Peripella
isabel
Önsöz kısmını özet olarak çevirdim az çok kitap ve yazar hakkında fikir olsun diye. Ama ana kitap PCOS SOS'tir. O kitabı okumadan bunu okumak çok bir şey ifade etmez. Lütfen bu linkten önce onu okuyun kızlar.
Dr. Felice Gersh, kendisi de PCOS'lu emekli bir jinekolog. Hayatı boyunca çevresinde hep PCOS'lu kadınlar olmuş ve hayali bir gün semptomları bastırmak yerine PCOS'u gerçekten iyileştirecek bir tedavi bulmak olmuş. Emekli olduktan sonra uzun bir süre PCOS nasıl iyileştirilir üzerinde durmuş ve...
Daha sonra bu kitaba (aşağıdaki) başlayın. Yazar ilk kitabı ile ikinci kitabını anne-kız olarak görüyor :)
Dr. Felice Gersh
PCOS SOS, Doğurganlığı hızlandırmak
12 haftada başarılı bir gebelik ve sağlıklı bebek sahibi olma şansını arttırmak
Önsöz
Kariyerim boyunca PCOS ve kadınların bununla yüzleşirken karşılaştıkları fiziksel ve duygusal problemler hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için sayısız saatler harcadım. Özellikle son 10 yıl boyunca PCOS ve PCOS ile bağlantılı durumlarla alakalı yayınlanan her araştırmayı okudum. Tüm bu bilgiler ve tecrübelerim doğrultusunda polikistik overli hastalarım için yeni bir tedavi metodu formüle ettim. Bu kadınlara her gün vücutlarının kapasitesini göstermek benim için bir ayrıcalık oldu. Hayat tarzı, takviyeler, günlük ritim, uyku, diyet, geçerliliği bilimsel olarak kanıtlanmış doğal terapiler… bunları ilk adım tedavileri olarak hastalarıma uygulatıyorum. Bunlarla geçmeyen semptomlar kaldıysa daha farklı tedavi metodlarına sonra geçiyorum. Kendimi en faydalı hissettiğim kısım ise infertilite sorunu ile gelen hastalarımın sağlıklı bir şekilde hamile kalabildiklerini görmek.
Ben de bir polikistik overli olarak 6 yaşımdayken ağlayan oyuncak bebeğim vardı. Küçücük kalbimle o bebeği çok sevmiştim ve her yere götürüyordum. Her çocuk gibi ben de büyüdüm. Bir gün bebeğimin olmasını istiyordum. Evlendim. Çocuk sahibi olmak istediğim yıl hamile kalamadım. Alış veriş merkezlerine gittiğimizde o kalabalıkta tek gördüğüm şey bebekler ve çocuklardı. Aylarca adet görmedim. Sonrasında da aylarca klomen kullandım ve ilk bebeğime bu şekilde hamile kaldım. Fakat polikistik over semptomlarım hiçbir şekilde düzelmemişti. Ancak daha sonra her şey değişti. Sağlıklı olmayı ve polikistik overi yönetmeyi öğrendim. Tedavi etmek demiyorum çünkü polikistik over tedavi edilecek bir hastalık kategorisinde değil. Sonrasında zaten ilaçsız, doğal bir şekilde 3 bebek daha dünyaya getirdim. Polikistik overle mücadelemi ilerlettim. Makale üstüne makale okudum. Hastaneden ayrıldığımda tamamlayıcı tıp alanında uzmanlaştım. Östrojenin bu konuda ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Endokrin bozucuların polikistik overi nasıl kötü yönde etkileyebileceğini öğrendim. Her şeyi bir araya getirdim ve polikistik overlilerin sağlıklarına kavuşup hamile kalabilmeleri için özel bir program ortaya koydum. Ve işe yaradı.
Bazı hastalarım defalarca
tüp bebek yaptırmışlar ancak hiçbirinde başarılı olamamışlardı. Ancak bu programı uyguladıklarında çoğu doğal yolla hamile kaldı. Doğal yolla hamile kalamayanlar da ilaçla tedavilerine devam ettiler ve daha önce işe yaramayan ilaçlar artık işe yarıyordu.
Kadının doğurganlığı, sağlığının en önemli göstergesidir. Dolayısıyla bu programda sağlığınızı her açıdan iyileştirerek doğurganlığınızı arttıracaksınız. İyilik, başarı, mutluluk, bebeklerinizle birlikte sizlerle olsun. Hayallerinizdeki minicik ayaklar rahminizde hayat bulsun, ve nihayet zamanı geldiğinde hayalleriniz kollarınızda büyüsün.