• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu olup korunmak …

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
1.688
2.159
63
Pko hastasıyım 9 aylık evliyim fazla kilomdan dolayı hamile kalmak istemediğim için korunuyorum ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.Olası bi bebeğe hazır değilim kilo verene kadar korunmayı bırakmayı düşünmedim ama çevrem biraz korkutuyor ya korunmayı bırakınca hemen olmazsa falan diye bilmiyorum kafam çok karışık benim gibi olanlardan fikir bekliyorum..

pcoluym, 6 buçuk senelik evliyim, hiç korunmadım ve hiç kendi kendime hamile kalamadım. 2 kızım var ikiside yumurta geliştirici ilaçlarla oldu. Hamile kalanda oluyor ama ben 7 sene olacak hiç hamile kalmadım doğal yolla

pcoluym, 6 buçuk senelik evliyim, hiç korunmadım ve hiç kendi kendime hamile kalamadım. 2 kızım var ikiside yumurta geliştirici ilaçlarla oldu. Hamile kalanda oluyor ama ben 7 sene olacak hiç hamile kalmadım doğal yolla
Kilonuz var mıydı sağlıklı bi pko muydunuz yoksa adet düzensizliği falan yaşıyor muydunuz

" Olursa da kabul " diyorsan çevren haklı, bence de korunmayı bıraksan fena olmaz.
Ama gerçekten hazır değilsen,ne bileyim psikolojik ve ekonomik olarak uygun degilsen doktorun önerdiği,PKOna iyi gelen haplarla korun tabii ki. Bu işler hiç belli olmuyor. Benim arkadaşıma 'kocaman kistin var,anne olma ihtimalin çok düşük' dedikleri için hep ağlar, üzülürdü. Buna güvenip korunmamis,ayrıldığı sevgilisinden hamile kalmıştı. Zar zor adamı buldu,evlendi falan. Hiç belli olmuyor yani bu isler

" Olursa da kabul " diyorsan çevren haklı, bence de korunmayı bıraksan fena olmaz.
Ama gerçekten hazır değilsen,ne bileyim psikolojik ve ekonomik olarak uygun degilsen doktorun önerdiği,PKOna iyi gelen haplarla korun tabii ki. Bu işler hiç belli olmuyor. Benim arkadaşıma 'kocaman kistin var,anne olma ihtimalin çok düşük' dedikleri için hep ağlar, üzülürdü. Buna güvenip korunmamis,ayrıldığı sevgilisinden hamile kalmıştı. Zar zor adamı buldu,evlendi falan. Hiç belli olmuyor yani bu isler
Hiç hazır hissetmiyorum kendimi yani yaşadığım şehirde de evlilikte de çok yeni hissediyorum ama bakalım nasip

Kendimi bildim bileli pcosum ve aşılama ile hamile kaldım hatta tüp bebek bile yaptırdım tüp bebekle benimki olmadı ama tersi aşılama ile oldu . İlla sizde öyle olacaksınız değil ancak pcos olup doğal yolla çocuk sahibi olan çok nadir insanlar var . Gerisini siz düşünün.ancak hazır olmadığınızı belirtmissiniz o zaman sıkıntı yapmayın sonrasında istediğinizde de belki biraz ugrastirabilir

Kendimi bildim bileli pcosum ve aşılama ile hamile kaldım hatta tüp bebek bile yaptırdım tüp bebekle benimki olmadı ama tersi aşılama ile oldu . İlla sizde öyle olacaksınız değil ancak pcos olup doğal yolla çocuk sahibi olan çok nadir insanlar var . Gerisini siz düşünün
Böyle şeyler duyunca çok canım sıkılıyor ya :( peki sizde kilo adet düzensizliği falan var mıydı

Böyle şeyler duyunca çok canım sıkılıyor ya :KK43: peki sizde kilo adet düzensizliği falan var mıydı
Tabi hayatım boyunca 10 yaşından beri adet oluyorum 😬 ancak düzensiz ,kilomda hep vardı hep kg ya elverişli bünyem çünkü pcosum yemesem bile yatkinliktan ötürü hep var . amacım sizi üzmek değil,ben yine şanslı olanlardanım aşılama ile oldu . İlkkl tecrübem dolandırıcı bir adamın eline düşüp kaliteli yumurtalarim odlugu halde leş bir labaratuvar nedeniyle tüp bebekte hüsrana uğradım özel klinikte . Sonra devlette aşılama yaptırdım ve nasip oldu .

