir alandı, inan ne öncesinde ne sonrasında hiiiiiç acımıyor, sadece güzel güzel et yanığı kokuyor Alışverişe başlamışsın ne güzel, aldığın herşeyi mutlu günlerde kullanın oğluşun ve ailenle. Bu arada sıramı kapmaya çalışıyormuşsun kaptırmaaaaam, çok ayıp, sıranı bil sen benden sonra doğuracaksın, nokta.Canım 35. hafta diye Ateş hocamı söyledi. Kanama v.s. olmadıktan sonra niye 35. haftada ameliyat yapıyor, yazdıysan da kaçırdım sanırım. Son 1 haftadır çok yazışma olmuş.


Doğum çantan hayırlı olsun canım. Ben de önümüzdeki hafta hazırlayacağım, muhtemelen hasta bezi alırım, ben regl dönemlerinde bile çift ped kullanan bir insanım, doğumda ne olur hayal edemiyorum, bir de Asud sanırım normal doğumda daha çok kanama oluyor demiş, eğer öyleyse bana hasta bezi bile yetmez herhalde :) Ama sizin bahsettiğiniz mesane bezlerinden de almayı düşünüyorum, biraz arada kaldım sanırım.

Birşey soracağım yaa, dün akşam tam vajinama bir kaç saniyeliğine sancı ggirdi, bıçak saplanmış gibi. Uyumadan önce de bir kere girdi, ama çok kısa sürüyor, bu ünlü Brixton Hicks kasılmaları mı? sizde de oldu mu? Bugün de olursa doktoru arayacağım ama merak ettim. Bir de son 1 haftadır sırtımın sağ tarafı ağrıyor, özellikle otururken, en rahat pozisyonda olmama rağmen ağrıyor. Akşamları panik atak gibi atağım oluyor, sanki nefes alamayacakmışım gibi oluyor. Bunu doktora sormuştum normal demişti, ama rahatsız edici vallahi. Hamileliğimiz başından beri ne midem bulandı, ne başım döndü ne de başka bir şey. İlk defa hamilelik belirtilerim başladı sanırım :) Bir de kızım sağolsun yine 1 haftadır sürekli ayklarını göğüs altımda şişiyor, alıp yiyesim geliyor o minnacık ayaklarını sizin sıpacıklarda böyle sürekli ayak saplıyor muydu:)

Pepukeye de söyledim, sıramı kimseye vermem, herkes sırasında doğum yapsın. Önce sen Fburakcığım, sonra ben, en son Pepuke :)


Gitmem mi hem kendi doktorumuza hem baska yenidogan doktoruna gittim ustelik. 25-40 arasi almasi gerekiyosa 25 aliyo. Sabir diyip deniyoruz. Az olsun anne sutu olsun diyolar. Min. Altina inerse mama.
5 yasinda asi varmis da soramadim ne asisi diye.

Canım, Selin'imiz bence bir anda atağa geçecek. Benim kuzenimin bebişi öyle oldu, inşallah Selin'inde bir anda boy ve kilosu fırlayacak, birazcıcık daha sabır. Evet doktorlar hep az da olsa anne sütü diyor. Hatta hiç pes etmeyin, sütün randımanlı gelmesi 3 ayı bile bulabilir diyorlar.İnşallah yaran v.s. az olur da senin için çok işkence olmaz.




AZRAAAA, canım bu hafta inşallah Mustafa Asaf'ına kavuşacaksın, kuzunla güzel güzel hasret giderirsiniz. Bu kadar zorluk atlattın, bu da geçecek Allah'ın izniyle, üzme kendini, ayrıca misafirlerle kendini çok yorma, tüm enerjini oğluna sakla :)
 

