- Konu Sahibi burcumufuk
ben 4 yıldır adet düzensizliği adet görememe gibi sorunlar yaşadım diane35 kullanırken bir sorun yok ama bırakınca aynı sorunu yaşıyorum .Doktorum pko tanısı koydu.Hormon tahlillerinde erkeklik hormonu yüksek,ultrasonda kist ve cildimde aşırı yağlanma şu anda 10 aylık evliyim 2 ay öncesine kadar diane 35ile korunuyordum 2 ay oldu bebek istediğimiz için bıraktım ve ilk ayda adet olamadım doktorum inofolic verdi ultrasonda sağ overde kist görünüyor dediadet olursan 2. ya da 3.günü gel hormon testi yapalım dedi akat ben adet olmadım.tekrar doktora gittiğimde ORGAMETRİL adlı ilacı verdi.ilaç bitttiyine adet olmadım.Dün tekrar doktora gitiim. hormon testi yaptı bana sonuçlarım şöyle TSH 1.58 FSH 3.32 Prolaktin 6.67 Estradiol E2 56 Beta-HCG 1.13 Total Testesteron 0.41 değerlerimin normal olduğu ilaç veremeyeceğini sadece adet söktürücü vereceğini ve adet olunca gebelik tedavisine başlayacağını söyledi.Doktorun söyledikleri bana güven vermeyince bulunduğum şehirdekien itikadın doğum doktoruna gittim.ultrasonla muayane etti rahmimin ince olduğunu adet söktürücüyle adet olmayacağımı 1 ay süreyle diane 35 kullanmam gerektiğini söyledi yanında da şeker ilacı ve folik asit verdi.şimdi adet olmayı bekleyeceğim ve ade olunca hormon tahlili yapılacak.Bu doktorumdan çok memnun kaldım her şeyianlattı bana.Pkoda % 85i hastaların normal yolla hamile kalırmış ve ben de yumurtlama varmış.1.60 boyunda 60 kliloyum diyet yaptığımı söyledim.3-4 klo verbilirsen iyi olur dedi.Ama çok çok korkuyorum çok