Plasenta previa

mrscage

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
28
0
86
İstanbul
Cuma günü doktora gittiğimde, 20. haftada aşağıda olduğu ama yukarı çıkma ihtimalinin olduğu söylenen plasentamın ; iyice aşağı inmiş olduğunu ve tam plasenta previa olduğunu öğrendim. İnterneti araştırdığımda o kadar çok kötü şeyler okudum ki korktum açıkçası. Doktorum bu risklerden bahsetmedi, sadece dikkatli ol dedi ve sezaryen olacağımı söyledi ayrıca 32. haftadan sonra muhtemelen çalıştırmayacakmış beni.

Aranızda plasenta previa teşhisi konmuş olan, ya da böyle birini tanıyan var mı? İyi hikayeler duymaya ihtiyacım var.

Çok teşekkürler glsm32. İnşallah hepimiz bebeklerimizi hayırlısıyla sağ salim alırız kucağımıza.

merhaba canim ,banada plasenta previa dendi.ilk duydugumda bende cok üzülmüstüm.anladigim kadariyla calisiyormussun,buna sasirdim aslinda calismaman lazim.Bu durumda önemli olan kanama,her türlü kanamada muhakkak Dr a yada hastaneye git.Seni korkutmak istemem ama birden asiri kanama olabilirsin bu durum hem senin icin hemde bebegin icin tehlikeli.Kanamalarda bebek beslenemiyor ve seninde kan kaybetmen tehlikeli.birde plasenta previada dr tamamen yatak istirahati vermiyor ama senin cok dikkat etmen lazim ve sik sik uzanip ayaklarini yukari yapman lazim.agir birseyler sakin kaldirma,ev islerindede dikkat et.sakin kendini yorma.Plasenta 32.haftaya kadar kendini cekerse normal dogum yapabilirsin,yoksa kesinlikle sezeryan.vede plasenta kendini yukari cekmezse erken dogum ihtimali cok yüksek.bunada hazirlikli ol.Bu arada dogumu hangi hastanede yapacagina karar verdinmi ?.seni ani kanamayla doguma almak zorunda kalirlarsa büyük ihtimalle kan da lazim olacak.onun icin bu konuyuda halletmen lazim.
canim seni korkutmak istemedim,ama dikkat et,cok fazla da kilo almamaya calis.Insallah hersey yolunda gider.öptüm canim.

Çok teşekkürler Suzi

Malesef benim de internetten edindiğim bilgiler böyle... Açıkçası korkuyorum ama doktorum 32. haftaya kadar çalışabilirsin dedi, ondan sonra doğum iznine çıkacağım anlaşılan. Doğum yapacağım hastane belli, zaten doktorum da orada çalışıyor ama ani bir kanamadan çok korkuyorum doğrusu. Doktorum da çok fazla kilo alma dedi ama ben şimdiden 12 kilo almış durumdayım, dikkat etmem gerekiyormuş bundan sonrası için... İşte böyle, nereden çıktı kısmetime bu plasenta previa bilmiyorum ama hayırlısı olsun. İnşallah sağlıkla bebeklerimizi alırız kucağımıza...

merhaba, ben aranıza bugun katıldım. bır oglum var 4,5 yasında, sımdı ıkıncı bebegımız olsun ıstıyorum ama cok da korkuyoruz cunku ogluma hamılelıgım cok zor gectı, bende de marjınal plasenta prevıa vardı.hersey gayet normal gıderken 13 haftalıkken cok sıddetlı boyutta kanama gecırdım ve acıl hastaneye kaldırıldım 1 haftaya yakın hastanede yattım.ondan sonra da uzunca sure evde yatak ıstırahatı, 6.aya dogru evın ıcınde cok az hareket edebılıyordum ama hersey yasaktı...gecırdıgım kanama cok sıddetlı oldugu ıcın bır daha olursa atlatamayabılırdım belkı..zamanla plasenta bıraz yukarı cıktı. 38 hafta 1 gunlukken sezeryan dogum yaptım, dogumum ve sonrası cok rahat gectı.bebegım de gayet saglıklıydı. plasenta prevıanın neden oldugu bılınemıyor,bu tamamen bızlerın sanssızlıgı:( ıkıncı gebelıkte de aynı sorunla karsılasır mıyım ben de onu arastırıyorum su gunlerde...
umarım senın de hamılelıgın saglıkla sonuclanır,bebısın de sen de saglıkla kucaklasırsınız ınsallah.bu arada bebegının cınsıyetı neydı? prevıa genelde erkek bebeklerde olurmus da o yuzden merak ettım.

Selam, cevabın için teşekkürler, benim bebeğim de erkek, belki gerçekten de plasenta previya erkek bebeklerde oluyordur. Benim okuduğum kadarıyla bir kez plasenta previa oldu mu, bir sonraki gebeliklerde de malesef riskin artıyor, ancak ben yine de korkma derim. Allah gönlüne göre versin ve sağlıkla ikinci çocuğunu da kucağına alman dileğiyle...

umarım sen de saglıkla bebeğini kucagına alırsın canım. hersey gonlunce olur umarım. bu arada herhangi bir gelişmeden/değişiklikten beni haberdar et olur mu?

