• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkoluyum nasıl gebe kalacağm

burcumufuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
97
3
86
Niğde
ben 4 yıldır adet düzensizliği adet görememe gibi sorunlar yaşadım diane35 kullanırken bir sorun yok ama bırakınca aynı sorunu yaşıyorum .Doktorum pko tanısı koydu.Hormon tahlillerinde erkeklik hormonu yüksek,ultrasonda kist ve cildimde aşırı yağlanma şu anda 10 aylık evliyim 2 ay öncesine kadar diane 35ile korunuyordum 2 ay oldu bebek istediğimiz için bıraktım ve ilk ayda adet olamadım doktorum inofolic verdi ultrasonda sağ overde kist görünüyor dediadet olursan 2. ya da 3.günü gel hormon testi yapalım dedi akat ben adet olmadım.tekrar doktora gittiğimde ORGAMETRİL adlı ilacı verdi.ilaç bitttiyine adet olmadım.Dün tekrar doktora gitiim. hormon testi yaptı bana sonuçlarım şöyle TSH 1.58 FSH 3.32 Prolaktin 6.67 Estradiol E2 56 Beta-HCG 1.13 Total Testesteron 0.41 değerlerimin normal olduğu ilaç veremeyeceğini sadece adet söktürücü vereceğini ve adet olunca gebelik tedavisine başlayacağını söyledi.Doktorun söyledikleri bana güven vermeyince bulunduğum şehirdekien itikadın doğum doktoruna gittim.ultrasonla muayane etti rahmimin ince olduğunu adet söktürücüyle adet olmayacağımı 1 ay süreyle diane 35 kullanmam gerektiğini söyledi yanında da şeker ilacı ve folik asit verdi.şimdi adet olmayı bekleyeceğim ve ade olunca hormon tahlili yapılacak.Bu doktorumdan çok memnun kaldım her şeyianlattı bana.Pkoda % 85i hastaların normal yolla hamile kalırmış ve ben de yumurtlama varmış.1.60 boyunda 60 kliloyum diyet yaptığımı söyledim.3-4 klo verbilirsen iyi olur dedi.Ama çok çok korkuyorum çok:(

Korkacak bir durum yok.pko gebelige engel degil sadece zorlastirabilio.ben de pkoyum yillardir.adet duzensizligi disinda hicbi problemim olmadi.hep dkh ile adet oldum.diane bende kullandim ama evlendikten sonra doktorum daha hafif dkh verdi.eylulde 6 ay korunmadim ama gebe kalamadim.subatta 2 hafta arayla regl olunca tekrar gittim.1 ay dkh kullandim sonra klomene basladim.yumurtam buyumedi ve reglim gecikti.1 ay ara verdik yine.haziranda gunde iki klomen ictim yine buyumedi.bu ay gunde uc ictim ve 20mm ye ulasan bir yumurtam olustu.catlatma ignesi oldum.yarin regl gunum.ama testler negatif.bu arda 21.gun progesteron ve e2 tahlili yapildi.cok iyi cikti sonuclar.diyecegim o ki doktor onemli bir faktor pkoda.seni anlayan sureci iyi anlatan bir doktor olmali.sen de klomenle baslayip yumurta takibi yaptiracaksin buyuk ihtimalle.

Korkacak bir durum yok.pko gebelige engel degil sadece zorlastirabilio.ben de pkoyum yillardir.adet duzensizligi disinda hicbi problemim olmadi.hep dkh ile adet oldum.diane bende kullandim ama evlendikten sonra doktorum daha hafif dkh verdi.eylulde 6 ay korunmadim ama gebe kalamadim.subatta 2 hafta arayla regl olunca tekrar gittim.1 ay dkh kullandim sonra klomene basladim.yumurtam buyumedi ve reglim gecikti.1 ay ara verdik yine.haziranda gunde iki klomen ictim yine buyumedi.bu ay gunde uc ictim ve 20mm ye ulasan bir yumurtam olustu.catlatma ignesi oldum.yarin regl gunum.ama testler negatif.bu arda 21.gun progesteron ve e2 tahlili yapildi.cok iyi cikti sonuclar.diyecegim o ki doktor onemli bir faktor pkoda.seni anlayan sureci iyi anlatan bir doktor olmali.sen de klomenle baslayip yumurta takibi yaptiracaksin buyuk ihtimalle.

