• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Pijama olayına sevindim, gereksiz bir masraftan kurtulmuşsun :) Ben olsam arkadaşına hemen bir şey demezdim, seni düşünmüş öyle demiş, bir süre sonra konu tekrar açılırsa eşim (annem, v.s.) almış derdim, böylece kırılmamış olur :)

dicem artık bişeyler bide onla bitmiyoki :(( refakatçi ben kalcam diyo yanında ... benim kuzenlerde biz kalcaz diyo bırakcam onları bir birlerine naparlarsa artık:)) ben hepsine bakmıştım onlarda bana niyetlendiler şimdi kapanın elinde kalıyorum napcaz bilemiyorum.. bakmayın benide denmezki .. kaynanamda niyetlenmiş bakmaya :)) hastane bizi atacak bu gidişle :D
inan o lohosa pijaması olayında okadar rahatladım ki anlatamam ..

korkma canım allahın izniyle yine burda atlattık iyiyiz diye buluşucaz aynılarını ben yaşadım 15 gün önce çıktı demişti şimdi hiç hesapta olmayan damar var diyor allah büyük:16::16:

dağcı hani sen bana takma diyordun sende takma olurmu canım:20::20:

kızlar hamd olsun serinledik yüreğimizde serinler inşşallahhhhh:10::10::10:
bazen ne düşündüğümü ben de anlamıyorum.gece niye tedirgin oldum bilmiyorum.
her doktora gidince bir süre söyledikleri tedirgin ediyor.hoca kanama olabilir vs.diyince sardım oraya.
serinledik çok şükür.

Ay canim benim kotu dusunceleri at aklindan zor biliyorum... Dogum masraflari zorlayacak mutlaka sizi ama onemli olan senin bebeginin guvende olmasi paradan puldan daha onemli... Nasil olsa para bi sekilde bulunuyor.. bende asilama yaptiricam zaman baya bir durumumuz sikisikti borc harc bogulmustuk cocuk var diye sgk hic birseyimi karsilamadi esimi aradim aglayarak dedim ilaclar cok pahali bu durumda nasil oderiz dedim oda karttan al Allah buyuktur dedi oderiz yok mok dedim almayalim acilmayalim iyice neyse ikna etti beni aldim ogun... Inanirmisin subattan buraya 20 bin tl borcuda odedik adilamada yaptigimiz masrafida esimin isleri yogunlasti birden halada oyle yogun... Sukur rahatladik borc morc kalmadi allahin izniyle...

O kundaklar cok guzel gercekten yakindan gorunce bayilacaksin..
maddi durumu aylarca düşünüp gerildim.şimdi en ufak olumsuzluğu ya da endişeyi düşünecek gücüm yok.eşime sormuyorum bile nasıl halledeceksin diye.
Allah sana yardımcı olduğu gibi bize de olur inşaALLAH.
canım burda albimininin mağzasında varmış sevi bebe.gittim ama sadece yenidoğan çantası vardı.maltepede varmış,ablam alacak.ben de çok beğendim süper işe yarayacak bir şey.
canım ben de dün gece sabaha kadar previayla akreatayla boğuştum durdum.gün içerisinde previayla ilgili araştırma yaparsam,çok kurcalarsam gece de düşünceler beni bırakmıyor.ben de kanamam olursa diye hep panikliyorum.wcye gittiğim an afedersin iç çamaşırıma korka korka bakıyorum.bir de benim previa parsiyal.marjinalden daha kötü ama totalisten daha iyi.ama plasentanın bir kısmı dikişlerin üzerinde.yapışması muhtemel.ürkerek geçiriyoruz günlerimizi.Allahtan seninki çok az kaldı.alışveriş için kendini çok yorma canım.netten yap bence,hem yorulmazsın hem de kısa sürede eline ulaşır.mazallah dışarıda yorulursun ameliyattan önce kanama başlatma iki parça eşya için.

bol bol zikir yap.hasbinallahü...yü oku.ben de gece dönüp durunca kalkıp gece namazı kıldım dua ettim kendim için,senin için,kames için ve diğer kızlar için.inşallah hepimiz güzel sonlandırırız bu stresli yolculuğumuzu..
sen Ateş hocanın caddebostandaki muayenehanesine mi gittin canım?ne kadar ücreti?ben de bayramdan sonra gitmeyi planlıyorum bakalım rıza hocayla bir konuşayım hala sallıyorsa bırakıcam.bu ateş hoca ameliyatlarda karnı dikey kesiyor ya ona sinir oldum.yatay dikse daha iyi olur kadın açısından.acaba göbek deliği kayboluyor mu?gerçi ona gelene kadar...dikkat ettim ameliyatlarda hiç kanama olmuyor bu çok güzel bişey.başarısını gösteriyor.

