Planlı gebelik öncesi kadın doğum randevusu

Merhabalar öncelikle hepimize geçmiş olsun demek istiyorum. Böyle bir zamanda konu açmak istemezdim ama fikir almaysa ihtiyacım var.
Ben 2 buçuk yıllık evliyim. Eşimle hem evlilik düzeni hemde borçlarımızdan kaynaklı bebeği erteledik. Hap kullanmadım eşim korunuyor.
Gebelik öncesi sağlık sigortası yaptıracağız 1 ay bekleme süreli. Sonrasında korunmayı bırakacağım.
Süreci bilemem Allah hemen nasip eder mi bilemem hayırlısını dilemekle birlikte yarın Kadın doğum doktoruna muayeneye gideceğim. İstanbulda muayene ücreti pahalı olan bir hastaneye. Gebelik öncesi folik asit kullanımı hemde bize yol göstermesi için.
Sormak isterim ki yarın doktoruma söylemem sormam gereken sizin önereceğiniz bir durum var mıdır ? Hiç denenmediği içinde sanırım tahlildir şudur budur yapmayacaktır olmazsa gel diyecektir. Bilemiyorum sizin keşke öncesinde doktora şunu sorsaydım bunu yapsaydım dediğiniz durumlar varsa öğrenmek isterim.
Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda nasip etsin inşallah ❤️
Hormon testi rahim filmi amh testi ozellikle ve esiniz icin varikosel.muayenssi ile sperm testi bunlari siddetle oneriyorum

Daha önce denemediğimiz için bunları yapmadı genel muayene etti canım sağol yorumun için.
Iste etmesi lazim tutki bir sorun var esinde yada sende bosuna denediginle kalmaman icin bence baktir. Banada demedi kimse 8 ay bosuna ugrastigimla kaldim meger esimde sperm sorunu varmis. Basinda bilsem zaman kaybetmezdm siz baktirin insallah sorun cikmaz

rubella bağışıklığınız olup olmadığına bakıldı mı kan testlerinde. veya siz biliyor musunuz aşıyı olup olmadığınızı. bağışıklığınız yoksa rubella aşısı olmanız gerekiyor ve aşıdan sonra 3 ay bekleyin diyorlar. gebeyken geçirirseniz bebekte soruna yol açabiliyor. ben gebelikten önce kontrole gittiğimde bağışık çıkmamıştım ve aşı yaptırıp beklemek zorunda kalmıştım. güzel haberler alın inşallah!

rubella bağışıklığınız olup olmadığına bakıldı mı kan testlerinde. veya siz biliyor musunuz aşıyı olup olmadığınızı. bağışıklığınız yoksa rubella aşısı olmanız gerekiyor ve aşıdan sonra 3 ay bekleyin diyorlar. gebeyken geçirirseniz bebekte soruna yol açabiliyor. ben gebelikten önce kontrole gittiğimde bağışık çıkmamıştım ve aşı yaptırıp beklemek zorunda kalmıştım. güzel haberler alın inşallah!
İlk defa sizden duyuyorum 🥹

X