- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.241
ekle canim. gondereyim ozelden.
videolarda pek rahatsız edici birşey yok canım ben de herşeyi izleyemem,iğne yapılırken ya da kan aldırırken bakamam,dikiş atılırken de bakamam ama organ ameliyatlarına bakabilirim insan vücudu mu ne olduğu pek belli değil çünkü.
yalnız o ameliyatın benzerinin bize de olacağı düşüncesi biraz ürkünç
bu arada zamanında bazılarınızı facede ekledim kkdan 4-5 arkadaşım var ama zaman geçtikçe hafızam da rezalet olduğu için rumuzlarınızla isimlerinizi karıştıryorum çok özür dilerim bunu için.demin filize arzu dedim mesela özür dilerim filizcim salaklığımı affet.ben de kimler ekli ,fburakçım sen var mısın bende?
ya kusura bakma.o sıralarda iş çok yoğundu.hemen özelden gönderiiyorum adresimi.
benım tansıyonum cıktı .face gıordım baktım prevıa falan dıyor senın paylastıgnı sonra gordum su an hıc ıyı degılım.ben gıremıycem sanırım bu amelıyata.nerelere kacsam saklansam.tek gecrıdıgım operayon kurtaj ondanda bebegemın acısından korku yasamadım.brıde kzıalr cok onemlı ama ben bu amlıyat ıcın sankı doktoruma guvenmıyorum yapamıycak gıbıme gelıyor.yanı hocada gelıcek dıyor o adam bende daha cok guven telkın ediyor.yanı doktorum dunya kadar sezeryan yapmıs bu amelıyatı yapmamıs ama sezeryanı bıle nasıl yapıoyor acaba sorusu takılmaya basladı aklıma .bayan dıye mı yasıyorum bu sorunu.
rıza hocada banada gelmene gerek baska yere gıtme kendı doktoruna devam et demıstı.cok kafam karıstı.korkularım rttı sanırım dogum yaklastıkca .yanı suurum tamamen yerınde o amelıyathaneye gıremıycem doktorum zaten odada uyutup ole alıcak benı sanırım korktugumu bılıyor cunku hatta ekıbı bıle sonra alıcam ılk benı ve anestezı uzmanı nı goruceksın dedı .
ay benım acıl tatıle ıhtıyacım var sanırım sıyırdım kızlar sız bana bakmayın
Canım sayenizde şimdi hem ateş beyin ameliyat videolarına hem de başka sitelerde sezeryan ameliyatlarını seyrettim, korkacak bir şey yok. Adamlar işi biliyor, ameliyattan çok oyun oynar gibiler, rahatlar. Ne yaptıklarını biliyorlar. Onlar bu ameliyatları kaç yüz kere yapıyorlar, sen içini rahat tut. Doktorunada söylersin hastaneye yatar yatmaz uyutsunlar seni, beklerken boşu boşuna gerilmezsin. Evet ameliyatın diğer doğumlara göre zor ama uzmanların elinde olacaksın, sen ameliyattan çok bebeğine odaklan, belki sakinleşmene faydası olur. Biz de senin için dua edelim, rahat bir ameliyat geçir diye. Eğer korkuyorsan böyle videolara sakın ama sakın bakma canımgereksiz bir davranış, boşu boşuna kendini korkutmuş olursun.
kızlar ben ateş hocanın deneyimini görerek inanmak istediğim için izledim.yoksa iki sezaryen oldum hiç içim elverip bakamadım şimdiye kadar.ama şu anki durumumda hayti endişem vardı ve kendimi zorlayıp izledim.bir tanesini tırsarak izledikten sonra alıştım.çünki en ileri seviye riskle gireceğim bir ameliyat var önümde.ben de doktordan rica edeyim erken uyutsun.
kames tatlım sen herşeyi ilk kez yaşayacaksın.izleme hiç bir şey.ben ilk sezaryanıma bacaklarım titreyerek girdim,çok korkmuştum.40 dakika sonra çıktım,bebeğim odamdaydı.bu kadar basit bir şeye olağanüstü korku hissetmiştim.