teşekkürler aydınlatıcı cevabınız için

ben 4 yıldır adet düzensizliği adet görememe gibi sorunlar yaşadım diane35 kullanırken bir sorun yok ama bırakınca aynı sorunu yaşıyorum .Doktorum pko tanısı koydu.Hormon tahlillerinde erkeklik hormonu yüksek,ultrasonda kist ve cildimde aşırı yağlanma şu anda 10 aylık evliyim 2 ay öncesine kadar diane 35ile korunuyordum 2 ay oldu bebek istediğimiz için bıraktım ve ilk ayda adet olamadım doktorum inofolic verdi ultrasonda sağ overde kist görünüyor dediadet olursan 2. ya da 3.günü gel hormon testi yapalım dedi akat ben adet olmadım.tekrar doktora gittiğimde ORGAMETRİL adlı ilacı verdi.ilaç bitttiyine adet olmadım.Dün tekrar doktora gitiim. hormon testi yaptı bana sonuçlarım şöyle TSH 1.58 FSH 3.32 Prolaktin 6.67 Estradiol E2 56 Beta-HCG 1.13 Total Testesteron 0.41 değerlerimin normal olduğu ilaç veremeyeceğini sadece adet söktürücü vereceğini ve adet olunca gebelik tedavisine başlayacağını söyledi.Doktorun söyledikleri bana güven vermeyince bulunduğum şehirdekien itikadın doğum doktoruna gittim.ultrasonla muayane etti rahmimin ince olduğunu adet söktürücüyle adet olmayacağımı 1 ay süreyle diane 35 kullanmam gerektiğini söyledi yanında da şeker ilacı ve folik asit verdi.şimdi adet olmayı bekleyeceğim ve ade olunca hormon tahlili yapılacak.Bu doktorumdan çok memnun kaldım her şeyianlattı bana.Pkoda % 85i hastaların normal yolla hamile kalırmış ve ben de yumurtlama varmış.1.60 boyunda 60 kliloyum diyet yaptığımı söyledim.3-4 klo verbilirsen iyi olur dedi.Ama çok çok korkuyorum çok:(

selamlar ben de pkoluyum.dediğin gibi ilaç içmesem hasta olamıyorum bir senedir de cocuk tedavisi görüyorum .tabi ilk üç ay lh hormonu düşürülmeye calışıldı sonra altı ay kendin dene dedi doktor sadece progestan verdi hasta olmam için ben 5 ay içtim çünkü regl olmayacagımı biliyordum son ay içmedim hasta olmadım:)doktora gittim söktürücü vs. sonra hsg cekildi tüpler için acıktı benim.esim test yaptırdı normal onunki de.sonra alttan muayeneler basladı folikül sayımı vs. sonra ilk klomen ve catlatma iğnesi oldum kendimiz denedik olmadı ikinci aydayım simdi.klomen ve catlatma iğnesi oldum ve asılama yapıldı bu ay :( adet günüm yaklastı ve belim agrıyo vs.moralim cok bozuk.Allah boyle isteyip de cocuk sahibi olamanyalara yardım etsin.insallah senin için her sey yolunda gider mübarek günlerin hürmetine...

selamlar ben de pkoluyum.dediğin gibi ilaç içmesem hasta olamıyorum bir senedir de cocuk tedavisi görüyorum .tabi ilk üç ay lh hormonu düşürülmeye calışıldı sonra altı ay kendin dene dedi doktor sadece progestan verdi hasta olmam için ben 5 ay içtim çünkü regl olmayacagımı biliyordum son ay içmedim hasta olmadım:)doktora gittim söktürücü vs. sonra hsg cekildi tüpler için acıktı benim.esim test yaptırdı normal onunki de.sonra alttan muayeneler basladı folikül sayımı vs. sonra ilk klomen ve catlatma iğnesi oldum kendimiz denedik olmadı ikinci aydayım simdi.klomen ve catlatma iğnesi oldum ve asılama yapıldı bu ay :( adet günüm yaklastı ve belim agrıyo vs.moralim cok bozuk.Allah boyle isteyip de cocuk sahibi olamanyalara yardım etsin.insallah senin için her sey yolunda gider mübarek günlerin hürmetine...

