Sağol canımcığım. Bu aralar beni çok tatlı heyecan sardı :) Kızımı dört gözle bekliyorum ama daha kocamaaan iki ayım var. Ben de sepetti, kapı süsüydü gibi işlerle vakit geçiriyorum.
Kapı süsünü beğenmene sevindim. Canım kapı süsünün malzemelerini kağıthanede Euro flora diye bir dekorasyon ve süs malzemeleri satan çok büyük ve uygun fiyatlı bir yerden aldım (Eminönünden daha ucuz, bütün büyük pastaneler ve mağazalar süslerini oradan alıyor. Eminönünden ya da internette süs malzemeleri satan yerlerden de alabilirsin, Eşim oraya götürmeseydi internetten alacaktım ).
Gereken malzemeler, yuvarlak bir simit. Çiçekcilerden de bulabilirsin. Eğer çiçekciden bulamazsan deniz ve havuzlarda kullanılan uzun halkalar var, 1-2 lira. Onlardan alıp bantla birleştirirsin. Etrafına kalın kurdela sarıyorsun, sararken aralarda silikon ile simide sabitledim kurdeleyi. (Ben dediğim yerden 50 metrelik 1. sınıf kurdeleyi 7 liraya aldım, ömür boyu kullanırsın:) ) Sonra aldığım tülü istediğim genişlikte kesip baş kısmından kabaca teyelleyip, ipi çektim ve büzgülü hale getirdim, yine silikon ile simitin arka tarafına tutturdum. Ben iki tane tül yaptım birinin genişliği daha fazla birinin daha az, böyle daha havalı gösterdi :) Sonra tüllerin kenarına ufak inci tanelerini yine silikonla yapıştırdım. Kurdele ile fiyonk yapıp simitin saat 12 ve 6 yönüne silikonla yapıştırdım. 12 yönündeki gülleri de kurdeleden kendim yaptım, onlar biraz uğraştırıyor, gül yapmayı bilmiyorsan onun yerine başka bir süs kullanırsın zevkine göre. Gördüğün diğer oyuncak ve süsleride silikonla yapıştırdım. En son simidin arka tarafına 12 yönündeki yerine asmak için kurdeleden halka yapıp yapıştırdım. Aynı malzemelerle malzeme sepetini de süsleyeceğim bu hafta.
Kurdele, simit, tül, minik süs için silikon tabancası (5-6 liraya bulunuyor sanırım, ben yıllardır kullanırım) ve her türlü süs malzemesi ile yapabilirsin canım. Kızımız bizim odada yatacağı için ben şimdilik kendi odamızın kapısına astım :) Kısmet olursa kızıma hastanede dağıtmak için şeker hamurlu süslü kurabiyeleri de kendim yapmak istiyorum, ama normal doğum istediğim için denk getirebilir miyim onu bilmiyorum, en kötü çikolata dağıtırım. Mıknatıslı şeker,süs ya da çerçeve almak istemiyorum işin aslı, çünkü herkes onları atıyor. Ben geçen hafta kuzenimin mevlüd şekerini attım, buzdolabımın üstünde sadece kendi satın aldığım mıknatıslar var. Atılacak şeylere o kadar para dökmek mantıklı gelmiyor bana, pinti değilim ama ne bileyim işte.
Mihrimah kızımız iyidir inşallah, resmini bekliyoruz kızımızın. Çooooooook öpüyorum onu. Ama yanımda olsa sadece ayağından öperim, yanaktan kıyamam ona

Bezini saklamak iyi fikir, mini minnacık ileride bakıp güler, ne kadar minikmişim diye :) Ben şimdi kendi bebeklik kıyafetlerime,eşyalarıma baksam çok hoşuma giderdi. Sakla annesi :)