• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Uyanmaya emmeye basladi deldirmeyim dedim. gene uyandiramazsam gidicem tabi. Sabah uyanik kaldi gene. bincukk boncuk acti gozlerini. 2 gundur kapaliydi.persembe 15. Gun kontrolu de var zaten.aksam babam da donuyo. sabah rahat gideriz getekirse.yol uzun. ben yuruyemiyorum zaten bacaklarimdan. odem doldu. top top kirmizi kirmizi sisti. bastikca cigerim aciyo. Kizimi gotureyim donuste de ben bi doktor yapsam mi?odem oluyo muydu boyle?hic hatirlamiyorum.ya koca hastane beni anestezi de harcadi.

canım benim ya mis kokulu boncuk gözlü yerim onu ben .. inşallah atlatır sarılığı...
benimde ödem olmuştu baya ama geçti gerçi sadece şişlik vardı bende o kırmızı kırmızı dediğini bilemiyorum bi görün istersen canım ...

Merhaba canım uykucu prensesini kokluyorum içime çeke çeke.sana çok iyi bir çocuk doktoru tavsiye etmek istiyorum.benim ve arkadaşlarımın çocuklarının doktoru gülperi pınarcık.bahçelievlerde çalışlarda,sana yakin sanırım.doktor ve insan olarak çok iyidir.asla boşuna tahlil ilaç istemez.kimsede hakkı kalsın istemez.muayenesi iyidir başka doktorların teşhis edemediği hastalıkları bulur.zırt pırt telefon da edebilirsin.ilgilenirsen telefonunu veririm.kızimın,yeğenimin ve iki arkadsımın cocuklarının doktoru kendisi.bana uzak ama Allah bu bebeim de nasip ederse yine ona gidicem.

Canim cok cok saol.ben de kizimin dojtorundan cok memnunum. tek sorun biz de de mesafe.calislar yakin bize ama doktorumuza cok alistik. ama adini not aldim ne olur ne olmaz.
Senin keyfin nasil bu arada?

Selam kızlar,sabah kontrole gittim nstye ve alttan üstten usgye girdim Allah ne verdiyse.hersey yolunda çok şükür.plasentanın 4 cm rahim ağzını kapatması dışında.sevgili pirpirik doktorum tabiri caizse ağzımıza etti çok afedersiniz.ameliyatta koyması muhtemel olam tampon balondan tedirgin olduğumu söyleyince ohhooo ona mı takïldïn ona gelene kadar senin hayatın tehlikede olabilir previa ameliyatï hiç kolay degil çok kan kaybedebilirsin ama çok kan vermek te tehlikeli olabilir bazen çok kanama olunca rahmi almak ta zorlaşır.kandan damarları görmek zor olur falan da filan bir sürü konuştu.başkası olsa karalar bağlardı.ama ben dediği kadar kötü durumda oldugumu düşünmüyorum.sonuçta gecen sene totalistim şimdi parsiyalim yani geçen yıldan daha kötü değilim.niye boyle kotü bir tablo çizdi bilmiyorum.bir de kanama beklemeden 34. Haftanın sonunda alıcam dedi.nice totalisler var 36-37 ye gelebiliyolar.ben de kanamayla gitmek istemem tabi ama yine de hersey yolunda gidiyorsa en azından bir hafta ya da onbeş gün daha bebek kalsa karnımda daha iyi olmazmı.dr bebek kuvözde idare eder önemli olan senin sağlığın diyo.ateş hocaya gitmek farz oldu.karşılarda vasat hastanelerde helak olmak istemiyorum ama aslolan dr.bakalım ateş hoca ne diyecek.bence beni çok rahatlatacak gibime geliyor.inşallah buralara gelir.bakalım hayırlisı.2 hafta sora gideyim diyorum.yoksa bu dr kanamam olmasa da kasım başında doğurtacak beni.

canım benim ya mis kokulu boncuk gözlü yerim onu ben .. inşallah atlatır sarılığı...
benimde ödem olmuştu baya ama geçti gerçi sadece şişlik vardı bende o kırmızı kırmızı dediğini bilemiyorum bi görün istersen canım ...