Merhaba benim kardeşiminde 4 aylık plasenta previa teşhisi konuldu 5 aylık olduğunda yine aynı durumdaydı ve ayrıntılı ultrasyon çektirdiğinde kesin teşhis konuldu doktoru kesinlikle istrahat verdi şu anda raporlu yıbaşından sonra en fazla 2 hafta çalışıcak ve tekrar 6 aylık oluncaya kadar rapor vericek ve 6 ayı bittiğinde heet raporuyla 1 ay erken doğum iznine ayrılacak. Zaten 8 ayı biter bitmez daha fazla tehlikeye girmeden sezeryan olucak.Sende doktoruna söğle mutlaka erken doğum iznine ayırsınlar. Bu arada istediğin kadar rapor da alabilirsin sağlık ocakları bile 10 güne kadar rapor veriyorlar.Çünkü iç kanama riski var idralini sürekli kontrol et hafif kırmızılık bile olsa hemen doktoruna haber ver.Bu arada sosyal güvencen varmı bilmiyorum ve ya maddi durumunu doğum sırasında oluşabilecek hem senin hemde bebeğin için komplikasyonlar için iyi bir hastanede doğumunu yapmalısın Fakülte ve ya kadın doğum hastaneleri daha güvenlidir. İnşallah hayırlısıyla doğumunuzu yaparsınız.

arkadasımında plesenta previa teşhisi vardı...yukarı çıkabilir dediler ama çıkmadı sezeryan oldu hiç bir sorun yaşamadı..sadece kendine çok dikkat et yorma fazla kendini allahın izniyle hiçbişi olmaz...

geçmiş olsun arkadaşım..tedbirini alınca aşırı evhamlanmanı gerektiren bi durum deil..benımde plesantam öndeydi..benım bebeğimde erkek..ama normal dogumu fazla etkılıcek kadar bı pozısyon almamıştı drum sadece ilişkiyi ve agır işleri yasakladı..ben fazla kurcalamadım ama cehaletimden..sonrasında öğrendim risklerini..neyse şükür 37-5 de sezeryan oldum..kalbini sıkma arkadaşım..evdede hep dınlenmeye bak..güzel habererını beklıyoruz hayırlısıyla..

plasenta previa bendede var.. 26 haftalık hamileyim plasenta hala aşaqıda fakat doqum kanalını tam olarak kapamamış... 32. haftaya kadar yukarı çıkabileceqini, ilişkiye girmemin yasak olduqunu ve aqır kaldırmamam qerektiqini söyledi doktor bunun dışında bişey yok dedi.... herhanqibir sıkıntı yaşamadım bu haftaya kadar umarım bundan sonrada yaşamam ama çok korktuqum bir qerçek aklımdan çıkmıyor heran bişey olcakmış qibi korku içerisindeyim.. internette okuduklarım kabus qibi keşke okumasaydım diyorum bazen... Allah herkesin yardımcısı olsun arkadaşlar saqlıkla bebeklerimizi kucaqımıza almamızı nasip etsin..

plasenta previa bendede var.. 26 haftalık hamileyim plasenta hala aşaqıda fakat doqum kanalını tam olarak kapamamış... 32. haftaya kadar yukarı çıkabileceqini, ilişkiye girmemin yasak olduqunu ve aqır kaldırmamam qerektiqini söyledi doktor bunun dışında bişey yok dedi.... herhanqibir sıkıntı yaşamadım bu haftaya kadar umarım bundan sonrada yaşamam ama çok korktuqum bir qerçek aklımdan çıkmıyor heran bişey olcakmış qibi korku içerisindeyim.. internette okuduklarım kabus qibi keşke okumasaydım diyorum bazen... Allah herkesin yardımcısı olsun arkadaşlar saqlıkla bebeklerimizi kucaqımıza almamızı nasip etsin..

korkma arkadasım allahın izniyle bişey olmaz bebişine benimde plasentam 12 haftalıkkenden berı hep assagıdaydı 6 aya kadar cıktı cıktı cıkmadı sezeryan demıstı doktorum artı bende uyusmazlıkta vardı kanamam oldukca yuregım dusuyordu bebegıme bıse olucak dıye ama cok sukur sımdı 32 haftalıgım ve plasentam olması gereken yere cıkmıs inş seninkide cıkacak

bende de aynı sorun var.23 haftalık şimdi oğlum.internettekileri okuyunca çok korktum ben de.üstelik doktorumun tayini çıktı,yerine yenisi ne zaman gelir belli değil.en yakın doktor 70 km uzakta, ani birşey olursa ne yaparım bilmiyorum.işten ayrılamıyorum,herkesin tayini çıktı ya da izinde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benimde 14.haftada kanamam olunca plasenta previa marginalis teşhisi kondu. Şimdi 20. haftadayım rahim ağzını kapatmıyor ama çok çok az yükselmiş . Şimdiye kadar 2kg. aldım ama dr. iyi dedi.
Erkek bebekle alakası var mı bilmiyorum ama bu bebişte erkek...
Çalışmayı mecburen bıraktım. 1 ay yattım. 20.haftada renkli ultrason için gittiğim Prof. Dr. Recep Has 32. haftaya kadar çıkmazsa kan kaybı olabileceği için normal doğumu çok önermiyor. Sezeryan diyor ama bana kalsa normal doğurmayı tercih ederim... Artık yatmana gerek yok dedi ama gene yorma kendini., yukarı çıkar bence dedi. ınşallaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh

