• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos olanlar buraya bakar mısınız?

Aysegul6712

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
1.145
562
123
29
Arkadaşlar adet düzensizliğim yok, kilo problemim yok, sağlıklı beslenirim, spor yaparım. Ama bana hafif ayva tüylerim uzamış gibi geldi annem sana öyle geliyor dese de yine de doktora gittim. Zaten son zamanlarda aşırı stresli idim kızlar. İnanılmaz sıkıntılı zamanlar yaşadım hormonlarım kesin oynadı dedim kendi kendime kesintisiz 1-1,5 ay yoğun stres yaşadım. Kendimi iyi hissetmiyordum ve 5-6 kg birden zayıfladım
Bu ay da adetimi gününde oldum ama.. Neyse doktora gittim polikistik şüphesi ile sizlere ultrason görüntümü ve tahlili mi atıyorum. Polikistik olanlar sizin tahlilleriniz nasıl?

Eklentiler

• Screenshot_20201030-101236.webp
    Screenshot_20201030-101236.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20201028_144018.webp
    IMG_20201028_144018.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20201028_143959.webp
    IMG_20201028_143959.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 70
Canım adetin 3. Günümü verdin tahlilleri
Hayır canım değil doktorum izindeydi ben ondan habersiz vermiş gibi oldum 5.günü belki o yüzden lh fsh oranı bozuk çıktı bilemiyorum.. Prolaktin için ise antidepresan kullandığım için yükselmiş olabilir dedi doktor antidepresanı bıraktıktan 11 gün sonra tahlil verdim prolaktin 35e düşmüş. Bilmiyorum sebebi ilaç mı değil mi.. Progesterona da baktı ama sonuç daha çıkmadı. O ısrarla pkos olamayacağımı düşünüyor. Çünkü yumurtalıkların ideal boyutta ve içleri temiz diyo klinik olarak bişeyin yok o tüylerden herkeste var dedi abartıyorsun dedi. Akne falan da yok siyah nokta gibi şeyler var bi kaç tane yada stresli olduğum dönemde Bi kaç tane çıkar arada. Kilom da yok yani. Doktor zaten beni görünce sende bişey yoktur diyerek aldı usgye. Progesteronu bekliyoruz. Ona göre karar verecek. Bir diğer adetim de de tekrar test isteyecekmiş ama 3.günü gel dedi. Eğer progesteron normalse prolaktin düştü mü diye bakacak sanırım. Doktor da diyo ilk kez böyle pkos gördüm yani sanmıyorum diyo. Ama testler yüksek çıkınca oda progesteron istedi işte.

Canım ben son 2 aydır dehşet stres yaşadım herşeye ağladım sıktım kendimi çok. Sonra gittim antidepresana koştum o süre zarfında antidepresan aldım o da yan etki mi yaptı bilmiyorum ama kaygım çok arttı uyuyamaz oldum kurdeşen döktüm o sırada Bi anda tüylerimde kafayı taktım. Arkadaşım bende pkos var dedi tüylenmem oldu deyince rutin kontrol gibi gideyim dedim. Önce devlet hastanesine gittim adama adet düzensizliğim yok dediğim halde çıkışta bana yazdığım ilaçları kullan adetin düzene girecek dedi😂 glsem mi ağlasam mı. Üstelik hızlıca usg baktı pkos dedi. Tahlil de istemedi. Sonra başka doktora gidince usg kağıdını elime verdi normalsin dedi. Ama bu defa da kan değerlerim kötü çıktı. Panik atağım var zaten 3-4 gece uykusuzdum üstelik panik atağım zirveydi o şekilde kan verdim. İkinci kan verişimde de panik atağım yine tuttu yarım saat sakinleşeyim dedim daha da zirve yaptı kalbim güm güm atarken verdim yine kanı. E bunlar prolaktini etkiliyo işte. 35 çıktı iyi yine 5 değer düşmüş çünkü iki hafta önce 40dı. Antidepresanı da bıraktım etkisi olmuştur illaki. Bilmiyorum bende ne var bende anlamış değilim kafam çorba gibi.

Bence de pkos değilsindir çünkü ben bir pkoslu olarak ultrasonda hemen belli oluyor sonuçta kist hastalığı

Back
X