çok kurcalamamak lazım.ben de ne kadar rahat izliyorum desem de sonra aklımdan çıkmıyor.
kafamı dağıtmak için çıktım canım.ablam götürdü sağolsun.bir yerden bakım çantasını ve malzemelerini aldık.yarın eminönüne gidince benim ihtiyacım olan şeyleri alacak.bebişe de cici bir alt açma.
hafta içi de yıkayıp ütüleriz yiğenimle.çantamız da hazırlanmış olur.

ateş hoca caddebostanda canım.300 tl verdim.
inşaALLAH hiç bir can sıkıcı şey olmaz plesantanda canım.
geçen yılki sezaryende karnını alttan mı kesmişlerdi canım?o zaman plesanta kesiliyormuş ve çok kanama oluyormuş.ateş hocanın sırrı bu.yukardan kesip yapışıksa rahimle çıkarıyor.ben de karnımı açıp gözümde hayal ediyorum,ortada bir dikiş izi.:44:

dualarını Allah kabul etsin.sana da yardımcı olsun.ben de hepimize her namazda dua ediyorum.
artık burda hepimiz arkadaştan öte olduk.Allah hepimizin yüzünü güldürsün.
bugün tesbih çekmeye çalışıyorum.

kıalar benimkide dertmiki bilemedim şimdi.. bi arkadaşım geldi dediki canım sakın kapını süsletme ben süsleticem dedi :(( iyi güzel ben belki beğenemezsem kapıdaki süsü diyemedim yok sen yaptırma benim aklımda başka bişey var diye.. acaba desemmi abes olurmu ...

bu arada lohosaa pijaması olayını çözdüm kuzenimin varmış sabahlıklı takımları onları giy masraf yapma dedi yep yeniler dedi ...hatta hatırladım bayada güzellerdi ... neyse büyük bi sıkıntımı üstümden almış oldu böylelikle ...

İnternetten ozel el yapimi isimli birsey yaptirmayacaksan bence birak yapsin. oyle diyen biri 20 liralik kotu birsey getirmez. srkadasin sence cok ucuza kacar mi? sayet ozenlidir diyorsan bence cok muhim degil.dis kapiya o durumda ne takilda guzel durur. Sen gormuyosun bile dis kapifa :D begenmezsen odasina baska bisey alirsin. diye dusunuyorum.
Pijamada super olmus.onlara ayirdigin butceyi baska biseye kullanabilirsin.

dicem artık bişeyler bide onla bitmiyoki :(( refakatçi ben kalcam diyo yanında ... benim kuzenlerde biz kalcaz diyo bırakcam onları bir birlerine naparlarsa artık:)) ben hepsine bakmıştım onlarda bana niyetlendiler şimdi kapanın elinde kalıyorum napcaz bilemiyorum.. bakmayın benide denmezki .. kaynanamda niyetlenmiş bakmaya :)) hastane bizi atacak bu gidişle :D
inan o lohosa pijaması olayında okadar rahatladım ki anlatamam ..

Ne guzel iste. hangisiyle en cok rahat edecegine inaniyorsan onu ayarlamaya calis. : D digerlerini ev icin ikna et. ay sen eve gelirsin ne guzel felan de. kimseyi kirmamis olursun.

her doktora gidince bir süre söyledikleri tedirgin ediyor.hoca kanama olabilir vs.diyince sardım oraya.
serinledik çok şükür.

maddi durumu aylarca düşünüp gerildim.şimdi en ufak olumsuzluğu ya da endişeyi düşünecek gücüm yok.eşime sormuyorum bile nasıl halledeceksin diye.
canım burda albimininin mağzasında varmış sevi bebe.gittim ama sadece yenidoğan çantası vardı.maltepede varmış,ablam alacak.ben de çok beğendim süper işe yarayacak bir şey.