aynı dertten muzdaribiz.Şu anda diane 35 içiyorum adet olabilmek için 1 aylığına verdi doktorum.sürekli akıntım var adet olayım bir rahatlayacağım gerçekten.sonrasında ne olur bilmiyorum.sadece dua edip duruyorum .Allah herkesin gönlüne göre versin

merhaba bende aranıza yeni katıldım kendimi bildim bileli pko hastasıyım ilaçsız hiç adet olmadım 8 yıl diane 35 kullandım 1 yılı geçgindir evliyim ve evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyoruz 3 kez klomen kullandım ikisinde yumurtalıklarım klomene aşırı cevap verdi sonuncusunda hiç cevap vermedi 14 ml kaldı büyümedi bu aydan sonra bizde gonal f ve ovitrelle ile aşılama deneyeceğiz Allah isteyen herkese nasip etsin ben aşılamadan çok korkuyorum ağrı olur mu diye :(

Merhaba bendede pco var ve 2 yıllık evliyim ve adet söktürücüler dışında belki 3-4 ayda bir kendim adet görebiliyorum. ben klomen tedavisini 3 ay denedim ama yumurtam büyümediği için iğneye geçtim. bu arada hsg çekildi temiz çıktı eşimin sonuçlarıda gayet iyi çıktı.ilk iğne tedavimde doktor adet döktürücü verip adetimin 2. günü gonal-f vurdurtup yumurta büyüyünce çatlatma iğnemi yaptırdı ve 1 gün sonrada hastanede aşılama yapıldı ama tutmadı. 1 ay ara verip tekrar tedavi için doktora gittim ama doktorum bu sefer adet söktürücü vermedi ve adet olmadan iğneye başlattı (yumurta gelişimi olmadıgı için adet olmama gerek olmadıgını söyledi) bi 10 gün kadar iğne vurduktan sonra yumurtam büyüdü yine çatlatma iğnemi yaptım fakat bu sefer aşılama olmadı doktorum eşimin sonuçlarının gayet iyi oldugunu ve bu sefer ilişkiye bırakacağımızı söyledi ve öylede yaptık ve nihayet bu sefer hamile kaldım ama 5 haftalık düşük yaptım:( şimdi bayramdan sonra tekrar iğne tedavisine başlayacağım...

kızlar benimde başımın belası pko ben 4 yıllık evliyim kendi kendine çocugum olsun diye sabrettim artık sabrım kalmayınca başarısız bir tüp bebek deneyimim oldu bana kalırsa kızlar vakit kaybetmeyin klomenle falan direkt olaya girin klomen benim iki seneme mal oldu şimdiki aklım olsa hiç klomenle uğraşmazdım o yüzden aşılama falan da yaptırmadım çünkü %10-15 şans veriliyo bide tecrübelerime dayanarak söylüyorum biz pko oldugumuz için yumurtlama cok oluyo ve vücudumuz su topluyo buda bebegin tutunmasını engelliyo bu yüzden opudan sonra bir ay bekleyin vucut ve rahim dinlensin benim başarısız olmamın sebebi bu biraz uzun oldu ama durum bu iyi şanslar...

ilaç kullanmadan 3 ayda bir falan adet olurdum.kilolu değilim ve klomenle hamile kalabildim.tabi 8 ay yok o tahlil yok bu tahlil falan derken oldu sonunda.günde 2 klomenle hamile kalamayınca iğneye geçirmişti beni doktorum tabi yumurtalık aşırı tepki verdi karnım şişti kanamam oldu falan.sonra doktor değiştirdim ve günde 3 klomenle hamile kaldım.yani demem o ki hemen iğneye geçmeyin günde 3 klomeni de deneyin.