şu an sadece dua ediyorum her türlü zorluk için.mecbur girip bebeklerimizi doğuracağız.Allah yardımcımız olur inşaALLAH.
ateş hocayla anlaştım eşim maddi tarafı nasıl halledecek hiç sormuyorum.hiç bir şeyi düşünmek ya da endişe duymak istemiyorum.
bende aranıza katıldım. doktorum marjinal plesanta previa teşhisi koydu.
neyse baştan anlatayım.antalyadaki en iyi doktor diye aylardır gittiğim doktorum sezeryan için gün almaya gittiğimde bana akıl almaz şeyler söyledi. benim durumumdaki hastalara hiçbir doktorun bakmak istemeyeceğinidurumumum çok riskli olduğunu çok kanamama olacağı için rahmimi almak zorunda kalacağını bu yüzdende sezeryana girmeden önce rahmimi alabileceğine dair yetki vermem gerektiğini yoksa ameliyatın olamayacağını söyledi. ben tabi şoka girdim. bugün tıptan bir prof. daha gidip muayene oldum o ise bana bu durumun çok risk taşımadığını rahmimin alınmasına gerek olmadığını söyledi. hatta ameliyata girerken birkaç ünite kanı hazır bulundururuz ama bence ona bile gerek kalmaz dedi.tam doktorumu buldum derken sezeryan için aldığı ücretin malesef benim bütçemi aştığını öğrendim.şimdi doktor arıyorum
antalyada doğum yapacak arkadaşlar varmı aranızdasiz hangi doktorlara gidiyorsunuz? lütfen yardım edin doğumuma çok az kaldı iyi bir doktor ve hastane bulmalıyım
neyse baştan anlatayım.antalyadaki en iyi doktor diye aylardır gittiğim doktorum sezeryan için gün almaya gittiğimde bana akıl almaz şeyler söyledi. benim durumumdaki hastalara hiçbir doktorun bakmak istemeyeceğinidurumumum çok riskli olduğunu çok kanamama olacağı için rahmimi almak zorunda kalacağını bu yüzdende sezeryana girmeden önce rahmimi alabileceğine dair yetki vermem gerektiğini yoksa ameliyatın olamayacağını söyledi. ben tabi şoka girdim. bugün tıptan bir prof. daha gidip muayene oldum o ise bana bu durumun çok risk taşımadığını rahmimin alınmasına gerek olmadığını söyledi. hatta ameliyata girerken birkaç ünite kanı hazır bulundururuz ama bence ona bile gerek kalmaz dedi.tam doktorumu buldum derken sezeryan için aldığı ücretin malesef benim bütçemi aştığını öğrendim.şimdi doktor arıyorum
antalyada doğum yapacak arkadaşlar varmı aranızdasiz hangi doktorlara gidiyorsunuz? lütfen yardım edin doğumuma çok az kaldı iyi bir doktor ve hastane bulmalıyım
hoşgeldinmi desem ne desem bilemedim geçmiş olsun canım bende aynı durumdayım ama çanakkaledeyim başka arkadaşlar varsa antalyada yazarlar zaten hiç bir problem kanama olmadımı bu zaman kadar peki niye son ana bırakmış söylemeyi yada yenimi görmüş benim 12.haftamda marjinal dedi:26:
canım teşekkürler..Geçmiş olsun. Marjinalis previa çok tehlikeli bir şey değil, ilk doktorun boşu boşuna korkutmuş, için rahat olsun. 2. doktorunun dediği gibi en kötü kan takviyesi isterler, o da kolay zaten. Bildiğim kadarıyla aramızda Antalyalı yok ne yazık kiAntalya da varmı bilmiyorum ama medical park hastanelerinin doktorları fena olmuyor sanırım, hem SGK da geçiyor.
