• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO'lu Hanımlar DİKKAT...

arkadaslar merhaba bişe sorcaktım.benım bu ay estradıol 108 olmuş 2 ay once 55ti.bu arada bu ay yıne geçen ay 5,7 olan kıstım 10,7 ye çıktı.kıst yuzundemı bu hormon fırladı ya.çok üzüldüm.8 aydır tedavı goruorum polıkıstık over için.hatta bu ay hapı bırakıcaktım bıle.ama ultrason herşeyı başa döndürdü.

Canım benim kistlerde büyüe olmuyordu ancak yumurtlama döneminde yumurta bukadar çabuk büyüyebilir doktorun bişşey demedimi canım...

nasıl kilo verdirdi bu hap. hormon hapları hep kilo aldırıyor. buda bir hormon hapı değilmi

bu ilaç kilo verdiriyor canı bende duymuştum.Bide şekr hastalarına verilen bir ilaç diye biliyorum ama PKO lulardada kullanılıyor....

merhabalar 34 yaşındayım iki çocuğum var adetim günlerim hiç şaşmazdı fakat son aylarda iki ayda bir olmaya başladım kilomda fazla artış oldu göğüs ucunda göbekte tüylenme var bu rahatsızlık doğumdan sonrada görülürmü acaba

merhabalar 34 yaşındayım iki çocuğum var adetim günlerim hiç şaşmazdı fakat son aylarda iki ayda bir olmaya başladım kilomda fazla artış oldu göğüs ucunda göbekte tüylenme var bu rahatsızlık doğumdan sonrada görülürmü acaba

olabilir canım pko ın bütün belirtileri oluşmuş ama genede mayene olmadan ve hormon tahlilleri yapılmadan teşhis konmuyor sen genede doktora git canım..........

slm arkadaslar bende pco luyum ve bunu kafama çok takıyorum herzaman içimden ya cocugum olmazsa dıye bır soru gecıyor.bundan nasıl kurtulucam?ve kılo nasıl verıcem 1.74 boyum 70 kıloyum.insallah kısa zamanda hepimiz bebişlerımıze kavusuruz...

Yallaşık 2 seneddir çocuk istiyorum son 1,5 senedirde adet düzensizliği yaşıyorum doktora gittiğimde bana PKO teşhisi koydu ilk iki ay diane35 ve daha sonra yumurtlama ilacıyla tedaviye basladı bi sonuç alamayınca bir süre ara verdim çünkü psikolojimde yıpranıyordu.Tedaviyi bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım ama bebeğimin gelişimi durduğu için 2 hafta önce kürtaj oldum.Şimdi iki ay konurmm gerekiyo sonra tekra hamile kalırmıyım bilmiyorum.Bundan önce yaşadığım hayal kırıklıklarından dolayı biraz karamsarım ama doktorum stres yapmamamı söylüyo.Şimdi hiç ilac kullanmıyorum 2 ay sonra tekrar doktoruma gidicem tekrar nasıl tedavi uygular bilemiyorum.

gecmıs olsun canım .dılerım tam oldu derken hayal kırıklıgı çok kötü dimi? tedavın basarıyla sonuclanır.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

merhaba kızlar bendede pkos var dıana 35 kullanıyordum sürekli ara kanama yapıyordu bırakmak zorunda kaldım şimdi ne yapacağımı bilmiyorum aşırı cilt yağlanması ve tüylenmede var of çok sıkıldım .8 ay boyunca ara kanamadan uğraştığım için kestim tedaviyi ama şimdi belirtiler tekrar çıktı .Adetlerim 50 günde oluyor yaklaşık 2 çocuğum var ama şu tüylenme bitirdi beni ne yapacağımı bilmiyorum,

bende pko olduğumu yeni öğrendim.gerçi en başından beri çok gecikmeli bir adet düzensizliğim vardı ama bunun pko olduğunu bilmiyordum.adet düzensizliğinden başka hiçbir belirtisi yok bende.6 aylık evliyim.bebek istiyoruz ama belli bir tedavi sürecinden geçmem gerekmiş.önce bir rahim filmi ardından ilaçla yumurta büyültme tedavisi,oda olmazsa aşılama en son tüp bebek dedi doktorum.başka bir doktora daha gitsemmi,yoksa hiç bir işlem yapmadan biraz daha beklesemmi kararsızım.beni biraz bilgilendiriseniz sevinirim.tecrübeli arkadaşlarımın mesajlarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

ya ozzzgecim bende bu hafta doktora kontrole gittim 9 aylık evliyim.2 yıldır pkoluyum ve bu doktorum bana korunma belki tedavi gerekir dedi.ama hemen gel tedavi ol demedi.1 yıl bekliyolarmış belki kendinden olur diye olmazsa.başlıyolarmış..yada sen deniyosun5-6 ay baktın olmadı dr. la konuşuyosun o zaman.aşılama , iğnelem vs..ben böyle biliyorum.benmde arkadaşlara sormak istediğim şu bende adet düzensizliği varmış ve küçük kist oluşuyo çatlayamıyo adet olamıyosun geç büyüyoo çatlıyo adet oluyosun..ultrasonda bunu görmüştü..ama bu ömür boyu bizle olan bir hastalık olarak biliyorum.hep kiloyu kontrol altında tutmak gerekir yanlış mı biliyorum? bi de sizin hormon tahlillerinizde mesela pko lu olduğunuz nasıl anlaşıldı?pko geçiyo diyen arkadaşlarım nasıl biliyolar geçtiğini ?

merhaba herkese.. bugün günlerden ne kötü bir gün..:14::14:

bende bugün bu değerlerle pko lu oldugumu öğrendim. :14::14:
değerlerimi yazıyorum anlayanlarda varsa söylesinler sevinirim..
Biyokimya
total kollesterol : 218 normali 200
sgpt(alt)(37c) : 31 normali 31 sınırda
Koagulasyon
ptz % : 133 normali 120
d-dimer : 0.73 normali 0.50
Hormon
total testesteron : 69.73 normali 73 sınırda
Kültür
lökosit : çok sayıda yazıyor
Transvajinal ultrason sonucum
uterus antevert konumda olup normal boyuttadır.
endometrium kalınlığı 4mmdir.
myometrium homojen ekodadır.
her iki over normaldir.
bunlar a bakarak pko sun yumurtaların yok dedi..
anlayan varsa bilgilendirirse sevinirim...
bide ben her ay 28 29 günde bir regl olurum hiç şaşmaz ... bu pko ne belirti veriyor? adet düzensizliği diye biliyorum ama bende böyle bir problem yok.anlamadım gitti zaten.... pko luymuşum:14::14::14:

Back