yazılanları okuyunca iyice moralim bozuldu benim çok korkuyorum çok.diane 35 bitti ve adet oldum ama çok az kan geliyor yarın hormon tahlili için doktora gideceğim.3 kilo verdim bu arada

cumartesi günü doktora gittim diane 35 ile adet olmuştum ultrasonda baktı doktor kistim 18 mmden 13 mmye inmiş ama doktor 1 ay daha kullanalım diane ı dedi 10 mmnin altına düşmeden gebelik tedavisine başlanamaz dedi benim hiç umudum yok olmayacak allahım bana güç ver

merhabalar ben aranıza yenı katıldım ve yazdıklarınızı okudum bende sızın gıbı pkoluyum adet sokturucu olmadan adet olamıyorum ama ben artık ılac kullanarak adet olmaktan sıkıldım ve altarnatıf tıbba bas vurdum ve 2 aydır olunlu sonuç alıyorum 28 gunde bır adet oluyorum

merhabalar ben aranıza yenı katıldım ve yazdıklarınızı okudum bende sızın gıbı pkoluyum adet sokturucu olmadan adet olamıyorum ama ben artık ılac kullanarak adet olmaktan sıkıldım ve altarnatıf tıbba bas vurdum ve 2 aydır olunlu sonuç alıyorum 28 gunde bır adet oluyorum

cnm nedir bu alternatif tıp dedıgın ?

adet duzensızlıgı ıcın ben suan bazı otları kaynatıp ıcıyorum ve cok faydasını gordum ılacsız adet oluyorum
sızded de varsa bu sorun yaptıgım karısımın tarıfını verebılırım

adet duzensızlıgı ıcın ben suan bazı otları kaynatıp ıcıyorum ve cok faydasını gordum ılacsız adet oluyorum
sızded de varsa bu sorun yaptıgım karısımın tarıfını verebılırım

hangi otları içiyorsunuz hilalim12 ?ben de ilaçsız adet olamayanlardanım .o kadar kötü bi durum ki. ayrıca pcoluyum ve prolaktinm yüksek. bilgisi olanlar paylaşabilir mi? :2:

hepinize merhaba yazdıklarınızın hepsini okudum ve cevap vererek sizlere umut olmak istedim..bende sizler gibi pkoluyum ve şuan hamileyim :nazar: hikayem biraz uzun olucak inşalah sıkılmadan okursunuz..adetlerim çok düzensizdi 2-3 ayda bir geliyordu..yıllarca yasmin içtim adet olmak için her ay bu şekilde düzenli geliyodu..ama hep pko yüzünden bebek sahibi olamıcam diye korkuyodum..evlendim ve eşimle 3 yıl bebek istemedik..3 yılın sonuna doğru yasmini bıraktım ve denemelere başladık..6 ay denedik olmayınca doktora gittim ve klomene başladık 2-3 ay içtim fakat yumurtalar istenilen mm ulaşmıyodu hiç..ayrıca insülin direnci için metformin içiyodum..doktorum hsg istedi çektirdim ve tüplerim açık çıktı..rahim filminden sonra 2 ay içinde hamile kalma olasılığı artıyomuş fakat hamile kalamadım..sonra doktor değiştirip ilk aşılamamı yaptırdım ve sonuç negatif..evlendikten sonra 15kg yakın kg aldım ve negatif sonucundan sonra diyet yapmaya karar verdim..bikaç ay içinde 10 kg verdim ve hevesle 2.aşılamamı yaptırdım çk emindim olduğuna fakat yine sonuç hüsran..toparlandım ve bikaç ay sonra tüp bebek yaptırmaya karar verdim..şeker ilacını içmeye devam ediyorum hala tabi..tüp tedavisine başlamak için adetimi bekliyorum fakat gelen giden yk..yine düzensizlik derken öylesine test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim..hiç beklemediğim bi zamanda mucizem gelmişti..ve sürpriz olarak geldiği gibi gitti..8 haftalıkken kalbi durduğu için kürtaj oldum dünyam yıkıldı..toparlanmam zor oldu ve ben bu süre zarfında yeniden diyete başladım 7kg daha verdim..adetlerim düzene girmişti artık denemeye başladık tekrar..doktora kontrole gittim yumurtladığımı ve ilişkiye girme zamanımızı söyledi bize..o günlerdi değerlendirdik ve çok şükür sonunda yeniden bebeğime kavuştum..şuan 4.ayımın içindeyiz minik kızımla :nazar: demek istediğim sakın umudunuzu kaybetmeyin mutlaka bir zamanı vardır bebeğinize kavuşmanın..iyi ve işinde uzman bir doktor bulun kendinize çünkü her doktor pko konusunda uzman olmuyo malesef ve bizi oyalıyolar..inşallah hepiniz en kısa zamanda bu duyguyu tadarsınız..sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım..