Aşağıdaki forumu bir incele istersen, bir kaç doktor ve hastane tavsiye etmişler.
http://www.kadinlarkulubu.com/dokto...lyada-dogum-icin-hastane-doktor-ariyorum.html
Ayrıca aşağıda da bir kaç tavsiye var.
http://www.kadinlarkulubu.com/dokto...7-antalyada-kadin-dogum-doktoru-ariyorum.html
hoşbulduk canım..şuan 35+4 teyim. bugünki doktor marjinal dedi.merhaba canım aramıza hoş geldin .. kaç haftalıksın şuanda ve plesenta previa serken bunun marjinali var tptalisi var seninki hangi guruba giriyor.. malesef antalyada değiliz antalyadan varmı bilmiyorum aramızda... ikinci drunun dediklerine katılıyorum ...
canım teşekkürler..
hoşbulduk canım..şuan 35+4 teyim. bugünki doktor marjinal dedi.
canım durumun benimki kadar ciddi değil çok şükür.inşaALLAH daha iyiye gidecek.ama içim rahatlasın,net olarak öğreneyim dersen en azından bir muayeneye gel ateş hocaya.bana her şeyi net söyledi.çok da sakin.oğluma hamileyken medipole devam ediyordum.kızımın sezaryenine girerken çok korkmuştum.o korku ikinci de yine vardı.doktoruma ondan bahsetmiştim ve beni sakinleştirmesini istemiştim.dr.um çok yoğundu zaten.hastaları hiç memnun edemiyoruz,biri çıktı gözlerini açmıyor.hiçbir şeyi yok.narkozdan çıkmadığını sanıyor.vs. gibi şikayetlerini aktarmıştı.ve benim gözümde bitti o an.çünki benden daha panik gördüm.3 hafta kala hiç düşünmediğim bir hastaneye gittim,arkadaşım yeni doğum yapmıştı onn tavsiyesiyle.ilk muayenede korkumdan bahsettim.dr.çok yumuşak ve sevecen,hiç korkma biz seni sakinleştiririz.demişti.o tavrı bana yetti.ameliyata girerken yine tırsıyordum.bir hemşireye beni sakinleştirimisin dedim.kız elimi sıkıca tuttu,dualar okudu.Allah'a çok şükür ondan sonra güle oynaya indim ameliyat haneye.içeri girerken ordaki görevli bayan tebessümle hoşgeldin dedi.sonra dr.um geldi.nasılsınmersennecim canım ben de bugün iyice kaptırdım yine videolara bakıyorum ateş hocanın.acaip yaaayani helal olsun adama cerrahlara hayranım,kızıma bugün dedim annecim büyüyünce cerrah ol ne güzel olur sülaleden bir dr çıksın o da benim kızım olsun deyince banane ben şef olcam dedi,executive chef olcakmış 7 yıldızlı michelin şefi olcak benim yemek yemeyen kızım
şaka bir yana ben bu adama taktım bugün yaa acaba ona mı gitsem?bana rıza beyden daha ciddi gibi geldi.işinin çok ehli bir dr olduğu belli.kendine has yöntemlerle previa ameliyatlarına farklı bir boyut getirmiş belliki.rıza bey sanki beni başından savıyor gibi hissediyorum.önce sen de previa yok dedi sonra ben panikle gidince evet varmış ama çıkar ilaca gerek yok dedi falan.sonuçta ben daha önce bunu yaşamış sabıklaı bir hamileyim bana daha dikkatli ve evhamlı yaklaşması gerekmez mi sence?sanki geçen seneki doktorum gibi.onun gibi rahat davranıyor.bu da canımı sıkmaya başladı.salı günü kontrolüm var şeker yüklemesi ve idrar tehlili yaptırıp gidicem bakalım nasıl davranacak?ateş hoca taa karşıda çok uzak acep bu tarafta ameliyat yaparmı?off ya gene kafam allak bullak oldu
kanama sadece 8 haftamda oldu o zaman başka doktora gidiyordum o bana troidim olduğu için kanamam olduğunu söyledi ve troid ilacı verdi o kadar, sonrasında hiç kanamam olmadı ama ben bu son doktoruma gitmeye başladım son haftalara yaklaşırken bebeğin eşiğinin altta olduğunu ama zamanla yukarı çıkabileceğini söyledi.sonra yukarı çıkmış tehlike geçti dedi. tam 35. haftama girdim bu seferde yukarıda bahsettiğim şeyleri söyledi. kafam allak bullak oldu
iki gündür ece uyanır uyanmaz ameliyat,dr,kanam olursa....vs. aklıma takılıyor.akşam ciğer geliştiricimi yaptıdım.geç aklıma gelmişti.geç de yattım.önceki gün de 2'den 5'e kadar uyuyamamıştım.bgün sabahın köründe hortladım.bu gece de şeytan nerden aklıma soktuysa ya kanam olursa endişesi her uyandığımda zihnimdeydi.baktım uyuyamıyorum,kalkıp abdest aldım,dua ettim.ama beynim acaib uyanık,makina gibi.