Canim ben demedim. Normal dogumda nasil cok bilmiyorum. Biri sezeryanda az oluyo demis ama benim iki sezeryanimda da kanamam cok oldu. Surekli kontrol ediyolardi degistiriyolardi.
O denilen kasilmadan korkma canim. Ben de oyle olurdu ki ,dogumsancisi da cektigimden cok korkmustum. Kramp gibi. Biliyosun ama yine de korkuyosun işte. Ayak popo ne denk gelirse :) bi de toplandilardi bi bolumde o zaman canin aciyo iste. Acinin zevk verdigi tek an sanirim.
İnsallah canim cok saol. Oyle ataga hevesim yok doysun yeter :). Aman kilosu aman boyu vs. Birincide cok hirsliydim. Simdi sende de olcak : P ikincide anliyosun ki boyunu aliyo zaten kilo muhim degil. Tabiki minimumda olmasi stres yapiyo. O da sut derdinden. 3 ayda pek uzunmus yahu.
pes etmek hicbirimiz icin yok. Karni agridigi icin dun mahvolmus kizim :) ipince usuttu biraz. Bugun giydirdim ama kurdesen dokmese bari.
Benim sirami aldilar. Siz vermeyin. Herkes sirasi bilsin canim. Ayip :)
 

Canım geçmiş olsun. Anlattığın ya da benim anladığım kadarıyla parmağındaki damar düğümlenmesi. Babamda çıkmıştı birkaç yıl önce, dediğin gibi büyüdü. Göz göz diye tabir ettiğimiz küçük kabarcıklardan oluşan bir ben gibiydi. Bazen kendiliğinden kanamaya başlar durmak bilmezdi. Sonunda babamı ikna edebildik de gitti doktora ve küçük bir operasyonla yaktılar. Korkmana gerek yok.
 

Çok geçmiş olsun Azracım. İnşallah her şey bir an önce yoluna girer ve kavuşursun miniciğine. İlk haberlerini içim burkularak okudum o günden beri dualarım sen ve bebeğinle, iyi haberlerini almak sevindirici.
 
Dün geceden beri benim de heyecanım arttı. Aslında cumartesiden beri desek daha doğru olur. Cumartesi günü saat 15:30 civarı sağ tarafımdan bel ve kasığımda şimdiye kadar olmayan bi' ağrı girdi ki anlatamam. Dakikalarca ha şimdi ha birazdan doğuracağım diye ıslaklık kontrolü yaptım. Üstelik misafirlikteyiz... Kalkıp gezinince hafifler gibi oldu ama nasıl bir terleme bastı soğuk soğuk. Aynı ağrı yaklaşık bir buçuk iki saat sonra da tekrarladı ama son kontrolümde her şey normal olduğundan kötü düşünmek istemedim. Ayın 5'i ve 12'sine randevu verdi. 12 Ekimde pelvik (çatı) muayenesi yapılacak normal doğuma uygunluk açısından. :18: Dün geceye gelince: afedersiniz tuvalet kâğıdında yeşilimsi sarı renkte teşbihte hata olmasın sümük gibi koyu kıvamlı yapışkan bi' akıntı gördüm. Hemen internet başına oturduk eşimle, yalnız olduğumuz için ikimiz de heyecan yaptık, birbirimizi sakinleştirmeye çalışıyoruz. Doğum belirtilerinden nişan olduğuna karar verdik, kişiye göre bir iki gün ile bir iki hafta öncesinden doğum habercisiymiş nişan ama kanlı ya da pembemsi renkte olduğu yazıyor. İnşallah benimki erken habercidir, iki haftaya kadar bekleyebilir. Zaten hemen hemen o kadar vaktimiz kaldı. Şimilik hafif (adet sancısı gibi) bir bel ağrısından başka bir ağrım acım yok.
 

Hafif kirmizi oldu bende nişan iki kere. Birinciden 3 gun sonra sancim basladi. İkinci de cok erken geldi benim. Usutme olabilir mi ki seninki. Hiç yeşil duymadim. İmkan varsa bi doktoruna danis bence. Az kalmis zaten. Hayirlisiyla saglikla bebegini kucagina alirsin inşallah.
 

İnşallah öyledir. Hiç o ihtimali düşünmemiştim ama olabilitesi yüksek aşırı terlediğim için bütün kapı ve pencereler açık evde.
 
Mersennecim hos geldin canim...
Cok gezdin bu ara azcik otur yoksa bu gidisle sen benim sirami alicaksin....

Esin yeni ise baslamis hayirli olsun...