İnsallah. sanki gozleri hafif geciyo.
Hevesin depresti di mi :P
walla kirmizi.bazi buyuklerin ki bir karistan fazla ortasi beyaz
ustleri sert ve sicak. babacim bi donsun gidicem mecbur.acimasi cok tuhaf. bugun kolumda da var 2 kucuk.

Selam kızlar,sabah kontrole gittim nstye ve alttan üstten usgye girdim Allah ne verdiyse.hersey yolunda çok şükür.plasentanın 4 cm rahim ağzını kapatması dışında.sevgili pirpirik doktorum tabiri caizse ağzımıza etti çok afedersiniz.ameliyatta koyması muhtemel olam tampon balondan tedirgin olduğumu söyleyince ohhooo ona mı takïldïn ona gelene kadar senin hayatın tehlikede olabilir previa ameliyatï hiç kolay degil çok kan kaybedebilirsin ama çok kan vermek te tehlikeli olabilir bazen çok kanama olunca rahmi almak ta zorlaşır.kandan damarları görmek zor olur falan da filan bir sürü konuştu.başkası olsa karalar bağlardı.ama ben dediği kadar kötü durumda oldugumu düşünmüyorum.sonuçta gecen sene totalistim şimdi parsiyalim yani geçen yıldan daha kötü değilim.niye boyle kotü bir tablo çizdi bilmiyorum.bir de kanama beklemeden 34. Haftanın sonunda alıcam dedi.nice totalisler var 36-37 ye gelebiliyolar.ben de kanamayla gitmek istemem tabi ama yine de hersey yolunda gidiyorsa en azından bir hafta ya da onbeş gün daha bebek kalsa karnımda daha iyi olmazmı.dr bebek kuvözde idare eder önemli olan senin sağlığın diyo.ateş hocaya gitmek farz oldu.karşılarda vasat hastanelerde helak olmak istemiyorum ama aslolan dr.bakalım ateş hoca ne diyecek.bence beni çok rahatlatacak gibime geliyor.inşallah buralara gelir.bakalım hayırlisı.2 hafta sora gideyim diyorum.yoksa bu dr kanamam olmasa da kasım başında doğurtacak beni.

amannnn diyimmmm bu felaket tellalı drları hiç sevmiyorum bende kaçmıştım öyle bitanesinden :(( dr um hastaneden ayrılcak diye panikle iyi dr ararken iyi diye bulduğum dr sağolsun psikolojimi bozmuştu... canım benim bence risk varsa en erken 36 haftada aldır derim yanlız sanırım 37 haftada gelişimini tamamlıyordu bebek..

bencede ateş hocaya git bu işin uzmanı o nede olsa değilmi .. bence o nederse ona güven onu dinle ve kala biliyorsa bebeğin 37 . haftanı gör canım ..ama oda aynı görüşteyse tabiki riske atma ne kendini ne bebeğini... ateş hocayla görüşmekten bişey kaybetmezsin canım ..

Bence de ates hocaya git. o da olmazsa baskasina. ne bu felaket tellali gibi. Takmamakta haklisin.

İnsallah. sanki gozleri hafif geciyo.
Hevesin depresti di mi :P
walla kirmizi.bazi buyuklerin ki bir karistan fazla ortasi beyaz
ustleri sert ve sicak. babacim bi donsun gidicem mecbur.acimasi cok tuhaf. bugun kolumda da var 2 kucuk.

ayy ayy valla depreştimmmmm şöyle benim yanımda olsa koklaya koklaya uyusam ay çok hayallerim var benim bebek özlemişiz ben ya :((

canım ozamn mutlaka git ters bi durum olmasında sonra hadi ödem oluyo onu anladımda o kırmızı içinde beyazlıklar falan sanki iltahaplanma gibi geldi bana :((

ayy ayy valla depreştimmmmm şöyle benim yanımda olsa koklaya koklaya uyusam ay çok hayallerim var benim bebek özlemişiz ben ya :((

canım ozamn mutlaka git ters bi durum olmasında sonra hadi ödem oluyo onu anladımda o kırmızı içinde beyazlıklar falan sanki iltahaplanma gibi geldi bana :((

İnsallah o gunlerde gelecek.bol bol koklayip yatarken oglun ne yapacak bakalim.benim kizin butun ayari kaydi.nevyapsak olmuyo. baba c.tesiyi komple ona ayirdi sinemaa vs. aksam gene benimle ilgilenmiyosunuz dedi. alta yapmalar,biberon isttemeler,emeklemeler en basitleri :-)
insallah sadece odemdir. ortasi beyaz buyuk odem oluyo da komple bacaklarim bu kadar dolup agrimamisti. ilk firsatta gidicem de bebekle kapandim gene. pek zor biliyosun bi yere adim atmak.bu lohusaligi atlatamadim bi turlu.

