Pkos , tüp bebek

ardenlina

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2024
106
21
13
21
Merhaba herkese kendi hikayemi anlatmak istiyorum. Şuan 2 yıllık evliyim ve 21 yaşındayım tekirdağda oturuyorum. 19 yaşında polikist over sendromu teşisi kondu yani evliliğim ilk ayların da adet görememe bekarken de vardı ama kimse bişey söylemedi çok doktor gezdim o zaman da normal karşılandı pkosdan bahsedilmedi bile en son taşındığım bi ildeki doktor aydınlattı beni 7 cm büyüklüğünde bir kistimin olduğunu ve pkos olduğunu söyledi sağlıklı beslen 2 ay ve sonra kontrole gel dedi aynı şekilde uygulayıp gittim ve kistim kalmadı ama pkos devam ediyordu doğum kontrol hapları vs kullandım. Evlendim ve ikinci aylarımda tedbir amaçlı gitmek istedim ve çok farklı insanlara denk geldim çocuğun olmaz zor olur laflarını duydum hep en son karın ağrısıyla özele gittim enfeksiyondur dedim ki öyle de çıktı ve ordaki doktora da durumumu anlattım evet biraz zorlar ama bu bi engel değil dedi folikasit verdi günde iki defa onu kullanmaya başladım ve evliliğim 4. Ayında yine benim devlete kontrolüm vardı yeni bir doktor belki farklıdır kafasıyla baktım yanıldım tabi doktora gittiğim de anlattım durumu karın utrosonuna soktu bişey gözükmedi ve pkossun dedi adet sökücü yazdı adetinin 2. Günü gel kan ver dedi iyi hoş tamam dedim ve ilacı kullandım ilacın ortalarında ben de belirtiler başladı hatta o sıra eşime de söyledim ya bel ağrısı var göğüs hassasiyeti var arada kasıkda da ağrı oluyor adet olucam galiba ilaç bitmeden ben adet oluyorum dedim eşim de bana o sıra hamile olmayasın dedi zannetmiyorum diyip geçtim aklımın ucunda yoktu çünkü ve kanama başladı cumartesi gecesi koyu kahve fazlasıyla geldi pazartesi oldu gittim kan vermeye değer yüksek çıktı 462,5 civarında çıktı doktorun konuşma tarzı çok farklı hamile olabilirsin değer şöyle böyle emin olmak için iki gün sonra tekrar gel dedi gittim kan vermeye değer düşmüş sıfıra bana o gün doğumhanede yanıma gelmeden açıklama yapmadan doğumhane asistanlarıyla haber gönderdi düşük yapmış bebek yok diyor o an şikayet edicektim ama kimi o ilaçla alakası yok dedi kimi de var dedi o an düğüm olmuş gibi kaldım zaten. Neyse bu sefer özele devam ettim tavsiye üzerine pkos olup o doktor aracılığıyla hamile kalan tanıdık vardı belki bize de yardımcı olur düşüncesiyle gittik doktor çok iyiydi ilaç tedavisyle başlattı sürekli kontrole çağırıyordu ilaçlar işe yaramadı istediği şeyi göremedi doktorum bende tavan yapıyordu sonra iğneye yani çatlatma iğnesine başladım ilk 50 dozdan sonra 75 dozdan yaptım ve her ikisinde olmuyordu çünkü bütün yumurtalarım büyüyordu amacımız sadece bir ya da iki yumurtanın büyümesi lazımdı diğerlerine göre bir tık da olsa büyük olması gerekiyordu. Dinlenmeye aldı sonra tekrar aynı şekilde devam ettik 5 gün 50’yse 2 gün 75 gibi yöntemler denedik çatlatma iğnesini bir türlü yapamadık eğer yapmaya kalkarsam yoğum bakıma komaya kadar sürükler dedi doktorum çünkü yumurta sayın fazlasıyla çok hepsi de büyüyor bi anda sana zarar verir dedi ve tüp bebeğe geçme kararı aldık bu sefer. Doktor ve hastane araştırması yapmaya başladık biri aracılığıyla hastane ve doktor keşfettik ön görüşme için istanbula gittik ve doktor çok olumlu geldi sadece konuşup çıkacaktık bi baktık ki ilaçları vs almışız tedaviye başlıyoruz. Fiyat konusunda yardımcı oldular Tekirdağ ve istanbul arasında gidip geldik. Yumurta büyütmeye başladık yumurta takibini tekirdağda kendi doktorum da yaptırdım sonuç iyi gözükmese de o doktordan memnundum çünkü gayet iyi ilerledi herşey şükürler olsun ki iğnenin son günü hemşireler yumurta toplama