çok kurcalamamak lazım.ben de ne kadar rahat izliyorum desem de sonra aklımdan çıkmıyor.
kafamı dağıtmak için çıktım canım.ablam götürdü sağolsun.bir yerden bakım çantasını ve malzemelerini aldık.yarın eminönüne gidince benim ihtiyacım olan şeyleri alacak.bebişe de cici bir alt açma.

geçen yılki sezaryende karnını alttan mı kesmişlerdi canım?o zaman plesanta kesiliyormuş ve çok kanama oluyormuş.ateş hocanın sırrı bu.yukardan kesip yapışıksa rahimle çıkarıyor.ben de karnımı açıp gözümde hayal ediyorum,ortada bir dikiş izi.:44:

dualarını Allah kabul etsin.sana da yardımcı olsun.ben de hepimize her namazda dua ediyorum.
canım benim maddiyat hallolur inşallah inan bende nasıl kalkıcaz bukadar sıkıntının altından hadi hamile kaldım yine masraf yine masraf bide borç harç dedim inanki bunalmıştımda baya .. kul bunalmayınca hızır yetişmezmiş lafının doğruluğunu anladım bikere daha ... hem bebeişim kısmetiylede geliyo çok şükür.. canımın istediğini dilediğimi alabiliyorum onada kendimede ... öbür türlü hiç bişey yapacak durum yoktu inanki ...

inşallh rabbim sizinde yardımcınız olacaktır ben öyle inanıyorum..
ogün belki maddiyatı düşünüp aşılamaya hiç başlamazdım garantiside yok yani tutmayadabilirdi başlamasaydım belki bu borçlarda hala beni sıkıştırıp duruyordu belki hala ödeyememiştik ... eşimede dedimki ogün ya tutmazsa bukadar parayı havaya atmış olcaz bu sıkıntıda diye .. şimdi çok şükür ogün gözümde büyüyen miktar okadar küçük geliyoki bana ama ogün için malesef öyle fazla geliyordu ...

Ne guzel iste. hangisiyle en cok rahat edecegine inaniyorsan onu ayarlamaya calis. : D digerlerini ev icin ikna et. ay sen eve gelirsin ne guzel felan de. kimseyi kirmamis olursun.

ya evide yapacaklarmış :)) kuzen diyoki izin alcam işten özel bana zamnı söyle önceden diyo öbürüde öyle diyo işte bende tamam diyorum onada onada .. arkadaşımla rahat edemem cinsim biraz ben sanırım kuzenlerdende birine daha yakınım o olsa iyi olcak ta nasıl denir sen kal sen kalma diye :D

amanın 300 tl tuzluymuş maşşallahh:27: benim iki sezaryenim de yatay canım belli bile değil gibi.zaten kilodun altında kalıyor.inşallah canım plasenta bu sefer beni üzmez.üzmek istiosa da elden ne gelir yaşayıp görücez.
Allah senin de dualarını kabul etsin canım.güzel günler yakında inşallah...

ya evide yapacaklarmış :)) kuzen diyoki izin alcam işten özel bana zamnı söyle önceden diyo öbürüde öyle diyo işte bende tamam diyorum onada onada .. arkadaşımla rahat edemem cinsim biraz ben sanırım kuzenlerdende birine daha yakınım o olsa iyi olcak ta nasıl denir sen kal sen kalma diye :D

ben eşimin kalmasını tercih ederim.kızımda o kalmıştı.geçen sefer birkeç gün kaldığım için annem,kızkardeşim,bir kere de eşim kaldı.devletteydim çok zordu herşey.bu sefer asla oralara gitmek istemiyorum.özelde prensesler gibi yatçam inşallah.

canım benim maddiyat hallolur inşallah inan bende nasıl kalkıcaz bukadar sıkıntının altından hadi hamile kaldım yine masraf yine masraf bide borç harç dedim inanki bunalmıştımda baya .. kul bunalmayınca hızır yetişmezmiş lafının doğruluğunu anladım bikere daha ... hem bebeişim kısmetiylede geliyo çok şükür.. canımın istediğini dilediğimi alabiliyorum onada kendimede ... öbür türlü hiç bişey yapacak durum yoktu inanki ...

inşallh rabbim sizinde yardımcınız olacaktır ben öyle inanıyorum..
ogün belki maddiyatı düşünüp aşılamaya hiç başlamazdım garantiside yok yani tutmayadabilirdi başlamasaydım belki bu borçlarda hala beni sıkıştırıp duruyordu belki hala ödeyememiştik ... eşimede dedimki ogün ya tutmazsa bukadar parayı havaya atmış olcaz bu sıkıntıda diye .. şimdi çok şükür ogün gözümde büyüyen miktar okadar küçük geliyoki bana ama ogün için malesef öyle fazla geliyordu ...