İnsallah o gunlerde gelecek.bol bol koklayip yatarken oglun ne yapacak bakalim.benim kizin butun ayari kaydi.nevyapsak olmuyo. baba c.tesiyi komple ona ayirdi sinemaa vs. aksam gene benimle ilgilenmiyosunuz dedi. alta yapmalar,biberon isttemeler,emeklemeler en basitleri :-)
insallah sadece odemdir. ortasi beyaz buyuk odem oluyo da komple bacaklarim bu kadar dolup agrimamisti. ilk firsatta gidicem de bebekle kapandim gene. pek zor biliyosun bi yere adim atmak.bu lohusaligi atlatamadim bi turlu.

valla büyük oğlum napcak ben onu çok düşünüyorum zatende onlada ilgilencez canım ya oda benim büyümeyen bebeğim ya :))
bizimkide vericek aynı tepkileri ..
lohosalık durumunu atlatana kadar durum zor ondan sonra dengeliyeceksin bişekilde artık ...

bebek olunca malesef zor canım nasıl gidiceksin ki biri şart yanına zaten bilirim o zorlukları..

Evet canim aynen öyle ciktigi gibide düşu veriyormus zaten gözüm donuyor elim ayagim titriyor dediğimde öyle dedi dr da düşüyormus ciktigi gibi... ne dengesiz bişey bu boyle... Bide 13 gunde 2 kilo almisim cok yiyorum elimde olmadan suara...
Aynen öyle herkesde bi problem...
Bak sende neler yaşadın neler cektin hala bile etkileri uzerinde duruyor...

Şimdi dogursam bu dertten kurtulcam baslicak sezeryan sikintisi bebegin dertlri o sezeryanli halle zorluyor bizi ki sen daha ağır durumdasin dikey kesin yuzunden...
2012 yilindami bisey var anlamadim gitti..
doğum sonrasını düşünme şimdiden tatlım.öyle böyle geçiyor.önemli olan karnındayken bebişin sağlıklı olmanız canım.bugün bize 3 hafta oldu.aynı zamanda kızım 37 haftalık oldu.normal sezaryen olsa haftaya olacaktı,kısmetimiz böyleymiş.:)bugün topuk aknı verdik sağlık ocağına.az da olsa biraz kilo almış.gözüm o kadar alışmış ki onun minikliğine ordaki 3-4 aylık bebişler devasa geliyor.doğumdaki hemşiresi parmak kız demişti.parmak kızım bana çok normal geliyor artık.:9:
mrb kızlar nihayet gelebildim:3: gittiğimde önce nst ye bağladılar biraz durunca yine fenalık geldi doktorum geldi böbreğimin çok ağrıdığını halsiz olduğumu ve çok korktuğum için sabahtan beri ağladığımı söyledim ultrasona soktu böbreğimde taş varmış bol su içmemi düşmesse tedavi görmemi söyledi doğumdan sonra bunların gayet normal olduğunu hormonlarında etkisiyle hassas olan kişiliğimin dahada etkilendğini söyledi ve 26 eylül çarşamba sabahı sezeryanla kuzumuza kavuşacağımızı hiç panik yapmamamı ve kendimi genel anesteziye ayarlayıp cesaret gelirse belden olmamı söyledi.....bebeğimiz şükür kilosuda iyi dedi 1 yatırıp ertesi gün çıkarıcam dedi inşallah herşey anlattığı gibi olur hala şoktayım:53::53::53: yani 1 hafta mı var hala inanamıyorum:52::52::52:rabbim kimseyi bu yolda eğlendirmesin inşallah sağlıkla huzurla mutlulukla alırım oğlumu kucağıma:16::16::16:
geçmiş olsun canım.benim de ilk hamileliğimde böbrek taşı görülmüştü.fazla bir sıkıntı yapmaz inşaALLAH.şurda bir haftan kaldı canım,bir bakmışsın doğmuş bir hafta geçmiş.rahat ol,bizler neler atlattık senin ki normal bir sezaryen olacak zaten.