merhaba arkadaşlar.bendde 26haftalık hamileyim.plasentam tam rahim agzını kapatmıyor ama tabiki istenilen yerde degil.bir kere hafif kanamam oldu bidahada olmadı çok şükür.inşlah olmazda.dr um dogumdan sonra kanamam olabilecegini söyledi.son aylara dogru kan hapına başlıcaz yada kan degerlerimn çok ii çıkması lazımmış.internetten okuyunca gerçekten korkuyor insan.ama dr um normal birşey gibi yaklaştıgı için bana güven veriyor.korkulcak bişeyin olmadıgını söylüyor.sadece şanssızmışım. bu arada galiba erkek teşhisi dogru.benimkide erkek...sterese girmeyelim arkadaşlarrr....güzel düşünelim güzel şeyler olsun......bebişlerimizde mutlu mutlu gelsinler kucagımıza hihoyyyt

Son düzenleme:
Merhabalar... Suanda 25 haftasını yeni bitiren ve bir kız bebek bekleyen; iki yasında dünyalar güzeli oğlu olanbir anneyim....bende bir sağlıkçının, FİZYOTERAPİSTİM ama bu isler NASA gelince hicbiseye benzemiyor. Gecen Çarşamba gecesi, 8 gün önce kanama ile uyandım ve acilen hastaneye geldik.... Travay tetkik derken plesentamiz aşağıya yerleşmiş, bebek iyi, kanama kontrol altına alınacak dediler. Nidilat başladık, 2 gün oncede toparlanip kanamam ollarımıza keselim dediler. İlk dozu atladık ve kanamam başladı :( ve şimdi yine başladık, yine yatıyorum.... Neler olacak bilmiyorum... Korku sadece... Umarım bebeğimi vaktinda saglicakla kucağıma alırım....

Merhabalar... Suanda 25 haftasını yeni bitiren ve bir kız bebek bekleyen; iki yasında dünyalar güzeli oğlu olanbir anneyim....bende bir sağlıkçının, FİZYOTERAPİSTİM ama bu isler NASA gelince hicbiseye benzemiyor. Gecen Çarşamba gecesi, 8 gün önce kanama ile uyandım ve acilen hastaneye geldik.... Travay tetkik derken plesentamiz aşağıya yerleşmiş, bebek iyi, kanama kontrol altına alınacak dediler. Nidilat başladık, 2 gün oncede toparlanip kanamam ollarımıza keselim dediler. İlk dozu atladık ve kanamam başladı :( ve şimdi yine başladık, yine yatıyorum.... Neler olacak bilmiyorum... Korku sadece... Umarım bebeğimi vaktinda saglicakla kucağıma alırım....

Canım çok geçmiş olsun.
Umarım her şey yolundadır.
Bende de marjinal plasenta previa var.
Şu an 24-5 teyim.
İnşallah kavuşuruz sağ salim:)

merhaba arkadaşlar, dünkü kontrolümde bana da aynı teşhis kondu ve yatak istirahati dedi dr, ilk gebeliğim ve çok korkuyorum moralim çok bozuldu...benim bebeğim %80 kız mış, çok şükür hiç kanamam olmadı bu zamana kadar ama çok şiddetli kasık ağrılarım oluyor...Allah yardımcımız olsun inşallah

Allah büyük arkadaşlar bende dün doktora gittim zaten 5 gündür kanal açıklığı nedeniyle yatıyordum birde previa var dedi tamam olduk..bu benim 3. gebeliğim 2 normal suni sancıyla doğmuş kızdan sonra 3. kızımız bende 25 haftadayım bebeğim daha670 gramlarda doktor duruyor olması mucize dedi bence her bebek bir mucize..... süresiz yatıyorum kanama olmasın diye........ üniversite hastanelerine en az 120 km uzağım..bir şey olmasın diye dua edip gün sayıcaz hepimiz sağlıkla kucağımıza alıcaz inşallah..dün gece nihat hatipoğlu hoca kaybedilen bebeklerin anne ve babaları cehenneme düşerse o bebeğin göbek kordonunu sarkıtıp ana babasını kurtaracağını anlattı ben dünyaya gelmesini sağlıklı olmasını diliyorum ama bir şey olursa da onu üzmüş yada istememiş olmayacağım,,onu seviyorum.adı da arzufirdevs
25 + 15 gün sonra ilk iğneyi olucaz inşallaH 3 nidilat baş ağrısı yapyor ama olsun..işi de bıraktım zaten..bakalım bu işin sonu hayır olur inşallah

Son düzenleme:
Back