işlemi için gün verdiler çatlatma iğnesi vardı bi pakette iki tane aynı dakika da vurmam gereken onu yaptım iki gün sonra toplama işlemine gittik anestezi olucaktı bi gün öncesinden gece saat 12’den sonra yeme içme yok duş kokulu şeyler yoktu bunları istemediler kasımın 22’sinde gitmiştim 42 yumurta toplandı 5 gün boyunca aramaya devam ettiler yumurtaların durumundan bahsettiler herşey yolundaydı 5.gün sonunda gelişmeye az kalmış yumurtalarım vardı onların için 6.günü beklicez dediler onlarla birlikte 11 tane yumurtam oldu herşey gayet iyiydi adet olmam gerekiyordu ilaca başlamıştım tarlusala adet sonrası da transferim olacaktı aralığın 6 sında adet gördüm 10 gibi de adetim bitti kontrole gittim tekrardan gün verilicekti ilaçlara başlattılar önce progestan kapsül progestan ampul estrofem corospin folikasit 24.12.2024 transfer oldu transfer sonrası deltacortril progestan 50 mg enjeksiyonluk çözelti içeren ampul verdi o sıra hemşireler progestanın bir tanesi uyguladı 3 gün de bir 3 kez vurulacaktı sağlık kurumlarında yapılması gerekiyor dendi yağlı bir iğne ve ağır olduğunu söyledi bi yürümemi oturup kalkmamı zorlaştırıyordu. yaşımdan dolayı bir embriyo verildi bana en iyi embriyomu verdiler eve geldiğimde annemlerde kalmaya başladım hiç yerimden kalkmadım hep uzandım yeşillik sebze vs tükettim yememe içmeme çok dikkat ettim hala da ediyorum kuruyemiş meyve falan tükettim paketli şeyler kafein çay tüketimim bile yoktu. ocağın 3’ünde beta değerlerime baktıracaktım ama ben dayanamayıp erken gebelik testi yaptım ve çizgiyi gördüm çok hafif silikti belirginliği netti birkaç gün sonra da kan vermeye gittim değerim 193 çıktı iki gün sonra tekrar gitmem gerektiği söylendi o da 462 çıktı doktorum gün verdi kese görümü için o günden önce gitmek zorunda kaldım çünkü kanamam oldu bi an da akşam acile gittim değerlerime baktırdım 9 bin küsur çıktı hafif lekelenme olarak kaldı ertesi gün devlette değerlerime baktırdım kan grubuma falan bakıldı doktorumla da sonuçlarımı paylaştım herşey yolundaydı eşim progestan 50 mg enjeksiyonluk çözelti içeren ampul yazdırdı doktoruma ve o sıra hastanedeyken kalçadan bir şırıngaya 3 ampul çekilcek şekilde uygulandı kanamam durdu hemen ertesi gün kendi doktoruma gittim istanbulda ki vajinal muayne yapıldı 5 hafta 3 günlük çıktı herşey yolundaydı şükürler olsun ki ilaçlarıma hala devam ediyorum kalp atışını duyamadık küçük olduğu için ama doktorum ben görebiliyorum dedi merak etmeyin dedi 10 gün sonra tekrar gel kalp atışlarına bakalım dedi henüz gidemedim daha 27’sinde ilaç yazdırmam gerekiyordu devletten randevu aldım o sıra dinlim dedim malesef olmadı çünkü cihazlarının eski olduğu için ses yok dedi bebeğim yine iyiydi şükürler olsun ki ordaki doktor da kan grubumu sordu kanamam olduğu sıra kan grubuma baktırmıştım A rh negatifdi kan uyuşmazlığı olduğu söylendi kendi doktoruma belirtti evet dedi eşimin kan grubu da pozitif devletteki doktor kan uyuşmazlığı için bir iğne yapılması gerektiğini söyledi yalan olmasın ne zaman yapılacağını söylememişti kendi doktorumla konuştuğun esnada yedinci ayda yapılması gerekiyor ve doğumdan sonra ilk 48 saat içerisinde yapılır dedi şu an için bir tehlike bir sıkıntın bir sorun yok demişti. Devlette zaten idrar kan testleri verdim gebelik rutinleri yaptır tokluk gebelik şekerime bakıldı tahlillerim temiz çıktı bir sıkıntı yoktu şükürler olsun şu an kalp atışını dinlemek için doktoruma gitmeyi bekliyorum her şey yolunda benim hikayem de bu şekilde Allah kimsenin kucağına boş bırakmasın isteyen herkese tez zamanda hayırlı ve sağlıklı bir şekilde nasip olsun (şuan 7 hafta 3 günlüğüz )