pepukeciğim dr. diyince tütylerim ürperiyor.asistanından uzmanına görmek istemiyorum hiçbirini.
kendinden emin dr. panik yapmaz.hatta aklı başında bir dr.özellikle bu operasyonu yapacaksa hastayı panikletmez.
ateş hoca mesleki başarısı şöyle dursun süper bir insan.ben ona gittiğim de artık psikolojik olarak dibe vurmuştum.karnıma ağrılar girerek,korku içinde gittim ona.iki gün önce z.kamildeki doktorun durumumla ilgili yaptıı teşhisi o da söyledi.hatta mesanemin yarısının alınacağını da.ama beni rahatlatarak,sıradan kolay bir ameliyata girecekmişim gibi yansıttı.o da yardımcısı da çok relaxlardı.ameliyat sonrası odama her gelişinde ki zor bir ameliyat sonrası ve zorlu günler,ona rağmen çok neşeli,pozitifti.ikici gün oturur görünce müthiş sevindi.öyle bir ameliyattan sonra bu halde olman harika vs.dedi.
en zor ameliyatı 1 saat sürermiş,benim ki 1,5 saate yakındı.ağrılarım vs. çok oldu ama hayatta olabilmenin şükrü,mutluluğu benim için her sıkıntının önündeydi.hastaneden çıkana kadar hep şükrettim.özellikle sabah eve gelmek için dışarı çıktığımda sanki yeniden doğmuştum ve güneş o sabah bana ilk kez gülümsemişti.
şimdi her şey geldi geçti.Allah biraz daha olgunlaşmamız,sabretmeyi ve şükretmeyi öğrenmemiz için bunları yaşattı diye düşünüyorum.
pepukeciğim derdi veren dermanını da sana gönderir muhakkak.
sen de bebeğin de başından bu yana Allah'a emanetsiniz.

yazmayı unutmuşum.bebek hemşirelerinden çok memnun kaldım.o hastanenin ameliyathanesi ve yoğun bakımı çok iyi deniyor.
bana bakan hemşire sayısı azdı,bir kişi.ilk gün bir sıkıntı olmadı ama sonraki gün ve acil gittiğim gece çağırarak ancak gelebildi uyuklayarak.fırsat olmadı şikayet kutusuna iletseydim keşke.
hsta bakıcılar çok iyiydi.ateş hocanın yardımcısı aynur hanım ameliyathanede bile yanımdaydı,acil bir şey olursa diye.sürekli adama da geldi.
hakkında hayırlısı olsun,en önemlisi sağlık sıhhatle atlatmış olman.
benim gaz sancım çok oldu.çıkarken hoca bir ilaç yazdı.orda da çiğneme tablet vermişlerdi.aklıma gelse hiç hemşirelerle uğraşmadan kendim alırdım gaz giderici ilaçları.onların ki yeterli gelmedi bana.hamilelilten zaten sindirim sistemim iyice bozulmuştu,onun da etkisi olmuştur.

Son düzenleme:
Canım çok sağol beni rahatlattın biraz yaa.mesajını anneme de okuttum anneme göre tamamen tevekkùl etmem,kendimi akışa bırakmam en iyisi.hersey Aalahın elinde ve çok uğraşıp düşünmemem lazım.ama ben ben hem tevekkül edip hem de tedbirli olma istiyorum.annemle eşim uzaklığa takmışlar.onlar da haklı tabi.ama yine bir gitmek konusmak istiyorum.para her kapiyı açar sonuçta istediği meblağı verirsek gelir belki.ama sadece onun gelmesiyle bitmiyorki ekibini de ayarlaması lazım.hadi herşey oldu diyelim operasyondan sonra beni her gün kontrole gelmesi gerek.bu tarafa geçmesi zor olur gelmek işine gelmez.neyse bunlar afaki konular hocayla konuşmadan bilemicem.

