Evet canim aynen öyle ciktigi gibide düşu veriyormus zaten gözüm donuyor elim ayagim titriyor dediğimde öyle dedi dr da düşüyormus ciktigi gibi... ne dengesiz bişey bu boyle... Bide 13 gunde 2 kilo almisim cok yiyorum elimde olmadan suara...
Aynen öyle herkesde bi problem...
Bak sende neler yaşadın neler cektin hala bile etkileri uzerinde duruyor...
Şimdi dogursam bu dertten kurtulcam baslicak sezeryan sikintisi bebegin dertlri o sezeryanli halle zorluyor bizi ki sen daha ağır durumdasin dikey kesin yuzunden...
2012 yilindami bisey var anlamadim gitti..
doğum sonrasını düşünme şimdiden tatlım.öyle böyle geçiyor.önemli olan karnındayken bebişin sağlıklı olmanız canım.bugün bize 3 hafta oldu.aynı zamanda kızım 37 haftalık oldu.normal sezaryen olsa haftaya olacaktı,kısmetimiz böyleymiş.:)bugün topuk aknı verdik sağlık ocağına.az da olsa biraz kilo almış.gözüm o kadar alışmış ki onun minikliğine ordaki 3-4 aylık bebişler devasa geliyor.doğumdaki hemşiresi parmak kız demişti.parmak kızım bana çok normal geliyor artık.
geçmiş olsun canım.benim de ilk hamileliğimde böbrek taşı görülmüştü.fazla bir sıkıntı yapmaz inşaALLAH.şurda bir haftan kaldı canım,bir bakmışsın doğmuş bir hafta geçmiş.rahat ol,bizler neler atlattık senin ki normal bir sezaryen olacak zaten.
Selam kızlar,sabah kontrole gittim nstye ve alttan üstten usgye girdim Allah ne verdiyse.hersey yolunda çok şükür.plasentanın 4 cm rahim ağzını kapatması dışında.sevgili pirpirik doktorum tabiri caizse ağzımıza etti çok afedersiniz.ameliyatta koyması muhtemel olam tampon balondan tedirgin olduğumu söyleyince ohhooo ona mı takïldïn ona gelene kadar senin hayatın tehlikede olabilir previa ameliyatï hiç kolay degil çok kan kaybedebilirsin ama çok kan vermek te tehlikeli olabilir bazen çok kanama olunca rahmi almak ta zorlaşır.kandan damarları görmek zor olur falan da filan bir sürü konuştu.başkası olsa karalar bağlardı.ama ben dediği kadar kötü durumda oldugumu düşünmüyorum.sonuçta gecen sene totalistim şimdi parsiyalim yani geçen yıldan daha kötü değilim.niye boyle kotü bir tablo çizdi bilmiyorum.bir de kanama beklemeden 34. Haftanın sonunda alıcam dedi.nice totalisler var 36-37 ye gelebiliyolar.ben de kanamayla gitmek istemem tabi ama yine de hersey yolunda gidiyorsa en azından bir hafta ya da onbeş gün daha bebek kalsa karnımda daha iyi olmazmı.dr bebek kuvözde idare eder önemli olan senin sağlığın diyo.ateş hocaya gitmek farz oldu.karşılarda vasat hastanelerde helak olmak istemiyorum ama aslolan dr.bakalım ateş hoca ne diyecek.bence beni çok rahatlatacak gibime geliyor.inşallah buralara gelir.bakalım hayırlisı.2 hafta sora gideyim diyorum.yoksa bu dr kanamam olmasa da kasım başında doğurtacak beni.
pepukeciğim dr. diyince tütylerim ürperiyor.asistanından uzmanına görmek istemiyorum hiçbirini.
kendinden emin dr. panik yapmaz.hatta aklı başında bir dr.özellikle bu operasyonu yapacaksa hastayı panikletmez.
ateş hoca mesleki başarısı şöyle dursun süper bir insan.ben ona gittiğim de artık psikolojik olarak dibe vurmuştum.karnıma ağrılar girerek,korku içinde gittim ona.iki gün önce z.kamildeki doktorun durumumla ilgili yaptıı teşhisi o da söyledi.hatta mesanemin yarısının alınacağını da.ama beni rahatlatarak,sıradan kolay bir ameliyata girecekmişim gibi yansıttı.o da yardımcısı da çok relaxlardı.ameliyat sonrası odama her gelişinde ki zor bir ameliyat sonrası ve zorlu günler,ona rağmen çok neşeli,pozitifti.ikici gün oturur görünce müthiş sevindi.öyle bir ameliyattan sonra bu halde olman harika vs.dedi.
en zor ameliyatı 1 saat sürermiş,benim ki 1,5 saate yakındı.ağrılarım vs. çok oldu ama hayatta olabilmenin şükrü,mutluluğu benim için her sıkıntının önündeydi.hastaneden çıkana kadar hep şükrettim.özellikle sabah eve gelmek için dışarı çıktığımda sanki yeniden doğmuştum ve güneş o sabah bana ilk kez gülümsemişti.
şimdi her şey geldi geçti.Allah biraz daha olgunlaşmamız,sabretmeyi ve şükretmeyi öğrenmemiz için bunları yaşattı diye düşünüyorum.
pepukeciğim derdi veren dermanını da sana gönderir muhakkak.
sen de bebeğin de başından bu yana Allah'a emanetsiniz.
yazmayı unutmuşum.bebek hemşirelerinden çok memnun kaldım.o hastanenin ameliyathanesi ve yoğun bakımı çok iyi deniyor.
bana bakan hemşire sayısı azdı,bir kişi.ilk gün bir sıkıntı olmadı ama sonraki gün ve acil gittiğim gece çağırarak ancak gelebildi uyuklayarak.fırsat olmadı şikayet kutusuna iletseydim keşke.
hsta bakıcılar çok iyiydi.ateş hocanın yardımcısı aynur hanım ameliyathanede bile yanımdaydı,acil bir şey olursa diye.sürekli adama da geldi.
hakkında hayırlısı olsun,en önemlisi sağlık sıhhatle atlatmış olman.
benim gaz sancım çok oldu.çıkarken hoca bir ilaç yazdı.orda da çiğneme tablet vermişlerdi.aklıma gelse hiç hemşirelerle uğraşmadan kendim alırdım gaz giderici ilaçları.onların ki yeterli gelmedi bana.hamilelilten zaten sindirim sistemim iyice bozulmuştu,onun da etkisi olmuştur.