hiç korkma canım pko gebeliğe engel değil olsa ben ıkı defa hamıle kalmazdım ılkını dusurdum ıkıncısıne gebeyım su anda ıkısı de klomen ve çatlatma iğnesıyle oldu yalnız bişey dıycem bıcok dr klomene 5. gun başlatıo beş gun kullandırıyo o doz yetmıo ben 3. gun başladım gunde 3 tane 7 gun kullandım ıkı tane yumurtam gelişti nbırı 19 mm bırı 18 mm oldu çatlatma iğnesı oldum gebe kaldım bi önemlı nokta daha var tedavıuye başlamadan once kilo vermen lazım 5 kılo bıle versen olumlu etkısını görursun birrde hiç bi ilaç kullanmadan soğan kürü yapabılırsın ama kur sırasında kesınlıkle ılaç kullanmaman gerekıo

hangi otları içiyorsunuz hilalim12 ?ben de ilaçsız adet olamayanlardanım .o kadar kötü bi durum ki. ayrıca pcoluyum ve prolaktinm yüksek. bilgisi olanlar paylaşabilir mi? :2:

hepsının esıt mıktarda olmasına dıkkat et köküyle maydonoz ama bunun marketten ve ya pazardan alma kendın yetıstır veya yetıstıren bırınden ıste ısırgan otu kırmızı yapraklı sirken ve ebegümeci dedikleri bı ot bunları esıt mıktarda al bı guzelce yıka tencereye goz kararı su koy azda olmasın cokda olmasın kaynayan suyun ıcıne otları at 15 dk kaynat sogumasını bekle bı bez yardımıyla suz ve otları o bezın ıcıne koy elınle ıyıce sık yanı otların ozu cıksın bu suyu bı şiseye koy buzdolabında sakla her sabah ac karnına bır cay bardagı ıc tadı bıraz kotu ama ıcebıldıgın kadar ıc bı sureden sonra tadı degısıyo bunu fark edrsın ondan sonra ıcmeyı bırak bende hıc bı yan etkı veya baska bısey olmadı ama duzene gırdı adetım umarım sende de faydalı olur

hepsının esıt mıktarda olmasına dıkkat et köküyle maydonoz ama bunun marketten ve ya pazardan alma kendın yetıstır veya yetıstıren bırınden ıste ısırgan otu kırmızı yapraklı sirken ve ebegümeci dedikleri bı ot bunları esıt mıktarda al bı guzelce yıka tencereye goz kararı su koy azda olmasın cokda olmasın kaynayan suyun ıcıne otları at 15 dk kaynat sogumasını bekle bı bez yardımıyla suz ve otları o bezın ıcıne koy elınle ıyıce sık yanı otların ozu cıksın bu suyu bı şiseye koy buzdolabında sakla her sabah ac karnına bır cay bardagı ıc tadı bıraz kotu ama ıcebıldıgın kadar ıc bı sureden sonra tadı degısıyo bunu fark edrsın ondan sonra ıcmeyı bırak bende hıc bı yan etkı veya baska bısey olmadı ama duzene gırdı adetım umarım sende de faydalı olur

çok teşekkürler hilal.Allah şifa verir inşallah bize

hiç korkma canım pko gebeliğe engel değil olsa ben ıkı defa hamıle kalmazdım ılkını dusurdum ıkıncısıne gebeyım su anda ıkısı de klomen ve çatlatma iğnesıyle oldu yalnız bişey dıycem bıcok dr klomene 5. gun başlatıo beş gun kullandırıyo o doz yetmıo ben 3. gun başladım gunde 3 tane 7 gun kullandım ıkı tane yumurtam gelişti nbırı 19 mm bırı 18 mm oldu çatlatma iğnesı oldum gebe kaldım bi önemlı nokta daha var tedavıuye başlamadan once kilo vermen lazım 5 kılo bıle versen olumlu etkısını görursun birrde hiç bi ilaç kullanmadan soğan kürü yapabılırsın ama kur sırasında kesınlıkle ılaç kullanmaman gerekıo

prolaktin problemi var mıydı peki?

Back