Ben hastaneden hiç memnun kalmadığını sanmıştım.son yazdıklarınla rahatladım.o kadarı da olur artık ben nelerini gordüm yeterki ben ve bebk iyi olalım hemşire önemli değil çok.gaz giderici ilaçların adını alayım da tedarikli gideyim yanımda bulunsun.gaz sancisı acayip bişey.Herşey Allahtan canım sabredip soğukkanlı olmaya,tevekkül etmeye çalışiyorum.çok umutlanıp heveslenmiyorum da herseyin hayirlısı insallah.inşallah ben de senin gibi yavrumla taburcu olurum.en çok istediğim bu..

Dağcı canım herseyi düşünüyorum doğumu sonrasini vs vs boş vaktim çok ya canim saçma sapan seylerde düşünüp hatta taktigimda oluyor....

Bennde ilk oglumda iri bebek diyolardi ilk gördüm dedim bumuymus iri bebek... Ertesi gün sabah bakıma bebekleri götürmek için aldılar herkesin bebegini yan yana yatırdılar öyle karşıdan baktim cidden dedim iriymis diğer bebekler kasik kadar kaldı yanında ama bana küçük geliyordu...

Şimdi gözümde canlandıriyorum senin kızını mini minnacık biseydir dokunmaya kiyamam heralde...
Şimdi oda öyle bir atak yapacak yetişecek akranlarına inşallah...

Benim bi arkadaşimds 27 haftada doğum yaptı okadar küçüktü ki inan senin kızın onun yanında kocaman durur... Zamanla öyle bi topladı görme bumu o el kadar bebek diyor insan...

Sağlıkları yerinde olsunda bi şekilde büyüyorlar biz bile şaşıp kalıyoruz...

Dağcı canım herseyi düşünüyorum doğumu sonrasini vs vs boş vaktim çok ya canim saçma sapan seylerde düşünüp hatta taktigimda oluyor....

Bennde ilk oglumda iri bebek diyolardi ilk gördüm dedim bumuymus iri bebek... Ertesi gün sabah bakıma bebekleri götürmek için aldılar herkesin bebegini yan yana yatırdılar öyle karşıdan baktim cidden dedim iriymis diğer bebekler kasik kadar kaldı yanında ama bana küçük geliyordu...

Şimdi gözümde canlandıriyorum senin kızını mini minnacık biseydir dokunmaya kiyamam heralde...
Şimdi oda öyle bir atak yapacak yetişecek akranlarına inşallah...

Benim bi arkadaşimds 27 haftada doğum yaptı okadar küçüktü ki inan senin kızın onun yanında kocaman durur... Zamanla öyle bi topladı görme bumu o el kadar bebek diyor insan...

Sağlıkları yerinde olsunda bi şekilde büyüyorlar biz bile şaşıp kalıyoruz...
hastanede ilk gördüğümde asla dokunamam demiştim.bakımı için de hep bebek odasına göndermiştim.insan alışıyor her şeye.
ben de 1,5 kilo civarı doğmuşum ve erken.erken çocukların annelerine moral olsun diye beni gösterirlerdi.bu kadardı böyle büyüdü diye.:)))
zayıf doğmakla alaksı yok aslında,genlere ve beslenmeye bağlı gelişim.
Canım çok sağol beni rahatlattın biraz yaa.mesajını anneme de okuttum anneme göre tamamen tevekkùl etmem,kendimi akışa bırakmam en iyisi.hersey Aalahın elinde ve çok uğraşıp düşünmemem lazım.ama ben ben hem tevekkül edip hem de tedbirli olma istiyorum.annemle eşim uzaklığa takmışlar.onlar da haklı tabi.ama yine bir gitmek konusmak istiyorum.para her kapiyı açar sonuçta istediği meblağı verirsek gelir belki.ama sadece onun gelmesiyle bitmiyorki ekibini de ayarlaması lazım.hadi herşey oldu diyelim operasyondan sonra beni her gün kontrole gelmesi gerek.bu tarafa geçmesi zor olur gelmek işine gelmez.neyse bunlar afaki konular hocayla konuşmadan bilemicem.