Umarim cati muayenen iyi gecerde normal doguma engel bi durum cikmaz...


Pepukecim cok gecmis olsun... Onasil biseymis ilk duydum bende...
 
Ben bugun Dr'a gittim oglumu asiya goturdum gitmisken kendi Dr'uma gittim...
Okadar yogunduki basini kasiyacak vakti bile yoktu ama aldi beni sagolsun...

Nst ye girdik ondan bi sorun cikmadi...

Kilo alimimiz cok azmis yine 2 haftada 400 gr almasi lazimken 150 gram almis...

Ileri giden 2.hafta 1 gunumuz 1 hafta 3 gune gerilemis ona bi bakimdan cok sevindim siniri gecmisti riskliydi...

Sekerim yuksek ama cok cok degilmis 140 I geciyor ama 165 bi tane o seviyede olsa sorun dedi digerleri 150 civari 145 den basliyor... Bebegin suyu artmadikca sorun yok dedi oda iyiymis zaten...

Bu arada bebek cok iri gidiyordu o sebepten hep sezeryan konustuk Dr la bu gidisle 4 kilolari gecmeyecek hatta 3.500 bile olmaz gibime geliyor... Bidahaki kontrolumde doktora normal dogum sansim varmi onu sorucam bu seker vs den dolayi varmi yokmu bilemiyorum... Ama eger varsa normal dogum sansimi denemek istiyorum allahin izniyle...
 

Guzel haberler bunlar canim. Ama normali kabul eder mi ki. SSVD o kadar kolay degil ve her doktor yapmiyo. Ben previa yi ogrenmeden once bayaga arastirdim. Hatta yapana gittim gorustum felan. Sizin için hayirlisi olsun canim.
 
Guzel haberler bunlar canim. Ama normali kabul eder mi ki. SSVD o kadar kolay degil ve her doktor yapmiyo. Ben previa yi ogrenmeden once bayaga arastirdim. Hatta yapana gittim gorustum felan. Sizin için hayirlisi olsun canim.

Canim benim dr'um sezeryan sonrasi normal dogumu yaptiriyor...

Ilk hamileligimde ben cok uzulmustum normal yapamadigimda ozaman sormustum sonrakinde varmi sansim diye ozaman bana 2 seneden once hamile kalmamami 2 seneyi gecirmemi soylemisti...
Tabi bebek busekil iri giderse farkli aksilikler olursa bilemem ama hersey normal giderse normal dogum yaparsin demisti...

Suan bi irilik ters durma durumu yok normal gidiyor 1.5 aydir az kilo aldigi icin iri giden hali normal suan 2.500 kilosu boyle as alimi devamederse 3.500 u gecmez diyorum...

Yani dr bana daha once yapabilirsin demisti normal dogumu...

Ben kendimce dusunuyorum tabi ayin 15 inde kontrolum var eger sezeryan olacaksam son kontrolum olcak malum bayram onumuz...

Bu arada bir sikintimi daha attim gecen Dr cum beni kandirmis yokum diye busefer dediki sana bukadar panik yeter Ben bayramda burdayim dedi derin bir ohhhh cektim ... Adam benim panik hallerimi seviyo sanirim...

Bu son kontrolcumde detayli konuscam kendisiyle bu normal dogumu en azindan deneyelim dimi ama... Bi risk olusursa vs ozaman dusunelim sezeryan olayini... Eger Dr Dan olumlu cevap alirsam sizin gaziniza ihtiyacim olacak sanirim...
 
Son düzenleme:
Meme kanseri dwgilsin ya digerini dert etme. ben guatrm olmadigi zamani hatirlamiyorum. nodul ve zehirliydi. 2 tane hamilelik gecirdim. doktoru ve ayda bir tahlili ihmal etmiycen. Hiper mi hipo mu? cok cok gecmis olsun.canini sıkma

sağol canım benim. hiper tatlım. yiyiyorum yiyiyorum kilo almıyorum ne güzel!! ömrümde ilk kez böyle bir şey yaşıyorum, çünkü ben oldukça tontoşumdur...hap kullanarak mı hamile kaldın asudcuğum? hamile kalmanda sıkıntı oldu mu???
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…