olmayıca bir lira bile çok.benim de evi aldıktan 2 yıl sonra maaşım düştü.evde bakıcı da var.kredim tam eski maaşa göreydi.eşim kaza geçirmiş raporluydu.bir 6 ay tek düşüncem paraydı hergün.sonra Allah'ın izniyle toparladık.bu kış annem kanser tedavisine başladı,yiğenim evlendi.hepsi şehir dışında.maddi manevi herkese yardımcı olmaya çalıştık.çocukların okul paraları vs.
haziranda beyaz eşyalar toptan bozuldun.e yapalım ne edelim derken toplu para geçti elimize taksitsiz aldık hepsini çok şükür.evime perde,halı boya bile oldu.
ameliyatı da Rabbim ayarlar inşaALLAH.

ben eşimin kalmasını tercih ederim.kızımda o kalmıştı.geçen sefer birkeç gün kaldığım için annem,kızkardeşim,bir kere de eşim kaldı.devletteydim çok zordu herşey.bu sefer asla oralara gitmek istemiyorum.özelde prensesler gibi yatçam inşallah.

benim de ikinci de herkes hasta ya da ameliyatlıydı.eşim ve kızım kaldı.süperdi.

İnternetten ozel el yapimi isimli birsey yaptirmayacaksan bence birak yapsin. oyle diyen biri 20 liralik kotu birsey getirmez. srkadasin sence cok ucuza kacar mi? sayet ozenlidir diyorsan bence cok muhim degil.dis kapiya o durumda ne takilda guzel durur. Sen gormuyosun bile dis kapifa :D begenmezsen odasina baska bisey alirsin. diye dusunuyorum.
Pijamada super olmus.onlara ayirdigin butceyi baska biseye kullanabilirsin.

valal özel bişeyler araştırıyordum .. halletcem o durumu bişekilde inşallh ..

canım eşimi istemiyorum çok becriksizdirde kendileri :)) annemde oğluma baksın evde teyzesiyle yada teyzesi ilgilenir ay çıkamıyorum şimdilik işin içinden... nasıl biliyolarsa öyle yapsınlar yanlız kesinlikle eşimi istemiyorum bu sefer ...

olmayıca bir lira bile çok.benim de evi aldıktan 2 yıl sonra maaşım düştü.evde bakıcı da var.kredim tam eski maaşa göreydi.eşim kaza geçirmiş raporluydu.bir 6 ay tek düşüncem paraydı hergün.sonra Allah'ın izniyle toparladık.bu kış annem kanser tedavisine başladı,yiğenim evlendi.hepsi şehir dışında.maddi manevi herkese yardımcı olmaya çalıştık.çocukların okul paraları vs.
haziranda beyaz eşyalar toptan bozuldun.e yapalım ne edelim derken toplu para geçti elimize taksitsiz aldık hepsini çok şükür.evime perde,halı boya bile oldu.

aynen canım olmayınca sıkıntı oluyor bi kuruş bile .. neyseki onları toparlamışsınız inşallah bunuda halledersiniz ...

serinledik çok şükür.

Canım senin sıkılman, korkman gayet olağan bence. Ben bile, hiç bir rahatsızlığım v.s. yokken durup durup endişeleniyorum, hep kızımın sağlığı için dua ediyorum. Her hamilenin endişeli olması doğaldır, kaldı ki seninki sıradan bir hamilelik değil, o yüzden gergin olman normal. Ama şu videoları seyretmeyin artık, bilinçaltınızda yer yapıyor, bir şekilde kabus olarak size geri dönüyor. Az kaldı doğumuna zaten, kendini ekstradan germe. Maddi olarak inşallah en kısa sürede rahatlarsınız canım, olmayınca olmuyor. İster sağlık için olsun, ister bebeğin için, olmayınca yapacak bir şey yok ne yazık ki. Ama hayat bu, hepimiz benzer durumları bazen yaşıyoruz, sonra bir bakmışsın her şey düzeliyor. Biliyorumki siz de kısa sürede rahatlayacaksınız. Allah tüm dualarını kabul etsin canım.

amanın 300 tl tuzluymuş maşşallahh:27: benim iki sezaryenim de yatay canım belli bile değil gibi.zaten kilodun altında kalıyor.inşallah canım plasenta bu sefer beni üzmez.üzmek istiosa da elden ne gelir yaşayıp görücez.
Allah senin de dualarını kabul etsin canım.güzel günler yakında inşallah...

