Kaç yaşındasın canım den3digin tedavi var mıİkisi de var sekiz aydır çocuk istiyorum henüz nasip olmadı..
27 yaşındayım. Gynositol ve glifor kullanıyorum henüz Bi sonuç alamadım doktor bir yıl olmadan tedavi olmaz demişti zaten corona da girince araya düzenli doktor kontrolü olamıyorKaç yaşındasın canım den3digin tedavi var mı
Bende var bi kac ay sogan kuru yaptim normal kilodayim ama surekli diyetteyim farkedilir derece de dort bes kilo verdigim de iki defa hamile kaldim ama ikiside dusuk olduHerkese slm arkadaşlar. Benim gibi pkos ve insülin direnci ile hamile kalmaya çalışan arkadaşlar var mı? Bu rahatsızlığı atlatıp yada atlatmadan hamile kalanlar ? Atlatanlar nasıl tedavi gördünüz? Anlatabilir misiniz ? Biraz dertleşelim.
Öncelikle kutlarim sağlıklı sıhhatli gebelik ve doğumun olsun sağlıkla al kucağınaPkos la insülin direnci birbirine bağlıymış insülün direncinin tedavisi pkosunda gerilemesine sebeb oluyormuş insülün direncinin tedavisi ise yanlızca gilifor kullanmakla olmuyor doktorum giliforla birlikte doğru beslenme programı uygulamalıyız dedi ben endokrin doktoruna gittim senelerce gilifor kullandım ama bir faydası olmadı doktorun verdiği beslenme programıyla 3 ayda 14 kiloya yakın kilo kaybettim adetlerim düzene girdi önceden yaşadığım aşırı yorgunluk ve uyku hallerim kayboldu en önemlisi bir ay önce gebe kaldığımı öğrendim çok mutluyum bence insülin direncini bir endokrin uzmanına gitmenizi öneririm yakınsanız kesinlikle şişli kolan hastanesinde Mujgan hocayı tavsiye ederim Mujgan Talibova
Canım çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra sağlıklı gebeliğe kavuşursunBende var bi kac ay sogan kuru yaptim normal kilodayim ama surekli diyetteyim farkedilir derece de dort bes kilo verdigim de iki defa hamile kaldim ama ikiside dusuk oldu
Evet pko haricinde basks bir sorunum Yok ikisindede soğan suyu yaptim ama sanki kilo vermek daha etkili oldu diye dusunuyorum bellkide olmasi gereken vakit gelmistirCanım çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra sağlıklı gebeliğe kavuşursuniki gebeliğin de soğan suyu kullandığında mi oldu. Yada bir sebep var mı
Bncede kilo gerçekten etkili , pkos un sorunu insulin le bi döngü içinde ama sanırım insulin normale dönünce pkos un etkisi azalacak. Soğan suyunda 12. Gün oldu sadece sabahları içiyorum fayda edecek mi bilmiyorum. Denemek istedim. Tabi herşey Allah tan belki zamanımız var belki de hemn olacak . Sağlıklı bi şekilde umduğumuz olur inşallah. Şuan sürdürdüğün tedavi var mı?Evet pko haricinde basks bir sorunum Yok ikisindede soğan suyu yaptim ama sanki kilo vermek daha etkili oldu diye dusunuyorum bellkide olmasi gereken vakit gelmistir
Suanda pkodan daha onemli problemim var yeni dusuk yaptim ilacsiz kendi kendine dusmesi beklendi cok uzun kanamam surdu bu sirada kontrollerinde yeni olusmus polip cikti onun lekenmelerine anlamsiz ortaya cikan kanamalarina sinir olup duruyorum bir dert bitmeden digeri basliyor yinede Allah beterin den korusunBncede kilo gerçekten etkili , pkos un sorunu insulin le bi döngü içinde ama sanırım insulin normale dönünce pkos un etkisi azalacak. Soğan suyunda 12. Gün oldu sadece sabahları içiyorum fayda edecek mi bilmiyorum. Denemek istedim. Tabi herşey Allah tan belki zamanımız var belki de hemn olacak . Sağlıklı bi şekilde umduğumuz olur inşallah. Şuan sürdürdüğün tedavi var mı?
Evet insan böyle sorunlar yaşayınca negatif olabiliyor hele ki üst üste gelince . Kısa zamnda sağlığına kavuşacaksın inşallah. Daha iyi bir doktora görünmem iyi olur çünkü doktor çok önemli.Suanda pkodan daha onemli problemim var yeni dusuk yaptim ilacsiz kendi kendine dusmesi beklendi cok uzun kanamam surdu bu sirada kontrollerinde yeni olusmus polip cikti onun lekenmelerine anlamsiz ortaya cikan kanamalarina sinir olup duruyorum bir dert bitmeden digeri basliyor yinede Allah beterin den korusun
Bnde kaç defa doktora gittim hiçbiri insulin direnci var demedi en son ocakta internetten araştırıp bulduğum doktor şeker testi yaptı orda cıktı zaten. Inşallah snde yoktur. Ama yinede doktora gittiğinde glikoz ve insülin e bakılmasını istediğini söyle.. ya kadın doğuma yada dahiliye endokrinoloji yePkosum var da insülin direnci var demedi doktor .
Allah bağışlasınMrb arkadaslar insulin direnci ve pco bendede var. 3kere hamile kaldim 2 evladim var. 2 kere sadece klomenle ve yimirta takibi ile. 1 kerede kendiliginden gebe kaldim . Klomenle olusan gebeligin biri kimyasal gebelikle sonuclandi. Dr hep diyordu once dogum kontrol hapi kullan hormonlarini biraz duzeltekim diye inatla istemiyordum. Glifor ve yasmin ictim. Sonra bir rahatsizlik gecirdim yeni kutuya baslayacaktim dr mecbur dehilsen kullanma dogum kontrol hapi dedi. Yani 1 ay yasmin ictim biraktim. Glifor sayesinde kilo vermistim . Vucut kitle indeksi en alt sinira dusmustu vucidimda yaglanma yoktu yasmini biraktim o ay hamile kaldim. Sukurler olsun iki evladim var. Stres yapmayin dusunmeyin diyecegim ama mumkun olmuyor biliyorum. Kilo vermeye calisin ve saglikli beslenin bunun ilaci bu ...bu arada hic bir zaman kiloli bir insan olmadim ama bu hastalik en alt siniri istiyor . 163 boy 52 kiloyla hamile kaldim. Bu arada 2gebeligimdede gebelik sekeri cikti insulim kullandim diyet yaptim hamileyken. Simdi bebegim 6aylik yine sorunlar basladi duzensiz adet aclik krizi gobek bolgesi yaglanmasi gibi . Umarim birgun dr a godebilirim☺
Tüp bebek ile ilgili bilgim malesef yok ama bnce ulaşma imkanın varsa doktoruna sormalısın.kızlar bişi sorcam ben tüp bebek tedavisi yapıcam da aldığım biletle adetim denk getiremiyorum bir türlü yasmn kullanıyorum hapı bi kaç gün içmeyip devam etsem sıkıntı olurmu acaba bu arada folüplerde sıkıntım yok eşim de sıkıntı var yani 21 günlükm ilacı 25 günde bitirirsem adetim 28 yada 29 günde olursa sıkıntı çıkarmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?