Ben hastaneden hiç memnun kalmadığını sanmıştım.son yazdıklarınla rahatladım.o kadarı da olur artık ben nelerini gordüm yeterki ben ve bebk iyi olalım hemşire önemli değil çok.gaz giderici ilaçların adını alayım da tedarikli gideyim yanımda bulunsun.gaz sancisı acayip bişey.Herşey Allahtan canım sabredip soğukkanlı olmaya,tevekkül etmeye çalışiyorum.çok umutlanıp heveslenmiyorum da herseyin hayirlısı insallah.inşallah ben de senin gibi yavrumla taburcu olurum.en çok istediğim bu..

ben de rıza hocaya gitmek için çok ısrar etmiştim.eşim uzak olduğu için istememişti.bu taraftaki hastaneleri araştırmamız için epey uğraşmıştı.z.kamile de onun için gitmiştim.ateş hoca da herhangi bir hastanede olmadığından önceleri tereddüt etmiştim,hem de maddi olarak.
medical parkta da çalışıyor,bunu sonra öğrendim.direk hastaneye gitsem ne kadara yapardı bilemiyorum.istersen medical parka git önce.hem o e-5 de hospitalliumdan daha yakın.
hayırlısı kimse onu Allah denke getirsin canım.
ben de bir iki ay çok stes yaptıktan sonra Allah'a bıraktım gidişatı ama ameliyatımda bu işi bilen,güvendiğim bir dr.olmalıydı.son iki haftada gittim hocaya zaten.
boşuna gereksiz stres yaşadım başka doktorlarda maalesef.

aslında hoca karşıda bu işi bilen bir dr.ismi verebilse ne iyi olur.ben sormuştum ama bilmiyorum dedi.

hastanede ilk gördüğümde asla dokunamam demiştim.bakımı için de hep bebek odasına göndermiştim.insan alışıyor her şeye.
ben de 1,5 kilo civarı doğmuşum ve erken.erken çocukların annelerine moral olsun diye beni gösterirlerdi.bu kadardı böyle büyüdü diye.:)))
zayıf doğmakla alaksı yok aslında,genlere ve beslenmeye bağlı gelişim.

ben de rıza hocaya gitmek için çok ısrar etmiştim.eşim uzak olduğu için istememişti.bu taraftaki hastaneleri araştırmamız için epey uğraşmıştı.z.kamile de onun için gitmiştim.ateş hoca da herhangi bir hastanede olmadığından önceleri tereddüt etmiştim,hem de maddi olarak.
medical parkta da çalışıyor,bunu sonra öğrendim.direk hastaneye gitsem ne kadara yapardı bilemiyorum.istersen medical parka git önce.hem o e-5 de hospitalliumdan daha yakın.
hayırlısı kimse onu Allah denke getirsin canım.
ben de bir iki ay çok stes yaptıktan sonra Allah'a bıraktım gidişatı ama ameliyatımda bu işi bilen,güvendiğim bir dr.olmalıydı.son iki haftada gittim hocaya zaten.
boşuna gereksiz stres yaşadım başka doktorlarda maalesef.

aslında hoca karşıda bu işi bilen bir dr.ismi verebilse ne iyi olur.ben sormuştum ama bilmiyorum dedi.

canım sendemi erken doğdun yoksa?
Senin kızının doğum haftasina göre dogum kilosu normal canım... Zaten zamanında şovda 3.500 den aşağı olmazdı... Ama şu kör oladi previa yokmu müsade etmediki sultanimiz biraz daha büyüsün.... Hem güçlü bebekmis canim. kuvoze bile girmedi maşallah...

canım sendemi erken doğdun yoksa?
Senin kızının doğum haftasina göre dogum kilosu normal canım... Zaten zamanında şovda 3.500 den aşağı olmazdı... Ama şu kör oladi previa yokmu müsade etmediki sultanimiz biraz daha büyüsün.... Hem güçlü bebekmis canim. kuvoze bile girmedi maşallah...

ben de erken doğmuşum.
çok şükür canım.öyle böyle büyüyecek artık.

kızlar günaydın
allah kısmet ederse 6 gün sonra bu saatlerde hastane yolunda olucaz:18::18::18:

güle güle kullanın canım hepsi çok güzel hazırlıklarınızın.şekerlere bayıldım.

rahat ol,az kaldı bebeğini kucağına alacaksın.bu heyecanı düşün.kızın nasıl doğduysa bu da öyle doğacak ve sen hiç farkında olmayacaksın.uyandığında oğlun mis kokusuyla kucağında olacak canım.

Back
X