Bende kendimi bildim bileli pkoyum. Yaklaşık 2.5 3 yıldır evliyim ve hiç korunmadım. Bunun üstüne 2 yıldır aralıklarla tedaviler uyguladım aşılama dahil ama gebe kalamadım canım.
Bende ideal kilomun üzerindeyim yani kilo veriyorum ama sonra ilaç tedavisi falan derken yine kilolar geri geliyor. Ama inan kilo falan artık umurumda değil yani yeterki olsun diyorum. Kilo doğumdan sonra bir şekilde halledilir.
Pko olanlarda çok çabuk hamile olanı da duydum ben gibi hatta benden daha uzun bekleyenleride. Şans galiba biraz. Yani olursa kabul diyorsan korunmayı bırakmanı öneririm. Çünkü ileride bebek isteyip korunmayı bıraktığında hemen olmazsa keşke daha önceden bıraksaydım belki bu kadar beklemezdim diye düşünebilirsiniz.
Bu tamamen sizin kararınız. Korunmayı bıraktığın ay hamile de kalabilirsin sonuçta buna kesin hazır olduğunda korunmayı bırak bence.

Kilonuz var mıydı sağlıklı bi pko muydunuz yoksa adet düzensizliği falan yaşıyor muydunuz
evet evlendiğimde 70 kiloydum sonra 90a çıktım pcodan dolayı kalıcı kilo veremedim hep ver al şeklinde oldu. Düzensizliğim çok oluyordu 3,4 ay olmadığım veya 2 ay boyunca adet gördüğüm oluyordu. 2.doğumu yapalı 1 sene oldu 1 senedir adetlerim daha düzenli. Kilom hala var yine vermeye uğraşıyorum şuan 83. İlk doğumumu 103 ikinci doğumumu 106 kiloyla yaptım

Bende kendimi bildim bileli pkoyum. Yaklaşık 2.5 3 yıldır evliyim ve hiç korunmadım. Bunun üstüne 2 yıldır aralıklarla tedaviler uyguladım aşılama dahil ama gebe kalamadım canım.
Bende ideal kilomun üzerindeyim yani kilo veriyorum ama sonra ilaç tedavisi falan derken yine kilolar geri geliyor. Ama inan kilo falan artık umurumda değil yani yeterki olsun diyorum. Kilo doğumdan sonra bir şekilde halledilir.
Pko olanlarda çok çabuk hamile olanı da duydum ben gibi hatta benden daha uzun bekleyenleride. Şans galiba biraz. Yani olursa kabul diyorsan korunmayı bırakmanı öneririm. Çünkü ileride bebek isteyip korunmayı bıraktığında hemen olmazsa keşke daha önceden bıraksaydım belki bu kadar beklemezdim diye düşünebilirsiniz.
Bu tamamen sizin kararınız. Korunmayı bıraktığın ay hamile de kalabilirsin sonuçta buna kesin hazır olduğunda korunmayı bırak bence.
Sorun hazır olmamak aslında kiloyu da bahane ediyorum belki ama bilmiyorum kafam çok karışık sıkı bi diyete başladım ben öyle zor kilo vermiyorum enteresandır ki pko olmama rağmen çok kolay ve rahat bi şekilde kilo veriyorum

evet evlendiğimde 70 kiloydum sonra 90a çıktım pcodan dolayı kalıcı kilo veremedim hep ver al şeklinde oldu. Düzensizliğim çok oluyordu 3,4 ay olmadığım veya 2 ay boyunca adet gördüğüm oluyordu. 2.doğumu yapalı 1 sene oldu 1 senedir adetlerim daha düzenli. Kilom hala var yine vermeye uğraşıyorum şuan 83. İlk doğumumu 103 ikinci doğumumu 106 kiloyla yaptım
Ah bu kilo insanın hayatını çok etkiliyor ya

Back