bugün ben de fburak gibi sevi bebeye gitmeyi düşünüyorum.kundaklar çok hoşuma gitti.zaten hastande sarmak için kalın bataniye alacaktım.biberon,bez vs. alayım.güzel bir alt açma,kendime de gecelik,çamaşır vs.limangodaki sabahlıklar güzeldi ama ne zaman gelir emin olamadım.ani bir şey olursa yetişir mi bilemedim.
iki gündür ece uyanır uyanmaz ameliyat,dr,kanam olursa....vs. aklıma takılıyor.akşam ciğer geliştiricimi yaptıdım.geç aklıma gelmişti.geç de yattım.önceki gün de 2'den 5'e kadar uyuyamamıştım.bgün sabahın köründe hortladım.bu gece de şeytan nerden aklıma soktuysa ya kanam olursa endişesi her uyandığımda zihnimdeydi.baktım uyuyamıyorum,kalkıp abdest aldım,dua ettim.ama beynim acaib uyanık,makina gibi.
bugün ben de fburak gibi sevi bebeye gitmeyi düşünüyorum.kundaklar çok hoşuma gitti.zaten hastande sarmak için kalın bataniye alacaktım.biberon,bez vs. alayım.güzel bir alt açma,kendime de gecelik,çamaşır vs.limangodaki sabahlıklar güzeldi ama ne zaman gelir emin olamadım.ani bir şey olursa yetişir mi bilemedim.
Ay canim benim kotu dusunceleri at aklindan zor biliyorum... Dogum masraflari zorlayacak mutlaka sizi ama onemli olan senin bebeginin guvende olmasi paradan puldan daha onemli... Nasil olsa para bi sekilde bulunuyor.. bende asilama yaptiricam zaman baya bir durumumuz sikisikti borc harc bogulmustuk cocuk var diye sgk hic birseyimi karsilamadi esimi aradim aglayarak dedim ilaclar cok pahali bu durumda nasil oderiz dedim oda karttan al Allah buyuktur dedi oderiz yok mok dedim almayalim acilmayalim iyice neyse ikna etti beni aldim ogun... Inanirmisin subattan buraya 20 bin tl borcuda odedik adilamada yaptigimiz masrafida esimin isleri yogunlasti birden halada oyle yogun... Sukur rahatladik borc morc kalmadi allahin izniyle...
O kundaklar cok guzel gercekten yakindan gorunce bayilacaksin..
fburak sana tulumu sormuştum cevap bekliyorum canım
bugün pazara gittim bir stantta o kundaklardan vardı ama farklıydı sanırım.seninki tulum gibi di mi bebeğe giydiriyorsun ayaklık kısmı da vardı sanırım.benim baktığımda yoktu.sen hangi semtten almıştın canım?sevi bebe nerelerde var acaba?
kıalar benimkide dertmiki bilemedim şimdi.. bi arkadaşım geldi dediki canım sakın kapını süsletme ben süsleticem dedi( iyi güzel ben belki beğenemezsem kapıdaki süsü diyemedim yok sen yaptırma benim aklımda başka bişey var diye.. acaba desemmi abes olurmu ...
bu arada lohosaa pijaması olayını çözdüm kuzenimin varmış sabahlıklı takımları onları giy masraf yapma dedi yep yeniler dedi ...hatta hatırladım bayada güzellerdi ... neyse büyük bi sıkıntımı üstümden almış oldu böylelikle ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?