Hayırlısı olsun insalah sağ salim kucagimiza alirsiniz insalah bende şuan rahim kalinlastirma surecindeyim nasipse 14 Şubat transfer var transfer esnasında sıkışık olmak zorluyor mu acaba kaç dk dinlenip lavaboya gidilmeli nelere dikkat etiniz acaba

Biraz zorluyor heyecandan daha çok geliyor hatta yarım saat sonra yapmıştım ben

Biraz zorluyor heyecandan daha çok geliyor hatta yarım saat sonra yapmıştım ben
Bende 21 yaşındayım ağır pcosum amaliyat dahil oldum 10 cm olmuştu kistim ama maalesef kurtulamadim 3 buçuk yılık evliyim bende acaba sizde transfere giderken rahimde hala kist var miydi

Doktorum ilk üç gün önemli dedi full yattım ben de zaten yemekten yemeğe tuvalet ihtiyacı için kalktım sadece Kafeinden uzak durmamı söyledi doktorum ilk zamanlar aynı şekilde dediği gibi de yaptım o süreç içerisinde kabak çekirdeği badem avokado yeşillik sebze meyve tükettim ya kısacası beslenmeye çok önem verdim paketleyecekler hiçbir şekilde tüketmedim asitli şeyler ağır hiçbir şey kaldırmıyor hareket etmemeye çalışıyorum sadece günde yarım saat ya da 1 saat yürüyüş yapıyorum temiz hava alıyorum o kadar onun haricinde günlerim hareketli geçmiyor bu süreçte ilk üç güne dikkat Edip normal hayatına dönen de var ben o şekilde yapmadım şu an için şükürler olsun bir sıkıntım da yok

Bende 21 yaşındayım ağır pcosum amaliyat dahil oldum 10 cm olmuştu kistim ama maalesef kurtulamadim 3 buçuk yılık evliyim bende acaba sizde transfere giderken rahimde hala kist var miydi
Ben ilk öğrendiğimde 18 yaşındaydım o sıra sol taraftaydı kist iki ay beslenme ve çok dikkat ettim hatta o süreç içerisinde kendiliğinden adet bile olmuştum normalde ben adet görmüyorum ilaç kullanmadığım sürece tabi beslenmeme dikkat ettiğim zaman egzersiz vs de yapıyordum iki ay sonra kontrole gittiğimde kistim kalmamıştı pkos hala devam ediyordu kalıcı bir şey olduğu için sadece beslenme ve egzersiz öneriyordu doktorlar zaten şu an gittiğim doktor da söylemişti tüp bebek özellikle pkos hastalarında
%80 ya da %90 işe yarıyor diye belirtmişti ilk denememde tuttu şu an içeride 10 yumurtam daha var

Bende öyle dikat edeyim ya doktorum zaten gerekeni soyluycem dedi sadece sıkışık olmak zorluyck demek

Bende öyle dikat edeyim ya doktorum zaten gerekeni soyluycem dedi sadece sıkışık olmak zorluyck demek
Normalde ben çok tuvalete çıkan biriyim sürekli çıkarım hatta dakika başı çıkarım öyle söyliyim o gün o bilene fazla aklına gelmiyor heyecanlısın korkulu biraz böyle değişik bir duygulara sahip olduğun için o anı düşünmüyorsun ta ki odaya gelene kadar fazla zorlama şahsen beni ki ben Tekirdağ’dan İstanbul’a gittim o şekilde Sordugumda biraz dinlen yardımcı olacak demişlerdi odaya geçtim bir yarım saat sonra tuvalet için geldiler hasta bakıcı direk altına bir tas tarzı bir şey veriyorlar ona yapıyorsun zaten alıp götürüyorlar o kadar çok gelmişti ki o gün yattığım yatağım su içinde kalmıştı bir 5 dakika sonra tekrar tuvaletim gelmişti hatta o kadar ki çok sıkışmıştım ve çok su içiyordum yol boyu ya su içmesem bile o zaten aynı şekilde olurdu eminim ki şu an bile hala devam ediyor dakika başı tuvaletteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…