Bu sefer üzülmeyeceksin fıstık, merak etme :) İnşallah rahat rahat, aynen dediğin şekilde prensesler gibi bir doğum yapacaksın :16:

Ben eşim olmadan hiç birşey yapmam, doğum da yapmam, o gelene kadar bekler kızım :52::52: Şaka maka gece eşimden başkasını istemem hastanede, ya eşim ya eşim :9:

Ben de annemden baskasini istemem walla.hem bebegimle hem bebek gibi benimle ilgilenir :D
esim kizimla ilgilensin. zaten baskasiyla kalmaz kizim da.

Kizlar dun aksamdan beri kalca,bacak,bel beni mahvetti. aksam ve bugun aksamustu birara yurumekte zorlandim. cok canim sıkkın. umarim sonu boyle getirmem.
Sali memorial da,c.tesi amerikanda doktora gidicem. ikisine de sorcam ama tlas yaptim.

Ben de annemden baskasini istemem walla.hem bebegimle hem bebek gibi benimle ilgilenir :D
esim kizimla ilgilensin. zaten baskasiyla kalmaz kizim da.

Kizlar dun aksamdan beri kalca,bacak,bel beni mahvetti. aksam ve bugun aksamustu birara yurumekte zorlandim. cok canim sıkkın. umarim sonu boyle getirmem.
Sali memorial da,c.tesi amerikanda doktora gidicem. ikisine de sorcam ama tlas yaptim.

İlk doğumum olduğu için tam bilemiyorum ama 35. haftada bu ağrılar beklenen bir yan etkidir herhalde. Hatta 30. haftadan sonra bu ağrılar artıyor diye okumuştum. Umarım önemli bir şey değildir. Bu arada aynı haftada 2 kere mi ultrasona giriyorsun, doktoruna karar veremedin sanırım. Ben de yarın gidiyorum doktoruma, 13:30 da randevum var, bakalım kızım büyümüş mü:)

İlk doğumum olduğu için tam bilemiyorum ama 35. haftada bu ağrılar beklenen bir yan etkidir herhalde. Hatta 30. haftadan sonra bu ağrılar artıyor diye okumuştum. Umarım önemli bir şey değildir. Bu arada aynı haftada 2 kere mi ultrasona giriyorsun, doktoruna karar veremedin sanırım. Ben de yarın gidiyorum doktoruma, 13:30 da randevum var, bakalım kızım büyümüş mü:)

İlk dogumumda olmamisti benim. 41. Hafta dogurdum. son gune kadar gezdim,yurudum.
Sanirsam bel fitigim ilerledi. biraz arastirdim bel bu sekilde bacaga vururmus.ama cok fena :(
Cihangir bey haftada bir gorcem seni dedi. Birakmis artik Yapisik degil ,marjinal dedi ama inanamiyorum.bu nedenle esim arkadaslarinin previa eslerini dogurtan doktordan da randevu aldi. tamamen teyit amacli.zaten daha cihangir beye de 1 kere gittik.. kendi doktorumu biraktim.amerikandaki de ayni seyi derse memorialda dagum planliyoruz.
İnsallah iyi haber vereceksin yarin.

kızlar ne ara bukadar yazıştınız maşallah bendede çamaşır makinaA TAMİRCİSİ VARDI 6 AY ÖNCE YAPTIRDIK KAPIYA GELİYORDU HER YIKAMADA YİNE AYNI OLDU ADAM DEDİ BENİM ÇEKİÇLE ÇAKTIĞIM ÇİVİYİ NASIL OLDUDA FIRLATTI MAKİNA FOTOSUNU ÇEKSEM FACE KOYARLAR:53::53:ŞAŞIRDI :27:

maddi zorluk çekmek çok zor ben de bilirim canım.üstelik ben çok varlıklı bir ailenin hiç zorluk görmemiş kızıyken evlendikten sonra dünyanın kaç bucak olduğunu anladım.eşimle aşık olarak evlendim ve maddi duruma hiç bakmadım ailem de saygı gösterdi.ama eşimin hiçbir işi rast gitmedi uzun zaman.çok ağladım üzüldüm içime attım.yazsam roman olur.parasızlık yüzünden aramız da bozuldu.eşim asabi biri oldu çıktı.idare ede ede bugünlere geldik.şimdi daha iyiyiz çok şükür.
lüks içinde yaşamıyoruz ama buna da şükür diyorum.jaguarlarla,mersedeslerle gezen,tatillerde amerikalara giden,guccilerle pradalarla kuşanan bir aileye mensubum.bazen burukluk hissettiğim olmuyor değil.ama paranın herşey olmadığını n da farkındayım.sağlıklı olalım,aç açıkta olmayalım yeter.kimse malını mülkünü toprağın altına götürmemiş.:50:

Back
X