- 14 Şubat 2010
- 5.557
- 21
selam ben de pcolu olanlardanım... şahsen ben kürlere inanmıyorum..... geçen 2 sene de kürleri uyguladım harfi harfine ama olmadı yok çörek otu yok soğan, incir suyu.... bence boşuna uğraş olacağı varmış olmuş uygulayanların neyse... ben evliliğimin 17. ayında hamile kalmıştım. ve çok şükür oğlum dünyaya geldi ve şuan 11 aylık Allah sağlık sıhhat versin ona ikinciyi düşünmeye başladım artık çünkü ilk bebeğim diye çok stres yapıp çok uğraşmıştık nerdeyse aman neyse tüp deneyelim artık derken geldi bebeğim... bence hamile kalmanın 1. şartı kafanın rahat olması.
2. şartı ise düzenli bir ilaç tedavisi... yani o kadar kuvvetli ilaçların bile sonuçsuz kaldığı durumlarda kürler çok komik kalıyor...
tedavimi yazmak istedim yol göstermek amçlı ve boşuna kürlerle zaman kaybetmeyin diye, çünkü kürleri uyguladım ve sonuç alamadım ben...
ilk 2 ay sadece klomen ilacı adetin 5. günü başlayıp 9. günü bitince sonrasında duphaston ilacı ile destek, baktık olmuyor rahim filmi o da temiz çıktı... sonra 1 ay daha klomen ve çatlatma iğnesi, olmadı yine...
stresten prolaktin yükselmiş 3 ay dostinex ve korunma yani boşa giden 3 ay, sonra 1 ay göbekten iğne puregon ve çatlatma iğnesi sağ olsun doktorum hiç ilgilenmedi ohss oldum ve kan revan adet oldum dr'u değiştirdim 1 ay ara verildi... sonra 1 ay puregon iğnesi ve 2 günde bir e2 hormonun değerine bakıldı bu çok önemli eğer e2 1500ü geçerse ohss olup sonu kötüye varabiliyor o yüzden önemli.... benim o ay e2 değerim 720de kaldı çatlatma iğnesi + aşılama yapıldı ve cinsel ilişkiye devam dendi ve hamile kaldım... yani aşamalar ve takip çok önemli... dr'un e2ye bakmaması bana hem 2 ay kaybettirmişti hem ohss olmuştum hem de moralim bozulmuştu...
kısacası kürler bence zaman kaybı boşuna umut, pcolularda klomen bile işe yaramıyor kaliteli yumurta için... çünkü benim her ay 2 tane yumurtam oluyordu ama eşimde sorun olmadığı halde hamile kalamıyordum... bakalım 1 yıl kendi kendime deneyeceğim yine sonra yine olmazsa dr' a gideceğim 2. çocuk için.
uğraşan herkese Allah yardım etsin gerçekten zor bir süreç... ha bu arada benim adetlerim çok düzenli olduğu halde pcolu olduğumu dr'a gidince öğrendimmmm....
Allah bağışlasın bebeğini canım darısıda bizlere olsun.Benim eşimde varikosel vardı ve özel doktor ameliyat dedi.Devletteki ise ilaç kullan önce dedi.Ameliyata gerek yok dedi.Şimdiki doktorların bazısıda işi maddiyata dökmüş artık.Ben eşime keçi boynuzu kürü yapıyorum halada devam ediyorum yapmaya ve onun faydası olduğunu düşündük çünkü dünkü yaptırdığı sperm sonucunda sayının arttığını gördük öncekine göre.Her kür olmasa bile bazı kürler gerçekten işe yarıyor.Ama tabiki ilaç ve doktor takibide çok önemli.En önemliside Allah nasip ettimi kür felan bahane oluyor bir şekilde yeterki Allah nasip etsin sağlıklı ve hayırlı evlatlar